Иначе от години имам алергия към слънцето. Когато ме близне слънцето на краката и ръцете получавам зачервявания, ситни пъпки и отвратителни сърбежи. Някой ако има подобен проблем и се е оправил нека сподели.
Аз имах слънчева алергия, наистина слънцезащитните кремове са временно решение на проблема.
Това го имах от по-преди, но не се проявяваше често, докато не ми се отключиха купчина алергии- прах, полени, пух, котки, кучета и тн. Почти всичко, за което ме тестваха, изкара положителен резултат, алергията към слънце се засили и тя.
Първо, ходих на лекари, които ми изписваха скъпа козметика, от която се обривах допълнително.
По-късно направих тестове за алергии и започнах лечение с алергени- инжекции, които се бият по схема 2/3 пъти в седмицата(подкожно в ръката- може спокойно да си ги бие човек сам, не е обвързващо с медицински персонал)
Въпросното лечение продължава нормално 3 години.
След малко повече от година спрях да си бия инжекциите, защото забелязах, че като пропусна инжекция и започвам да се обривам отново.
Алергиите не бяха толкова обострени, но определено не бяха излекувани.
В този период отвътре ми дойде натрапчивото желание да променя начина си на живот и да спра с инжекциите.
Не мога да кажа с точност, кое от всичко даде резултат. Според мен алергиите си заминаха няколко месеца след като спрях консумацията на месо и увеличих приема на свежи плодове и зеленчуци. Комбинирано със здравословна доза спорт и самоналагане на повече хигиена в мислите.
Наистина не знам, кое точно ме отърва от алергиите, дано да намериш своя начин.
Можеш да пробваш хомеопатия, на мен преди време не ми хрумна за тази възможност.