Автор Тема: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки  (Прочетена 5073 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Увод

Понеже,за разлика от познатите на Р.Монро,не мога да извадя информацията от главата си и да ви я подам под формата на РОУТ,ще опитам по единствения ми достъпен начин - с думи и понякога картинки.От този ограничаващ фактор произлизат и ограниченията на крайния резултат.

Аналогия - това,което искам да предам може да се сравни с мултимедийно съдържание,например филм във формат пълнокадрово 4К видео,а устройството (моят мозък/ум) е примерно от старите черно-бели телевизори „Опера“.
Значи,става въпрос за мега даунгрейд,или иначе казано - орязване на крайния резултат.Уместно е и споменаването на планината,която се напънала и родила...мишка.Плюс това и че в „оригиналния файл“ всички теми,които съм писал досега са свързани като точки с линии,подобно на картинките за фон на десктопа например.

Заимствайки от Автора,ще пиша на „сегменти“,защото тази тема „прихваща“ от всички други и просто ми е невъзможно да напиша цялостно и последователно структуриран текст.Това,което представям не е оригинално,а моя вариация,един модел.Моделът е нещо като карта,а тя не е територията,но може да се припокриват в някаква степен.
Степента на припокриване е степента на достоверност на картата.Нямам претенции моята да е пълна.
Повече за това,що е модел,може да се прочете на различни места,ето едно предложение,не като линк,а за копи-пейст в полето за търсене на гугъла:
картата не е територията нова визия

....

Ще започна с моя отговор на въпроса „Уот ис дъ мейтрикс?“
Какво е Матрицата?Аз почвам от това,какво означава думата:

https://www.etymonline.com/search?q=matrix

От края на 14в. matris, matrice (матка,утроба) от старофренски и директно от латински mātrix (родителен падеж mātricis) - „бременно животно“,на къснолатински - матка ( също „източник“ (произход,начало);от māter (род.падеж mātris),“майка“
(виж mother).

Смисълът (значение) за „това, което е родило нещо“ е от късния староанглийски;...
Майката природа (Mother Nature) като олицетворение (персонификация) е засвидетелствана от  1600г.;

.....

На сайта SpokenSanskrit.org може да се напише на английски думата „майка“ и ще излезе санскритската дума,представена на латиница така: mAtR.Това показва произношението - матри (или с удължено „а“?).И завършвам  тази езиковедческа справка с този източник,където интересуващите се от староиндийски текстове биха могли да поразгледат,стига да не им пречи английския.

https://www.wisdomlib.org/definition/matri#sanskrit

Не мога да съм преводач все пак,затова само малка извадка за контекста,който ми е нужен.
Mātṛ освен майка може да значи и други неща - надолу има списък,откъдето някои от значенията са: крава,етер,небе,измерител,създател (creator),живот или душа (jīva),земя.Matrika освен други неща означава и всяка азбука,също и назоваване на Божествената Майка.Последното значение научих от книгата на Парамхамса Йогананда „Биографията на един йогин“, където казва,че ученето на санскрит му е било трудно.

Да не забравя - Kali  е името на един от ипостасите на Божествената Майка в индийската митология,а едно от значението на думата на санскрит е „време“ (от женски род).Matra пък е дума,която може да означава и най-малката единица време.
И като стана дума за време,интересна ми е тезата,че „Времето е енергия“,защото „Кали е най-силната форма на Шакти“ (от англ. страница в Уикипедия),а едно от значенията на Шакти е „енергия“ (от горния линк,като в полето за търсене се напише „Shakti“).
Това си е моя асоциация,тя няма доказателствена стойност.

В обобщение - за моята перспектива Матрицата ще ми служи със значенията на: Майка,източник,утроба,време,пространство,етер,материя,но и това,което поражда душата.
Използвам „Матрицата“ (за кратко - М) за означаване на Всичко,което Е.От този използван в нюейджа,но подходящ за мен израз следва друг от субективните ми изводи,а именно - щом Матрицата е Всичко,то няма как и „къде“ да се излезе,за да се иде „навън“.Но от това не следва,че сме в затвор.Точно защото затворът те държи вътре в себе си,ограничавайки те да излезеш навън,той е частично ограждане,а М е всичко.

Не затвор,а възможност за безкрайно(?) пътуване ...ъъъ...“вътре в“ Матрицата-Всичко,това си представям аз.
Това е оригиналната Матрица,но „навътре в себе“ си тя се разделя (или пък - фрактализира се) на поднива,субдомейни,някои от които може да са и като затвор,от който по принцип е възможно излизане.

