Автор Тема: Прикриване на българската история ?  (Прочетена 28507 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Прикриване на българската история ?
« -: Септември 21, 2011, 20:42:12 pm »
„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.“

Винаги съм се чудил, защо има затъмнение около българската история ? Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали (независимо дали става за тези които са живели тук на Балканите или в други части по света) ? Няма дори игрални филми за българите, въпреки богата българска история ! Има филм за Шотландия(Смело сърце) която е малко страна, а за нас няма . Всичко говорят как Карл Мартел спаси Европа от арабите, но ако победата не е била победата на хан Тервел надали е щял да "спаси" Европа. Не се споменава, че тук е започналата първата европейска цивилизация ... Всички говорят за гърците ... Не се споменава, че Атила бил българин, както и Буда, че има български корени, мога да дам още много примери за прикриване на български достижения ... Чувал съм дори, че руснаците по времето на Сталин са пращали багерите, когато са разбирали, че са открили нещо от времето на волжките българи.

Естествено единия от отговорите е финансовия ! Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Нашата история бърка в тази на Египет,Италия,Гърция и ще им секнем туризма . Но може би има и друга причина ? Кажете и вашето мнение ? Как то е свързано с цялата "световна конспирация " и дали тези които дърпат конците им пречи нашата история с нещо ?  Има ли такова прикриване или просто така ми се струва на мен заради някакви патриотични чувства към родината ?
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 20:47:00 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #1 -: Септември 22, 2011, 12:57:42 pm »
Съмнително е да е заради туризма.На мен друго ми се въртеше в главата.Всички войни дето ги правиха хамерикансите напоследък ,освен за петрол може да се и за още нещо.Всички конфликти бяха на границите и териториите на стараите български държави Сърбия,Афганистан,Чечня...Нашите блестящи „професори„,за викой вече не е тайна,публикуваха трудове и караха децата да ги изучават ,защото страдаха от болно его ,и имаха познати в парламента.Много от трудовете за трагите са написани от горепосочените и за прабългарите също.Сега някои ентусиясти се впускат в иследване на прародината отново,има неколко филма в Замунда от скорошна експедиция и един за София на един англичанин.Не мога да дам линк защото влизам там през прокси и не се получава с линковете.Руснаците са едни от първите ,с развитието на голямата руска империя ,които налагат геноцид  ,променят имената им,сменят езика.Опит да се заличе културата.Представи си един Буда до каква степен променя мисленето на огромен брой хора и ги кара да осъзнаят колко важно е духовното развитие за нас.Пасле идват богомилите и променят цялата концепция за христянството в Европа,предизвиквайки създаването на испанската инквизиция и лов на вещици.Всичко това пречи на материалния католицизъм.Ариман(виж Р.Щайнер http://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=51 )се проявява по лесно там и е намерил благодатна почва.Носим в себе си нещо което не е угодно за тях.Друга причина е Стремежът на някои българи да се облагодетелстват от матерялни блага и заради това са склонни да пишат и променят историята както е угодно на този който може да им ги осигури.По този начин се получава натрупване с годините и се губи същината.Има все пак някои трудове ,като История на прабългарите от Димитър Съселов,Крътьо Мутафчиев и други дето не ги помня,които претендират за по голяма достоверност.Историята ни най-вероятно е запазена в истински план и по местата на които се е случила,и историци от Иран,Афганистан,Таджикистан,Узбекистан и други страни са съгласни да съдействат ,но няма съдействие от страна на бг академия на науката.Не представлява интерес за тях и не се финансират подобни мероприятия.Не се изследва дъното на Черно море.Не се оповестяват данни на археолози.Всичко зависи от нас и макар да нямаме научни титли ,можем да събираме данни и да ги координираме.Все ще се намери и някой научен сътрудник да помогне.Нещата стават бавно и не е интернет мястото за събиране на достоверна информация.Темата е интеръсна и във форума има много изписано,както и много глупости.Аз лично съм решил да отида и да видя на място макар че знам колко много се е изтрило от историята и там.Залагам на Иран и планински Таджикистан.Волжка България и редките библиотеки също са надежден ресурс ,ако има достъп.Не е ясно на обикновенния човек защо се случва всичко така в този свят и притиснат от събитията,създадени именно с тази цел,много лесно предпочита да влезе в матерялната реалност и да не мисли за подобни ,а да се занимава с мисли за ежедневно отселяване.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 173
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #2 -: Септември 22, 2011, 13:15:34 pm »
Миналото ни е разковничето на въпросите ти. Самите ние по една или друга причина не искаме да научим историято си, какво остава за останалия свят. 

