Автор Тема: Окултните характеристики на шахмата  (Прочетена 11300 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Окултните характеристики на шахмата
« -: Ноември 05, 2011, 22:54:37 pm »


Е, този шахматен символ определено  обобщава  символиката "Оne World" = "One Vision".
Йерархията на фигурите в шахмата, заедно с "позволените" им ходове и правила на играта, съответстват на тези  заложени в нашата система.
 Като всяка шахматна фигура има собствен модел на движение и поведение, наречен  /ход/, който не може да бъде своеволно променен, защото ще бъдат променени правилата на играта....ха..ха.... ( Тоест висшите азове са приели ролите на пешки, фрицове, коне и турове на шахматната дъска, в името на еволюцията извън "дъската").

Пешката, няма право да се разхожда из шахматната дъска, като офицер, кон, или тур, поради ограничения на предварително зададените и ходове(програми), но като множество ( пешки  =  войници = хора) може да свърше много повече работа взета заедно от един офицер, кон,топ или цар.

Офицерът може да се движи само по диагонал, в зависимост от цвета на кожата му "дали е бял или чер".

Конят може да се движи само на буквата "G". 

Топът наляво, надясно, нагоре и надолу,  праволинейно... според играта.

Единствено царицата на "ОРИОН" е облагоденствана да се движи по диагонал, наляво и надясно, напред и назад, където си поиска....   ;D

 Тоест притежава всички ходове на играта, с изключение на коня, който е и в средата логото.

Царят  е глас в пустиня и свободата на  ходовете  му са сведени до един квадрат(независимо, че е представител на цял народ, монархия или фараонска династия)... ;D


Ето и малко предистория за шахмата:

Думата шах идва от персийски и означава император,а думата мат означава мъртъв. Който умъртви противниковия император (цар), той печели играта.
Съществуват много легенди, теории и схващания за произхода на играта, като най-често се споменава Индия, Персия и дори Китай. Точна дата не може да бъде определена, но предположенията са за периода от 3. до 6. век. Най-вероятен е индийският произход, като производна на играта шатрандж. С различните свойства (движения на фигурите и с тяхното разположение), играта е отразявала състава и свойствата на тогавашната индийска войска, образувана от четири части: слонове, бойни кули, коне и пехотинци. От Индия той се разпространява и в Персия. След завладяването на последната от арабите, те я пренасят в Европа — най-напред в южните области на Испания, която тогава е част от Арабския халифат.

Сега разбирам чие притежание са воюващите " черно- бели фигури"(раси) на шахматния подиум, а също и защо шахът е любимата игра на  илюминати... ;D

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #1 -: Ноември 15, 2011, 13:19:47 pm »
Z-931, инфото за шаха е много интересно и вярно. Единствено не мога да си дам отговор на въпроса-''Защо точно 64полета?'' Ето това ми се губи. Ако редуцираме 6+4=10....


ДЕСЕТ

Корнелий Агрипа нарича числото 10 - всемирно и съдържащо в себе си пълния път на живота, а от десет нататък всички числа се считат повторяеми. По мнение на Деборал числото десет (съставено от единицата, означаваща битието и нулата, означаваща небитието), съдържа в себе си духа и материята. Десет е висшата точка на човешкия разум. Графически го изобразяваме като кръг с центъра му. Десет е и кабалистичното дърво с десетте сфери ( сефири ).
Десет – декада, в десетичната система се отнася към единицата. В тетрактиса (триъгълника на Питагор, в който десет точки са наредени в четири намаляващи реда – като пирамида, четири, три, две и едно се сумират до десет ) се отнася към четири. Четири представлява статична цялостност и проява на идеалната устойчива структура на мирозданието.
Кармичен дълг – възраждане. Колелото на Фортуна
Десет се свързва с добрата карма. В този живот получаваме, освободени сме от кармичен дълг, защото в миналия сме си го изпълнили. Можем да започнем всичко отначало, затова и десет се нарича число на възраждането. Приема се за число на добрия късмет, успеха и съдържа обещание за победа в трудни ситуации в живота ни. Счита се, че в миналото сме били притиснати чрез сила от друг и сега можем да станем независим лидер.
 
Ама дали е това, макар, че до някъде ми се струва достоверно. Как мислите, защо полетата са точно 64 :-X?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2011, 18:58:31 pm »
 По-скоро от 8х8,като осмицата е символ на безкрайност и така ,и двата цвята ,изобразявайки движението, и смесването на поле, и играчи,осигурява безкрайността като поле за игра.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2011, 10:30:10 am »
По принцип шахът се свързва с Индия и Персия, но според мен 8*8  идва от осемте триграми (ба гуа) в Китай, чиито комбинации помежду им образуват 64-те хексаграми, всички те представляващи различни комбинации между ин и ян.

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 436
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2011, 18:10:14 pm »
Белите фигури са 16. Черните също са толкова. 16 е символ на съвършенство. Освен това пред белите има поле от 16 свободни квадратчета (8 x 2реда). Същото е и при черните. Така свободните квадрати в началото на играта стават 32.
Бъди Слънце!

