Автор Тема: Масонството в България  (Прочетена 216053 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 286
Re:Масонството в България
« Отговор #255 -: Февруари 17, 2012, 17:11:39 pm »
Разкол сред масоните заради Белене

Брат масон отговарял за енергетиката
Румен Ралчев

Председателстващият Стар Велик Майстор нареди Великият Церемониалмайстор да въведе Братята гости и обърна внимание на Великия Стражник, че само Братя Майстори могат да присъстват в Храма, където Работят Майсторите.

Бяха въведени Братята гости.

В. Бр. Петър Иванов, Майстор Свободен Зидар от Л. Черноморски приятели П. 005, О.Варна, Стар Майстор на стол на Л. Дунавска звезда П. 007, О. Русе влезе в Храма с Чирашка стъпка и не направи Знак.

Председателстващият Стар Велик Майстор: Братко, влизаш в Открита Ложа на Трета Степен. Влез със стъпките на Майстор!

В.У. Бр. Петър Иванов В Основния закон пише, че О.С. Работи на Първа Степен.

Председателстващият Стар Велик Майстор нареди В.У. Бр. Петър Иванов да бъде отведен на Запад, за да влезе с Майсторските стъпки, а ако откаже да го направи, да бъде изведен от Храма.

В.У. Бр. Петър Иванов влезе както подобава.

Из протоколната плоча на Великото Общо Събрание номер 12169 на Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България, 10.12.2011

Стотици пълнолетни люде участват съвсем сериозно в такива мизансцени, стъпват "чирашки" или "майсторски", правят тайнствени знаци, гиздят се и се напъват да говорят и пишат като герои от средновековни саги.

В това няма нищо лошо, ако тези лица не бяха с високи обществени позиции и ако използваха тези позиции само и единствено в интерес на публичността и отчетността. Но освен, че се отдават на ритуални циркаджилъци, те заговорничат, инфилтрират с тайни цели ключови за националната сигурност сектори и използват влиянието си и връзките си, за да въртят едни пари и имоти.

Всичко това става ясно от изтекла в Balkanleaks масонска кореспонденция, която разкрива конфликт в една от масонските ложи, прочула се покрай бившия шеф на охраната на Тодор Живков. Полковник Румен Ралчев /о.р./ Велик приор на Велик приорат – България и член на Магистралния съвет на Ордена на тамплиерите - както сам се титулова, е бивш шеф на ложата. Сега тя е председателствана от Володя Лозанов.

При масоните, впрочем всичко е велико. Може би само великият им архитект на вселената знае коя масонска традиция е по-велика, по-древна и по-правоверна.

В изтеклите документи Биволъ идентифицира хора заемали висши обществени длъжности, кметове, областни управители, шефове на ключови граждански и военни институции, влиятелни бизнесмени, адвокати, съдии и учени.

Велик секретар на тази ложа е финансистът Емил Хърсев, а в нея тече разкол заради... Белене. Хърсев е известен, като един от най-влиятелните финансисти в годините на демокрацията и доайен на т.нар. "преход". през последните 22 г., в който бяха разграбени ресурсите на нацията и държавата. Близък до бившата БКП и Андрей Луканов, бившият подуправител на БНБ е бил особено добре запознат с т.нар. външнотърговски дългове, чрез които бяха източени зад граница парите на българския народ. За нетърпеливите ето накратко историята, която се проследява в документите:

- Софийската ложа "Сговор" иска да отвори в Белене "огнище", но шефът, "великият майстор" Володя Лозанов не дава, защото "в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат".

