Автор Тема: Гръцката цивилизация е измислена!  (Прочетена 57736 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Гръцката цивилизация е измислена!
« -: Август 17, 2011, 18:30:13 pm »
Реших да отворя тази тема, защото много си пасва с другата за тракийската цивилизация.  :) Много години срещах материали, които доказват, че времената в историята се припокриват. В учудващо много проучвания се стигаше до извода, че Гръцка (Елинска цивилизация) не е имало.

ЩОМ НЕ Е ИМАЛО ГРЪЦКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА НАШИТЕ ЗЕМИ, КАКВО Е ИМАЛО?!! (Чакам с нетърпение земята да се отвори и света да узнае какво сме били Българите!)

Учените признаха, че са измислили древната гръцка цивилизация:http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/

Група водещи историци на цонференция на Нешънъл Джиографик обявиха, че изцяло са измислили дрвна Гърция - култура която отдавна се мисли, че е създала интелектуалната история на западната цивилизация.

Групата призна, че идеята за софистицирано, процъфтяващо общество в Гърция преди 2000 години е абсолютна фикция, създадена от две дузини историци, антрополози и класици, които са работели без прекъсване между 1971 и 1974 да фалшифицират "Гръцки" документи и факти....Според Хейделбъри идеята да се се измисли цяла фалшива цивилизация е дошла когато учените открили, че всъщност не знаят какво е станало в Европа през 800-те години преди Христос.....

Jean Hardouin: http://www.museumofhoaxes.com/hardouin.html

Джийн Хардоун (1646-1729) е бил класик. През 1685 то е публикувал натуралната история на Плиний.... Според Хардовун повечето класически Римски и Гръцки книги не са направени от Римляните от Гърците а от Бенедитски монаси през средните векове. Той също твърди, че всички намерени монети са фалшифицирани.

И още един автор, който сега не мога да намеря в мрежата и твърди, че гърците са измислени по времето на ренесанса в Италия, защото било "модно" и кич за влиятелните семейства да показват неща донесени с кораби от древността.

И още един израелски автор, който препокрива историята и доказва, че няма как гръцката цивилизация да е съществувала, защото след египтяните на Балканите са били веднага римпляните.

Както и екипа на Гери Каспаров и Фоменко, които доказват, че историята е фалшифицирана използвайки сложни изчисления и астрономически доказателства: http://www.new-tradition.org/


trader

 • Гост
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #1 -: Август 17, 2011, 19:23:10 pm »
Браво tina изби рибока с тази тема!Това е най-стойностното нещо което се случва в този сайт!! 8)
Сега е време и да се пополяризира тази информация и....всичко ще си дойде на мястото си. :yes:
Честито признаване  :drinks:

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #2 -: Август 17, 2011, 19:40:35 pm »
Според мен всеки един народ и цивилизацая, способен да разсъждава върху останките от миналото си,  може сам да констатира историята си без намесата на някаква си вашингтонска група от историци, провела някакаква си конференция в National Geographic Society.

http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/

Забравили откъде са се  колонизирали и  решили  да си присвоят цялалата антична история на Европа.

п.п.  Мислете с главите си !!!

Какво имаме, като археологически останки от античността?

Дузина Римски крепости и тракийски гробници. Какво ще рече това?....?

Какво имат гърците?  Ами разходете се малко из гръцките антични места и сами ще забележете разликата.

п.п. Разликата е,  че ние имаме много хунски и прабългарски  разрушения на античността, които са ни  стопили  и отдалечили от тази култура, за разлика от гърците, които са успели да я запазят, но това не е повод да се вглъбяваме в откритията на американските учени  ;D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #3 -: Август 17, 2011, 20:01:58 pm »
Професор Фоменко отново: http://www.bookmasters.com/marktplc/01098.htm

"Дали събития или ери като разпъването на Христос, Риумската Империя, Мрачните векове и ренесанса всъщност не са се случили в различен хронилогичен ред на който са ни учили? Може би историята на цивилизациите е много по-къса и съвсем различна от това, което предполагаме независимо, че хомо-сапиенс съществува от 150,000 години и възрастта на Земята е 4.5 билуона години. Сигурно никой не ви е казал, че никой писмен факт който е доказан НЕ Е ПО-СТАР ОТ 11-ТИ ВЕК!