Например система от убеждения,която води до засядане в „астралния“ ѝ (етерно-енергийно-информационен) еквивалент.И някои от тези нива може да са технологично създадени,използвайки за основа част от оригиналната „тъкан“ (етер?) на М.Така че тук определено има вътре и вън,без кавички.

Начинът,по който М функционира е чрез съвкупност от взаимодействащи си процеси,които най-банално може да наречем природни закони(или принципи).Те са естествени,но използвайки ги,чрез подходящи средства,може да се създават изкуствени продукти,които преди ги е нямало.

Например,в природата няма естествени залежи на гайки,болтове и пр.,а на желязна руда,от която с технология се произвеждат споменатите артикули.Технологията е използване на естествени природни фактори,които като конкретна комбинация също не се случват в природата - температура,налягане и т.н.Да речем,естествения материал на „астрала“ е  нещо,например етер,а от въздействието на нечии умове върху него се получават различните „астрални светове“.И ако такива могат да се създават и технологично - ето пример за вторична,изкуствена матрица.,която вече може да бъде създадена за цели като затвор,ферма,тестов полигон...игрална платформа(?)или повече от едно от тези,наведнъж.

В по-широк смисъл,матрица може да бъде и нещо,което служи за произвеждане на разни форми - калъп за отливки,шаблон за формиране чрез натиск на ламаринени профили...формичката за сладки също е вид матрица,матричен принтер...

И сега...културата също е вид матрица,която формира различни парадигми,Системи от вярвания,начини,по които се изгражда определен тип цивилизация,вкл. извънземна.
На свой ред културата е производна на други фактори,които по отношение на нея се явяват формиращи фактори,калъпи,казано по ненАучен маниер.
Накратко,представям си тази споменавана вече последователност: Био>психо>социо-културно възникване.
Демек,за да има култура,трябва първо да ги има  предхождащо-формиращите я фактори,но после всъщност не е последователност,а  взаимодействие между тези елементи.

Ако вече има прозявки от досада,дано това видео,показващо различни сценарии за възникване на живота,помогне за ободряване.
https://www.youtube.com/watch?v=ThDYazipjSI

Гледах и се питах:„Има ли нещо общо между перспективата на Нахуатъл и тази на Чарлз Дарвин?“ И си отговорих: „Да,има“.
То е част и от моята перспектива.Може да е една допирна точка,но е много важна.Дума,позната от училище - еволюция.Конвергентна при това.

Дописване,което съкратих,че беше многословно:
Понеже ми писнА от чужди обяснения за някакъв си Източник,ще ползвам мое си обяснение,но то е изведено от етимологията...защото така ми харесва.Дано не ви писне на вас пък,но ако нещо...нали...“оставете го настрана“.

Това си е моя асоциация,съвсем незадължителна за никого,просто илюстрирам как ми работи умът - понеже „матрица“ означава и източник,освен утроба,а Брахманът е източник на всичко(*)...и един от синонимите за Брахман е Хиранягарбха (Златна утроба)... ...тогава Брахманът би могъл да бъде описан  и като оригиналната матрица.
Утроба (англ. womb) - на санскрит една от думите е garbha.


(*).След като се сдобих с интернет преди години,започнах да търся за четене по темите,които ме интересуват.Демек,чел съм за Брахман преди да попадна на Паралелна Реалност,но те са писали преди мен за Него - в „Навлизане в платформата“ и „Учението на Шанкара“.Тогава бях начинаещо читателче,а сега съм начинаещ в писането.Някои неща от ПР съм заимствал,защото не мога да съм уникално оригинален,имам с тях някои допирни точки в мисленето.
Но в моя модел няма нужда от паралелни реалности като концепция.Обаче,ако някой настоява,те могат да се вместят в него,като матрьошка в Матрьошка...или като две кубчета на Рубик,заемащи едно и също пространство.

 
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #1 -: Март 10, 2021, 19:49:21 pm »
Цитат
източник,освен утроба,а Брахманът е източник на всичко(*)...и един от синонимите за Брахман е Хиранягарбха (Златна утроба)... ...тогава Брахманът би могъл да бъде описан  и като оригиналната матрица.
Утроба (англ. womb) - на санскрит една от думите е garbha.
Ако е само Брахман или съзнанието, тогава няма матрица. Ето един разказ по истински случай, в който авторът се среща със съзнанието, което е всичко...
https://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/552-2015-06-19-17-12-11.html

