Автор Тема: Къщата за кукли свири сама...  (Прочетена 10032 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен amigo7674

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
 • Когато държиш чук , всичко ти прилича на пирони...
Къщата за кукли свири сама...
« -: Септември 22, 2013, 12:12:12 pm »
Дълго мислих дали да споделя какво се случва у дома,но след последното странно явление,реших да пиша.
Преди около година,реших са спя в детската,с едно от децата,защото нещо нашето легло ми беше неудобно.
Леглата са разположени в двата края на стаята,едно срещу друго.
На другото легло дъщеря ни си спеше сладко,а на мен нещо ми беше неспокойно и не можеш да заспя.
В един момент,някъде след полунощ,къщичката за кукли изненадващо започна да свири.Всъщност това е звънец на малката вратичка,който се задейства с натискането на бутон.
Къщичката беше на бюрото,на около 1м от мен и нямаше как някой или нещо да натисне бутона.Също така и бутона трябва да се натиска силно,за да работи.
Бях в унес, и помислих,че ми се е счуло.
След няколко минути,звънеца пак се задейства.
Завих се през глава и затаих дъх.
Когато след минута-две звънеца звънна за трети път,станах и изнесох детската къщичка на терасата ,за да не събуди децата.
Малко се поуплаших,но пак легнах и стиснах силно очи в опит да забравя и да заспя.
Дори включих нощната лампа,за да не е тъмно.
Точно се успокоих и мислех да загасям лампата ,когато най-неочаквано голямата пластмасова кутия с играчки,която стоеше под бюрото се обърна и се изсипа с трясък,като играчките се пръснаха по пода.
Съвсем се изплаших и се завих пак през глава,но се замислих,че ако детето се е събудило ще се чуди защо баща му спи с глава под одеалото.
Почти цяла нощ останах буден,но нищо повече не се случи....
...и така до миналата седмица,когато ние с децата излязохме да караме колело,а майка им си оправяла косата пред огледалото в спалнята.
В един момент,таблета на децата,който бил на нощното шкафче,изненадващо полетял към гардероба,ударил се в ръба на вратата и дисплея му се пръснал на парчета.
Жена ми чула,че нещо се удря и пада на земята,но в първия момент дори не разбрала какво?!
Когато се обърнала да излиза от спалнята видяла таблета на земята със счупено стъкло.
Сега вече съм много наблюдателен за всякаква дейност у дома,защото мисля,че нещо става.
Моля,ако някой е имал подобни преживявания,да сподели.
Мисля да монтирам камера за нощно виждане и да се опитам да заснема активност,ако има такава.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #1 -: Септември 22, 2013, 18:10:09 pm »
Абе приятелю, ти тази публикация как успя да я пуснеш в 12 часа, 12 минути и 12 секунди... ?!
А историйката ти добре би се вписала във филма Paranormal Activity, гледай го (ако не си)! Така както си описал нещата, камерата едва ли ще покаже каквото и да било. Ако има някакво нефизическо присъствие в помещението то камерата няма какво да заснеме. От друга страна пък може да научиш други интересни неща които се случват в къщата.

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #2 -: Септември 22, 2013, 19:42:04 pm »
Аз лично съм силно скептичен към подобни паранормални явления както у дома, така и в природата. Но тази статия наистина ме заинтригува, а и озадачи. И аз като forcomnet смятам, че камерата, пък била и тя с възможност за нощно виждане, няма да помогне по простата причина, че едва ли има някакво физическо раздвижване из апартамента, което да бъде уловено на записващо устройство. Доколкото разбирам всичките странни събития се случват изневиделица, но все пак никой не е и наблюдавал какво точно се случва около предметите секунди преди да засвирят или полетят. Да речем, че това е призрак или нещо друго подобно без физическа форма - явно оказва въздействие върху електрически уреди и само тях задейства или хвърля. Пробвай поне следващия път да махнещш батериите на къщата за кукли или да я изключих от контакта (в зависимост как точно се захранва). Така поне ще ти е мирна главата за през нощта. А ако пък и тогава няма резултат... то нещата не са на добре!
В това отношение - колко ти е стара къщата или блока, в който живееш? Кога е построено жилището? Проучи дали случайно не са се случили странни събития в него някъде назад във времето и какви са те. Дали случайно някой не е починал там и ако е, то е важно как се е случило? Не е рядкост да се споменава, че много мъртви имат недовършени дела на земята и остават тук духом докато не ги изпълнят. А в такъв случай не изключвам възможността и да ви смята въпросният призрак за натрапници или осквернители на неговия дом... Всичко това са мои лични разсъждение като се доверявам на разказаната история. Но въпреки това оставам силно скептичен.
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен amigo7674

