Автор Тема: Морфей vs Уес Пенре  (Прочетена 5531 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Морфей vs Уес Пенре
« -: Ноември 12, 2020, 14:53:34 pm »
Измамата на документите на Уес Пенре

Източник:
https://morpheusnotes.wordpress.com/the-wes-penre-papers-deception/

Тази статия е поредното упражнение за духовно разпознаване, в което ще анализираме статия от „Документите на Уес Пенре“.
Пълният набор от тези „документи“ (доста неоснователни спекулации и измислици) съдържа повече от 1000 страници, което е твърде обемисто, за да бъде оценено тук.
Но както ще разберете, дори не е необходимо, защото останалата част е също толкова лоша,колкото и частта,която ще обсъдим по-долу.

Има много духовни текстове от други автори, които са много по-заслужаващи да бъдат разгледани. Единствената причина тази статия да бъде избрана за следващото упражнение е, че тези „хартии“ се популяризират активно, подозрително обемисти и очевидно зад тях има организиран псиоп (PsyOp). Хората могат да спестят много време, усилия и объркване, ако разпознаят тези капани своевременно и ги избегнат.Статията,обект на нашата дискусия може да бъде намерена на страницата:

”Ведическите текстове,Пето ниво на обучение
Документ №2: Аватарите на боговете и еволюцията на видовете
от Уес Пенре,написано в неделя, 25 май 2014 г.
Публикувано в понеделник, 12 януари 2015 г.
Редактиран от професор Боб Станард ”


(* моя бележка)Кликването на линка под тези редове води до сайта на Пенре,но съобщението е:Oops!That page can’t be found.
Може би  на сайта на Пенре е имало пренареждане и затова линкът вече не е коректен.Както и да е,ето я въпросната страница:
https://wespenre.com/2019/02/05/fifth-level-of-learning-paper-2-the-avatars-of-the-gods-and-the-evolution-of-species/

Даже има вградена опция да се прочете и на български с авт. преводач.
Слагам този линк,защото е част от изложението на Морфей,но това не е тема за Уес Пенре,а за критиката на М. към неговите „документи“.


За да поддържаме размера на материала възможно най-малък, нека пропуснем първите 3 раздела на тази страница и да говорим само за раздел # 4 под подзаглавието:

„IV. Ставайки ЕДНО със Създателя - това наистина ли е целта на видовете във Вселената?"

Както подсказва заглавието, той ще се опита да ни убеди, че да станем едно цяло със Създателя не трябва да е целта на духовния търсач. Цялата бъркотия спекулации се свежда до това едно изречение близо до края:

„Виждате ли къде отивам с това?„Източникът“, с който трябва да се слеем, е En.ki!“


Изчакайте! Какво каза току-що? Изказването му е също толкова голяма глупост, колкото и изречението „Океанът е създаден от сълзите на Голди, златната рибка на Хари Потър“.После той има наглостта да се похвали:

„Това е дълбоко! Освен ако читателят вече не е бил напълно наясно с всичко това, той или тя трябва да бъде шокиран и събуден от тази информация."

Всъщност това е дълбока глупост и аз съм шокиран да видя как некачествените мистификации и дезинформация се издигат в статут на „свято писание за нова духовност“. Също така съм се събудил за осъзнаването, че това е просто поредният опит на Кабала(*) да изкриви и унищожи малката ценна истина, която все още е останала в някои древни писания. Те искат да утвърдят собствената си фантастика като новооткрита реалност и да убедят всички да повярват и да я приемат.


(*)тук думата „Кабала“ е от м.род,непълен член.Кабал,Кабалът - The Cabal ,което означава заговор,клика.Написано на български може да се получи объркване с  учението Кабала (Kabbalah).

Основата и градивните елементи на спекулациите на Уес Пенре

За да разберем правилно какво твърди Уес тук, трябва да имаме ясно разбиране кой (или какво) е „Източникът“ и кой е „Енки“.
„Източник“

Тъй като основното заглавие на тези „книжа“ е: „Ведическите текстове“ и той обсъжда Адвайта Веданта в тази статия, трябва да тълкуваме термина „Източник“ или „Божествен източник“, за да бъде идентичен с еквивалента му в Адвайта Веданта, „Брахман“. Трябва да правим това тълкуване според доктрините на Адвайта Веданта.

Брахман е единственото Едно Върховно Съзнание, което няма начало и край. Той е всезнаещ, всемогъщ, вечен и изключително блажен. Това не е нито мъж, нито жена и Е отвъд всичко, което човек може да си представи. Създал е всички отделни същества и съзнания, Създал е всички богове и създатели, Той е най-висшият Създател на всички създатели. Това не е просто отделно същество като създателя на една отделна вселена.
Създателят на всичко, което е вътре в тази вселена, е индивид (но много мощен), наречен Брахма. Някои може да го наричат Бог на тази вселена, но той със сигурност не е Бог извън тази вселена. Имайте предвид, че това име „Brahma“ не завършва с буквата „n“. Има огромна разлика между „Брахман“, източникът на всичко, на безбройните различни вселени; и „Брахма“ - ограниченото индивидуално същество, което е създател само на вътрешната структура на нашата собствена вселена. Брахма не е вечен, той е създаден и ще умре, когато тази вселена бъде унищожена.
Трябва да внимаваме да не смесваме Брахман (завършващ с „н“) и Брахма!

За съжаление дори някои индийци, запознати с терминологията, често използват думата „Брахма“ вместо „Брахман“, когато всъщност говорят за Брахман. Предполагам, че това се дължи само на небрежност и местен жаргон или обичаи. Те не се объркват от това, защото контекстът, в който говорят, разкрива дали имат предвид Източника на всичко или просто главния дизайнер на тази наша отделна вселена.

“Енки”

Думата „Енки“ или „Ен.ки“ произхожда от текстовете, намерени върху древни шумерски глинени плочки. Уес е заимствал тази дума и околната история от книгите на Захария Ситчин. (Историята накратко: Анунаки, жителите на 12-та планета Нибиру дошли на земята, за да добиват злато, а Енки генетично манипулирал хуманоидите, за да създаде раса на роби, днешните Homo sapiens и др.)
Филмът „Древните извънземни“ на Историческият канал (History Channel) също се базира на историята, измислена от Sitchin. Оттогава филмът е развенчан от друг филм, който можете да гледате на:
https://www.ancientaliensdebunked.com/

Захария се представя като експерт по древни езици и твърди, че е превел шумерските плочи и неговата история за Анунаките и Енки може да се намери на тези шумерски плочи. Той зае имената на боговете от плочките, но създаде около тях фантастична история, която не е на таблетите. Той е написал няколко книги по тази тема и е измамил много хора. Истината обаче се разкрива оттогава и стана очевидно, че Ситчин не е превел тези истории от таблетите, а ги е измислил от нищото и е продал своите истории като автентични преводи на съществуващи древни записи. Той дори не познава шумерския език, както посочват други експерти в тази област. Sitchin е еврейски масон, разпространяващ дезинформация в духовните и изследователски среди.

Истината и доказателствата за измамата на Ситчин могат да бъдат намерени в книгите, статиите и видеоклиповете, линкнати по-долу. Но ако не искате да ги прочетете всички, тогава силно препоръчвам да прочетете поне част от Sitchin-fiction.pdf, написана от Джонатан Грей, и / или уебсайта на Michael Heiser sitchiniswrong.com. Ето връзките:
(*) За да не задръствам темата с линкове,поставям само двата,препоръчани от Морфей.

„Наистина ли това е измислица на Ситчин?“ от Джонатан Грей
http://www.beforeus.com/sitchin-fiction.pdf

http://www.sitchiniswrong.com/

Не съм съгласен с всичко, което казват горните автори, но осъзнавам, че:
- Sitchin беше (е бил) измамник
- той не е бил експерт по шумерския език
- той измисли историята на Анунаки от въздуха;тя не може да се намери на таблетите(*плочките с клиновидно писмо)
- той измами хората да вярват, че неговата история може да се намери в тези древни записи
- измамата му не беше грешка, нито беше мотивирана само от парична печалба, но беше умишлена и добре планирана кампания за дезинформация, подкрепена с усилено рекламиране
Ако някой се е поддал на измамата и е вярвал, че историята за Анунаки на Ситчин е истинската ни история (или че има някаква стойност за търсачите на истината), тогава е време да я изчистим от подсъзнанието и да я забравим (ако можете) или поне да я игнорираме като лъжа.

Следващият цитат от Джонатан Грей подчертава много важен урок, който трябва да научим, когато става въпрос за обучение на нашите способности за разпознаване:
„В продължение на няколко години предполагах, че историята му е, както той твърди, в шумерските архиви.
В крайна сметка просто не си измисляш такива неща, нали?"


