А не обобщавай. Аз не се оценям към разлигавените консуматори. Имам си свои цели, свой начин на живот и ни най-малко не се вмествам в поняието за човек в матрицата.
Занимавам си се с тренировки, практики, хобита и всякакви интереси.
Използвам от цивилизацията това, което ми е нужно, за да си правя живота по-уреден и да ми остава повече време за интересите и развитието. МОже би не е най-добрия начин, и ако си садиш сам салатата може и да има някаква енергийна далавера, но поне за сега съм склонен да прежаля това и да направя жертвата да си купувам доматите.
Но най-важна е общата ти картина. Както казва Миротвореца, ще имаш ли конкретна цел, там където живееш. А друг въпрос е дали ще е в града, на село или гората. Ако имаш някаква конкретна цел, и то сериозна цел, и конкретните ти занимания и ежедневие са свързани с живеенето на определено място, то, добре, иди на село и в гората. Аз познавам хора, които са се усамотявали в гората за даден период, но не да си клатят семките, а с някаква точно определена и конкретна цел.
И човек трябва да си пресметне добре приоритетите. Ако в гората ще има повече успех с постигането на дадена КОНКРЕТНА цел, то нека ходи.
Но ако не знае какво прави и къде ходи, а ей така му скимнало, щото било 'зелено' и 'много енергийно' и 'много свързващо със земята', то за мен това са паратики хора, дето си губят живота.
Имаше навремето хора, тук във форума, пишат, че решили да нямат деца.
На въпроса "ЩО", отговарят "ми щото някои духовно напреднали нямат, та и ние, белким напреднем духовно като нямаме"
Абсурдна логика ....
Ако един ястреб лети с крила, то ако ние сложим едни изкуствени крила дали ще полетим само защото и ние имаме крила? Или причината, че ястреба лети е друга и самите крила не са решаващи?
Дали само по себе си отивавнето в гората ще те възвиси? Или основното е друго.
За мен лично, ако се занимавах с някакви супер сериозни занимания за самоусъвършенстване, и съм някакър ПРО-йога и медитатор, или пък майстор по бойни изкуства или не знам какъв ПРО, дето по цял ден това правя, и тренирам по 10 часа на ден, но не мога да се възвися, че видиш ли въздуха ми замърсява 11тата чакра, ок, тогава е време да се оттегля в планината за да направя завършващата стъпка.
Но ако се занимавам с практики 1-2-3 пъти седмично и съм още мноооого начално ниво, то ходенето в гората едва ли ще ми мръдне развитието значително. Чиста загуба на време, ресурси и живот си е. Ако не си достатъчно решен за сериозни занимания.