Така наречената класическа история е пакет от забъркани лъжи за времето преди 16-ти век. Световната история която учим дне е изцяло фалшифицирана през 16-18 век от Италианските "учени" облечени в бели и черни роби - "хуманистите" на човечеството през 14 и 15 век. Корпорациите на Петрарка и Данте, Брациол;ини и Макавели, Джиото, Да Винчи и Микеланджело не само създадоха гениално творби платени от Римския Папа тоест Медичите, но създадоха масова продукция от фрески, "древни" ръкописи и статуи, които са били търсени от богати клиенти в Англия, Франция, германия и Русия.

Учените в Оксфорд са си изкарвали хляба като са измисляли историята на "Древен Рим и Гърция" - в повечето случаи от средновековни италиански източници. Великата революция вече е станала и Британската империя отчаяно се е нуждаела от велики праотци като римялните. Френската интелигенция твърдят че са направили известната си република по "Римски" модел.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #4 -: Август 17, 2011, 20:07:03 pm »
МОЛЯ ВИ: ако някой има някъде в плевните на бабите и дядовците си книгата "Поучения за войника гражданин" публикувана преди втората светован война, веднага ни пишете да я сканираме и разпространим!

Моето семейство имаше една, но беше забранена през комунизма и когато аз взех да споря в училище, че това което ме учат го няма в книгата, милицията дойде и я иззе, заплашвайки баща ми, че ще го арестуват.

В тази книга нямаше македонци, нямаше славяни - имаше само българи. В книгата нямаше древна история на Гърция - имаше само древна история на България на три морета - тоест Гърция не съществуваше.

В тази книга БЪЛГАРИЯ СИ БЕШЕ НА БАЛКАНИТЕ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА!

ТРЯБВА някъде да е оцеляло копие!
« Последна редакция: Август 17, 2011, 20:12:55 pm от Tina »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #5 -: Август 17, 2011, 20:09:35 pm »
Какво имаме, като археологически останки от античността?

Дузина Римски крепости и тракийски гробници. Какво ще рече това?....?

Какво имат гърците?  Ами разходете се малко из гръцките антични места и сами ще забележете разликата.

Кой казва, че са римски или гръцки - предатели като Китов, който ще се ритне там където слънцето не изгрява като се открие истината. Според мен ще трябва и да го съдим за предателство!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #6 -: Август 17, 2011, 20:24:23 pm »
Тина е абсолютно права.Предлагам ви още една гледна точка:
КОИ СА ПЕЛАЗГИТЕ, ИЛИ КАК СЕ КРАДЕ БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ?
http://sparotok.blog.bg/politika/2011/07/07/koi-sa-pelazgite-ili-kak-se-krade-bylgarska-istoriia.778839

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #7 -: Август 17, 2011, 20:40:21 pm »
Тина, аз лично винаги разсъждавам върху историята от моя гледна точка, а не от тази на историците и учените!

Пробвай и ще разбереш каква е разликата !

Довери се на интуицията си и на това, което виждат очите ти, а не това което  казват те в http://sparotok.blog.bg/politika/2011/07/07/koi-sa-pelazgite-ili-kak-se-krade-bylgarska-istoriia.778839  или където и да било, защото те самите копират и изразяват чужди мнения, а не свои,  защото просто вече нямат такива  !  :)

п.п.  insomnia, теб към кои са те хендлъри в крадежа на историята ни ?? 
 

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #8 -: Август 17, 2011, 20:59:43 pm »
Тина, аз лично винаги разсъждавам върху историята от моя гледна точка, а не от тази на историците и учените!

Пробвай и ще разбереш каква е разликата !

Ъхъ - знам го това - аз открих музикална връзка между така наречените "пеласги" (Бел-асг-и / Баал-аск-и / Български) народи. както и със асирийците в Ирак и Иран. Не само музиката, но и традициите и носиите.

Ах! И как знаем дали е вярно като се цитират "гръцки" автори?  8) (Ще влеза в ролята на адвоката на Дявола тука.)
« Последна редакция: Август 17, 2011, 21:51:35 pm от Tina »

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #9 -: Август 17, 2011, 23:22:03 pm »
Jean Hardouin е френски йезуит, популяризиран е от руснаците Фоменко и Морозов, като и от жерманеца Уве Топер.

http://www.newadvent.org/cathen/07135c.htm

Всички "гръцки" автори са всъщност западноевропейци като на всички са им открили текстовете в периода след 11-ти- 12-ти век. Почти всички са пълни със политическа пропаганда от преди не повече от 1000 години. Региона на Блаканите, Мала Азия и близкия изток включително Египет са били слабо населени и с примитивна култура, например египпетските Йероглифи и папируси почват да се появяват в Еврота едва след завземането на тази пустиня от корсиканеца. Пирамидите и другите древни останки са от стари неизвестни цивиизации. Дори и Ерусалим не е където го сочат, до 18-ти век се е смятало че е на дъното на морето, потобен от гнева на Бога, но учените го изкарват от дъното и го слагат едва в самия край на 18-ти век в източното средиземноморие, преди това някои политици, например Петър 1 и обкръжение са смятали че Ерусалим и Констанопол са едно и също място.
Soli Deo Gloria!