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
 • Когато държиш чук , всичко ти прилича на пирони...
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #3 -: Септември 22, 2013, 20:50:25 pm »
Чак като го публикувах,тогава забелязах,че всичко е на 12 - чиста случайност. ::)

Блока е стар,мисля че към 60г е строен.
Нямам данни дали има починали хора в апартамента.
Когато го взехме,имаше само един дядка вътре,но странно,сега се сещам,банята беше изцяло в черно боядисана - стените,тавана,дори и старото гърне беше черно....дали този дядо не се е занимавал с някакви мистики?!! :o

А за момента само елекрическите уреди реагират.
Но не съм забелязал нещо по компютъра,телевизора или кухненските уреди.
Телефоните също се държат нормално.
И най-интересно,че никой от домашните не е забелязал нищо подозрително - нито преместени предмети или някакво движение.
Но вниманието ми е изострено вече и дебна...
« Последна редакция: Септември 22, 2013, 20:55:30 pm от amigo7674 »

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #4 -: Септември 22, 2013, 22:30:26 pm »
Мдааа, тази история с изцяло черната баня е силно смущаваща, поне за мен ако бях на твое място и купувах апартамента! Не е изключено въпросният старец да е практикувал някакъв ритуал, но това едва ли може да се разбере, камо ли да се извърши своеобразен ритуал по пречистване на жилището. Но мисля, че има едни универсални "детектори" на зловредни влияния, а това са именно животните. Ако имаш куче например би могъл да гадаеш за случващото се или някога случилото се в жилището по негово поведение в определени моменти и на определени места. Именно кучетата са всеизвестни със свръхестествените си възможности в подобни ситуации, а най-важното е, че не са шарлатани и измамници като много хора на този свят. Бебетата и малките деца също имат учудващо светоусещане и понякога реагират рязко на мрачни влияния в дома или другаде. Това са най-вече мои разсъждения, но в подобна крайна ситуация бих ги приложил, за да разреша "случая".

П.П. Това едва ли е краят, бъди нащрек, но има още какво да се случва. Успех!
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен Kolibar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #5 -: Септември 23, 2013, 01:13:14 am »
Хм, това да не е полтъргайст?

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #6 -: Септември 23, 2013, 01:13:52 am »
Луда работа... кой нормален човек ще си боядиса банята черна!? Това нещо не би ми дало мира. Ремонт правихте ли на апартамента, нещо друго странно да сте забелязали. Обикновено в едно жилище има доста местенца където се скриват разни носители на лоша енергетика. Всички онези места където нещо може да бъде подпъхнато, подови настилки, прагове, каси на врати, стенни и таванни облицовки дори зад тапети... рамки на прозорци, отдушници... всякакъв род процепи и кухини. Може да звучи малко несериозно и смахнато, но знае ли се дали някой не си е играл на магии в този апартамент?! От друга страна пък може и да не е при вас проблема, а в съседите... ама с тази черна баня... не бих бил спокоен.

Неактивен Kolibar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #7 -: Септември 23, 2013, 01:19:41 am »
Прикадете цялата къща с пелин(билката), тя гони всички зли сили-гаранция!

Неактивен letqshtata

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #8 -: Септември 23, 2013, 04:30:15 am »
Още,когато прочетох заглавието на темата,ми стана ясно за какво става въпрос...и тъй като имам много ясен спомен,че бях разказвала за подобно нещо,което се случи на близка моя приятелка,се опитах да си намеря мнението и да го цитирам,но няма го...странно..но факт...затова сега ще разкажа отново...първо мнението ми е,че това е полтргайст... въпросната приятелка,за която ще ви разкажа претърпя катастрофа и беше 40 дни в кома и след като се събуди не знам точно колко време след това са започнали да се случват странни неща у тях...първо,не знам дали се сещате за онези огромни дървени стенни часовници с махало мисля,че бяха,та този часовник е бил паднал незнайно как на земята в коридора на апартамента обърнат като ковчег,това се случва все още докато тя е в кома...а вече след като се е събудила от комата обикновено през ноща и от други хора съм чувала че този тип неща се случват около 3-4 часа през нощта...започва ЕДНОВРЕМЕННО свирене на Баба Яга  :D дето освен ще крещи и очите и светят в червено,на една плюшена играчка,която свири " I Love You" и  будилникът започва да звъни и всичко това по едно и също време... другото вече е скърцането на вратата на стаята и вратите на гардеробите...дано не са се и отваряли и затваряли сами,защото сигурно им е дошло в повече на хората  ::)
...
И малко терминология от wikipedia.org :
Полтъргайст (от немски poltern - вдигам шум, и Geist - Дух)
Полтъргайст е силно психологическо преживяване, съпроводено от чувство за обсебване, халюцинация и смущения в съня.
Според голяма част от учените в паранормалната сфера полтъргайстът е дух на душа която не е могла да премине в отвъдното поради предизвикана смърт, при не обслужени панахиди или неритуално погребение.
                                               
"Някои учени предполагат, че случаите, които не са явна измама могат да бъдат обяснени като обикновени психологически или физически феномени: самовнушение, статично електричество, магнитно поле, ултра и инфра звук, йонизация на въздуха"

По мои заключения полтъргайстите много обичат да си играят с електроника.

