Автор Тема: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)  (Прочетена 8693 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« -: Януари 20, 2014, 18:50:06 pm »
Преди 6 години в една друга тема от форума (Optimum Human Population Size) бе споменато за един паметник, наподобяващ древните мегалитни съоръжения, но изграден сравнително наскоро.
Ровейки тези дни по разни форуми, за пореден път ми попадна информация  за него, та реших да я споделя с вас.
Та въпросният паметник някъде бива наричан Скрижалите от Джорджия ( Georgia Guidestones ), другаде - Съоръжението в Джорджия. Информация може да се намери доста - например http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
Какво представлява въпросното съоръжение?

Най-общо казано, това са шест плочи от полиран гранит с обща маса около 107,840 килограма /237,746 паунда/!
Четирите основни плочи (всяка тежаща по 20 тона) са поставени така, че да сочат разположението на слънцето в годишнoто му движение. На всяка една от тях има издялани надписи на различен съвременнен език. Ако се тръгне от север, по посока на часовниковата стрелка, езиците са:
Английски-Испански; Суахили-Хинди; Иврит-Арабски; Китайски-Руски.
В горната част (тежаща 25 тона) пък има надписи на 4 мъртви езика - Шумерски, Старогръцки, Санскрит, ДревноЕгипетски
Има процепи в носещета колона, които в различните дни от годината показва положението на Полярната звезда, лятно слънцестоене и т.н.т
(описани са в горецитираният от мен линк, има ги и на плоча пред монумента, всеки заинтерсован може да се информира, за да не препълвам темата с ненужни подробности)

[ Гостите нямат право да разглеждат прикачените файлове ]
[ Гостите нямат право да разглеждат прикачените файлове ]

Къде се намира?
Точното местоположение на съоръжението е geo:34.231984,-82.894506. Намира се в щата Джорджия, окръг Елбърт (Elbert County)

Кой го е построил?
Според Randall Sullivan - wired.com, е един петъчен следобед на месец юни 1979 година в Елбърт се появява един елегантен посивял господин и се отправя към офиса на фирма  Elberton Granite Finishing - строителна фирма, която се занимава с добив на гранит. Посетителят се представя като Робърт Ц. Крисчън (Robert C. Christian) и заявява, че идва от името "на една малка група лоялни американци" които искат да поръчат изработването и монтирането на необичайно голям гранитен паметник /финалните размери са 5.87 m височина, 107,840 килограма общо тегло/.
Президентът на фирмата - Джо Фендли първоначално не обърнал внимание и само кимал разсеяно, защото трябвало да подписва и оправя сумати сметки в края на месеца, но когато разбрал за какво става дума се стъписал.
-Какво ще бъде предназначението на това нещо? - гостът обяснил, че е планирано като компас, календар и часовник, който може да устои на всякакви пост-апокалиптични въздействия, така че оцелелите след катастрофата да могат да го използват като наръчник за оцеляване и основа на нова, по-добра цивилизация, която да не се самоунищожи както предишната.
Собственикът на фирмата е вече покойник, но в едно интервю споменал следното:
-Когато чух какво иска този човек, помислих, че му хлопа дъската и се зачудих как да се измъкна от положението.
За да откаже посетителят от намисленото му определил цена, няколко  пъти надхвърляща стойността на обекта, обяснил, че са нужни материали и инструменти с които не разполага и които ще струват доста скъпо, но клиентът без да трепне се съгласил, като единствено попитал: - Колко време ще отнеме ? 
- Поне 5-6 месеца, отговорил Фендли, като и това не било много сигурно, но все пак заговорили и за заплащането.
- Има ли тук надеждна банка, попитал Робърт и Фендли с радост го Уайт Мартин (Wyatt Martin), президента на местната Гранит сити банк (Granite City Bank)
На практика г-н Мартин е единственият жив човек, който се е срещал лице в лице с Робърт Ц. Крисчън.
Както казва той във спомените си
Цитат
-Фендли ми се обади по телефона и ми каза - "Тук един луд иска да му построя някакъв шантав монумент", но когато той дойде при мен видях, че е облечен добре и в скъп костюм. Също така говореше добре и образовано, което ме накара да погледна по-сериозно на него.
Уайт Мартин бил доста учуден, когато госта му заявил направо, че Р.Ц. Крисчън е псевдоним и добавил, че неговата група работи по този проект от 20 години и много държат да останат анонимни.
Цитат
Когато ми каза какво смятат да направят, аз почти припаднах. Казах му - "Мисля, че със същият успех можем да вземем парите и да ги хвърлим в канавката край пътя", на което той поклати глава и каза - Ти не разбираш
Историята е дълга, затова ще продължа накратко - след няколко дни (в понеделник) Крисчън отива при Мартин за да се разберат за банковата сметка. Банкера му заявява, че не може да работи с анонимни хора и ако не знае произхода на парите.
Крисчън се съгласява да му разкрие истинското си име, при условие, че след завършване на проекта, всички документи ще бъдат унищожени. Разбират се, че парите ще дойдат от няколко сметки през различни банки от цялата страна, за да не могат да бъдат проследени. 
След това Крисчън отива и при Фендли, като му оставя дървен модел на паметника, както и 10 страници спецификация. Фендли все пак си остава скептичен, докато след няколко дни Мартин не му се обажда да му каже, че по сметката има 10 000$ предплата.
Работата започва, Фендли помага на Крисчън да намери и подходящо място - най-високата точка в окръга, която има изглед към всички посоки. Купуват я от Уейн Мулинекс (Wayne Mullinex) за 5000$ (5 акра)
След закупуването на земята, Крисчън стиска ръката на Фендли и му заявява, че повече няма да се видят. От там насетне поддържат връзка единствено чрез Мартин. Няколко седмици по-късно се оказва, че правата върху земята и монумента са прехвърлени на окръг Елбърт.
Строителството е съпътствано с доста трудности и скандали, но в крайна сметка паметника бива открит на 22 март 1980 г.
« Последна редакция: Юли 08, 2022, 09:58:20 am от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #1 -: Януари 20, 2014, 19:43:11 pm »
И така, нека погледнем какво пише на гранитните блокове /използвал съм руският и английският варианти на текста, защото не знам авторите какъв преводач са използвали, но на места смисъла се променя /
Цитат
1. Поддържайте човечеството под 500 милиона във постоянен баланс с природата.
(руският текст е - Нека човечеството никога не превишава 500 000 000 бивайки в постоянно равновесие с природата)
2. Разумно регулирайте раждаемостта, повишавайки жизнената подготовка и многообразието на човечеството.
3. Обединете човечеството с един нов жив език
4. Проявявайте търпимост по въпросите за чувствата, вярата, традициите и подобни.
5. Защитета хората и нациите със справедливите закони и безпристрастен съд
6. Нека всяка нация сама решава своите вътрешни работи, представяйки на световният съд общонародните проблеми.
7. Избягвайте дребнавите закони и безполезните чиновници
8. Поддържайте равновесие между личните права и обществените задължения.
9. Наградете правдата - красотата - любовта, търсете хармония в безкрая
( руският текст: Преди всичко ценете правдата, красотата, любовта, стремете се към хармония с безкрайността)
10. Не бъдете рак(тумор) за земята, оставете място и за природата