- От ложа "Сговор" призовават за избор на нов "велик майстор", тъй като според тях Володя Лозанов е "заложил развитието на братството в зависимости от финансови обвързаности и профански зависимости." Под писмото за смяната на "Баш майстора" се подписват 20 члена;

- Лозанов реагира, като отстранява шефа на ложа "Сговор" Атанас Мишев;

- Мишев се жалва на правната комисия на масоните. В аргументите си Мишев посочва, че братята в ложата се питат: "Кой ръководи и кой взема решения във Великата ложа - ВМ /Володя Лозанов/, или Великия Секретар? /Емил Хърсев/. Оставаме с впечатление, че сканираният подпис на ВМ е на разположение на Великия секретар", споделят разтревожените от нарушенията братя;

- Провежда се извънредно общо събрание на 10.12.2011, на което Атанас Мишев не е допуснат. Интересното е, че Великото масонско събрание се провежда в историческата заседателна зала във Велико Търново, където е проведено първото Велико народно събрание на България. Изобщо думата "Велико" присъства навсякъде. При гласуването за сваляне на Лозанов гласовете незнайно как са точно 81 на 81 от 162-ма с право на глас и той остава на поста си, тъй като за импийчмънт е нужно мнозинство от 2/3, според устава;

- След събранието Лозанов започва разправа и с други противници, като "приспива", т.е. закрива ложата - Звездата на София. Изключват се и членове с мотива, че не спазвали "Древните ладмарки и обичаи на Свободните зидари".

- Полковник Максим Пешев, бивш шеф на канцеларията на Н-Ка на ГЩ Никола Колев и шеф на ложата "Звездата на София", обжалва пред масонския съд, чийто председател е Антон Станков, бившият правосъден министър. За Станков се говори, че е застъпник в масонското посвещение на бившия шеф на Бургаския административен съд Атанас Вълков, който наскоро бе арестуван и обвинен в измама и фалшифициране на документи, с цел лично облагодетелстване със земи в Несебър.

По-рано пак в Balkanleaks изтече кореспонденция на масони-магистрати, сред които фигурираше и името на Антон Станков, редом със скандално известните му колеги Веселин Пенгезов, Цони Цонев и Росен Русев. Сега се оказва, че Станков има най-високата "магистратска" позиция в масонската йерархия.

По време на общото събрание се очертават и други конфликти, свързани с финансите на ложата, управлявани от Хърсев. Брат Пламен Матеев, шеф на фирмата ЦАПК "Прогрес", предлага да се прекратят отношенията на ложата с фирмата Хърсев Ко., братята да декларират дали не са зависими от финансиста и да се направи ревизия на проекта "Дом Яворов". Тежкото финансово положение на Великата ложа явно е голям проблем за зидарите, защото още в писмото си за свалянето на Лозанов те изтъкват, че вследствие "неразумните финансови сделки" ложата неудържимо отива към банкрут. Налага се изводът, че мениджмънта на Хърсев никак не се отразява благоприятно на масонските доходи. В същото време обаче банкерът щедро тиражира анализи,прогнози и дава вещи съвети за икономическите и финансови процеси в почти всички медии. Едва ли може да убегне аналогията между положението на държавата ни, съветвана от години от същия човек и критичната ситуация в ложата, накарала "братята-зидари" да поискат прекратяване на консултациите, за да не фалират съвсем. На Общото събрание дори е включена извънредна точка делегатите да декларират изрично "дали се намират в зависимост от фирма "Хърсев Ко". Тогава се намесва самият Велик Секретар /Хърсев/, който казва, че предложенията не могат да бъдат включени в дневния ред, защото не били предмет на събранието. Подкрепен е от Ралчев и прекратяването на финансовото управление така и не е гласувано.

През 2009 г. същата ложа купи дом-музея на поета Пейо Яворов на ул. Раковска 136 за значителна сума. До момента сградата все още не е реставрирана, въпреки гръмките обещания.

Много интереснo име, коeто се забелязва сред присъстващите e: арх. Петко Йовчев - от години несменяем Председател на Камарата на архитектите в България в продължение на няколко мандата. Преди година на писмено искане за предоставяне на информация по ЗДОИ /Закона за достъп до обществена информация/ от КАБ заявиха, че те не били обществена организация и следователно не били задължени да се подчиняват на разпоредбите на ЗДОИ. Пита се, ако КАБ не е обществена организация, то каква точно е тя тогава? Може би масонска ложа. Великоуважаваният брат Йовчев би могъл да уточни дали КАБ служи на обществените интереси и дали нейната дейност е обществено значима, или не.

