Преди 9-10 месеца успях да си докарам тендовагинит на двете ръце (с упорито свирене на китара без почивка и ползване на компютър,подпомогнати от халтави стави). Първо имаше слаба болка в китките, после се усили, стигна до раменете. В момента не е болка, а по-скоро дразнене, но понякога почват да ме болят без причина. Изпуквам си китките, лактите и раменете по доста специфичен начин, който май е вреден, но дразненето ме кара да го правя. При повече последователни изпуквания на дясната ръка започва да ме сърби дланта
Бях при различни лекари, минах през физиотерапия 2 пъти (ултразвук и магнити), обездвижвах (което доведе до отслабване на мускулите и влошаване на положението, раздвижвах (през няколко дни си позволявам до 20 мин. БАВНО свирене), правя упражнения с гири за укрепване на мускулите, но дразненето (и болката при натоварване и понякога без причина) остава.
Лекарката-хомеопат ми каза, че съм имал много енергия в ръцете, но не съм можел да я освободя заради някакви лични проблеми (но не се сещам за такива).
От доста време не мога да се занимавам сериозно с музика (която е основно нещо в живота ми), което вече взе да ме депресира. Можете ли да ми препоръчате алтернативни методи за справяне с проблема? Пробвал съм да визуализирам как болката (червени точки) изчезва и се заменя със зелени, но сякаш без успех.