Неактивен amigo7674

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
 • Когато държиш чук , всичко ти прилича на пирони...
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #9 -: Септември 23, 2013, 09:37:26 am »
Още като го взехме,направихме ремонт на всичко.
Но като влязохме да живеем,не сме викали свещенник да го освещава - макар че мислехме по този въпрос.
И да допълня,въпреки ,че не знам дали има връзка,но точно преди да започне да звъни къщичката,почти цялата седмица преди това ,вечер даваха една поредица - Ловци на духове мисля,че беше.
А това със стенния часовник което letqshtata писа,е направо стряскащо...

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #10 -: Септември 23, 2013, 17:30:50 pm »
Мдааа, тази история с изцяло черната баня е силно смущаваща, поне за мен ако бях на твое място и купувах апартамента! Не е изключено въпросният старец да е практикувал някакъв ритуал, но това едва ли може да се разбере, камо ли да се извърши своеобразен ритуал по пречистване на жилището. Но мисля, че има едни универсални "детектори" на зловредни влияния, а това са именно животните. Ако имаш куче например би могъл да гадаеш за случващото се или някога случилото се в жилището по негово поведение в определени моменти и на определени места. Именно кучетата са всеизвестни със свръхестествените си възможности в подобни ситуации, а най-важното е, че не са шарлатани и измамници като много хора на този свят. Бебетата и малките деца също имат учудващо светоусещане и понякога реагират рязко на мрачни влияния в дома или другаде. Това са най-вече мои разсъждения, но в подобна крайна ситуация бих ги приложил, за да разреша "случая".

П.П. Това едва ли е краят, бъди нащрек, но има още какво да се случва. Успех!
За куче не знам,но котка ще свърши работа.!Пробвайте да пуснете котка в жилището,па макар и за ден-два..Тези животни са особено чувствителни към негативните енергии.

Неактивен amigo7674

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 53
 • Когато държиш чук , всичко ти прилича на пирони...
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #11 -: Септември 24, 2013, 20:07:21 pm »
Аз отдавна искам животно в къщи,но жената казва,че едно й стига(въпреки че е на два крака :lol:)
Днес,докато говорих по телефона,пак в детската,капака на същата кутия за играчки падна в страни .
За жалост не мога да кажа,дали беше на криво сложен и течението го събори или сам падна... :unknown:

Неактивен вещичка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 188
 • Виждам те!
  • Уникални подаръци за любими хора
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2013, 21:56:56 pm »
Преди няколко години децата ми бяха подарили плюшено бяло зайче по някакъв повод, което седеше на бюрото ми и като го натиснеш по коремчето даваше целувка и казваше "Бейби, ай лав ю". Миналата година го пуснах в пералнята, че беше много мърляво и съответно свирката му отказа тотално, което е нормално след пране. Китайските играчки винаги се прецакват в този момент. Та като изсъхна и си го сложих пак на бюрото. В началото на лятото една сутрин докато си пиех кафето и това започна да си приказва самичко без някой да го е докосвал. И така цял ден през някой друг час. В началото гледах стресирано и се чудих кво изобщо става и защо аджеба става. После го разпорих и му извадих свирката и тогава млъкна. Бях я забравила на секцията седмици докато един ден пак не взе да си приказва и тогава съвсем изтрещях - хвърлих я в казана  :D. Най големият цирк обаче беше, че казаните ги хвърлят тук всеки първи вторник на месеца, а свирката си приказваше и от казана докато не го изхвърлиха  :D :D :D...
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен ilianvs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #13 -: Октомври 27, 2013, 22:21:38 pm »
Е, в това няма нищо паранормално, но се радвам, че го сподели.  :D

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re: Къщата за кукли свири сама...
« Отговор #14 -: Октомври 27, 2013, 22:26:52 pm »
Винаги съм вярвал, че устройствата и предметите като цяло имат някакво елементарно съзнание. Често се случва компютрите да се държат като съзнателни същества. Някой компютър упорства да направи нещо при определен човек, обаче идва друг и при него нещото тръгва или се оправя. Когато сме им ядосани, тогава са най-малко отзивчиви.  Ако един човек е бил мил и грижовен с тях, ако стане така, че трябва да напусне мястото и цялата апаратура изкрейзва. Случвало ми се е.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27