Е, descent(*)  човешко същество не трябва да измисля такива неща, но има хора на тази планета, които работят усилено, за да заблудят другите, да изкривят и скрият истината, след това да разпространят лъжата, за да ни държат в неведение и безсилни.Първият урок е, че не бива да се влияем или впечатляваме само защото някой твърди, че е експерт или авторитет.
Измамниците и агентите за дезинформация на Кабала ще бъдат първите, които ще поискат такава власт и ако им вярвате, само защото те твърдят, че са експерти, тогава ще бъдете лесна плячка за тяхната измама.
Кабалът притежава университетите и медиите;те могат лесно да предоставят всякакъв вид научни заглавия на тези, които желаят да станат техни агенти за дезинформация.

(*) С тази дума се получи изразът „спускащо се човешко същество“.Възможно ли е да е печатна(клавиатурна) грешка?Като махнах „s“ от думата,се получи „Е,благоприлично човешко същество...“.
decent - приличен,свестен,благоприличен,скромен.

Другият урок е, че трябва да бъдем много скептични към новите духовни модни прищевки, откровения, канализиране, ET комуникации и т.н., и да не прескачаме, докато не направим нашето собствено проучване с „надлежно усърдие“ и установим, че те са верни и полезни.В такива случаи времето е на наша страна, ако изчакаме известно време с търпение, докато истинските експерти могат да извършат задълбочена проверка на новите модни приказки, тогава можем да спестим на себе си и на другите много време, неправилно насочено внимание, объркване и сърдечни болки.Но ако от незнание (или не дай боже, съзнателно) разпространявате измама само защото ви харесва или защото „всички“ говорят за това, тогава вие помагате на враговете ни да ни държат във виртуално робство.
Сега да се върнем към основната тема.

След някои непохватни спекулации,Уес стигна до заключението, че Източникът всъщност не е нищо повече, а идентичен с въображаемия герой (Енки) от фантастична история.Тъй като това „дълбоко откровение“ се основава на измамата на Ситчин и на невежеството на Уес относно Адвайта Веданта, веднага бихме могли да отхвърлим „хартията“ на Уес като безпочвена и безполезна спекулация.

В този текст обаче има много по-зловеща дезинформация, която трябва да бъде подчертана. Дизинфо програмата на кабала е двойна. От една страна те разпространяват лъжи и измами, които служат на собствените им интереси, за да объркат и заблудят хората.
От друга страна те се опитват да скрият истината, за която хората не знаят; и се опитват да корумпират, изкривяват, фалшифицират и изкореняват истината, която вече е достъпна за тези, които искрено я търсят. Най-вредният ефект на тази статия от Уес не е измислянето на нови измамни теории, а изкривяването и фалшивото представяне на ученията на Адвайта Веданта, които всъщност съдържат най-голямо количество истина (и имат най-голям смисъл) сред всички религии и духовни учения.
Изплашвайки ви относно истинската цел на духовните стремежи (от сливането обратно в Източника), той затваря вратата на освобождението и бягството пред вас. Тогава той залепва измамен указател пред нея, който казва: „Това е капан, върви по другия път!“. А другият път, разбира се, е техният път, водещ до истинския капан на вечната ограничена индивидуалност в смъртни тела и робството.
Затова нека анализираме статията малко по-подробно и подчертаем глупостите и капаните! Цитатите от Уес са в курсив.
 
(*)Следва анализ на статията на Пенре,но ще продъжа малко по-късно.« Последна редакция: Ноември 12, 2020, 14:58:53 pm от HomerCat »
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2020, 16:20:39 pm »
Анализът на статията

„IV. Ставайки ЕДНО със Създателя - това наистина ли е целта на видовете във Вселената? "
„Сега ще изложа нещо, което ще разстрои много хора, ще обърка другите, ще разгневи някои и ще им взриви ума, ако са готови да го чуят.“


Това ще разстрои онези, които виждат изкривяването, ще обърка онези, на които липсват автентични знания, ще разгневи онези, които разпознават дезинформацията, и ще взриви ума на лековерните, които нямат достатъчно критично мислене и старание.
След това Уес разсъждава в няколко абзаца дали боговете (в случая извънземните) живеят милиони години или не и дали е желателно изобщо да живеят толкова дълго.След което,изнендващо той просто заключава, че:

„... Анунаките не живеят милиони години - в действителност те са безсмъртни, т.е. не умират.За тях смърт няма!“

Това е глупост на квадрат, защото на първо място, в този контекст Анунаки са въображаема ЕТ раса от измамната история на Ситчин, следователно какъв е смисълът да се спекулира дали са смъртни или безсмъртни.Второ, дори да вярваме, че историята е вярна, според Ситчин анунаките са живели на тази планета в плът и кръв и всъщност са имали нужда от злато (което също е материално вещество).Материалните тела на съществата не могат да живеят вечно, тъй като самата материална вселена не е вечна.Следователно Анунаките също не могат да бъдат безсмъртни (в смисъл, че телата им не са безсмъртни).Ако от друга страна той има предвид, че духът (или съзнанието на свидетеля, истинският Аз) на Анунаките е безсмъртен (но те все пак трябва да напуснат смъртните си тела), тогава дискусията отново е безсмислена, защото това важи за всяко живо същество.

По-добре ли е да се запази нечия идентичност, съзнание, спомени и умения в продължение на милиони години или по-добре да се превъплъщавате с празен лист отново и отново, както хората?Не би било трудно да се реши тази дилема. Бихте ли предпочели да се събуждате всяка сутрин, като сте загубили всичките си спомени, дори без да знаете кой сте, и да живеете така?
Надявам се,че не бихте.Знанието е сила, уменията са сила, натрупването на плодовете на нечии усилия е сила. Колкото по-дълго живеете, запазвайки своята самоличност (дори ако е илюзорна), знания и  умения, толкова повече власт имате. Колкото по-могъщ си, толкова по-малко страдаш и по-щастлив можеш да бъдеш и толкова по-близо се доближаваш до състоянието на Бог. Кой в здравия си   
ум би се стремял да върви в обратната посока, към по-дълбоко невежество и повече страдания? Колкото по-дълго можете да живеете, толкова по-мъдри можете да станете и толкова повече ще знаете и разбирате истината за нашето съществуване. Колкото по-дълбоко е разбирането, толкова по-малко ще съжалявате за минали свои дела, толкова по-малко ще бъдете привързани към каквото и да е материално (нещо)  и толкова по-малко ще страдате.

Всичко това е валидно само ако приемем, че сме суверенни същества, свободни и способни да се учат и разширяват.Но ако ние не сме свободни, а по-скоро живеем като роби и научаването на истината и разширяването на нашите сили е невъзможно, тогава един дълъг живот може да бъде толкова лош, колкото много кратки(животи).Но дори и тогава,все още бих предпочел да живея един дълъг живот, съхраняващ спомените и знанията (дори ако те са предимно отрицателни), отколкото да живея много кратки животи, раждайки се всеки път със изтрита памет, но все пак търпящ последиците от предишни грешки, извършени в други животи.Много стар и опитен роб, който живее хилядолетия, има много по-добри шансове да се освободи, отколкото онези с кратък живот, в който липсват знания.

По-добре от много дългия, но принудителен живот във физическо тяло е, когато духовното съзнание може свободно да влезе в тялото и да го напусне, когато пожелае, без да унищожава физическото тяло.Дори по-добре от това е, когато аз-съзнанието вече не трябва да се превъплъщава във физически тела.Тъй като е свободно от принудителни прераждания, тъй като вече дори не желае преживяването, то просто няма нужда от него.Това е състоянието на пълна свобода от привързаности и обвързващи желания.

„... повечето Ню Ейдж и независими мислители споделят една основна вяра - те вярват, че всички ние сме Едно с Единния Създател и нашата цел е да се върнем при Единния Създател и да се слеем с Него ( в повечето случаи е „ Той “).Те казват, че единствената цел за издигане във висшите измерения е възможно най-скоро да се върнем към Източника / Бог и отново да станем Едно с Него."

Споменатото вярване произхожда от философията на Адвайта, донесена на запад от индийските Адвайта-гурута в края на 19 век и през 20 век,като Свами Вивекананда, Парамаханса Йогананда и Махариши Махеш Йоги.Тогава Нео-Адвайта започва да се разпространява, което произхожда от Рамана Махарши и е въведено на запад от Пол Брантън и Артър Озбърн.Подходът на Нео-Адвайта позволи на всякакви спекулации да процъфтяват (независимо дали имаха смисъл или не), което доведе до по-нататъшна деградация и неразбиране в движението на Ню Ейдж.
Вярно е, че аз-съзнанието (истинският преживяващ) във всяко живо същество е малка част от Източника (първоначалния безсмъртен Създател).Обаче да твърдим просто, че „нашата цел е да се върнем при Единния Създател и да се слеем с Него“ е объркващо.

Когато художник издълбава скулптура от леден блок и я показва в изложбена зала, тогава целта на ледената скулптура не е да се стопи и да се върне в океана.Тя неизбежно ще се стопи и ще загуби своята скулптурна форма,това е само въпрос на време.Но целта ѝ като ледена скулптура е била да впечатли обществеността с художествената си форма, а не да се стопи, докато изложбата приключи.