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #10 -: Август 18, 2011, 09:14:18 am »
Jean Hardouin
Всички "гръцки" автори са всъщност западноевропейци като на всички са им открили текстовете в периода след 11-ти- 12-ти век. Почти всички са пълни със политическа пропаганда от преди не повече от 1000 години. Региона на Блаканите, Мала Азия и близкия изток включително Египет са били слабо населени и с примитивна култура, например египпетските Йероглифи и папируси почват да се появяват в Еврота едва след завземането на тази пустиня от корсиканеца. Пирамидите и другите древни останки са от стари неизвестни цивиизации.

В книгите си "Тракийското писмо ДЕКОДИРАНО- 1-2 и 3" Д-р Стефан  Гайд доказва че египетските писмени знаци са донесени в Египет от траките.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #11 -: Август 18, 2011, 10:42:45 am »
В книгите си "Тракийското писмо ДЕКОДИРАНО- 1-2 и 3" Д-р Стефан  Гайд доказва че египетските писмени знаци са донесени в Египет от траките.

Точно така, а други известни учени доказаха, че библейския потоп е сриването на босфора и превръщането на Черно море в море, при което започва великото преселение на народите на запад - Туата-де Дана и Фир Болгс, изток - Балгх(ите) до Афганистан и юг - доказано генетично и сега писмено от Стефан Гайдарски.

Даже скоро четох в Дарик, че това лято е имало още една експедиция, която наново е доказала това. Интересно ми е също твърдението, че Горен Египет е бил всъщност Балканите, както и че първата столица на римската империя е била Александрия. Вярвам също на твърдението, че Богинята Бастет е пожелала да бъде погребана в "Горен Египет" - Странджа, защото е родена там.

В същото време истинските гърци са генетично етиопци, но на територията на Гърция са останали местно население, което точно има същите традиции като нас, тачи Орфей и нашите традиции и са генетично близки с нас (както и в северна Турция).

В Египед са били на почит нубийските и етиопските наемници, което обяснява защо са преселили толкова много от тях по нашите земи. Имам чувството, че така наречените дорийски гърци обаче са по-скоро араби. Не знам.

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #12 -: Август 18, 2011, 11:42:32 am »
Не знам дали е измислена, но постоянно ни надуват главата, че едва ли не това е първата цивилизация в Европа,люлката на западната култура, демокрация и прочие дрънканици.

Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали ? Или да направят дори игрален филм за събитие от българската история ,която е толкова богата ? Траките пък бърка в задника на Египет,Италия,Гърция замесени са големи пари ,ще им секнем туризма .  Да не говорим,че репутация ще бъде „накърнена” на някои учени върху които се крепи цялата научна парадигма.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Priatel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #13 -: Август 18, 2011, 13:21:54 pm »
МОЛЯ ВИ: ако някой има някъде в плевните на бабите и дядовците си книгата "Поучения за войника гражданин" публикувана преди втората светован война, веднага ни пишете да я сканираме и разпространим!

Моето семейство имаше една, но беше забранена през комунизма и когато аз взех да споря в училище, че това което ме учат го няма в книгата, милицията дойде и я иззе, заплашвайки баща ми, че ще го арестуват.

В тази книга нямаше македонци, нямаше славяни - имаше само българи. В книгата нямаше древна история на Гърция - имаше само древна история на България на три морета - тоест Гърция не съществуваше.
В тази книга БЪЛГАРИЯ СИ БЕШЕ НА БАЛКАНИТЕ ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА!

Книгата я откривам в антикварни книжарници, например http://kutlovica.com/index2.php?pageNum_Recordset2=124&totalRows_Recordset2=1241&id_cat=12

ТРЯБВА някъде да е оцеляло копие!

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 500
Re:Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #14 -: Август 18, 2011, 14:55:59 pm »
Tina, ето тук я има твоята книжка, но е доста скъпа:
http://kutlovica.com/detail.php?id_prod=8198

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27