Автор Тема: Структура и Активация на Чакрите( представени чрез Сак  (Прочетена 24698 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен subequatorial

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
 • Namaste -богa в мен се прекланя пред богa в теб
Структура на чакрите

Активиране и инкарнация на Чакрите е много важна ако искате напълно да изчистите астралното тяло и въплатите светлинното тяло. Чакрите са част от Светлиното тяло и имат ролята на вход в различните измерения на които съществувате. Чакрите са структури на Светлинното тяло и трябва да се върят с големи скорости, по този начин създавайки водовъртеж във по-висши и низши измерения. Когато тези структури се въртят както трябва и се заземят във физическото тяло, това позволява да изпитате различен измерен аспект на вас самите в ежедневния живот. Това всъщност е състояние в което не се налага повече да влизате в медитативно състояние за да имате директен достъп до вашето Висше Аз. Когато това е постигнато  може да се каже че духовното въплащение е постигнато. Време е да започнете да активирате и инкарнирате( въплатите) Чакрите в третото измерение. За тези практики Плеядините биха били от голяма помощ помагайки ви от измеренията на светлина.
Чакрите са геометрични структури от светлина както и имат форма както е показана по-горе. Цветовете им  са основните цветове на определента Чакра, но когато те се въртят и са активни, всяка Чакра съдържа много цветове. Когато Чакра се върти както трябва, тя създава портал към друго измерение. Следващата практика се използва за всяка Чакра и ще активира Чакрата, въплащавайки(инкарнирайки) я в тялото ви на физическо равнище. Фокуса тук е върху това да получите индивидуален опит от практикуването на Активиране на Чакрите. Няма да се нуждаете от обяснения отвън получавайки този опит.
Активация на Чакрите

Практиката

Може да бъде изпълнявана в седящо или в легнало положение. Все пак изпълняването на практиката в седнало положение ще има по голям ефект и ще ускори процеса на инкарниране на духовни сили.

·         Седнете в медитационната позиция описана преди и затворете очи.
·         Изпълнете Заземяване , Запечатване на аурата и влезте в зоната на третото око.
          Повикайте Плеядинските пратеници на светлината и поискайте да ви помогнат с изчистването на Колоната ви.
·         Призовете междуизмерния( interdimensional) конус от Светлина.
·         Изравнете тялото си със светлинното ви тяло(описано по-рано).
·         Заемете възможно най- добро/изправен гръб положение.
·         Изпълнете Изчистване на Колоната използвайки Кундалини енергия за няколко минути

 Втора част

Сега сте готови да започнете активирането на Чакрите. В началото ще работите върху само една Чакра във всеки един момент, но с практиката ще можете да проверявате всички едновременно. Ако не можете да решите с коя Чакра да започнете първо е добра идея да започнете от основната Чакра.

Поискайте Плеядините(Плеядианските пратеници на светлината)да ви помогнат с активирането на която и чакра да сте избрали.

Сега визуализирайте структурата и цвета на съответната Чакра както е показано в структурата на Чакрите. Заедно с визуализацията трябва да осъзнавате усещането идващо от областта където се намира Чакрата.

Когато пренасочите вниманието си към тази област, имайте впредвид че не се опитвате да усещате заобикалящите Чакрата самскари( ментални условности, предубеждения и съпътстващите ги несъзнателни еднотипни реакции.Тези самскари се проявяват като физически усещания по тялото на които не трябва да се реагира за да могат да бъдат заличени). Усещането на самскарите е много по грубо от това на самата Чакра. Вие се опитвате да почувствате фините енергии на светлнните структури. За това може да ви помогне задълбочаване на фокуса върху областта.

Много от вас ще почувстват структурите осезателно тъй като вие всъщност се настройвате на честотата на реално съществуващи структури. Вие не просто си представяте тези Чакри, но и ги наблюдавате.

След като имате реално усещане за Чакрата, просто я наблюдавайте дали е повредена , дали се върти изобщо и в по какъв начин. Позволете и да се върти свободно и просто я усещайте.

Ако имате хубаво усещане за Чакрата и за състоянието в което е, само и позволете да си се върти по естествен начин. Не правете нищо , а само призовете Плеядините да активират Чакрата ви, като тя започне да се върти по какъвто начин трябва.