От стенограмата се разбира, че Заместник Великият майстор на Великата ложа се оказва Атанас Фурнаджиев - директор на "Форд Мото Пфое" за България. На очи веднага се набива и бившият Областен управител на Добрич от времето на Тройната коалиция - Динчер Ханджиев, който е избран за преброител на резултатите от гласуването. Член на Върховния съвет е Пламен Караджов. Той е бивш директор на Гранд хотел „Велико Търново" и управител на хотелите на MG корпорация в старопрестолната столица. Известен е като един от крупните бизнесмени в Северозападна България. Преди време бе спряган за посланик в Москва. Според публикации в пресата Караджов е близък до БСП. Преди време Караджов призна публично, че виден масон е бил и покойният шеф на "Мултигруп" Илия Павлов.

Между другото предложението да скъсат бизнеса с Хърсев е направено лично шефа на ЦАПК /Център за автоматизацията на проектирането и конструирането/ Пламен Матеев. Неговото име изплува по времето на НДСВ, когато председателят на "Българското интернет-общество" Вени Марковски алармира, че масоните контролират цялата административна информация в държавата. Това станало възможно благодарение на специалния т.нар. затворен код в операционната система на "Майкрософт" -"Windows", с която са оборудвани компютрите на министерствата и останалите държавни ведомства. С кода разполагал само производителят "Майкрософт", а фирмата-доставчик можела да се възползва от слабостите на системата и да проникне във всеки от компютрите на държавната администрация, обясниха специалисти. Системата на "Майкрософт" тогава бе наета от кабинета "Сакскобургготски" през 2002 г. по предложение на министъра-масон Димитър Калчев и с посредничеството на ЦАПК, който е доставчик на системата.

Без да е нужно да навлизаме подробно в профилите на всички братя е ясно, че масонските сбирки, колкото и налудничеви да изглеждат, не са никак безобидни.

На ход е държавата

След като съмненията на вътрешни хора от масонската ложа за финансови злоупотреби са публичен факт, би трябвало да има ревизия от компетентните служби, за да се види дали милионите на "майсторите", управлявани от Емил Хърсев, не са някаква форма на пране на пари.

Колкото до това, че в "българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат", ДАНС и Прокуратурата са на ход, за да изяснят кой отговаря, за какво отговаря и дали не носи някаква отговорност за закопаните в "гьола с шарани" в Белене стотици милиони на данъкоплатците? Кому и защо точно е толкова нужно да се открие "Огнище в Ориент Белене" и какво толкова спешно налага особената масонска активност по въпроса?

Интересно е също да се знае има ли такива масонски "огнища" в Козлодуй, в Марица-изток и в други чувствителни за националната сигурност обекти?

Кой е въпросният "Брат", който отговаря за енергетиката на България? Впрочем, напълно възможно е българското масонство да си има братя, отговарящи за ДАНС, Прокуратурата, ВСС, МВР, Президента...

В такъв случай шансът да се разкрият злоупотребите и заговорниците да се отправят със затворническа стъпка към Храма на Великия Надзирател Бай Ставри клонят към нула.

Източник: http://bivol.bg/masoni-belene.html
http://www.balkanleaks.eu/en/masoni-belene.html
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re: Масонството в България
« Отговор #256 -: Март 27, 2012, 21:08:23 pm »
Министър Делян Добрев е масон