Между другото, говоренето за цел е относително;зависи от чия гледна точка определяме тази цел.Целта от художника ли е определена или от ... да кажем, арктическа жаба, която е била замръзнала в ледената статуя като допълнителен трик?От гледна точка на художника целта на скулптурата е да остане замръзнала до края на изложбата (което може да продължи дни или дори седмици).
От гледна точка на арктическата жаба (която всъщност може да оцелее,бидейки замразена) целта на ледената скулптура очевидно е била да затвори бедното същество и жабата би желала ледът да се разтопи възможно най-скоро.

Не можем да знаем точната цел, която Източникът ни е възложил, докато не я разкрие изрично на всеки лично (без посредници).
Но ако приемем аксиомата, че волята на Божествения източник винаги се проявява и нищо не може да ѝ се противопостави (помнете, че е всемогъща), тогава можем да заключим, че нашата цел от нейната гледна точка е точно това, което изпълняваме сега,изпълнили сме в миналото и ще изпълним в бъдеще. Каква е тази цел тогава, какво правим сега, какво преживяваме най-вече? Е, очевидно живеем в невежество, крайни ограничения, безсилие и страдание (в сравнение със състоянието на боговете и Божествения източник). Означава ли това, че тъй като изпълняваме тази цел, трябва да сме щастливи и удовлетворени да съществуваме в страдание до края на сътворението? Не! Желанието ни да се освободим от робството и страданието и да бъдем вечно щастливи трябва да бъде също част от целта, която Източникът ни е възложил. В противен случай това желание не би могло да съществува в нас против волята на Всемогъщия Източник.

Някои хора могат да протестират, че не е вярно, че основната същност на човешкото съществуване е страданието, защото в техния живот има повече щастие, отколкото страдание ... Е, това е така,защото в този свят нашите преживявания са относителни.Това, което смятате за щастие за вас, може да бъде страдание за някой друг, който е свикнал с по-високи стандарти на свобода, сила и   
щастие.Някои хора смятат действителното страдание за щастие за тях, тъй като има плътна завеса на невежеството, покриваща тяхното съзнание, което Ведите наричат Мая.
Мая крие истината от нас и ни кара да приемаме дори най-ужасните начини на съществуване, без никакво желание да избягаме.
Щом приемете, че смъртта, болестите, инцидентите, войните,експлоатацията, робството, болката, скръбта, бедността, несигурността, опасностите и т.н. са нормални, неизбежни и единственият възможен начин на съществуване за вас, тогава вие се губите в тъмнината на Мая.

Ако подходим към въпроса за целта от човешка гледна точка и попитаме каква е целта, която си отреждаме в личния живот, тогава ще чуем много различни и противоречиви отговори, в зависимост от това кого питате. От моя гледна точка целта на моя живот като човек е да открия истината за нашето съществуване, да се освободя от системата на виртуалното робство, невежеството и ограниченията. След това да се върнa възможно най-бързо в състоянието на най-голяма сила, мъдрост и блаженство, което е вечно, от което първоначално съм бил отделен. С други думи, целта ми е да се върна в Божествения Източник и да се слея с него.
Но това е само моята цел и желание от моя гледна точка, което не е идентично с истинската цел на моето съществуване като човек,
която Източникът ми е възложил. Истинската и пълна Божествена цел е много по-обширна и много по-сложна от личната ми духовна цел и желание. Как да разбера това? От факта, че моят опит включва много неща, които не бих сметнал за необходими или дори полезни за самото изрично завръщане към Източника.

„Повечето от нас, включително аз самият, сме си падали по тази идея в един или друг момент и повечето хора все още си падат по нея.Ако сте от тях, не се чувствайте зле - идеята се е вкоренила дълбоко в нашата психика - особено ако от известно време търсим истината.. "

Тук Уес се опитва да омаловажи крайната цел на истинската духовна борба, сякаш би намерил много по-велика, по-достойна,
по-мощна, по-трайна духовна цел.Аз лично не съм намерил друга духовна цел по-великолепна и мощна, по-желана от това да се превърна в единственото ЕДНО всемогъщо, всезнаещо, вечно Съзнание, което съществува във вечно блаженство.„Не се чувствам зле“ заради придържането към истинския скъпоценен камък на духовността.По-скоро съжалявам за онези, които се подвеждат от подлата измама на Уес.Той е стартирал процеса да ви изплаши от истината и да заключи вратата пред вас, която води до най-високата дестинация.

Нека видим каква духовна цел трябва да преследваме според Уес, вместо да се превърнем в най-мощното и щастливо Безсмъртно същество?Следният цитат е под подзаглавието „V.Свобода чрез индивидуални постижения ”  ( V. Freedom Through Individual Achievements)  на страницата:
https://wespenre.com/2019/02/05/fifth-level-of-learning-paper-2-the-avatars-of-the-gods-and-the-evolution-of-species/

(*) Надолу,към края.

„... От всички тези години на изследвания, следните точки са това, върху което трябва да се концентрираме ...
„4. Вместо да станем Едно и да се слеем помежду си и Създателя, ние продължаваме да бъдем личности, за да изследваме Мултивселената,която помагаме да изградим във всеки един момент от живота си.Да, по някакъв начин ще станем „Единни“ помежду си като човешка група.Състраданието, любовта и разбирането ще доведат до близост, която ще се почувства почти като Единство, но все пак трябва да останем личности - всеки със своя ум и суверенно мислене.Никакви машини или компютри няма да ни управляват и да бъдат считани за равни или превъзхождащи човешкия ум. "


Останете ограничени хора, за да изследвате и изградите мултивселената?Това по-велика и по-желана духовна цел ли е от това да станете единственият Един Източник, който всъщност създава,поддържа и унищожава тези индивиди и мултивселена по свое желание без никакви усилия?Само изкривеният ум би заменил позицията на крал за позицията на роб.Само вашият враг или заблудено същество би ви посъветвало да търгувате с възможно най-високата духовна цел да станете Божественият източник, за да останете ограничено индивидуално същество.
 
Също така е илюзия да мислим, че ние, отделните същества, създаваме Вселената.Цялото създаване, поддържане и унищожаване се извършва само от Източника, докато хората са карани само да възприемат и вярват, сякаш са извършителите.Без активното сътрудничество на Източника нищо нямаше да се случи и хората биха били напълно импотентни, безсилни и невежи.
Докато индивидуалното Аз-съзнание е под контрола на по-висша (или дори еднаква)сила(като Източника или някой от неговите peers), като е ограничено и невежо, човек не може да изпита най-високото ниво на вечно щастие.Всъщност,да бъдеш ограничен индивид в действителност е неестествено съществуване в отделяне от истинската ни пълна божествена природа, от нашето пълно и безкрайно първоначално състояние.
(*) peer  може да означава като съществително: пер,благородник,лорд; peers бе преведено в текста като „връстници“.

Това неестествен разделение е в основата на всяко страдание и недоволство.Ето защо никакво богатство и сила не могат да осигурят пълно,неподправено удовлетворение и постоянно, пълно щастие на всеки човек.Винаги ще има желание за повече, за нещо различно, за нещо, което да запълни празнотата в дъното на съзнанието, което никога не може да бъде напълно заситено, което пречи на индивида да бъде напълно и трайно щастлив.Ето защо толкова много известни и богати хора се пристрастяват към твърдите наркотици и дори се самоубиват;защото въпреки че имат всичко, което един обикновен човек би могъл да пожелае, те все още не са напълно щастливи.
Ето защо най-могъщите и най-богатите хора, които управляват света, никога няма да бъдат доволни от нивото на власт и контрол.
Те винаги ще жадуват за още, и още, и още.

Никакво състрадание, любов и разбиране в една човешка група не може да се сравни със силата и щастието на истинското Единство, като единствения Един Божествен Източник.Уес се опитва да изкриви дори истинското значение на Единството, като го замени с дребни човешки емоции, чувства и модели на поведение.
Ако след всички онези години изследвания, които Уес твърди, че е направил, той е стигнал до умопомрачителното заключение, че да останеш индивид(*) е по-желана духовна цел, отколкото сливането обратно в Божествения източник, тогава неговите години или изследвания са загуба на време и писанията му са безполезни.Сега да се върнем към обсъждането на статията „IV.Станете ЕДНО със Създателя - това ли наистина е целта на видовете във Вселената? "


(*)Да остане индивид за някой (аз например) може да е по-желана цел.Само че мнозина първо трябва да станат индивиди (ако изобщо го искат), което предполага обособяване на индивидуалното Его от социалното,което е групово;кошАрно съзнание му казвам.