Наблюдавайте Чакрата и вижте какво се случва. Може например да видите как тя зпочва да се върти по различен от десегашния начин увеличавайки скоростта си. Имайте впредвид че всяка Чакра е изградена от повече от една светлинна стуктура и те могат да се въртят в различни посоки. Също въртенето може да е хоризонтално или вертикално или някъде по средата. Оста на въртене може да се движи също. Въртенето на Чакра може да бъде изключително сложно, затова е много важно да не блокирате нейното свободно движение с вашите предрасъдъци. Единствено наблюдавайте и позволете Чакрата ви да бъде активирана.

По време на нейното движение трябва да продължавате да я усещате физически. Това не е просто визуално упражнение. Усещайте въртенето и силите на съзнанието със заедно със Въртящата се Чакра. Също позволете цветовете и да се променят по време на въртенето ако е такъв случая.

Продължете да изпълнявате колкото време е небходимо и след като свършите не спирайте въртенето на Чакрата. Позволете и да продължи, Заземете се и отворете очите си.

Сега след като активирате Чакра, можете да я проверявате по всяко време. Изумително е колко осезателно може е усещенето ви за нея.

Когато проверявате Чакрите , използвайте изображението на Чакрата и нейният цвят за да се настроите на честотата и по-бързо. Убедете се че само я поверявате, а не я забавяте визуализирайки стациионарна(в спряно положение) Чакра. Ако въртенето и е твърде забавено, поискайте помощ. След известно време ще забележите че можете да активирате Чакрите си сами без външна помощ. Тогава ще сте можете да ги контролирате директно чрез Светлинното тяло, което и показва че сте ги въплътили/активирали до известна степен. Това е и целта на техниката, а помощ отвън може да ви е нужна само в началото. Имайте впредвид че мнозинството хора са изгубили напълно контрол върху Светлинното тяло. Съвсем естествено ще започнете да усещате че при поемането на въздух привлича енергия, Светлина и Съзнание през ‘Водовъртежа’ на Чакрата във третото измерение, докато издишването поддържа свободното въртене на структурите. Невъзможно е да се преувеличи колко важно е гърбът да е изправен. 

Истината за Чакрите може да бъде позната само чрез практика. Може и да четете по въпроса, но знанието ще остане чисто интелектуално, което не е истинско знание. Единствено индивидуалния ви опит ще ви донесе познание.

ВНИМАНИЕ!!!

Активирането на Чакрите може да бъде възпроизведе изключително силно освобождаване от подсъзнателен материал, което ще се прояви като неагтивни спомени емоции и телесни усещания . Когато активацията е извършена резултатите ще са очевидни много бързо. Това е Практика за напреднали.
 
In La Kesh - Ти си друго Аз! ( Поздрав на Маите) www.metamorphnow.net www.metamorphnow.info Реалност

Неактивен Radoslav

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Структура и Активация на Чакрите( предста
« Отговор #1 -: Септември 07, 2011, 17:14:24 pm »
Най-добре внимаваите какво четете, какво разбирате и какво правите!
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 20:49:38 pm от Mirotvorec »

Неактивен subequatorial

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
 • Namaste -богa в мен се прекланя пред богa в теб
Re:Структура и Активация на Чакрите( представени чрез С
« Отговор #2 -: Септември 07, 2011, 18:14:33 pm »
Знаете навярно за гласовете изкусители, които първо убеждават, после умоляват, а накрая заплашват.
Само масоните правят това - да ни Я"защитават" чрез пазене на тайна( присъстващо в техен поздрав).
Няма тайни вече.
Всичко е пред вас и цялата помощ на Разумния Космос е достъпна.
Време е да опитате истинската реалност във вас самите, и да спрете да създавате неща вън от себе си.
Живота не е ни най - малко това, което си мислим че е и е време да се запознаете със собствените ви духовни преживявания.
Най - добрия съвет е :
Позволи, Предай се , Приеми.
Всичко е във вас и е време да обърнете взора си към Истината във вас.