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #2 -: Март 11, 2021, 17:50:23 pm »
Интересно, че в главата за Розуел от Тайните подземия на България, част 3, Миланов цитира един откъс от една друга книга 'Ергосфера или лапидариум на феномените"
https://books.google.bg/books/about/%D0%95%D1%80%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80.html?id=zYnFSIn1HxoC&redir_esc=y
Там пише, че тези извънземни са казвали, че хомо сапиенс е създаден от извънземни чрез хибридизация, те са създали четирите главни религии и са изпратили Христос на земята.  Там пише също, че те са от Орион, Сириус, Плеядите. В същата книга Миланов казва, че Христос е дошъл с космически кораб и още 200 извънземни, за свои помощници. Това се е случило на територията на днешна България, тогава Египет и Ерусалим. Кивотът се намирал заровен близо до Кръстова гора. Това било уред с извънземна техника. Там се случват много чудеса и има легенда, че част от кръста е там. Чел съм за поклонници, които са имали видения на Христос, и много случаи на свидетели на НЛО!
От друга страна, книгите на Робърт Морнинг Скай за империите Орион и Сириус и Документите Тера съвпадат с тези разкрития от книгите на Миланов. Едно от извънземните от Розуел е казало цялата история на човечеството. Създадени сме от извънземни, те са измислили главните религии, Христос е изпратен от тях. Двете истории съвпадат. Новото е, че това се е случило на българска територия.
Интересно дали България и българите днес имат някакво значение за тези извънземни? Както знаем, евреите очакват Нибиру и своя Месия. Но те не знаят, че Ерусалим не е бил там тогава.
Като цяло изглежда извънземните винаги са манипулирали човечеството с цел контрол или власт.
Отделно линка, който пуснах в предния пост, също показва че има космически кораби в астрала, както и същества на които се покланят и боготворят, което далеч не е крайната цел.
Много интересно, ако всичко това се разкрие официално някой ден пред света. Каква роля играем ние тук, според вас? 
« Последна редакция: Март 11, 2021, 18:09:50 pm от Brahman »

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #3 -: Март 13, 2021, 12:21:04 pm »
Такаа...тук не е личен дневник,но  нали истинската езотерика включва истинско самопознание,а когато пиша за его-психологизми,това не са просто неща,прочетени в книжки,но и лична опитност,както казват.В моя случай - от тъмните аспекти на егото.Злоба,омраза и агресия,които се надигат като алигатори от кално дъно.Тази част от мозъка,която учЕните наричат „рептилски“ при мен е доста реактивна,особено когато ми се активира етническата нетолерантност,с което се занимавах тия дни,докато ме „нямаше“ тук.
За да компенсирам,търся начини за преработване на тези тенденции чрез т.нар. духовност...в моята интерпретация.

В тази връзка,благодаря за включването,Brahman,със линка към ПР със откъса от „Многоизмерният човек“ на Jurgen Ziewe.Поразведрих се като си припомних неговите описания.Тези светли светове,за които разказва най-вероятно няма да са моята дестинация,но намерих интересни неща на сайта му.Даже си направих труда да педеефна превода на статията му „Домът на пробудената душа“.[прикачен файл]
https://www.multidimensionalman.com/Multidimensional-Man/Our_Ultimate_Journey_Home.html

Първата ми бележка ще самоцитирам тук,когато представям визията си за Играта.В синьо е линк към йога форума,който чета.
А сайта на Jurgen Ziewe  мисля че ще е интересен и за други читатели,но ако превеждам чужди неща,няма да ми остане време за моите.Този pdf го направих донякъде и  като  автотерапия след стреса.
Нета ми е бавен и очаквам да спре,но ако има възможност по-късно,ще коментирам и по Отговор #2 на Brahman.


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #4 -: Март 14, 2021, 17:29:31 pm »
Увод (продължение,с което го завършвам)

Ще опитам да дам едно по-сбито определение за (това,което аз наричам) Матрицата.За целта ми е нужен още един увод,който са следващите редове:

Възникнала ли е Вселената поради някаква първопричина или е безначално съществуваща?Отговорът ми изглежда отвъд постижимото от обхвата на човешкия ум.Интересно ми е да чета разни космологични обяснения,научни и езотерично-митологични...понякога може да се видят сходства между тях,макар че използват различен описателен език.
За мен отговорът е непостижим,но все пак съм избрал за някакъв отговор едно стихотворение,завършващо с многоточие.

Из предговора „Великите поеми на Индия“ към „Махабхарата и Рамаяна“,Народна култура,1981.
Предговор и превод: Сати Кумар и Марко Ганчев;стр. 6 и 7:

„Ведите като първи писмени паметници на индоевропейската група езици разкриват най-важната тенденция на индийския поглед към света - склонността към неговото философско осмисляне.Едва ли друга релиигиозна книга,която се стреми да стане нормативна,би си позволила така да подрони основите на разбирането за божественния произход на света,както се прави това в химна „Тайнството на сътворението“.