„В индийската Адвайта Веданта [12] ни учат, че крайната цел е да се слее индивидуалното его в единия Брахман, който е Божеството.Тази школа на преподаване следва традиционните ведически учения, което означава, че тя преподава идеята, че индивидът се преселва през небесната йерархия на обитаваните сфери (измерения) - от твърдата 3-D материя, през по-етерните сфери, докато  достигне Царството на Брахма,, където се слива с Брахман, Единствения Бог ... ”

„... докато  достигне Царството на Брахма, където се слива с Брахман, Единствения Бог ...“ е изкривяване, погрешно представяне.Онези същества, които достигнат Брахмалока, Царството на Брахма, ще намерят там отлични условия за медитация върху Брахман (върху Божествения източник, а не върху Брахма, който е владетел на Брахмалока, създателят на тази вселена) и по този
начин ще имат добър шанс в крайна сметка да се слеят с него.Но само да си жител на Брахмалока не означава, че човек се е слял с Брахман.По същия начин, раждането в човешко тяло (за разлика от телата на животни) на земята,дава шанс да се търси истината за Божествения източник, да се медитира върху него и накрая да се слееш с него.Само че животът на човек на земята не гарантира, че човек ще се слее с Източника.

Онези същества от Брахмалока, които най-накрая се сливат с Брахман в резултат на техните духовни усилия, ще изчезнат от Брахмалока (защото те се сливат обратно с Източника), като по този начин ще престанат да бъдат жители на Брахмалока.
Тези същества, които достигнат Брахмалока, но не копнеят много за сливане с Източника, ще живеят там заедно с Брахма, докато Вселената не бъде унищожена и всички същества в нея (заедно с Брахма)  се слеят обратно с Източника.

„Както виждаме, идеята на „Нова епоха“ да станем едно с Твореца е на хиляди години и се основава на патриархалния принцип на мъжкия Бог.“

Това отново е пълно недоразумение.Целта да станем Едно с Брахман (Божественият източник) няма нищо общо с мъжки Бог или патриархални принципи.Брахман не е нито мъж, нито жена, Той е отвъд половете, поради което е погрешно да го наричаме мъжки Бог.Това е знак, че Уес смесва Брахма, индивидуалния ограничен Създател само на тази вселена с Брахман, безкрайния Божествен Източник, който е създал Брахма.Брахма може да се счита за мъж, тъй като има женска съпруга Сарасвати, която е и Негова дъщеря, защото Той я е създал от собствената си субстанция.Но Адвайта Веданта никога не е твърдяла, че трябва  (или дори че можем) да се слеем с Брахма, който е ограничено индивидуално същество. 

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2020, 17:04:17 pm »
„Споменах по-рано, че голяма част от канализирания материал се основава на ведическите принципи и е съвсем очевидно, ако сравним тези ведически принципи с един от най-прегърнатите(*)канализирани материали на съвремието - Материалът Ра.“


(*) „most embraced“ - в смисъл,че има мнозина,които са „прегърнали“ тази идея,предполагам.

Много,утвърждавани за канализирани писания,са измами, които всъщност не са били канализирани, а просто измислени от някои агенти за дезинформация.Ако искат да имат достоверност, тогава трябва да заемат от автентичните древни писания.Ето защо те се основават на ведически принципи.Дори ако приемникът на канализираните материали не си измисля изобщо, но „чува“ или възприема по друг начин информацията в собствения си мозък, тя все пак може да произхожда от човешки агенти за дезинфо.Единствената разлика в такива случаи е,че агентите са използвали съвременна технология, която безжично прехвърля глас и / или изображения към човешкия мозък (на целевия ченълър).Ето малко информация за такава технология:
http://www.lambros.name/profreedom/mumcw_jw.html

Дори ако такава информация наистина се получава чрез истинско канализиране, има много голяма вероятност тя да произхожда от същества, които искат да ни манипулират и контролират, като Архонтите или други злонамерени ЕТ същества.Да вярваш на такива канали и да основаваш философията, целите и живота около тях е глупава лотария, като да вярваш на уверенията на някои  букмейкъри, че ще спечелиш 100 милиона долара в рамките на една година, използвайки тяхната система и следователно вече можеш да си позволиш да пропилееш трудно изкараните си спестявания за всякакъв вид глупава екстравагантност.

„Комплексът за социална памет“ на Ра твърди, че те искат да ни научат на много важни неща, но най-важното от всички е, че всички сме Едно и това се опитват да станат всички същества във Вселената, казаха те ...За да обобщим накратко, хората от РА са комплекс от социална памет, което означава, че те вече са се слели и са се превърнали в Едно помежду си като масово съзнание ... ”


Има огромна разлика между сливането обратно в Божествения източник от мястото, откъдето сме дошли първоначално, и сливането в организация или колектив от много ограничени индивиди  точно като вас и обслужване на волята на тези, които го управляват и контролират.Версии на такива „Borg” организации съществуват дълго време и в човешкото общество.Една от тези организации е военната, където войниците и офицерите действат като единство (ум на кошера), споделяйки обща цел, набор от ценности, знания и ресурси, обслужващи една единствена воля и единен план, волята на върховния главнокомандващ.Ако някой твърди, че пътят към духовен напредък е сливането в такива колективи на ограничени индивиди или организации „Борг“, тогава той е готов да ви измами и да ви хване в своя капан.

„... За да могат да се издигнат до седмата плътност, сега те трябва да съобщят тези грешки на днешните хора и да ни помогнат да се издигнем до четвъртата плътност - те са един от многото „колективи“ или комплекси за социална памет, които казват, че те възнамеряват да ни помогнат да преминем през процеса на прибиране на реколтата(*) (като странична бележка: много ми е интересно, че всички тези канализирани източници имат дневен ред. Никой не е тук само за да помогне на човечеството от безусловна любов - безусловната любов е нещо,на което те иначе бързат да ни учат - всички те печелят от това, че са в контакт с нас и ни предоставят своята информация)."

(*) Harvest process - прибиране на реколтата или жътва.

Процес на прибиране на реколтата?Хайде, хора!Това дори не е скрита дезинформация и манипулация.Тази фраза с удебелен шрифт открито и изрично казва какво възнамеряват да направят: те искат да ни ожънат.Думата „harvest“ означава събиране на реколта или други видове храни (като убиване на животни) или събиране на енергия или други видове ползи.Така че ние трябва да бъдем ожънати като източник на храна или да бъдем убити като животни, за да им служим като храна или източник на енергия в тяхна полза.Как би могъл някой да повярва, че такава жътва ще служи на собствения ни интерес?

Тук не разбивам Уес, вместо това се опитвам да подчертая абсурдността на вярването в такива явно манипулативни канали.Всъщност това е параграф, където Уес правилно е разпознал злонамерените манипулации и факта, че зад това канализиране стои зъл дневен ред.Просто е много неудобно и любопитно, че въпреки че осъзнава злонамереното съдържание на Ра Материала, той все още използва такива канализирани дезинформационни парчета, които да служат като основа на неговата картина на нашата реалност и духовно развитие.Той прави една крачка напред и след това 100 крачки назад.Как той и последователите му ще пристигнат до дестинацията с такова темпо?

„Сега, ако се върнем към времето, преди Луцифер и неговите Паднали ангели да завладеят този рай, не е имало такава идея, че първобитният човек, или други същества или видове във Вселената, трябва да се върнат и да се слеят с Богинята.Тази идея не е съществувала."

Това е неоснователна спекулация, тъй като тя няма истински и надежден източник като своя основа, нито пък се основава на солидна логическа дедукция;това е просто причудливо твърдение.
Фактът, че Библията или гностиците не са писали за такава идея, не означава, че тя не е съществувала в древни времена като знанието на някои мъдреци или общества, които не са били в контакт с Европа и Близкия изток.Първо,предполага се да приемем, че историята на Луцифер и падналите му ангели има някакво значение в този контекст, когато това не е така.Тогава Уес отново изкривява духовната цел на Адвайта Веданта, като се позовава на сливането в женска богиня, коeто е безсмислена смесица от гностични идеи с ведическите концепции.Разбира се, няма познато писание, което да насърчава сливането в женско лично същество.