In La Kesh - Ти си друго Аз! ( Поздрав на Маите) www.metamorphnow.net www.metamorphnow.info Реалност

Неактивен Radoslav

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Структура и Активация на Чакрите( предста
« Отговор #3 -: Септември 07, 2011, 18:22:10 pm »
Не съм казал нищо против това, което си написал.
А истината е в нас и тя се нарича любов.
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 20:50:03 pm от Mirotvorec »

Неактивен exzister

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Пробвах , но нещо не ми се получи.  :negative:
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 08:32:07 am от Mirotvorec »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
 :lol: :lol:..Е ти кво очакваше да ти се получи?Да ти се инкарнират чакрите и да ти се въплъти светлинното тяло ли?Не ще да си бил съвестен..Трее ти още практика!!! 8)
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 08:32:25 am от Mirotvorec »

Неактивен exzister

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
 Значи казваш , че ми трябват много опити , за да постигна активация ? Или просто трябва да се консултирам с някого , който разбира .... предложи как да подходя.  :flag_of_truce: 8)
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 08:33:09 am от Mirotvorec »

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 581
 • Животът е изумително приключение
По- добре бъди предпазлив с тия глупости за "инкарниране" на чакри, каквото и да значи това?! Ти чакри си имаш -  какво ще си "инкарнираш"?!...Чакрите се активират в правилната за теб степен и последователност, когато живееш живота си и го осмисляш. Форсирането по какъвто и да било изкуствен начин на работата на чакрите не води до нищо добро. Чакрите си знаят работата - не им се бъркай. Не вярвай на всичко тук. Пресявай. Мисля, че това ти казва и konstantin2007
« Последна редакция: Юли 30, 2012, 15:11:54 pm от Mirotvorec »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Мф2 :i_am_so_happy:Ин карне-в плът!Нещо като.."начос кон карне" 8)...
Ние вече сме облечени в плът!Онова което трябва,е вече въплътено!За кво инкарниране на чакрите става въпрос?Може би...кат допълнително плътско ремарке?!?Не нам..не си го представям просто,как аз ще съм облечен в плът,ма ще чакам и пикочният ми мехур да се инкарнира..ъъъ.таквоз де..чакрите или светлинното тяло  :writer:

Неактивен Chameleon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
  • chameleon78.hit.bg
Четирите долни центрове на сила отразяват, в прогресивен порядък, все по-фини аспекти на акаша във формата на „елементите" Земя, Вода, Огън и Въздух. Най-долният център, наречен муладхара, който се намира в основата на гръбначния стълб и съответства на сакралния плексус (plexus pelvis) и който съдържа все още лишената от качества витална енергия, служеща или на физическото размножение, или на сублимирането на тези сили в духовни потенции, представя елемента Земя.

Латентната сила на този център се представя като дремещата сила на богинята Кундалини, която в качеството си на творчески принцип на вселената или Шакти Брахма представлява природна потенция на оборващата сила, която може да действа както като бог, така и като демон, помагайки на владеещия я мъдрец, за да постигне висша духовна мощ и съвършенство, и унищожавайки глупака, който я задейства, без да притежава знание.

Също както заключената в атома първична сила може да бъде използвана както за благото, така и за унищожението на човечеството, така и заключените в човешкото тяло сили водят както до освобождение, така и до заробване, до светлина, както и до мрак. Само при пълно себеовладяване и ясно опознаване на природата на тези сили йогинът може да се осмели да ги събуди. Затова указанията за тяхното събуждане са дадени в религиозната литература в такава фрма, че само посветеният под ръководството на компетентен гуру и съобразно правилата на добитите през хилядолетията медитативни практики може да ги използва. Следователно запазването в тайна или забулването на известни езотерични текстове посредством език, разбираем само за адепта, не се основава на стремежа да бъде попречено на останалите да постигнат тези сили и познания или с цел добиване на власт над другите, а за да се предпазят незнаещите от опасностите, които биха породили злоупотребата или лекомисленото експериментиране с тези практики.