Кой знае и кой може да разкаже
как и от какво се е появила тая вселена?
Самите богове не са ли родени и те от нея?
Кой тогава може да проникне
в тайната на нейното сътворяване?

Дали е била предварително замислена,или не?
Ръкотворна ли е,или не?
Само оня,който обитава най-високите небеса,
вездесъщият бог,сигурно знае всичко.
А може би не знае...“


Е,аз със сигурност знам,че не знам.
Разни учЕни и  е(к)зотьерици претендират,че знаят...или се опитват да си го самовнушават,приписвайки истинност на своите хипотези и системи от убеждения.
Всячески се опитват да убедят себе си и аудиторията си,че тяхната описателна карта е самата територия.
Не могат да понесат тази мисъл-чувство -  „не знам“,изправени пред лицето на Непостижимото Неизвестно.
Да са живи и здрави,мнозина пишат интересни неща,в които може да има дори и част от истината.Но цялата...?
.....

И сега,опитът ми за описване на Матрицата.
Това,което със сигурност (при това без трудности) можем да узнаем,е самоочевидният емпиричен факт,че Вселената съществува.
Тя има материален и друг,по-фин аспект,да го наречем енергийно-информационен?Ако наречем първия ‚долу“,а втория - „горе“ и ако добавим известния израз „Както горе,така и долу...“,тогава,изглежда ми,че те са взаимосвързани.Взаимовръзките се проявяват чрез т.нар. природни закони,принципи или структуриращи динамики...просто описателни изрази.


>> Съвкупността от тези динамики,действащи както горе,така и долу(със съответните специфики),както и двата аспекта на Вселената - всичко това наведнъж, ще нарека Матрица за целта на моя любителски работен модел.

Чрез своите принципи М поражда живот,навсякъде,където пак чрез тях се „създават“ планети,имащи наличните условия.
И после чрез тези динамики се появяват мислещи форми на живот.Как става точно,за мен е тайнство.Има ли еволюция на живота,под действието на тези Принципи,които само като описателен израз може да бъдат наречени и Богове-създатели?
За мен въпросът е отворен,но спекулативно теоретизирайки,приемам,че  има.Доказателства нямам,но мога да предложа някои съпоставяния.

Езотериците говорят за духовна еволюция.И за „Както горе,така и долу“,от което ми изглежда закономерно да има еволюция и „долу“,в света на материалния биологичен живот.
Ще припомня видеото за извънземния живот от първия си пост.Възникването на въглерод базирани живи форми,дишащи кислород е един от вариантите,който се реализира при наличие на условия за това.Ние и най-спряганите от различни автори извънземни видове сме от този „клон“ на дървото на живота.

Също така сме вид от хуманоидната форма,която също е един от закономерно възникващите варианти,развиващи потенциала си за мислене/разум ...някак си.Може би като мисловен фрактал на едно Мегасъзнание,генериращо реалност...?
Някои цитати от блога на Нахуатъл биха ми били полезни,но след като той изрично е указал да не го цитират без разрешение,само накратко ще спомена,че в „Извънземни перспективи 7...“ той пише за различни хуманоидни форми,някои от които са еволюирали от рептили.

Как става тази еволюция - не (ми) става ясно.Може би е съчетание от креативен импулс от Източника върху материалните условия,създадени пак от него?Такава една хибридна хипотеза би могла да съчетае някои от научните и езотерични варианти,но това не е в моите възможности.Без да знам дали е така и как точно,този вариант е част от дилетантското ми теоретизиране.А какво казва така популярният в някои среди Робърт Утринна Звезда?Той предлага един не много ясно аргументиран модел,който ми напомня на теорията за Големия взрив,плюс някои научни хипотези за произхода на живота.Лично аз се сетих за теорията на Опарин и за това,че електричеството би могло да е катализатор за животовъзникването.
Тъй като не съм академичен учен,боравещ със строго систематизиран подход към изследването,описанието на Морнинг Скай напълно ми върши работа за тази тема.

Само няколко извдки от тук:
https://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/esp_vida_alien_63.htm

ГЕНЕЗИС

Експлозията разтърси Нищото на Пустотата.
Първичната „същност“ беше изхвърлена насилствено навън. Като първичен океан, вълна след вълна се разбиваше в черната яма на Пустотата. Нищото съзря Хаоса, Хаосът се изля в Нищото.
Докато първичните води се стичаха навън, реки с тъмна „същност“ се завихряха, образувайки огромни водовъртежи.
Когато водовъртежите се завъртяха навътре, „същността“ се кондензира в облаци от газ. Прегряти от силите на компресия в сърцевината на вихъра, искрите запалиха летливите облаци. Експлозия след експлозия образуваха огромни огнени топки, супернови от блестящо червено и джуджета звезди от пламтящо синьо.