Според Ведите обаче,информацията, която те съдържат, произхожда от Бога на тази вселена (Ишвара или Брахма).След това е предаденa на ришите (мъдреци) от древни времена и е предадена устно, защото по онова време хората са имали перфектна памет. Нямало е нужда да записват нищо. Ведите са събрани в писмена форма едва по-късно, когато способността за запомняне на човечеството започва да намалява. Следователно,върховната духовна цел на отделните същества да се слеят с Брахман винаги е присъствала във Ведите (на санскрит Веда = Знание) още преди да бъдат създадени човешките форми. Как да разбера, че това твърдение за произхода на Ведите е вярно? Не мога. Но ако трябва да избирам между неоснователната спекулация на Уес и много вероятно изказване от древните писания, тогава избирам последното. Много вероятно е Ведите и идеята за сливането с Брахман да са съществували дори по времето на първобитния човек в определени общества.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2020, 21:00:58 pm »
„... последователите на религиите на Богинята все още не учат, че трябва да се слеем с Богинята, а по-скоро да продължим да живеем и изследваме като индивидуални същества.Цялата идея да се слеем и станем Едно с Всемогъщия е патриархална концепция. "


Смайващо непохватна логика! Първо, защо някой би смятал религията на Богинята за по-авторитетна и правдива от древната Адвайта Веданта, която има най-голям смисъл от всички духовни доктрини? Второ, фактът, че религиите на Богинята не преподават идеята за сливане в Източника, не означава, че идеята е патриархална концепция. Ако не е черно, тогава трябва да е бяло ... нали?Няма други цветове, само черно и бяло ... нали? И може да се изгради цял набор от изкривена логика около този тип мислене.Скритото (подразбиращо се) предположение, че патриархалните концепции трябва да бъдат по своята същност по-лоши от матриархалните, също е глупост. Няма никаква връзка. Уес се качва на вълната на конфликта между мъже и жени, опитвайки се да играе с картата разделяй и владей.. Какво ще кажете за разбирането, че Източникът не е нито мъж, нито жена, а безполова същност? Но това не би послужило за изкривяване на истинските учения и подклаждане на конфликт между мъже и жени, така че той не върви по този път.

„Арджуна е човешки хибрид - герой във ведическите книги."


"Сравнете този цитат с Книгата на Енох, когато Енох последва „Анунаките“ до „Небето“ и разказа за това в тази книга, извадена от Библията от римския император Константин,на Никейския събор през 325 г. сл. Н. Е. ..“


Няма такава дума като „Анунаки“ в автентичния превод на Книгата на Енох.Отново Уес смесва ябълки с портокали и заема въображаеми герои от фалшивата история на Ситчин и се опитва да я прочете в Книгата на Енох.

„Цитат №5: Следвайки диска Сударшана, колесницата премина отвъд тъмнината и достигна до безкрайната духовна светлина на всеобхватната брахма-джиоти.Когато Арджуна съзря този ослепителен блясък, очите му го заболяха и затова ги затвори.

От този регион те навлязоха във водна маса,блестяща, с огромна вълна,разпенена от мощен вятър.В този океан Арджуна видя невероятен дворец, по-сияен от всичко, което някога бе виждал преди.Красотата му бе подсилена от хиляди декоративни стълбове, покрити с блестящи скъпоценни камъни.
В този дворец се намираше огромната, внушаваща страхопочитание змия Ананта Сеса(Шеша).Той сияеше бляскаво със сиянието, излъчвано от скъпоценните камъни на Неговите хиляди качулки и отразяващо се от двойно повече страховити очи.Той приличаше на бялата планина Кайласа, а вратовете и езиците Му бяха тъмносини.

След това Арджуна видя вездесъщата и всемогъща Върховна Божествена Личност, Маха-Вишну, седнал спокойно на змийското легло.Синкавият му тен беше с цвят на плътен дъждовен облак, носеше красива жълта дреха, лицето му изглеждаше очарователно, широките му очи бяха най-привлекателни и имаше осем дълги, красиви ръце.Разкошните му кичури коса  бяха окъпани от всички страни в блясъка, отразен от скъпоценни бижута, украсяващи короната и обеците му.Той носеше скъпоценния камък Kaustubha, белега на Srivatsa и гирлянда от горски цветя.

Служещи на този най-висок от всички Господари бяха Неговите лични служители, оглавявани от Сунанда и Нанда;Неговата чакра и други оръжия в техните олицетворени форми;Неговите съпружески потенции(сили,авторитетност) Пусти, Шри, Кирти и Аджа;
и всичките Му различни мистични сили. [13]“


Тези цитати са взети от „Bhaktivedanta VedaBase: Шримад Бхагаватам“ https://vedabase.io/en/library/sb/10/89/
Това е уебсайт, управляван от движението Харе Кришна, който следва идеологията на Вайшнава Двайта и силно критикува, осъжда и осмива философията на Адвайта (и по същество всяка другарелигия, освен тяхната собствена).Ако Уес се опитва да събере релевантни цитати, докато обсъжда концепцията на Адвайта да стане едно с Брахман, защо тогава цитира литературата на организация, която отхвърля и осмива Адвайта Веданта?Монасите от Харе Кришна наричат поддръжниците на Адвайта с прякора „Маявади“(*), след което погрешно тълкуват техните учения и ги осъждат като заблудени и грешни.

(*)  Последователи  на учение за илюзията -  Маявада

Вайшнавите са много привързани към формата, техният Бог трябва да има определена форма, изобразена като Кришна.За тях формата е върховна, формата на Кришна е по-голяма и по-мощна от всеки безличен Бог без форма.Те също са обсебени от служенето.Тяхната най-висша духовна цел е да останат вечно служители на Бог във формата на Кришна.Те искат да запазят своята отделна индивидуалност завинаги и са отблъснати дори от мисълта да се слеят с Брахман и да загубят своето ограничено индивидуално его и идентичност.

Знаейки всичко това, читателят ще разбере защо Уес цитира от техните писания, а не от източници на Адвайта. Тъй като повечето читатели не са запознати с конфликтите между различниte школи на индуските религии, Уес може свободно да цитира текст от школа, която е антагонист на Адвайта; и кара читателите да повярват, че той произлиза от писанията на Адвайта. След това той посочва, че цитатът може да има скрит дневен ред, тъй като популяризира (или описва) мъжкия Бог Вишну, вместо очакваната Божествена женственост. Следователно,читателят ще си създаде впечатление, че тъй като цитатът идва от индуисткото Писание и ние обсъждаме Адвайта, то той трябва да е част от учението на Адвайта. Читателят ще заключи, че Advaita насърчава мъжки Бог и следователно предполагаемото сливане трябва да се случи с мъжки Бог. Ако Уес открива някаква грешка в горния цитат, тогава той трябва да критикува Харе Кришна, защото това е техният текст, а не философията на Адвайта.

По този начин Уес е намерил съюзник в Харе Кришна, за да атакува и изкриви концепцията за сливане обратно в Божествения Източник и да прослави състоянието на ограничена отделна индивидуалност във вечно служене (робство). Искате ли да съществувате във вечно робство на който и да е Бог или друго същество? Бихте ли могли да приемете такова състояние като крайна цел на вашите духовни стремежи? Е, аз не,със сигурност! Ако отговорът ви е да, тогава съжалявам за вас; тази статия не е за вас.

„Тук ведическият текст подготвя читателя, точно както направи Книгата на Енох, за това как е да посетим Брахмалока, ведическото небе. Забележете също, че това „Небе“ няма нищо общо с Божествената женственост и „Богът“ на това Небе е не друг,а самия Вишну - ведическият повелител. “Небеса,защо обиталището на Маха Вишну трябва да има нещо общо с някаква „Божествена женственост“? Разбира се, когато текстът описва обиталището на Маха Вишну, трябва разумно да се очаква, че името на Бог там е Вишну. Между другото ... в жилището на Маха Вишну има Богиня. Тя е Маха Лакшми и е съпруга на Маха Вишну. Ако прочетете описание на Брахмалока, тогава името на Бог там ще бъде Брахма. Ако прочетете текст за Шивалока, тогава Господ Шива ще бъде Богът на това царство. Или ... Уес дали е очаквал (или дори е поискал) Божествена женственост да бъде посочена като управляващ Бог във Вишну Лока? А, да ... и ако попитате мюсюлманите кой е небесният Бог, няма ли да споменат мъжкия Аллах вместо Божествената женственост? Не е ли разочароващо да имаш абсурдни очаквания от религиозните писания?

„Проблемът с всякакви „нови“ духовни идеи, които се появяват навсякъде в наши дни, е, че те може да звучат добре, но когато човек няма представа за реалната история на Земята - често срещана в митологията и древните религии -  лесно е да се „абонирате“ за тези идеи, без да ги разгледате обстойно.“


Концепцията на Адвайта за сливане с Брахман (която обсъдихме) не е „нова“ духовна идея. Звучи добре, защото е наистина добра, въпреки факта, че някои хора я разбират погрешно. Но когато Уес задръства и замърсява собствения си ум с всякакви измамни истории (като измамата на Ситчин) за фалшивата история на Земята и не разбира (или поне погрешно тълкува) автентичните древни писания, тогава очаквано е той да произведе куп нелепи спекулации.

„В този случай,на Западния свят се представя ново масово споразумение, че съдбата на човечеството е да се слее с Източника. Всъщност, абонирайки се за това, ние се настройваме за нов,бъдещ капан.“

Описанието на духовна цел (или крайна дестинация, която не може да бъде избегната, когато Вселената бъде унищожена) няма нищо общо с някакво „масово споразумение“. Законите на природата и волята на Бог не зависят от това дали маса хора са съгласни с тях, приемат ги или не. Това е точката, в която Уес се опитва да отблъсне читателите си от целта на философията на Адвайта,като я обяви за капан. Той залепва измамно предупреждение на вратата на Адвайта, която води към вечна свобода. Предупреждението казва, че ако приемем сливането с Божествения източник като крайна цел на духовната борба, тогава „ние се настройваме за нов, бъдещ капан“.езинфо агентите на кабала биха направили същото.
 