Неактивен PUSHER

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2011, 20:50:08 pm »
Хайде да допълним списъка. Дали пък отговорът не се крие в нашето ДНК? Спомних си, че някъде бях чул или чел нещо за числото 64 във връзка с генетичната кодировка. Разтърсих се и ето какво ми попадна:

Цитат
Генетичният код се състои от трибуквени думи (наречени кодони), образувани от последователност от три нуклеотида (напр. АЦТ, ЦАГ, ТТТ). Тези кодони след това могат да се транслират посредством информационна рибонуклеинова киселина (РНК) и впоследствие транспортна РНК до кодон, съответстващ на определена аминокиселина. Тъй като има 64 възможни кодона, повечето аминикиселини имат повече от един възможен съответен кодон. Има също така три „стоп“ или „безсмислени“ кодона, озачаващи края на кодовата последователност.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%9D%D0%9A

И още:

Цитат
ДНК се състои от четири нуклеинови киселини, които образуват 64 кодона, от които работят само 20.

А това си е бая мат'риал който отива на вятъра ;)

В нета има доста инфо по темата и някои хора вече са навързали нещата за които говорим тук, но сякаш последната дума по въпроса още остава неизказана.

Както изглежда, числото 64 наистина ще излезе спецално!

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2011, 19:30:39 pm »
По твоята логика излиза, че  шахматните полета, бели и черни  ( 64) полета, съответстват на генетичният код на човека  =   64  кодона. Много забавно .
А какво ще кажеш за "шах между трима"( ново орионско изобретение) , където освен черните и бели фигури (раси), участват и (жълти, зелени, червени такива) .
Тоест към генофонда на шахматната  дъска "64" ...борбата между "черни" и "бели" раси е добавен трети такъв "вид"....http://www.threechess.com/bg/how-to-play-three-player-chess
Шахматният подимум от 64 (квадрата)  се увеличава на 96 (квадрата).
Значи ли, че  човешкото ДНК, според твоите  теории е скочило  с  32 кодона?...


Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2011, 19:58:46 pm »
Z-931, нали и тяхното ДНК е със 64кодона. И явно когато е измислен шаха, са били само 2 раси-бели и черни. Шаренията после се е пръкнала ;D. Представяш ли си, че хилядолетия преди нас, илюминанти са знаели за съществуването на ДНК :-X. А можеш ли да предположиш какъв ''арсенал'' от знания трупат на склад, чието време за разкритието му ще дойде за хората след 500, 1000...5000 години :(. Горките ние, бедна ни е даже фантазията за нещата, които те знаят......А повечето няма да разберем, понеже няма да сме живи при разкриването им.....
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 436
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2011, 20:12:07 pm »
Няма да се учудя, ако наистина се опитат да въведат 3-та нишка към ДНК. Говори се, че това е една от целите на НСР и неслучайно New Age-арите започнаха да бълват поредната си дезинформация за предстоящото "активиране" и "обогатяване" на ДНК-то.
Бъди Слънце!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2011, 20:24:19 pm »
Отностно шахмата сега се сещам нещо, за което съм мислил преди много време, защо има бели и черни полета на дъската? за бели и черни фигури е ясно, те са на различните и играчи, но какъв е смисълът на разноцветните полета? Самитят цвят не  е от значение в самата игра, освен за начално подреждане на фигурите никакъв друг смисъл не намирам, какво мислите за това, дали не е някаква теория за бели и черни места на земята, както има бели и черни хора?
Soli Deo Gloria!

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2011, 22:24:41 pm »
Сигурен съм, че не е случайно. Не вярвам само за да спазят дрескода, фигурите и дъската да са в един и същи цвят..... :-X.....При тях няма нищо случайно, всичко е точно изпипано и в детайли. Ако бях езотерик щях да ти запея песента - черно и бяло, във нас се преплитат, във неделим кръговрат...на Жоро Христов  :lol: :lol: :lol:. Ама понеже не съм, за това съм сигурен, че има значение и то голямо. А ти какво разбираш точно под ''бели и черни места на земята'' ? Защото на мен ми идват много неща, ама дали съм на прав път все пак....?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2011, 00:33:59 am »
Черни и бели фигури са образи на добрите и лошите поне според изобретателя на фигурите, те не случайно имат политически имена, Цар, Царица, епископ, рицар и камък-крепост-църква. Явно черни и бели полета означава лоши и добри места на земята, освен ако дъската не е присвоена от азиатските игри, на която да е сложени европеиски фигури.
Soli Deo Gloria!

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2011, 08:11:13 am »
Май е свързана символиката на цвета, на шаха, с Ин-Ян символът.Чернобялите полета очертават пространството за игра,което не е еднородно ,а смесено,и то не с неутрални цветове,а с цветовете на играчите.Често когато рисувам,използвам шахматното поле,като пространство върху,което се развива действието,още преди да разбера,че това е много типично за масоните,като изразно средство.Не мисля,че е свързано с народите.Символът е доста стар и обяснява Правилата на Играта.Недейте да ги матерялизирате толкова.Тук в Материята си има други правила.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен gogetit

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
Re:Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2011, 10:31:57 am »
Борба между доброто/ злото, ИН/ЯН и т.н., но при всички случаи е някаква борба, а не баланс. Борбата (емоции, желания, чувства...) дава храна астрала. Така човек е въвлечен в това да храни нЕкои  :) същества.

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 007
Re:Окултните характеристики на шахмата
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2011, 22:36:33 pm »
Ленин и Хитлер играят шахКартината е на еврейската художничка Ема Ловенщрам.
Спорът  дали това е Ленин или Троцки според мен е без значение.
Важното е, че в шахматния двубой участват две противоречиви исторически личности
- комуниста Ленин/Троцки и национал-социалиста окултист Хитлер. Наистина ИН/ЯН

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27