На плочата пред паметника

има обозначени посоките на света, датата на откриване (22 март 1980 г.) и надпис в централният правоъгълник:
Нека тези напътствия (скрижали) доведат до епохата на разума
« Последна редакция: Юли 08, 2022, 09:59:25 am от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен ilianvs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #2 -: Януари 20, 2014, 20:26:34 pm »
Интересно дали тази организация, която е искала този монумент да съществува не знае нещо, което ние не знаем. За съжаление няма информация за това, коя може да е тя.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #3 -: Януари 20, 2014, 20:55:54 pm »
Нищо ново под Слънцето :) Имам предвид, не за темата, а за идеята на тази "малка група" - да оставиш паметник, който ще оцелее след планетарен катаклизъм. И понеже не се знае оцелелтие какъв език ще говорят, са го направили на няколко такива. Древноегипетския, е т.нар "коптски" език, на който са най-древните преводи на Библията.

Ако искате да оставите нещо, от което да се поучат оцелелите, нямате друг избор, освен на камък. вижте китайците и египтяните, най-яркия пример:) Камъка ще оцелле при наводнение, заметресени, пожар и .тн.

Самата идея е много древна, макар и в книгата "Пророчеството Орион", авторът да започва така: Ако искате да оставите нещо на бъдните поколения, по-добре се научете как се обработка камък. :)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен mechka

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #4 -: Януари 25, 2014, 03:55:13 am »
...ако има кой да го чете.

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #5 -: Юли 07, 2022, 11:51:47 am »
На 6 Юли 2022 г. в 4 ч. сутринта, беше взривен беше взривен каменният монумент в Джорджия, известен като "Американският Стоунхендж". Може да е напълно планирана акция. Като първо свалиха този с надписи на английски и испански. На видео от пътна камера се вижда автомобил сребристо сив Седан, който се отдалечава след взрива.  Някои го приемат като сигнал, че се разрушава реда на нещата, но в името на какво, ще си остане мистерия, която някой ден, може би, ще разберем. Четирите плочи също могат да сигнализират за 4 ездача или четирите елемента, което седи в основата на сеферистичната магия. Централният стълб е човек или етер, който поддържа всичко в баланс. Във физиката той е разрушен, но на ментално ниво е много по-сложна структура, свързана с лабиринти за множество планове като сложна магическа формула.

https://www.theguardian.com/us-news/2022/jul/06/georgia-monument-guidestones-americas-stonehenge-bombed?fbclid=IwAR17h3DFcf5tKnE1Dn8c6iUNzdw6leFq9-gaGa8OP9V50Vfbf2DuqOGWOvg

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #6 -: Юли 08, 2022, 10:02:14 am »
Гътнаха го, но идеята на злите сили остава жива...

Dreams are messages from the deep.

Неактивен Polad112

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Съоръжението в Джорджия (Georgia Guidestones)
« Отговор #7 -: Август 24, 2022, 14:52:26 pm »
На 6 Юли 2022 г. в 4 ч. сутринта, беше взривен беше взривен каменният монумент в Джорджия, известен като "Американският Стоунхендж". Може да е напълно планирана акция. Като първо свалиха този с надписи на английски и испански. На видео от пътна камера се вижда автомобил сребристо сив Седан, който се отдалечава след взрива.  Някои го приемат като сигнал, че се разрушава реда на нещата, но в името на какво, ще си остане мистерия, която някой ден, може би, ще разберем. Четирите плочи също могат да сигнализират за 4 ездача или четирите елемента, което седи в основата на сеферистичната магия. Централният стълб е човек или етер, който поддържа всичко в баланс. Във физиката той е разрушен, но на ментално ниво е много по-сложна структура, свързана с лабиринти за множество планове като сложна магическа формула.

https://www.theguardian.com/us-news/2022/jul/06/georgia-monument-guidestones-americas-stonehenge-bombed?fbclid=IwAR17h3DFcf5tKnE1Dn8c6iUNzdw6leFq9-gaGa8OP9V50Vfbf2DuqOGWOvg

Не искат да знаем какво се е случило и за какво се е ползвало преди !

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27