Неактивен Dominanta

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 45
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #3 -: Септември 22, 2011, 14:11:21 pm »
Защото сме пионери на мисълта. И някой в отчаянието си, че не може да се мери с нас е пряко заинтересован да се ползва от нашите успехи и да му плащат за това. То не може безплатно да разпространяваме език, култура, бойни тактики, кисело мляко :) Някой трябва да печели на наш гръб. ;) То за тва и са измислили парите за да е пълен хаоса. А какво са парите - тва е извор на болка, унижение, страх, подчинение, лицемерие - все отрицателни емоции с които да се подчиняват хората и да се контролира живота им. И всичко това работи безотказно за тези, които прилагат тази стратегия над държавата, пречейки по всеки възможен начин да бъдем щастливи и спокойни - отдадени на талантите ни. Замислете се колко държави са изкуствено подложени на такава дискриминация. Все държави с богата история...

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 007
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #4 -: Ноември 15, 2011, 18:31:50 pm »
IV национална конференция „България в световната история и цивилизации - дух и култура" 21-22 ноември 2009 г.

Никола Гигов - Ние сме първите Европейци! http://vbox7.com/play:8e6c85f7 (след 16 мин.)

Красивата тракийка ЕВРОПА е дала името на Континента.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #5 -: Ноември 15, 2011, 21:59:49 pm »
voodoogoo, само не разбрах, защо пък богомилите да са виновни за инквизицията? Това са поредните манипулации и прикриване на истината. Когато в средата на Х век – при царуването на Византийския наместник на българския престол цар Петър (927 – 970) - навред, по цялата територия на тогавашна България настъпва невиждан духовен срив и всеобщ морален разпад и произвол. Налице били всички признаци за това, че насилствено присаденото преди около век византийско християнство не само не се е прихванало, но и е създало в народната душа мощен съпротивителен отпор. А пресни били още спомените, наново оживявали разказите и преданията за предходните и непристъпни нравствени норми, за Тангра и Орфей, за времето, когато се знаело, че българските канове са от Бога владетели, че са Негови наместници тук, на Земята.
Та точно тогава, сред такива разкази и предания, като факел в непрогледния мрак, възниква и учението на поп Богомил. Едно учение дало много на света, но тогава обявено за най-опасната ерес, а многобройните му последователи – богомилите – бивали жестоко преследвани и изтезавани. Докато в следващите години и векове голяма част от тях намерили трайно убежище във Франция и Италия, в цяла Западна Европа и там, известни повече като катари, патарени или просто булгари (бугри), през най-мрачните векове пре¬несли жива светлината, отприщила по-късно с такава мощ Реформацията и Ренесанса. Да – това е истината: българските богомили са духовните възродители на Европа и стоят в зародиша на господстващата и до днес Европейска цивилизация, имаща толкова много, но неуки привърженици у нас в настоящето. И тази истина е засвидетелствана от много, запазени от онова време документи.
В какво обаче се е криела същността и голямата сила на богомилството, оказало такова мощно влияние на различни народи в Европа и света? Много от съвременните изследователи, опирайки се на повърхностен анализ в най-видимото и без задължителния езотеричен поглед отвътре, му приписват несъществуващи прилики и отлики, качества и недостатъци. В техните елементаризирани представи богомилството изглежда като дуалистично учение, основано на твърдението за непримиримото противоборство между Бог и Сатанаил, т.е. дявола. И освен това – като продължение на първообраз, породил се в Азия. Само че реалността, както винаги в такива случаи, се оказва по-различна и по-сложна.
