Автор Тема: 12 въпроса  (Прочетена 4742 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
12 въпроса
« -: Октомври 03, 2012, 22:05:07 pm »
1.Kолко пъти Отца в НЗ е наречен по име.
2.Колко пъти в СЗ бог е наречен Отца.
3.В СЗ, някъде казано ли е "по делата, ще ги познаете"?
4.В НЗ Исус всъщност действа ли против законите на Моисей?
5.Върху кой Завет се крепи християнството?
6.Превод на Тора-та или Петокнижието и други еврейски книги е СЗ и кои са го извършили? И защо въпреки това имат разминавания?
7.Коя религия се присмива проявява неприязън и отрича Исус?
8.Маша в ръцете на кои е исляма?
9.Кой управлява Света, кой са озарените от светлината и кой е носителят на светлината?
10.Кои имат ритуал, който за година напред ги освобождава от всяка клетва и дадена дума за година напред
11.На кои книгите са пълни с магически ритуали?
12.В кои свещени книги е записано, че всяко действие срещу неевреин е оправдано, което и противоречи на 10-те заповеди.

Неактивен balar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re: 12 въпроса
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2012, 03:29:17 am »
Христос няма нищо общо с юдеизма. Подобие не винаги значи еднаквост.  Виж за исляма не се бях замислял,  въпреки че ми е известно че много юдеи са се престрували на мюсюлмеани, и все още го правят. Има една испанска книга от средните векове. Това е една от стратегиите им. Да се правят на мюсюлмани. Християнството е Авестийство под прикритие. До колкото знам стария завет е съставен във Вавилон от някой си ездра а след това е редактиран в Александрия. На санскрит Иша ще рече Господар и Бог. Точно това се казва за Исус в Новия Завет- цар и бог.Това няма как да е удобно за богоубийците и целите им. Но дори Моисей не е техен. В елински извори се говори за Книгите на Музей, който бил следовник на Орфей . Този Музей ходил в Египет и там се запознал с Орфей и станал негов ученик.  Цялата официална история на целия свят е преправена за да е в услуга на юдеите.
п.п. евреи иде от гръцки и ще рече първородни. Не смятам че са такива и предпочитам юдеи или богоубийци.

Неактивен Arcane

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re: 12 въпроса
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2012, 15:35:01 pm »
В Стария завет има книги на Ездра, не отричам и да е превел/преработил и други, но определено не е съставен изцяло от него. Относно Исус не мисля, че някога се е самопровъзгласявал, споменавал и дори намеквал, че е Бог. Доколкото съм запознат Той е Син Божий и е правил всичко в името на Отца. А това, което казваш за Моисей и Орфей (не знам дали само го отбелязваш или вярваш в това) е толкова недопустимо, че по-лесно бих се "навил" да приема Ню Ейдж вярванията, отколкото, че Моисей е бил ученик на Орфей (мое мнение). Това са персонажи от различни народи, на различни територии, различни вярвания, проповядвания и легенди, да не говорим, че има 200г. времева разлика между тях. Относно първото ти изречение виж какво ни казва Уики-то: Моисей е най-важният пророк в юдаизма, както и един от пророците в християнството, исляма, бахайството, растафарианството и други религиозни течения. Не казвам, че трябва да приемаме официалните източници на информация като чиста монета, но е по-добре да се базираме на тях, отколкото на чиста спекулация ;). Поздрави.

Неактивен balar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re: 12 въпроса
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2012, 19:46:43 pm »
Невярвам на нищо официално. Имам доверие на онова, което Те твърдят че е лъжа. Предпочитам митовете и легендите, и то на народи на които Официалтата книжнина необръща внимание. Историята се пише от победителите. Пък и да съм казал че Музей е тракиец? Произлиза от Беотия,  финикиец е. А  точно по времето на Мойсей е имало финикийски колонии в Египет. Съвпадение?  А има и още по-странни работи свързани с Мойсей. Колкото до ездра ...тоя ако ми падне такъв бой ще яде че свят ще му се завие.  Незнам какво е превел, но на тоя свят по-кървава и нечовешка книга от стария завет няма.  Но като махнем гласните и обърнем думите става интересно. Може би е вярно че Ману загубил петата ВЕДА и демоните я открили, но така и немогли да я разберат. Затова си я тълкували по свое му, както на тях им е изгодно. Това е стария завет на юдеите.

Неактивен Arcane

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re: 12 въпроса
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2012, 20:31:12 pm »
Хах, да ти кажа имаш право за Стария завет. И на мен до тук ми се струва доста....попълни си многоточието както решиш за добре, за да не влизам в грях ;). Какво имаше предвид с израза "като махнем гласните и обърнем думите...." за кое говореше, би ли се конкретизирал, че ми стана интересно.

Неактивен balar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re: 12 въпроса
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2012, 20:59:05 pm »
Юдеите пишат и четът обратно на нас.  Да речем  умата НЕГЕБ=НГБ=БНГ или МЕХИШ=МХШ=ШХМ,  ЛЕВИАТАН=ЛВТН=НТВЛ и такива. Има твърде много редове пълни с думи за които се твърди че са имена. Една дума често се обявява за име,  ако няма превод на съответния език. Това е за обръщането. После идват гласните. Остановено е че по двуречието, Сирия и близкия изток най-древни са хурити и шумери. Езика на хуритите е близък до санскрит. От какъв език е превеждал ездра и защо се оплаква че му било трудно. Ако езика е юдейски защо ще му е да превежда?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27