Подобно на острови във водите на „същността“, звездите се формираха от вихрите във въртящите се галактики. От време на време процесът се повтаряше в Пустотата ... от време на време се раждаше галактика.
С течение на времето една от тези галактики щеше да стане известна като „ЕРИДАН“. Това е история на една малка част от ЕРИДАН ... и един малък свят, познат ни като ЗЕМЯ.


ЕРИДАН

Във вихрените първични „води“ на ЕРИДАН много от звездите са родили свои светове.
От изхвърлените от слънца газове и прах планетите се кондензират и охлаждат. Елементите газове, комбинирани, образуват влага, дъждът пада, за да образува океани. Гръмотевични бури бушуваха, океаните се мятаха и се обръщаха, блъскайки се по бреговете на повърхността. В разгара на мълнията и яростта проблясна искра, създавайки за една микросекунда една жива клетка.

Едноклетъчните форми на живот се съчетаваха, за да създадат многоклетъчни същества, многоклетъчните същества се превърнаха в сложни същества с милиарди черупки ... риби, насекоми,птици, влечуги, растения и бозайници. Създадоха се толкова различни същества, колкото звезди има в галактиката.
И с времето „хуманоидите“ еволюираха. Рибните хуманоиди, птичи хуманоиди, влечугови хуманоиди, хуманоиди от бозайници и хуманоиди от всякакъв вид се превърнаха в последователен резултат от еволюцията.

.....

Това може да се прочете и в „Документите Тера“,издадени от ПР,но поместих този откъс тук,за да илюстрирам как ми върви мисълта,сглобявайки моя модел.
Вече имаме Матрицата като вместилище на Играта,нейната (мултилевъл) Платформа,така да се каже.
И навлизайки в платформата(извинявам се за плагиатското звучене),посоката е „навътре“,от голямото към малкото,към т.нар. 3D.
Без да забравяме,че то е спрегнато (conjugated) с „енергийното“ и „астралните“ му светове и обитателите им.

[ The Game is loading... ]

 
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 569
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #5 -: Март 15, 2021, 20:17:17 pm »
Цитат
Без да забравяме,че то е спрегнато (conjugated) с „енергийното“ и „астралните“ му светове и обитателите им.

[ The Game is loading... ]

Най-тъпото е че философиата
ти няма нищо общо с Индия, а с англиския карцином...  :D

Абе, не схвана ли че " ангийския', на територията ни няма шанс.

Много пъти съм се се питала, защо такъв голям боклук и смог има в Индия, след като е англайска колония?Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #6 -: Март 18, 2021, 09:53:16 am »
Една Игра се играе върху целия свят... (И не само върху този)

Ако спрете първият срещнат  полицай (примерно) и го попитате: „Какво знаете за Играта на Висшите Азове?“... ще ми се да съм наблизо в ролята на Наблюдател.
Но ако някой ви попита какво означава и откъде произлиза думата „game/игра“ ,може да го насочите насам.

https://www.etymonline.com/search?q=game

"1200 г., от староанглийски gamen "радост, забавление; игра", общогермански (сродни: старофризийски game- "радост, ликуване, игра" староскандинавски gaman ", спорт; удоволствие, забавление," старосаксонски gaman, старовисокогермански gaman "спорт, веселие," датски gamen, шведски gamman "веселие"), за които се казва, че са идентични с готическoто gaman "участие,общуване", от протогермански * ga- колективен префикс + * mann "персона,човек", даващи значение за „хора заедно“.

-En е изгубено, може би поради объркването му със суфикс. Значението „състезание за успех или превъзходство, изиграно според правилата“ е засвидетелствано за първи път c. 1200 (от атлетически състезания, шах, табла)..."


Играта е част от М,която кара всички живи форми да се подчиняват на определени драйвове (drives),като това има своите особености при съзнателните живи същества - органични (въплътени)и неорганични (развъплътени и никога-не-въплъщаващи се).
 
Най-значимата особеност е,че съзнат.живи същества могат да въздействат върху други,карайки ги да постъпват по желан от „карачите“ начин.
Демек,някои могaт да „движат“ свои игри,използвайки другите като пионки,но дори и тогава,тези играчи-манипулатори се подчиняват на Голямата Игра,The Mother Game.
Тях бих ги описал с думата със скоби в израза „Играта на играч(к)ите“.

Например,нещо,коетосе нарича conspiracy.Това е вид игра,субдомейн на Играта.За да има конспирация,трябва да има „хора заедно“ (без линк,от сайта по-горе може да се види,че буквалният превод на conspiracy e „to breath together“/ да дишаш заедно).
Най-малкото количество „хора заедно“,което е нужно,за да има Игра е двама.