"Помислете за това. Кой е този „Източник“, за който говорим? Е, от древни времена ни учат, че Бог е мъжествен, а във Ведите Бог е Брахма, който е Вишну, който е Господ Ен.ки! Освен това En.ki е също библейският сатана в райската градина, непокорният Луцифер, еврейският Бог YHWH, християнският Бог Йехова и мюсюлманският Бог Аллах!“

„Виждате ли къде отивам с това? „Източникът“, с който трябва да се слеем, е En.ki!


Еха! Каква объркана логика и какво умопомрачително фалшиво заключение! Фактът, че много религии описват Бог като мъжествен, не означава, че следователно Брахма и Вишну трябва да са идентични с Енки, който от своя страна трябва да бъде същият като Сатана, Луцифер, YHWH, Йехова и Аллах! Да, виждам къде отива Уес с това. Той се опитва да изкриви и да представи погрешно учението на Адвайта, за да изплаши хората от правия път и да ги подведе в капана на вечно ограниченото индивидуално съществуване. Въз основа на каква логика на здравия разум някой би могъл да стигне до непохватното заключение, че безкрайният Източник всъщност е идентичен с ограниченото същество Енки? Който всъщност дори не съществува, защото това е измисленият герой на една измамна история на Sitchin.

След това,отново позовавайки се на Материала Ра, Уес продължава своите предположения за това кой ще ни „прибере“(*ожъне) в по-високи измерения и причудливо решава, че това трябва да са Енки и неговият екипаж. Каква е разликата дали са екипажът на Енки или някаква друга зла група? Или се опитва да прокара фалшивата история на Ситчин в съзнанието ни като истински факт?
Той фино води читателя до заключението, че тази жътва няма да отведе хората в измерение на блаженството и как ще бъдат осъдени, че не са в достатъчна степен „в услуга на другите“(*service to others). Той предполага, че подобна преценка ще бъде оправданието, защо никой не стига до „измерението на блаженството“. Той също така твърди, че:

„Колективът RA са индивидуални души, свързани със суперкомпютър, който казва на всеки индивид как да мисли. Цялото им масово съзнание е обединено в този компютър и кой го управлява?Със сигурност не е самият колектив!"
 
Защо да се занимаваме с обсъждане на Ra материала, когато той не служи на интересите на читателя, но това е psyop материал (независимо от това, дали източникът са хора или ET)? Каква е ползата от спекулацията дали RA колективът (който може дори да не съществува в действителност) е свързан и контролиран от супер компютър или не? Защото хората са отвратени от идеята, че биха могли да бъдат контролирани от машина? Каква е разликата дали членовете на организация от тип „Борг“ се контролират от супер компютър, който е по-умен от хората, или просто от някои арогантни човешки психопати (които може да са доста невежи)? И двата варианта са лоши, те унищожават индивидуалната свобода и щастие, като същевременно запазват душите като отделни роби.

„Нито те, нито ние оставаме в определено измерение, сякаш е обиталище и сякаш други измерения „над това“са недостъпни, освен ако ние не сме достатъчно еволюирали за достъп до него - това е дезинформация. Вярно е, че човечеството е хванато в триизмерна капан в голяма степен, но това е необичайно обстоятелство."


Очевидно Уес е загубил здравия си разум и започва да използва противоречиви твърдения едно до друго, очаквайки читателят да приеме тази гнусотия  като експертно прозрение. Ако той е съгласен, че човечеството е в капан в 3D, тогава как може да твърди и обратното на това, а именно, че не оставаме в определено измерение, сякаш е обиталище? Такива писания на Уес са действителната дезинформация, а не това, което той се опитва да изкриви. Между другото, хората не са в капан в 3D само в „голяма степен“, а напълно и каква е разликата дали това е обичайно или необичайно обстоятелство?

Фактът, че някои хора могат да видят етерното тяло на човешката аура и също могат да окажат въздействие върху него (вж. био-енергикни лечители), не означава, че те вече живеят в 4-то измерение. Те все още са обвързани със своите 3D тела и не са в състояние напълно да възприемат и се съсредоточат върху 4D света като тяхна основна реалност и не могат да бъдат активни обитатели на това измерение в истинския смисъл на думата. Да „еволюираш“ в по-висше измерение означава да се освободиш от затвора (закрепостяване към тела) с по-ниски измерения и да не бъдеш принуден и дори да не желаеш да живееш доброволно в тези по-ниски измерения.

Да бъдеш обвързан с 5-то измерение (или да останеш в това измерение, сякаш е обиталище) означава, че аз-съзнанието (атман) е обвързано с тяло в 5-то измерение, но не и с тяло, което е в по-ниски измерения, и че тялото е направено от веществото от 5-то измерение. Този Атман може да има няколко други тела, които едновременно също са направени от вещества с по-високи измерения, но вниманието, възприятието и дейностите му са фокусирани и обвързани с царството на тялото му с най-ниско измерение (петото в случая).

В нашия пример да бъдете обвързани с 5-то измерение означава, че Атман няма 3D или 4D тяло и следователно не е обвързан с тези сфери, той е свободен от ограниченията и разсейването на тези сфери и се радва на повече свобода и може би
по-комфортен живот. Този Атман не може (или поне не би трябвало да се интересува) да действа в 3D или 4D, защото му липсва агентът на възприятие и действие, тяло в тези измерения (тъй като вече е приключил с тези сфери). Ако някои 5D същества бъдат съблазнени да създават или просто притежават 3D тела, които могат да заемат и контролират, тогава те ще имат възможността да действат отново в 3D. Но разбира се това приключение може да бъде опасно, защото те могат да попаднат в капана на тези долни(* на по-ниско ниво) тела или дори да попаднат в робството на принудителните прераждания и да загубят относително по-голямата си свобода.

Докато Атман живее в 5D като негово основно местообитание, той не е свързан с тела в по-ниски измерения и следователно е свободен от тяхното влияние и капан. Когато някой е на път да умре,съзнанието първо се освобождава от капана на физическото тяло, но все още е свързано с етерното тяло за известно време, докато и това се разсее. Когато етерното тяло е загубено(оставено),тогава духът все още е свързан със своето астрално тяло като котва с най-ниска плътност и вече се радва на по-голяма свобода, отколкото в 3D, но все още не е напълно свободен.Ако този атман е духовно достатъчно еволюирал(*),тогава той ще запази много умствена и духовна сила. Такъв атман ще избегне капаните на прераждането и ще може да живее и да действа известно време в астралната сфера. Когато се отърве от астралното тяло и успее трайно да живее в менталното тяло,то(it*) еволюира до следващото измерение и т.н.

(*)Това е нещо,на което бих искал да обърна внимание,но в друга тема,за да не се набърквам в размислите на Морфей.(*) Това it се отнася за атмана или за менталното тяло?

 
 
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2020, 20:53:06 pm »

"Когато се отърве от астралното тяло и успее трайно да живее в менталното тяло,то(it*) еволюира до следващото измерение и т.н."

(*)Четейки това,което следва по-надолу,според мен това "it" се отнася за атмана и понеже на български е в м.род,изречението става така:

"Когато се отърве от астралното тяло и успее трайно да живее в менталното тяло,той[атманът]еволюира до следващото измерение и т.н."


Когато Атман се отърве от всичките си тела от всякакво измерение, тогава само ще стане напълно свободен и ще може да се слее обратно в Източника. Обаче избавянето от всички тела с различни измерения не трябва  да става бавно и постепенно по време на продължителен период на еволюция. Един наистина посветен духовен адепт, който също е получил благодатта на Божествения Източник, може да се отърве от всичките си тела едновременно и да се слее обратно в Източника.

„Когато сънуваме, ние изследваме измеренията, а когато мислим, изследваме и някои други измерения.“

Когато сънуваме, ние изпитваме индивидуализиран и изолиран домейн, който е направен от субстанцията на астралния свят.
Което означава, че ако в съня си убиете враг, вашият акт на „убиване“ няма да има никакъв ефект върху врага ви, нито във физическия свят, нито дори върху астралното му тяло.Сънуваното ви преживяване е било само локален и временно създаден филм, създаден специално за обвързване на вниманието ви. Ако някой е в състояние да пътува астрално, докато е буден, тогава той може да има ефект върху астралното тяло на своя враг. Но дори хората с такива способности все още са обвързани с физическото си тяло и не се считат за обитатели на астралното измерение.

По същия начин, когато мислим, мечтаем, визуализираме, ние изследваме собствения си локализиран домейн на психичния свят.
Можем да осъществим достъп до собствените си спомени, съхранявани в тази ментална област (надяваме се) и да ги обработим със собствените си умствени сили. Но ние не можем да осъществим пряк достъп до спомените на другите и не можем да използваме потенциално по-мощните умствени сили на другите за обработката на нашите мисловни потоци. Нашите ментални домейни са изолирани един от друг, а също и изолирани от по-големия психичен свят, където само по-еволюирали същества съществуват в умствени тела, но не са свързани с физически.