Новият министър на икономиката Делян Добрев е масон в ложата "Слънцето на Тракия", патентен номер 036, Ориент Хасково. Поради крехката си възраст той все още е чирак, няма степен и отговорности пред братството на зидарите.Майстор на стола в "Слънцето на Тракия" е брат Иван Андреев, който е избран и за Велик Церемониалмайстор. Брат·Христо Щерев е Първи Надзирател в ложата. Секретар е брат Радослав Вълчев, а ковчежник е брат Илчо Илчев. Сред членовете на "Слънцето на Тракия" се числят и Огнян Ангелов, Михаил Инджов и Йордан Вълчев."Слънцето на Тракия" съществува и в правния мир като сдружение, регистрирано през 2006 г., а Делян Добрев е в управителния съвет заедно с Иван Андреев и Христо Щерев.Общо събрание на масоните: Иван Андреев предлага Христо Щерев за член на Комисията по изборите. Кликнете на факсимилето, за да отворите пълния документ.В Министерски съвет брат Делян Добрев не е единствения зидар, но със сигурност е най-младият и със сигурност е ангажиран с енергетиката и други критични за държавата дела като преговорите за АЕЦ "Белене", където създаването на масонско огнище предстои.Ориент Белене е конфликтна точка за масоните, които искат да отворят там филиал. Преди месец в Болканлийкс изтече документ, от който става ясно, че софийската ложа "Сговор" иска да отвори в Белене "огнище", но  "великият майстор" Володя Лозанов не дава, защото "в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат".Този брат обаче не е Делян Добрев, макар че поне номинално енергетиката е негов ресор в държавата. Както Биволъ вече писа, има информация, че "братът за енергетиката" е с инициали Р. Овч.В крайна сметка борбата за разпалването на огнището в Белене е спечелена от ложа "Зора". През септември 2011 г. съветът на великите сановници решава, че отговорник на новото огнище ще е брат Владимир Христов от ложа "Зора".Цитираните документи, както и десетки други масонски писания, свидетелстващи за вътрешните борби и закононарушенията, извършени от братя в ложата, могат да бъдат видяни на сайта Болканлийкс, следвайки линка за Великия масонски теч.
http://bivol.bg/mason-delian-dobrev.html
« Последна редакция: Март 31, 2012, 17:03:32 pm от Black Adder »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
Re: Масонството в България
« Отговор #257 -: Април 04, 2012, 16:33:56 pm »
Проверям в bgrabotodatel.com за фирмата ЦАПК "Прогрес", няма я ;-) Проверявам в Сиела за същата фирма... шефа на ЦАПК "Прогрес"  Пламен Матеев държи и Сиелата ;-) А от преди 2 години ми казаха, че вече няма конкуренция, Апис и Сиела станали на един и същ собственик ;-) И като прочетеш и че същият е сключил договорите за Майкрософт за БГ администрацията и ти става едно мило, драго и тържествено! ;-)

Неактивен pepsun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re: Масонството в България
« Отговор #258 -: Април 05, 2012, 14:50:33 pm »
Аз мисля ,че всички депутати са масони едни със по висок ранг други с по нисък ,и се познава най вече по речта им и жестовете.В  развлекателния,музикалния жанр и всички други сфери от нашия живот има тяхно присъствие ,убедена съм ,вие как мислите ?

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re: Масонството в България
« Отговор #259 -: Април 05, 2012, 15:27:51 pm »
А аз си мисля, че ако "силите отвън" са успели да превърнат всички депутати в "масони", като ги завържат за сървъра на "Луцифер", вече нямаше да имаме нужда от народно събрание и партии, а всички щяха до един да са единни, строго изпълняващи  здълженията  си, и България щеше да се е превърнала в половин Швейцария. Така че борбата е с крадливи "примати - депутати", които трябва да се превърнат в масони с рангове, за да просперира България и не се заличи от картата.... :writer:
 
« Последна редакция: Април 05, 2012, 15:45:03 pm от Z-931 »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Масонството в България
« Отговор #260 -: Май 10, 2012, 12:40:57 pm »
Една новина-събитие ще поместя. За онези, които са любопитни и на място, ако искат може да попитат дали Масоните имат нещо общо с марката Mason`s.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/masonskiyat_elit_ot_cyal_svyat_se_sabira_v_sofiya-148109.html

София. Световният масонски елит се събира в София на 11 май за 20-годишнината от възстановяването на братството у нас. Очаква се още в четвъртък следобяд у нас да кацнат Високо уважаваният Стар областен велик майстор за Бавария - Вили Драх, както и Йохен Мертенс -  Стар майстор на ложата “Лесинг" в Германия. В петък пък родните масони ще посрещнат посветени братя от Малта, Германия, Пенсилвания, Австрия, Унгария, Испания, Швейцария, Италия, Турция, Израел, Румъния, Македония и Украйна.Юбилеят се организира от една от двете регулярни ложи у нас. След разцеплението на масоните ни през 2000 година съществуват две легитимно признати структури  - Обединена велика ложа на България и ложата на Великите свободни и приети зидари. Начело на двете структури като Велики майстори са Иван Сариев и Володя Лозанов. Годишнината би трябвало да се празнува и от двете ложи, защото началото е поставено от братя на двете структури. Засега обаче гостите за тържествения юбилей ще посрещат само братята от Обединената велика ложа.  ...
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Tzonious