„Почти всички общуват с теб, за да им помогнеш да разиграят собствената си Игра.“ („Луд под прикритие“,от блога на Дидо)

Това е валидно не само в лудницата,а и в нейната „майка“ - обществото извън стените ѝ.Защото начинът по който функционират някои общества,води до това,че те „произвеждат“ лудницата като институция.Нейното наличие показва,че самото общество е болно (или се гради върху модели с потенциал за патология).

Защо е трудно според мен „излизането“ - защото човекът е социално същество,а Играта е съвкупността от всички социални взаимодействия(*1).
В тези групови динамики,при човека,за разлика от животните участва и Егото.

Егото мога да го опиша и така - ядро и обвивка,която е социално генерирана.“Кукички“,с които се захващаме за другите и „дупки“,в които другите закачат своите кукички.Ядрото е „Аз съм“-чувството,без думи.Обвивката е всичко след него - идентификации,защитни механизми...самопрограмиращ изпълнението си несъзнателен сценарий,който всеки има за себе си.
Но и бива „иман“ от сценария.Your сценарий  has you...примерно.Дори вербализирането „Аз съм“ вече е началото на потенциал за сценарий.

За да излезе някой от Играта,трябва да стане „гладък“ -  да запълни отвътре своите дупки и да прибере навътре своите кукички(а Егото не обича такива процедури).
Степента в която (не) успява да го постигне е степента на неговата (не)свобода по отношение на M / или Играта.

Излизането от Играта бих казал,че е социална смърт.Или казано по будистки - нирвана(*2).
Само че това е смърт за Егото,а то е подвластно на основния драйв или „динамичния принцип на съществуването“ по Л.Рон Хъбард - „Оцелявай!“(*3)

„Не са открити поведения или дейности, които да не зависят от този принцип.“ („Дианетика.Модерната наука за душевното здраве“,стр.2)


(*1).Не само във физическото ниво,а и в енергийното с разните му „плътности“ и обитаващата ги...ъъъ...паплач,включително и „възнесена“ такава.
(*2). Може да значи различни неща,например „без дърва“ ,угаснал огън,също и „умрял,покойник“,а също и стълб за връзване на слон - сайтът от втория линк от първия ми пост.
(*3). Какво е общото между една амеба и една междузвездна Империя или Федерация - подчиняват се на този динамичен принцип;разликата е в мащаба и структурата им и в това,че амебата няма Его за разлика от имперците и федерастите.


Всяка култура може да се разглежда и като вид матрица(шаблон,калъп),а понеже културата е и средата,в която се случват всички социални взаимодействия,които наричам Играта,в този контекст може да се каже,че Играта и Матр. се преплитат,преливат една в друга,донякъде са взаимозаменяеми.Ето един пример за различни културни матрици,които имат своите игри (социални динамики),а ако се случи да си взаимодействат,техните игри и взаимодействието помежду им - това е част от Голямата Игра.

Външно сходство,различна вътр. структура и динамика:
Общо - външно сходство:
Култура1 и култура2 - мъж,добре облечен,със съответни мъжки златни украшения върви пред жена,която го следва и е забулена с нещо като фередже.Във втория случай носията на жената може да  е по-украсена отколкото в случай 1,което на пръв поглед може да изглежда като маловажна подробност.

При култура 1 това означава от гледна точка на мъжа: „Аз съм  главният,аз съм богат,вижте накитите ми.Аз водя своята собственост след себе си.Тя е покрита,защото само аз имам право да виждам откритото ѝ лице и тяло.Аз съм господарят.“

При култура 2  от гледна точка на жената,вървяща след мъжа това означава: „Аз съм главната,моята собственост върви пред мен,вижте златните му накити,аз съм богата и мога да си позволя украса за моята собственост.Той ще види откритото ми лице и тяло ако и когато аз му позволя.Аз съм господарката.“

Да наречем примерно култура 1 „сирианска“,а култура 2 - „орионска“.Ако се срещнат и узнаят каква е разликата зад външното им сходство,кой ли ще изживее по-голям културен шок?
Кралят среща Кралицата.Това ще внесе промени в Галактическата Игра,което ще се отрази на всички светове в обхвата на двете Корони,а и на всички други,които биха имали потенциално взаимодействие с тях.В тази Игра Висшите Азове са само два.
Game of Thrones.
А погледнато от перспективата на Голямата Игра - Game of Pawns.