Фактът, че можем да да хвърлим бегъл поглед към локализирани и изолирани домейни с по-високи измерения, не означава, че сме свободни да изследваме, действаме и да останем в глобалните версии на тези споделени измерения по желание. Физическото тяло неизбежно ще ни изтегли дори от тези изолирани домейни. Само когато се развиете духовно и се отървете веднъж завинаги от физическите тела, тогава ще можете да живеете трайно в споделените висши измерения.

„Няма нищо такова като „да отидем в Четвъртото измерение и да останем там“,както стоим в Третото измерение в момента.“

Това отново е погрешно. Четвъртото измерение, където веществото се нарича етер, се нарича още Елементално царство. Духовете на природата обитават това споделено царство, Гномите, Саламандрите, Силфите и Ундините. Те също остават в това измерение, точно както ние оставаме тук в третото в момента. Тези същества също имат (или по-скоро са) свое собствено Аз съзнание,атман, точно като нас. Това означава, че има такова нещо като „да отидеш в Четвъртото измерение и да останеш там“. Искате да кажете, че не вярвате в съществуването на природните духове ...? Няма проблем, но тогава няма причина да вярвате в съществуването на Атман, Брахман, Анунаки и като цяло в „Документите на Уес Пенре“.

„След като наистина осмислих(*) горепосоченото, за мен беше шокиращо да разбера, че почти всички в духовното движение са били измамени и че по-голямата част от неговите търсачи на истината са на път да отидат в още по-голям капан.“

(*) Така реших да преведа „sank in“,минало време на фразеологичния глагол „sink in“.
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/sink-in
Автоматичния превод беше:„След като горното наистина потъна...";за малко потънах в леко недоумение,но мисля,че уцелих подходящ превод.Това е само един пример от дейността ми като редактор-аматьор на автоматични преводи.

Е, ако търсачите на истината четат и вярват на нелепите спекулации и дезинформация на Уес, тогава съм сигурен, че те ще бъдат измамени и „на път да влязат в още по-голям капан“ от този,в който са били преди. Не е ли "шокиращо" да разпознаете тази измама?

„Това е дълбоко! Освен ако читателят вече не е бил напълно наясно с всичко това, той или тя трябва да бъде шокиран и събуден от тази информация. Ако не, силно препоръчвам на читателя да прегледа материала още веднъж (или много повече пъти, ако е необходимо), докато настъпи събуждане или сериозно обмисляне на информацията."

Това е нелепо самовъзвеличаване, съчетано с инструкция за промиване на мозъци. Мисля, че не е трудно да разпознаем самохвалството, така че нека да поговорим само за насаденото psyop внушение. Има известен цитат от Адолф Хитлер:„Ако изречете достатъчно голяма лъжа и я казвате достатъчно често,хората ще ѝ повярват."Той го е казал, защото те са тествали тази техника за
промиване на мозъка върху населението и тя работи. Както законите на природата работят по всяко време, този закон на подсъзнанието работи и сега. Ето защо  дезинфо-агентите го използват при всяка възможност.В този случай те ви инструктират да продължавате да натъпквате дезинформацията в ума си, докато тя стане част от вашата система на вярвания. По този начин се потискат и елиминират съпротивата, протестите и съмненията на интелекта, логиката и здравия разум.Така начин на хората се промиват мозъците, като биват карани да вярват в глупости, които иначе един здравомислещ човек би отхвърлил.
 
Преведена без заобикалки,в инструкцията на Уес се казва: Ако все още имате някакви способности за разсъждение и сте разпознали, че всичко това е невярно, и не смятате, че съм ви разкрил дълбоко важна и ценна истина, тогава имате нужда по-нататъшна psyop обработка. В този случай трябва да извършвате редовна самохипноза, като четете текста ми отново и отново, докато всички протести и съпротива на вашия интелект и логика се разсеят. Когато интелектът се приспи и подсъзнанието доминира, тогава моята информация ще потъне в подсъзнанието без съпротива.Тогава тя ще се превърне във вашата нова система от убеждения и ще повлияе на вашето мислене и решения в бъдеще ...

„Всички тези „движения“ са взаимосвързани и всички биха могли да бъдат манипулирани  и да ни доведат не до неуловимите по-високи измерения, а до феномена "Един народ,един ум" , т.е. Сингулярност и комплекс от социална памет, създаден и управляван от централен суперкомпютър, който със сигурност ще бъде управляван от извън планетата."

Тази спекулация (дори и да стане реалност) няма нищо общо със сливането в Божествения Източник и духовността. Това е просто още една заплаха на материалното съществуване като тези,с които се сблъскваме всеки ден, като опасността новият ви шеф да е тиранин и той да ви тормози.Тогава ще трябва да скачате унизени като марионетка, точно както диктуват неговите капризи, защото не можете да си позволите да бъдете уволнен (никой друг не би ви наел достатъчно скоро), защото сте се продали в робство, когато сте взели ипотека , и имате деца.

Или друг пример е ветеран войник, на когото е продадена лъжа за предполагаемия враг. Той е бил индоктриниран и с промит мозък, за да приеме някаква фалшива патриотична измамна идеология за „величието“ на служенето на страната си (докато вместо това всъщност ще служи на кабала) и да приеме погрешен набор от ценности. Той ще трябва да се подчинява сляпо на заповедите (тъй като е бил с промит мозък), дори ако тези заповеди му казват да убива невинни хора, докато той със сигурност знае, че тези хора са невинни и той ще извърши престъпление. Не е ли това вече по-лошо от робството? Не става ли въпрос за същото,като да станем част от организация „Борг“, в която всички са с промити мозъци, манипулирани и строго контролирани марионетки, управлявани от малка група елит или един тиранин,който дърпа конците,независимо дали използва компютри или не?

В днешно време хората са ужасени от опасността чипове да бъдат имплантирани в телата и мозъците им, тогава техните мисли и действия биха били контролирани директно от компютър чрез тези чипове. Това е страховитата Сингулярност. Но малко хора осъзнават, че социалните норми, социалните ценности, правилата за лично поведение, обичаите, идеологиите, организациите, средствата за масова информация, политиката, полицията, законите, съдилищата, затворите, училищата и т.н. вече изпълняват функциите на такива чипове. Те вече директно контролират нашите мисли и действия и определят какво можем и какво не можем да правим във всяка ситуация. Вече сме програмирани и вече сме контролирани дори без никакви електронни импланти. Вече живеем в общества от типа „Борг“, просто не сме в състояние да го разпознаем, защото никога не сме виждали или преживявали наистина свободно съществуване.
Програмирани сме да мислим, че това е единственият начин за живот на хората и не може да има нищо по-добро от това, което имаме сега.
Щеше ли да има голяма разлика, ако този тиранин на върха ще бъде изкуствен интелект в супер компютър, вместо човек или ET? Не мисля така. Робството е робство, независимо дали господарят е човек или софтуер, и за зомбито няма да има голяма разлика кой дърпа конците от самия връх, той  пак ще си остане само зомби.

Не казвам, че сингулярността е добра за нас, че да бъдеш роб на ИИ е желателно или дори приемливо. Това, което казвам, е, че вече живеем в състояние на виртуално робство, контролирано във всеки аспект от живота ни. Вместо да се страхуваме, че ИИ може да поеме контрола в горната част на пирамидата, трябва по-скоро да съсредоточим вниманието и усилията си върху разрушаването на пирамидата на контрола и върху освобождаването от това потиснато състояние. Да плашим хората с опасностите от сингулярността е лицемерно отклоняване на вниманието ни от факта, че вече живеем в контролирано общество от типа „Борг“, точно както бихме живели вече във версия на сингулярност 1.3. И между другото, откъде знаете, че заповедите и решенията в горната част на пирамидата не са вече взети от изкуствен интелект,работещ в квантови компютри?Откъде знаете, че нашето общество вече не се контролира от супер ИИ?(*)

(*) И между другото,този въпрос ми прилича на внушение,маскирано като въпрос.

Заключителни бележки

Нека приключим този анализ с няколко думи за основната тема на критикуваната статия, за естеството на връщането обратно в нашия произход, Божествения източник. Това духовно сливане не е нещо, което ще се случи в света, който възприемаме извън нас (независимо в какво измерение живеем). Това е вътрешен процес на постоянно оттегляне на нашето внимание, интереси и желания от Вселената и фокусирането му изключително върху Божествения източник и върху собствения ни истински Аз, преживяващия и наблюдателя, Аз-съзнанието в нас. Когато постигнем съвършено оттегляне от Вселената и перфектен фокус и концентрация върху Източника и можем да поддържаме това състояние постоянно, тогава сливането ще се осъществи автоматично.