Откъс от книгата на: Лама Анагарика Говинда - Основи на тибетската мистика

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Един сравнително приличен, според мен, метод за работа с чакрите дава Джонатан Голдман /за да се свалят албумите в mp3-формат се кликва върху думата 'скачать' срещу съответното заглавие на албума/. На мен лично много ми харесва т.нар. 'чакрова вокализация' от типа:

Цитат
The first chakra (Root) – “UUH”, as in “cup”
Second chakra (Sacral) – “OOO”, as in “you”
Third chakra (Solar Plexus) - “OH”, as in “go”
Fourth chakra (Heart) – “AH”, as in “ma”
Fifth chakra (Throat) – “EYE”, as in “my”
Sixth chakra (Third Eye) – “AYE”, as in “say”
Seventh (Crown) – “EEE” sound, as in “me”
, или например се пуска в плейъра или на компютъра албума за чакрите или пък се започва оттук:

1. Муладхара /коренната чакра/:

 + продължителна вокализация на звука “UUH”, as in “cup” + визуализация на цветовете от съответния клип и, естествено насочване на вниманието /защото - "Където вниманието - там и енергията"/ към конкретната чакра.

И т.нататък нагоре по чакрите /някои препоръчват от горе-надолу/.

ИЛИ 'пеенето' на съответните мантри:

Цитат
1st chakra (root): Chant "LAM"
2nd chakra (sacral): Chant "VAM"
3rd chakra (solar plexus): Chant "RAM"
4th chakra (heart): Chant "YAM"
5th chakra (throat): Chant "HAM"
6th chakra (third eye): Chant "OM (or AUM)"
7th chakra (Crown): Chant "NG"
т.е.

по време на звучене на основния тон на дадената чакра се произнася даденият за нея звук /или мантра/ с особена концентрация и внимание на мястото на чакрата /или нейната проекция отпред на тялото/, а е напълно подходящо и да се визуализира конкретният за всяка чакра цвят и потокът на праната.. Ефектът е мощен..

Аз лично понякога практикувам по Jonathan Goldman /албума "Vocal toning the chakras" - там вътре са два албума, като единият е за вокализация с гласни, а другия с мантри, като и в двата Голдман подробно обяснява и показва нагледно как наистина да се вокализира, което е много полезно/ или по Andjey Satori /албума 'Chakra sounds'/. Естествено има много автори и методики, както и различни системи за чакрите, не само 7-чакровата система..

Допълнителен много мощен усилител е метод на въздействие /тонизиране или детонизиране/ върху чакрите по 'суджок' - подробно описано в книгата 'Оннури Су-джок терапия том II'.  Лично при мен изключително силно въздействие се получава със суджок магнити /може и съвсем обикновени неодимови, само трябва да се знае къде е север N и юг S на магнита/. Супер интересна е идеята с концентрирана слънчева светлина /слаба лупа/ за тонизация на чакрите /в книгата са описани и други интересни възможности, който наистина се интересува, смятам, че няма да остане разочарован  ;)/.. Засега не съм пробвал с лупа, но в най-скоро време..  ;)
« Последна редакция: Август 13, 2012, 20:00:01 pm от bofara »
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re: Структура и Активация на Чакрите( представени чрез Сак
« Отговор #11 -: Септември 01, 2012, 20:53:50 pm »
..усилител[/b] е метод на въздействие /тонизиране или детонизиране/ върху чакрите по 'суджок' - подробно описано в книгата 'Оннури Су-джок терапия том II'.  Лично при мен изключително силно въздействие се получава със суджок магнити /може и съвсем обикновени неодимови, само трябва да се знае къде е север N и юг S на магнита/. Супер интересна е идеята с концентрирана слънчева светлина /слаба лупа/ за тонизация на чакрите..  ;)

« Последна редакция: Септември 01, 2012, 21:04:44 pm от bofara »
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Re: Структура и Активация на Чакрите( представени чрез Сак
« Отговор #12 -: Септември 03, 2012, 20:50:50 pm »
Цитат
Според китайската медицина по гръбнака минава ян меридианът, който събира останалите. Ако оттам изтегляме енергия, общият жизнен тонус може да падне.
, цит. оттук. И обратно - ако придаваме енергия.

На примерът по-долу е показано въздействие на слънчевия сплит и на гърлената чакра с т.нар. магнитни вендузи /у-син-джъ/. Обърнете внимание на дълбочината на въздействие на магнитното поле.

6285174923344176257

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Интересувам се какво разбирате под следното "отваряне на чакра" и по-точно на сърдечна такава?
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Не се ли подразбира от самото име или за друго става дума? -> да може да минава енергията свободно.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27