Играта на играч(к)ите.Ние сме техните pawns (пешки,пионки).Те играят (с) нас.Тяхното въздействие е неуловимо за нас по директен начин,то се „спуска“ върху нас чрез  сложна йерархична система от посредници.Играта играе всички ни(*).
Заимствайки от „Алиса в Страната на чудесата“,бих могъл да кажа,че Кралят и Кралицата,погледнати от достатъчно висока перспектива са „само карти за игра“.Такива са и онез от Федерастацията и въобще -  всякакви разни,които са се самоназначили за „градинари“ на живота ни.


(*).От което в мен се поражда фундаментално-сакралният въпрос "Е к'во да пра'име сега?"

Отговорът е даден много преди мен - Прави каквото трябва,пък да става каквото ще.
Или заимствайки от думите на известен наш футболен треньор  - ние трябва да си играем нашата игра,пък каквото стане.

Какво е това „трябва“,всеки...ъъ,тавтология...всеки трябва да открие сам за него си,защото ако приеме чуждо „трябва“,това е крив път.Не казвам нищо ново,казано е в класиката:

„Върви по пътя на своята дхарма,
дори чуждата да е по-бляскава...“


(Бхагавадгита,3:35, Народна култура,1989,стр.63.Превод в стихове на Владимир Левчев по дословен превод от санскрит на Йорданка Пейчинова).

Как да я намери човек своята дхарма ,та да я следва - пак е казано: Познай себе си.
За едни това може да е концепцията за паралелния Висш Аз.И ако е така - пуснете в кошчето моето мнение,така,както аз съм пуснал в траша този ВА.

„Познай себе си“ е валидно дори да няма реинкарнация и да сме само психобиологично ум-тяло с еднократно съществуване.

Но понеже на хората им е по-интересна по-широката перспектива,а аз не съм този,който ще ограничава хоризонта ви,напротив,върху тази основа може да се надграждат различни модели - последователни инкарнации,паралелни...някакви други?
Принципите на Играта са приложими при всички варианти,защото при всички има персонални и групови отношения - „хора заедно“.

Всяко общество със своята култура е едно голямо пространство,пълно със „хора заедно“,което неизбежно има и положителни и негативни аспекти.Така както в един град има сгради,през чиито стени не можем да минаваме,но има врати и улици,по които можем да минаваме между сградите.Но пък на улицата може да ни сгази кола,доста по-рядко - Годзила;а в сградата можем да загинем
при най-различни инциденти.
Така социо-културната среда е съставени от различни степени на (не)свобода.

А понеже (не само) според мен,конспирацията е естествен,закономерен и неизбежен резултат от събирането на хора заедно,как да си увеличим „коефициента на полезно действие“ спрямо Играта(която няма лично отношение,защото е безлична съвкупност от процеси,които обаче  мощно се „опитват“ да ни вкарат в автоматичен режим,в който бихме били повече „ботове“,отколкото хора?
[Това изречение се получи дълго,подобно на тези на Гурджиев,където читателят може да си поизгуби нишката на мисълта.]

Е,как да си увеличим КПД-то - за мен начинът е чрез конфронтация на Егото с Вътрешния Свидетел/Скрития Наблюдател и тяхното обединение.Това е споменатото опознаване на себе си.
Но поради конспирацията,пакостното отроче на Играта,информационната среда е мощно инфилтрирана с най-различни имитации,предлагащи менте-самопознание.
Може да изглежда пресилена думата сатанизъм,но така бих ги нарекъл - враг,поставящ препятствия по пътя на човека,които има потенциал и иска да бъде нещо повече от социално кондиционирано човешко животно.

Опит за кратко обобщение на темата: Играта,образно казано се ‚опитва“ да ни постави в положението на хамстера от този клип
(без линк,въведете целия ред в полето за търсене на ютубето):
Katy Perry - Chained To The Rhythm (Lyric Video) ft. Skip Marley

А нашата игра е  да не се оставяме да бъдем „оковани към ритъма“,което състояние може да бъде описано и като самсара.
Забележете как ръката „държи“ хамстера в малкия (му) свят - не силово.Тя се грижи за него.
Създава му удобство.Което се римува с „робство“.
Това е,което правят и гурувците-"просветители".

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #7 -: Март 18, 2021, 11:05:50 am »
Да, на мен отдавна не ми се играе Играта и затова се интересувам от излизането или Нирвана, освобождението.

Така и не разбрах защо се играе тази игра и кому е нужна.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #8 -: Март 18, 2021, 18:25:31 pm »
Благодаря за включването,от което ми се раздвижиха асоциации и почнах да правя картинка,но сега само ще я опиша.
Първо за второто ти изречение.