Разбира се, волята на Източника е незаменима за сливането, но самият факт, че някой е постигнал перфектното оттегляне и концентрация са признаци, че Източникът също го иска обратно. Това е пряко взаимодействие между вас и Източника и никой и нищо не бива да ви подмами да повярвате, че могат лесно да уредят това сливане без необходимите усилия от ваша страна. Гурутата (духовни учители) могат да ви покажат пътя и дори директно да ви помогнат с техните духовни енергии. Може също да е вярно, че без помощта на такъв гуру средностатистическият човек не би могъл да се освободи от робството и да постигне крайната духовна дестинация. Но когато сте научили истината от него и знаете какво да правите, тогава успехът зависи само от вашите усилия и от благодатта на Източника. Гуруто не трябва да стои между вас и Източника, а също така не може да ви слее с Източника,без вие да работите за това.

Тъй като това сливане не се случва във външния свят (във Вселената) и тъй като не се нуждаете от никой друг (с изключение на Източника), който да разреши и извърши сливането вместо вас,никой вече не може да ви примами в фалшиви сливания от типа„Borg". Не е нужно да се страхувате, че духовните практики, водещи до сливане с Източника, могат да ви хванат в ситуация, описана в критикуваната статия. Трябва да знаете, че всякакви изкушения и призиви за сливане с отделни същества, организации и неща, които съществуват във Вселената, са очевидни измами. Те очевидно не могат да бъдат сливания с истинския Божествен източник, дори ако измамниците твърдят така. Източникът не се нуждае от посредници за сливане. Ако Той иска да се върнете, то ще Ви отведе обратно към Себе си по неустоим начин, дори и да не знаете за Неговото намерение.

Моля, споделете и с други истината(*), разкрита на тази страница, за да помогнете на другите да я открият. По този начин можете също така да се борите с измамата и да помогнете на вашите съискатели на истината да избягват капани и лъжепророци.

Morpheus/Морфей

(*)Аа,да се уточниме,баце Морфине - дали е истина аз не знам;да приема,че е истина само защото някой казва...това не ми подхожда на картинката,която съм си избрал.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2021, 18:59:59 pm »
Аз преди време ги изчетох всичките му документи. Честно казано, това ме обърка много и оттогава не му вярвам. Освен това, в един от всичките му документи той самия беше споменал, че се е срещал с Енки, а постоянно твърдеше колко е опасен и т.н.
И аз имам чувството, че е дезинформатор. Той самия си противоречи в тези документи. Има една сесия за въпроси и отговори. Веднъж го попитах кой е източника на всички извънземни и така и не получих отговор. Аз открито го провокирах на страницата му във фейсбук с подобни въпроси. Понеже не бях на неговото мнение, той избягваше да ми отговаря. Само на тези, които бяха съгласни с него. 

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2021, 22:47:56 pm »
Последните ти две изречения са показателни.Не е само Пенре,който на неудобните въпроси си прави оглушки.
А някои не просто те игнорират,а стават проактивни,ако думата е подходяща.В смисъл - настъпателни,като Автора на М5.Той можеше да те обяви и за агент на последователните,ако му задаваш въпроси,неудобни за Генералната Партийна Линия,така да се каже.

Заради оскъден английски не съм чел всичко,което ми се ще,но по принцип материалите на Пенре са ми интересни;без да го обявявам за авторитет.Той изглежда счита Ситчин за меродавен,аз пък съм  резервиран към него.Все пак нещо положително за Пенре(от моя гледна точка) - отнася се положително към Кралицата,макар че като че ли на моменти изпада в малко повечко боготворене по Неин адрес.
И също,че на някои от Плеядите не може да се вярва.То за можене - може,според мен,но по-добре не.Само че получавам някакъв дисонанс - защо все забиват Кралицата в пояса на Орион,не знаят ли че там е Кралят-дракон?
Аз откъде знам ли - не знам,просто вплитам малко измислица в гоблена на Галактическата история.Мигар съм първият,който го прави?
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2021, 16:26:59 pm »
Аз по-скоро вярвам на Документите Тера на Робърт Морнинг Скай и смятам, че от където и да са кралете и кралиците, те са против хората.
Но аз съм ведантист и вярвам в безличностния  Парабрахман над всичко.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2021, 17:43:40 pm »
Не съм чел "Документите Тера" изцяло,но в темата САТ пуснах един пдф превод от Пенре и във частта

3. Структурата на империята Орион

той пише:

"Robert Morning Sky ги представи като безмилостни машини за убиване в ранната си работа, но в последната си,  "Terra Papers “,след като направи допълнителни изследвания, те станаха по-малко чудовищни ​и повече или по-малко представени като раса на воини, която се успокои и еволюира в по-мирна империя, специализирана в бизнеса и търговията."

Не знам кое как е,аз за Орион ще пиша мои измислици,в контекста на разглеждане на различни мисловни модели;може и те да са сган като федерастите,но авторът на художествена измислица не е длъжен да знае истината по темата.
Това го оставям на набедените за авторитети автори.

Относно крале и кралици в един по-широк смисъл,в първата книга за Алиса,преди да се събуди,тя осъзнава,че те са "само едни карти за игра",а във втората те са фигури от шах.Ако много им се връзва,човек не ще може да спечели собствената си малка коронка,образно казано.

Името и картинката ти подсказват вероятните ти интереси и ако си по-навътре във Веданта(аз се интересувам от индийски учения и санскрит,понеже с тях се правят разни спекулации в екзотериката),понеже съм само любител,чувствай се поканен за коригиращи и доограмотяващи бележки,ако някъде нещо бъркам.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2021, 18:32:17 pm »
В сайтът Паралелна реалност за първи път научих за Морнинг Скай и търсех книгите му, които бяха отдавна изчерпани. Накрая ги открих в пдф вариант. Интересното е, че за разлика от Пенре, който не среща съпротива за Документите си, Морнинг Скай е бил тормозен и заплашван заради това, което е оповестил. Дори са изтрили сайта му. След това той се отказва да се занимава с тази тема и изведнъж става поклонник на Орионската Кралица. Много съмнително ми се видя, сега вече никой не го преследва. Може да са му промили мозъка. Но фактът, че в началото е било другояче ме кара да си мисля, че е казал нещо вярно. Освен това Документите Тера не са неговите открития, а на един извънземен. Мога да ги потърся и да ги кача тук.

Що се отнася до Веданта, имам много текстове, които ми харесват. Ще пусна някоя тема за това. Сега чета Брахма сутра с коментарите на Шанкарачаря. Стигнах почти до края и един откъс ме озадачи. Там се казва, че тези, които след смъртта се насочват към Брахман, първо срещат някакво същество и то ги отвежда там... Спорът е дали това се отнася за личностния Брахман или за безличностния.
Видях темата ти за Раджа йога, ще разгледам и другите теми там.

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2021, 09:56:40 am »
Кат, извинявай, темата за Раджа йога не е от теб, но видях САТ :)
Понеже има ограничения за размерите на файла,тук не мога да кача книгата на Морнинг Скай.
Имам още един вариант - линк на английски. Който се затруднява може да използва преводача на Гугъл. Обаче тук липсва въведението от книгата (което можете да прочетете/изтеглите от сайта Паралелна реалност), което дава информация за Морнинг Скай и предисторията на Документите Тера.
Ето предговорът:
https://www.parallelreality-bg.com/bookshop/produkt/3/

Книгата на английски:
https://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/esp_vida_alien_63.htm
« Последна редакция: Февруари 26, 2021, 10:04:53 am от Brahman »

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2021, 19:45:28 pm »
Намерих този сайт с двете книги.
https://forum.tisitova.com/viewtopic.php?t=1768

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 569
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #12 -: Февруари 26, 2021, 22:14:17 pm »
 Brahman, проявявам съмнения в  това ти включване, относно "кастите" в Индиския и Арискиия свят... :D

http://indianworld.bgschool.bg/kast.html

Цитат

Кастите възникнали в Индия, когато земите били завладени от арийските племена. Тяхното ниво на развитие било много по-голямо от това на местните. Арийците познавали желязото, медта, златото и среброто. Тяхното общество било разделено на отделни прослойки. Именно те оформили четирите основни индийски касти. Местното население не влязло в създалите се касти, а останало в групата на „недосегаемите“.


Докато, Христос за разлика от тях говори за стадо от  овце,които имат нужда от Стопанин ( пастир), за да ги защитава и  не ги налапа Кумчо Вълчо, защото извън стадото са свободни овце, но безащитни.. ...

« Последна редакция: Февруари 26, 2021, 22:43:24 pm от Noris »

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 569
Re: Морфей vs Уес Пенре
« Отговор #13 -: Февруари 26, 2021, 22:19:43 pm »
Този, материал според мен съвпада
с включването ти и регистрацията ти, като индийски Brahman.

https://www.otizvora.com/2021/02/13131/kastite-na-velikiya-restart-i-vaksinalnite-pasporti/
« Последна редакция: Февруари 26, 2021, 22:28:58 pm от Noris »

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 49

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27