Здравейте, днес ми се случи да се впусна в една дискусия със себе си
или както там го наричате. Бях посредата на план за нещо, което предстоеше да се случи всеки момент, когато се усетих каква грешка е това. Записах си за след това да намеря причината, поради която ми се струва, че да се правят планове е безмислено (дори вредно, ако трябва да влезна тук в крайност ;D). По схемата (плана ;D) твърдение->защо->твърдение->защо->... стигнах до интересни за мен заключения и реших да споделя с вас. Тонът може да ви се стори малко императивен, защото съответните препоръки и наредби са отнасящи се до мен, а не до вас
Ако развиваш сюжет за нещо, което предстои да се случи, и в което са включени други лица - то е възможно да не премине по същия начин, защото може да има вътрешно напрежение преди и по време на случката и защото реакциите на другите не могат винаги да бъдат предвидени на 100%. Ако те се окажат различни от това, което си очаквал, то тогава при реалния развой на събитията това може да ти повлияе. Може да ти повлияе, защото може да те вкара във временен транс, когато няма да знаеш какво точно трябва да направиш - потока (вътрешна енергия от безкрайния извор) ще бъде прекъснат, ако въобще е имало поток. Възможно е и самите ти действия в ситуацията да са изкуствени и това да не си самия ти, защото следваш някакъв предварителен план, от чието изготвяне досега е минало време (не си в момента). Обстоятелствата може да са се променили. Ти може да си се променил.
Възможно е и да нямаш волята да следваш плана си, защото вече не си сигурен във него, или по-скоро във себе си. Ако плана ти е да излезеш извън комфортната си зона, може именно заради натиска, който сам поставяш над това, да се откажеш и да си останеш както си си. Това е насилствена промяна, която не е възможна - промяната трябва да идва отвътре. А това, което идва отвътре, е спонтанно и непланувано. Може да имаш намерение то да се случи, но в ума ти не трябва да има детайлизирано описание как това трябва да стане - това описание е в действителност просто една мисъл-форма, може да си го прихванал външен източник. Старай се, когато нещо ти предстои, да нямаш очаквания за него или поне да не мислиш за тях. Умът ти трябва да е в покой преди, по време на, и след събитието - то не трябва да влияе на вътрешния ти мир. А вътрешният мир вече е това, което следва борбата, която водиш със себе си (егото може би, ако ясно дефинираме какво е то) и старите/текущите си мисловни шаблони. Тази борба не може да бъде планувана, но знай, че победителят си ти.
по-малко планове и приказки
ПОВЕЧЕ ДЕЙСТВИЯ