Играта,която аз описвам се 'появява" заради начина по който функционира реалността...или ВсичкоКоетоЕ.
Но има някои общи неща с Играта на ВА,която описват паралелните колеги.Кому е нужна?
Както съм чел,тези ВА имат нужда от различни преживявания,които се явяват вид "храна".
В статията "Контрол над Съзнанието - история на античната пропаганда, и съвременна методика на социалното програмиране" под сегмента Основни етапи от подчинението на един Народ:Деморализция / Демотивация ,Нахуатъл пише,че храната,която Съзнанието яде е информацията.
А Гурджиев пише,че както тялото има нужда от храна,така и умът има и храна за ума са впечатленията.
Това са разните "опитности".Всяка нужда е степен на несвобода,която кара нуждаещите се да извършват действия за задоволяването на тази нужда.
А както знаеш,думата за действие на санскрит е карма.И каква е връзката с корицата на "Икономист"?

В "Познай себе си" си сложил сума ти емотиконки.Намирам го за подходящо.И така,водени от нужда за "опитности",което си е вид глад,Висши и всякакви други Азове са привлечени от гравитацията на "Емотиконландия" и кликат,кликат...не могат да спрат.
Хамстери,оковани към ритъма на самсарата си.От друга страна,това е интересен панаир,пълен с изкушения.

Едно от значенията на "майя" на санскрит е нещо,което е пълно със...нещо си.
Например "анандамайякоша" - кош,пълен с блаженство."маномайякоша" - кош,пълен с ум и т.н.
Не знам как е на санскрит "панаир,пълен с пристрастени",но ще да съдържа и "майя",предполагам.

Как се излиза - по никакъв начин ,освен един - да ти писне наистина.Това се случва на несъзнавано ниво,не става със съзнателно желание на "потребителя".
 


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #9 -: Март 18, 2021, 19:37:49 pm »
Корицата на Икономист, за която питаш. Те всяка година показват своите предсказания за новата година и корицата винаги показва ключови събития, които се сбъдват.
https://thebulgariantimes.com/?s=%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82

Емотиконите, които сложих изобразяват всички емоции, чувства, преживявания, идеи, религии, дори там са извънземните. Исках да покажа, че всичко това е илюзията/играта. На който му се играе, да си играе. Изборът е наш - да играем или да се откажем. 

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #10 -: Март 18, 2021, 20:31:55 pm »
Значи,малко не съм си построил текста удачно.С въпроса за "Икономист" аз не питам теб,а го задавам,за да отговоря с по-долния си абзац,в който с моите думи казвам това,което си написал:

Емотиконите, които сложих изобразяват всички емоции, чувства, преживявания, идеи, религии, дори там са извънземните.   


Само че аз не казвам,че Играта е илюзия.Тя е част от обективната реалност.Според мен има такава,това е моята перспектива.
Или ако предпочиташ - илюзия,която се държи като 100 процента обективна реалност,което е важното за мен.
Защипи си пръста с вратата.Натисни.Още по-силно.Още.
Колко илюзорно е усещането?

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #11 -: Март 18, 2021, 21:00:25 pm »
Да кажем, че който поддържа и играе Играта, иска Илюзията да продължава.

Неактивен Observer11

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #12 -: Март 18, 2021, 21:11:29 pm »
Еми пичове на Брахман му е пълна скука, затова се цепи на 100 000 (Рон Хъбард твърди така), които части се нацепват на оувърсоул-и, те от своя страна на хайър селфи-и, те на инкарнации и така стигаме дъното, което на практика сме ние. Нашето съзнание няма никакъв контрол в играта, така че в известен смисъл да - играта (Брахман) ни играе (Брахман играе себе си). В случая интересното е, че Брахман (играта) прави такова диво разнообразие, че дори повторението не се помни от главозамайващите безкрайни аспекти на панаира.
На екзистенциалния въпрос - и Ко правим ся, отговора е - правим каквото си искаме, пък става каквото стане (дори не каквото трябва, защото нищо не трябва в абсолюта).

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #13 -: Март 18, 2021, 21:18:43 pm »
Както виждам, на вас също ви е много скучно тук. Но и на мен този форум не ми е нужен.

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #14 -: Март 19, 2021, 05:48:35 am »
Брахман е Нирвана, т.е. не Играта, а извън играта. И не му е скучно, защото в него няма идеи за нищо. Няма идея за сътворението. Всичко съществува в нашето съзнание или ум. Ние пораждаме причините за това. Когато си мислим,че има Игра,има игра. Когато се откажем от такива мисли/идеи, тогава сме Брахман, освободени.

Както пише в "Изумрудените скрижали на Тот Атланта":
Къде свършват име и форма? Само в съзнанието, невидима, безкрайна сила с ярко сияние. Формите, които създаваш, след като проблеснат в твоето съзнание, са наистина следствия от твоите причини.
« Последна редакция: Март 19, 2021, 05:59:41 am от Brahman »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27