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Re: Масонството в България
« Отговор #261 -: Май 13, 2012, 22:19:21 pm »
Аз бях на срещата голямя лудница ви казвам ,не ме разпитвайте не че не ми се говори но доста неща не са ми ясни и не знам дали няма да дам грешна информация,но е луда работа
« Последна редакция: Май 13, 2012, 22:20:24 pm от Tzonious »

Неактивен stoicho85

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 105
Re: Масонството в България
« Отговор #262 -: Май 13, 2012, 22:37:28 pm »
Излей си душата, тук е правилното място.
Те хората които са навътре в нещата, ако има нещо съмнително или неясно, ще те поправят.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Масонството в България
« Отговор #263 -: Юли 20, 2012, 11:14:18 am »
Масонските организации са си направо държава в държавата...
От документа разбираме, че "Братята" си се съдят по между си, защото имат-"Брат Председател на Великия Братски съд"
http://www.balkanleaks.eu/images/stories/VMT/RVM12129&supplementa%20%281%29.pdf

"Великите Братя" даже и паспорти си издават.
http://www.balkanleaks.eu/images/stories/VMT/MASON%20passport.pdf

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re: Масонството в България
« Отговор #264 -: Юли 22, 2012, 07:24:32 am »
"Великите братя, масони, зидари и др" ще унещожат държавата, а и не само нашата. Те ще създадат и НСР.
« Последна редакция: Юли 22, 2012, 09:55:37 am от Mirotvorec »

Неактивен Strelok22

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Масонството в България
« Отговор #265 -: Юли 22, 2012, 15:43:19 pm »
Тея от "Ротъри клуб" ми се струват откачени ... масони ли са или аз нещо се заблуждавам.   :unknown:

Неактивен Caramel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re: Масонството в България
« Отговор #266 -: Юли 22, 2012, 15:45:39 pm »
Тея от "Ротъри клуб" ми се струват откачени ... масони ли са или аз нещо се заблуждавам.   :unknown:
Мисля, че има нещо такова,но е спорно.
Виж в Гугъл, във всеки по-голям град има такъв клуб и имат интернет сайтове.

Неактивен Strelok22

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Масонството в България
« Отговор #267 -: Юли 22, 2012, 15:48:03 pm »
Бившото гадже беше от "Ротъри" ... а е много сериозно момиче което трудно ще седи 6 часа по "кафенетата",и упорито няма да ми казва къде ходи всяка сряда/понеделник,пак с някакви хора които не познавам.

 :negative:


Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Масонството в България
« Отговор #268 -: Август 02, 2012, 00:55:02 am »
Тея от "Ротъри клуб" ми се струват откачени ... масони ли са или аз нещо се заблуждавам.   :unknown:

"Ротъри клуб" са един вид "луксозно преддверие" на истинските масонски организации. Масонството не допуска в редиците си жени, нито пък хора, които са там само въз основа на своята материална позиция. В масонските структури се привличат и допускат само хора, които със своята позиция в обществото могат да оказват определено значително влияние. Ротъри-клубовете са по-светски образувания, които имат за задача да привличат вниманието и да задържат в редиците си финансово успешни и/или социално влиятелни личности, които обаче нямат достатъчно значима обществено-политическа функция. При тях се допускат и жени, а също така - медийни изяви, публични мероприятия и т.н. Те са нещо като P.R.клуб, който се грижи за "доброто име" на масонските структури чрез определени подходящи обществено полезни изяви - благотворителност, меценатство и т.н. Чисто масонските структури са далеч по-затворени и отдадени на "учението", което не се споделя с външни хора и се практикува без бляскави обществени изяви. Там духовно-концептуалната обвързаност е много по-строга (поне в истинските масонски ложи, тъй като съществуват и подобни на "Ротари" псевдоложи, където показността и блясъкът са на не по-малко високо ниво).
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27