Най-първото нещо, което направил поп Богомил, е отлично да разбере най-важното, а именно: учението на Исус е неугасим свещен пламък, но то не е огнището, където може да се прояви този пламък; то не е и гориво за огнището; не е и въздухът, поддържащ горенето.
И още: учението на Исус е превъзходно семе, но то не е почвата, където може да бъде посято това семе; не е и влагата, която да го покълни; не е и жизнените сокове, които да го задвижат и порастат.
И разбрал още поп Богомил тогава, че всичко онова, което не е и не може да бъде учението на Исус, той може лесно да го намери и то в превъзходно състояние в предходния религиозен живот (наречен езически) на българите - в тяхната Космогония, в астрономичните и езотеричните им познания, в религиозните им практики, в представите и вярванията им. А в онова време всичко това било все още много живо и годно за употреба.
Така, чрез взаимно допълване между отделните елементи на различни култури и духовни традиции, поп Богомил създал едно органично и хармонично цяло, способно да расте и се размножава, да покорява умовете и сърцата и да създава нов живот наблизо и надалече. Едно органично цяло – българско по произход и универсално по приложение.
Като извор от мощна подземна река излязъл на повърхността и духът на гоненото, преследваното и пренебрегваното дотогава "езичество", за да се влее то във великата река на духа, начената от Исус в година Първа от н.е. Именно тук стои и обяснението: защо богомилството израснало така стремително и получило такъв отглас, размах и разпространение – далече извън границите на страната. Просто хората го възприемали за свой пътеводител масово, защото го чувствали близко и родно, истински живо, обновяващо и възкресяващо духа. За разлика от насила наложената "византийска вяра", към която не могли да преодолеят вътрешната си съпротива, неприязън и отчуждение и която ги водела към всеобщ морален упадък. В "онази вяра" просто липсвал родния корен, към който да се прихване, да порасне и да даде плод – основната грешка, поправена тъкмо от поп Богомил.
И не дуализмът стои в основата на това учение, а тъкмо обратното - синархизмът. Синархията като принцип: "от Бога владетел" или "както на небето, така и на земята". Смисълът на всичко това стоял във вярата, че всяка земна (човешка) власт трябва да е продължение на небесната (божествената) и само когато се наруши това правило, земната власт се изражда в нещо много разрушително, саморазрушително и опасно, т.е. в сатанинско. Друг е въпросът, че по онова време между човешката и божествената власт зеела истинска пропаст, поради което сатанинското наистина владеело навред извън богомилските общности. В това учение е заложен и мирогледът за единството на Вселената – на Човек, Бог и Природа.
Богомилското движение в онова време приело характера на истинска революция за национално и духовно възраждане и би дало съвсем друга посока на нашата общностна съдба, ако с него не бяха се разправили така жестоко и брутално. И повече от хиляда години митът за ''лошото'' богомилство все още е жив. Виждате ли как една лъжа и манипулация е оцеляла през вековете. Тъжно, но факт.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2011, 00:27:05 am »
Ами,щото са ги гонели и са ги горили на клади като вещици,а също и всички приемящи тяхната идея,която е:Бог е един за всички и ще ви прости ,и не е нужно да плащате на църквата за да го направи тя.С което католическата църква не била съгласна,а дотогава богатите си плащали за опрощение и отивали за ново похищение.Та ришили ,че тази идея не може да се допусне и се заели да я заличът,което както се вижда е неуспешно,но за сметка на това открили нова форма за контрол на масите и укрепили административните си структори.Извинявам се за речатните грешки по-горе и имам впредвид руските библиотеки, като извор за съпоставка на исторически данни.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Mercury

