Реших да отворя тази тема, каня се от много време, но един нов потребител ме подсети (благодаря за което) с подписа си "In La Kesh - Ти си друго Аз! ( Поздрав на Маите)".
Та тук, ще постна моят критично-езотеричен поглед върху тази "цивилизация":
Пиша цивилизация в кавички, защото тази римска (май такава беше) дума е тотално изпразнена от смисъл. Точно "цивилизованите" хора са се доказали като най-безскрупулни, ползващи робски труд, водещи войни за плячка и т.н. Нашите "велики" маи са просто технологично неразвит, примитивен вариант на Новият Световен Ред. Добре де малко силно звучи
, но нека погледнем без предубеждение и всичката пропаганда за "духовност" и холивудски стереотипи (самият факт, че от холивуд /свещено дърво/ "обичат" маите трябва да ви говори нещо)...
Маите нямат демокрация - оставете това малко да попие в главите
Пък после си мислете и за сегашната "демокрация"
Там има тоталитаризъм с обожествяване и култ към личността, а "личност" и Аз са имали много малко членове на примитивното "общество". На върха на пирамидата има обожествен жрец който играе ролята и на цар, и на съдия, фараон и прочее. Той коли и беси, а обществото няма думата!
Няма да давам подробни терминологии, картинки, митология и т.н. Който иска да търси! Желая да провокирам мисъл, а не просто консумиране на готов материал, затова само ще загатна, чрез моето лично мнение, било то вярно/грешно и други етикети.
"Великите" маи правят жертвоприношения на демони, които мислят за богове... Какво да коментирам повече за това?!
Седиш си в колибата, гледаш си жената и децата и хоп - идват няколко здравеняка и те информират, че бога-змия е гладен и иска да изяде сърцето ти, а главата ти да бъде символично забучена на кол пред пирамидата в каменния град. Трагично... а ние в момента ги величаем и им се радваме - пълна скръб!
Мнозинството са живеели в колиби, а каменните градове са се ползвали за търговия на роби, ритуали, игри-зрелища за богатите и т.н. Точно затова всички разкопки показват огромно население - запазени каменни структури за живот на кръг от избрани, богопомазани (разбирай демонопомазани).
Сега да не тръгне някой с клишетата за великите структури, геометрията, календара и други наистина велики постижения. Тези постижения са дело на тесен кръг архитекти, с огромно знание, което знание е било (и все още е) мнооого скрито от масите. Колко от нас (и аз влизам тук) можем да си построим... ами... каквото и да било
?! Няма да казвам ГСМ или телевизор, а дори да си запалим огън без кибрит или запалка...
Е, също толкова хора и от тяхното "общество" и "велика цивилизация" са можели да броят до 20, а да не говорим да разбират календара и колосалните космически епохи описани в него.
Мога да пиша още много за демона-змия, жреците, но оставям на вас да си напишете домашното
Ще завърша с това с което започнах -
In La Kesh - Ти си друго АзМного вярно! Но не както си мислят псевдо-духовниците на нашето време (аз също нямам Истината, но смея да твърдя - виждам глупостите и отсявам до някъде).
Ние сме свързани, всичко Е едно, НО едновременно е и отделно. Залитането в крайности е специалитет на Тъмните. Същият принцип е и ограниченото "мислене" или си антирусия, като си проЕС, или обратното. Еми не
Мога да мина и без 2те едновременно
Ти си друго Аз... Да, Азът е това което ни дели от животните (общо казано), това е най-фрапантната разлика.
Минерално тяло имат - планините, растенията, животните и хората.
Етерно (животворно) - растенията, животните, хората.
Астрално (чувствено) - животните и хората.
Азъ (Буки и Веди) - само ХОРАТА.
При "великите" маи този поздрав е оцелял много дълго време, именно защото те са били едни от последните на планетата които са развили АЗЪ!Сиреч, били са на косъм да изпуснат следващата стъпка в еволюцията, именно защото демона-змия и неговите строители на пирамиди и каменни градове са си свършили много добре работата. Почти са успели да ги поробят ДУШЕВНО, с фалшиви доктрини и тъмни сили!
Та израза "ти си друго аз" не е велика мисъл за свързаността на атомите на квантово ниво, а учудване и детски възторг на хора осъзнали АЗЪ - "Аз съм аз, а ти си друго АЗ". Компренде?
Отивам да постна същото и в друг форум, за да изразя крещящото си възмущение от преклонението към демони-змии, което очевидно не е стихнало и до наши дни! Лая си аз, ама кервана върви, казано по арабски (хм арабски - джинове - джинове с виещи се опашки излизащи от лампа - маи и виещи си змиебогове... оф паралели на еднакви принци няма изброявам до утре).
Мислете, не само последователно, хоризонтално, с ляво полукълбо, но и вертикално, мултиизмерно, с дясно полукълбо. Баланс между двете, нещо което ми е смътно, но се опитвам и аз.
Успех и бягайте далече от тия "богове", дето искат да им принасяш жертва! Пък като израстнем нагоре - няма да има нужда даже и да бягаме, те ще бягат от нас