Автор Тема: Гръцката цивилизация е измислена!  (Прочетена 50998 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re: Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #90 -: Август 28, 2012, 23:08:16 pm »
Подобни съвпадения има и за сегашната гръцка територия, а Египет се е смятал за част от гръцката култура, измислена от последните 200 години, не 2000.

E, сигурно имаш впредвид "Птоломеите"  и Александърчо, който на 23 години е завладял територии от Египет до Индия...син на Зевс..................  :D


Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #91 -: Август 10, 2013, 23:15:35 pm »
Много ми харесва тази тема!
От личното ми проучане по темата мога синтезирано да кажа, че за мен огромна част от гръцката история е открадната от нашата. Уж били траки, не даваха дума да се каже срещу това твърдение, е, доказаха черно на бяло, че това не е вярно! В една от книгите си Елена Блаватска говори за гърците и казва, че те са били диваци от островите, а траките са избирали най-интелигентните от тях и са им дали култура и знания. Думата "елинои" на езика на траките е означавала човек, на когото е дадено знание, оттам произлиза и наименованието "елини". Естествено си имаме и нашите известни и компетентни историци като Китов и Овчаров, на които гърците им плащат да говорят глупости. така продлжават да поддържат идеята, че те са дали културата на Европа.

Неактивен M37_Unseen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #92 -: Август 19, 2013, 11:54:52 am »
Реших да отворя тази тема, защото много си пасва с другата за тракийската цивилизация.  :) Много години срещах материали, които доказват, че времената в историята се припокриват. В учудващо много проучвания се стигаше до извода, че Гръцка (Елинска цивилизация) не е имало.

ЩОМ НЕ Е ИМАЛО ГРЪЦКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА НАШИТЕ ЗЕМИ, КАКВО Е ИМАЛО?!! (Чакам с нетърпение земята да се отвори и света да узнае какво сме били Българите!)

Учените признаха, че са измислили древната гръцка цивилизация:http://www.theonion.com/articles/historians-admit-to-inventing-ancient-greeks,18209/

Група водещи историци на цонференция на Нешънъл Джиографик обявиха, че изцяло са измислили дрвна Гърция - култура която отдавна се мисли, че е създала интелектуалната история на западната цивилизация.

Групата призна, че идеята за софистицирано, процъфтяващо общество в Гърция преди 2000 години е абсолютна фикция, създадена от две дузини историци, антрополози и класици, които са работели без прекъсване между 1971 и 1974 да фалшифицират "Гръцки" документи и факти....Според Хейделбъри идеята да се се измисли цяла фалшива цивилизация е дошла когато учените открили, че всъщност не знаят какво е станало в Европа през 800-те години преди Христос.....

Jean Hardouin: http://www.museumofhoaxes.com/hardouin.html

Джийн Хардоун (1646-1729) е бил класик. През 1685 то е публикувал натуралната история на Плиний.... Според Хардовун повечето класически Римски и Гръцки книги не са направени от Римляните от Гърците а от Бенедитски монаси през средните векове. Той също твърди, че всички намерени монети са фалшифицирани.

И още един автор, който сега не мога да намеря в мрежата и твърди, че гърците са измислени по времето на ренесанса в Италия, защото било "модно" и кич за влиятелните семейства да показват неща донесени с кораби от древността.

И още един израелски автор, който препокрива историята и доказва, че няма как гръцката цивилизация да е съществувала, защото след египтяните на Балканите са били веднага римпляните.

Както и екипа на Гери Каспаров и Фоменко, които доказват, че историята е фалшифицирана използвайки сложни изчисления и астрономически доказателства: http://www.new-tradition.org/

Да не казваме напълно "измислена", но аз също смятам, че излишно се превъзнася тази гръцка цивилизация.Чудя се само защо българските учени и политици не правят нищо, за да оповестят на света, че най-старата цивилизация се намира в България.Нима няма достатъчно факти за това???

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #93 -: Август 19, 2013, 20:49:17 pm »
... Чудя се само защо българските учени и политици не правят нищо, за да оповестят на света, че най-старата цивилизация се намира в България. Нима няма достатъчно факти за това???
Ами първо мисля, че има хора и общества които не биха искали България да се окаже толкова значима и да бъде поставена в "центъра на света", ако мога така да кажа... или в светлината на прожекторите. Та кой манипулира и нашата история? За политиците е ясно... такива у нас няма и всички са продажни. А колкото до учените... колко е лесно да смачкаш един човек. Нали има сили които работят в обратна посока - истината да не излезе наяве. Ще позволят ли на някой да излезе и да каже на глас как стоят нещата?

Неактивен M37_Unseen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Гръцката цивилизация е измислена!
« Отговор #94 -: Август 20, 2013, 11:24:05 am »
Наистина трябва да имаш гащи, за да излезеш пред света и да кажеш факта, че тук е най-старата цивилизация в Европа.Доказателствата са толкова твърди, че ако започне да се разпространява мълвата, то много скоро България ще е туристическа дестинация.Лошото е, че няма какво толкова да се види от тази цивилизация.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27