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2011, 10:00:05 am »
Много ясно, че историята ни се прикрива! Даже май се обсъждаше в една друга тема, но не си спомням... Както и да е. Българите сме подложени на натиск, унищожение и опити да ни вкарат в ново робство. Ето какво става във Турция например: http://www.clip4e.com/play_turskite_utchenici_ne_znaqt_nisto_za_treti_mart.htm  Това нормално ли е? Естествено, че не. Затова и ще продължава да има затъмнение, погазване и прикриване на историята ни - защото сме народ и нация, която има (или, може би, имаше?)ВСИЧКО. И сега всичкото отиде и продължава да си отива... по дяволите. :negative:
А пък и в нашите учебници по история кой знае какво пише сега... 
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2011, 12:49:27 pm »
Това за Турция е вярно и дори учат, че едва ли не са ни завзели за да ни помагат и въобще цялото турско робство е било добра за нас, но пък и от друга страна и ние сме завземали други страни и в нашата история не се пиша как сме се отнасяли с покорените народи.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен bonibo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2011, 22:45:01 pm »
Това за Турция е вярно и дори учат, че едва ли не са ни завзели за да ни помагат и въобще цялото турско робство е било добра за нас, но пък и от друга страна и ние сме завземали други страни и в нашата история не се пиша как сме се отнасяли с покорените народи.
Е,и сега ако ни кажеш кои точно народи сме поробвали......Ама никога не е късно да научи човек нещо ново.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2011, 00:26:50 am »
За да научиш нещо ново ,се иска да можеш, да разсъждаваш,а само за да имаш информацията ,можеш да провериш в ,където ти хрумне.А ние сме толкова великодушни  и възвисени,че не ги поробваме,еле избием мъжете и вземем жените,ами те сами си идват.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2011, 21:41:51 pm »
Няма какво да е учудвате на турските действия. Ми те от години възпроизвеждат двойни граждани. Мисля, че до Нова година, ще произведът още около 5 000 българи с двойно гражданство. А когато бройката на двойните граждани достигне около 150-200 000 бр., те ще поискат автономия. Ей така, без пушка да пукне, те ще отцепят част от България, естествено с помощта на българските парцалеси(политици). Също така, соровските(отворено общество) харти за права и свободи, веднага ще ги подкрепят. А трябва да им се отнема българското гражданство, но няма кой..... :(.....
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #12 -: Ноември 29, 2011, 16:34:19 pm »
Освен, че историята ни е фалшифицирана, ми и ние сами сме си изгорили 4вагона документи, които сме взели от турците. Самите ние сме си горили и прикрили историята, пък какво означава за другите :(.

Четири и половина вагона българска история съзнателно изгорени

Докато мнозина събират българската история парче по парче, други, в страха си и безотговорността към миналото я унищожават без да се замислят. А когато ние сами я погубваме, това дава право на други да ни я измислят.
http://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/127-2011-01-28-16-06-48.html
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2011, 19:32:49 pm »
„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.“

Винаги съм се чудил, защо има затъмнение около българската история ? Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали (независимо дали става за тези които са живели тук на Балканите или в други части по света) ? Няма дори игрални филми за българите, въпреки богата българска история ! Има филм за Шотландия(Смело сърце) която е малко страна, а за нас няма . Всичко говорят как Карл Мартел спаси Европа от арабите, но ако победата не е била победата на хан Тервел надали е щял да "спаси" Европа. Не се споменава, че тук е започналата първата европейска цивилизация ... Всички говорят за гърците ... Не се споменава, че Атила бил българин, както и Буда, че има български корени, мога да дам още много примери за прикриване на български достижения ... Чувал съм дори, че руснаците по времето на Сталин са пращали багерите, когато са разбирали, че са открили нещо от времето на волжките българи.

Естествено единия от отговорите е финансовия ! Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Нашата история бърка в тази на Египет,Италия,Гърция и ще им секнем туризма . Но може би има и друга причина ? Кажете и вашето мнение ? Как то е свързано с цялата "световна конспирация " и дали тези които дърпат конците им пречи нашата история с нещо ?  Има ли такова прикриване или просто така ми се струва на мен заради някакви патриотични чувства към родината ?

Ти хубаво си пишеш, ама къде прочете, видя, научи, че Атила бил българин, пък Буда имал български корени??
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2011, 20:44:52 pm »
Според някои историци царството на Шакиите било управлявано от рода Дуло, а Буда бил син на владетеля.

Koлкото до Атила има много историци които смятат, че е бил от рода Дуло и че българите били сърцевината на държавата му. Ето на прима виста един линк. http://www.bulgaria.zoka.cc/greatkhans.html 
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27