Автор Тема: Подтиснатите емоции  (Прочетена 4859 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Подтиснатите емоции
« -: Септември 30, 2010, 22:48:52 pm »
Емоциите и здравето ви

Как емоциите могат да предизвикат неразположение

Patricia A. Muehsam, M.D.

Подтиснатите емоции могат да причинят заболяване. Проявлението на това заболяване във всеки от нас е напълно индивидуално. Освобождаването на емоциите може да излекува болестта. Дори рака. Дори болести, които западната медицина смята за нелечими…

Може би тези твърдения изглеждат самонадеяни, но те са надлежно документирани от изследователските средства на западната наука и също така са открити в принципите на лечебните традиции по цял свят. Подробностите излизат извън обсега на това есе, но могат да бъдат намерени в предишната серия мои статии „Силата на съзнанието“. (theepochtimes.com/news/6-7-17/43996.html)

http://theepochtimes.com/news/6-7-17/43996.html

Гняв, страх и тъга: това са трите основни емоции, които могат да бъдат причини за заболяване. Те са нормални и естествени чувства и ние ги преживяваме като естествени аспекти на човешкото в нас. Но когато тези емоции останат вътре в нас, без канали за изразяване и освобождаване, те могат да създадат вибрационно състояние в нашите тяло и съзнание, което нарушава естествения ни хомеостатичен баланс.

Този дисбаланс може да се изразява в телесно-душевни симптоми. Използвам термина „телесно-душевни“, защото тези симптоми могат да се изразяват чрез физични или в емоционални симптоми, или и чрез двете. Когато симптомите станат достатъчно силни, може да имаме за тях наименование от западната медицина – болест.

Подтиснатите емоции

Откъде идват подтиснатите емоции? Това зависи от вашия мироглед.

Първо, могат да идват от травматични преживявания, които сме имали в този живот. Най-често в ранното детство това се проявява, след като изгубим онова прекрасно състояние на несъзнаващи и станем долавящи случващото се около нас, настроени и чувствителни към него. Може да имаме преживявания, които са болезнени в емоционално отношение, и естествена реакция може да е да се предпазим и да задържим тези емоции вътре в себе си.

Друг източник на подтиснати емоции може да са преживявания от минал живот. Ако тази идея е предизвикателна, ви моля да задържите всякакво недоверие и да прочетете по-нататък. Съществуват огромен обем изследвания, проведени от уважавани учени, подкрепящи правдивостта на това явление. Детайлите отново са отвъд обсега на този материал, но моля, пишете за подробности, ако представляват интерес за вас.

Травматичните и неизлекувани по време на предишни прераждания преживявания от минали животи може да са били пренесени с нас, когато сме навлезли в това тяло и съзнание в този живот. Интересно е, че този възглед за предишните животи е споделян от повечето световни лечебни традиции. Те приспособяват и използват тази представа в разбирането си и третирането на здравето и болестите.

Очаквайте: Част 2, Как да освободим емоциите, за да направим възможно лечението

Д-р Мюзъм е лекар, музикант и писател, живеещ в Ню Йорк. Нейният имейл е: [email protected]

Превод: Цвета Андонова

 http://www.epochtimes-bg.com/2010-03/2010-09-23_01_d.html

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2010, 07:35:12 am »
  Браво,insomnia1304,точно за емоции ми се пише!Но предпочитам да не е за гняв,страх и тъга,а за нещо по-могъщо.Нещото,което те освобождава от горните три-и това естествено е Любовта!

  "Как да освободим емоциите, за да направим възможно лечението"

 Ще дам тук за пример изготвената лично от мен рецепта.All rights reserved!!!
 
 1.Гладувай известно време-колкото можеш и малко повече.

 2.Ограничи спането до минимум-предпочитай въртене в леглото.

 Горните две ще изтощят тялото ти и то ще забави ход.Трябва да прецакаме машината,за да преминем към точка три.

 3.Намиране на сродна душа-това става само с търсене.Намериш ли я-внимавай да не я отблъснеш. ;)

 4.Прекратяване правомощията на възгордялото се его.Ако се опита да ти обясни защо,как и какво-направо го уволняваш!Успееш ли да спреш всичкия страничен шум,ще чуеш с цялото си тяло едно нежно трептене-това е гласът на сърцето.Слушай внимателно!То ще даде отговор на всеки твой въпрос.Ще настъпи пълно осъзнаване на причината да си тук!Следва прилив на енергия,което означава,че си  отключил тайната стая-в нея ще намериш куп съкровища.Взимай с пълни шепи и раздавай,раздавай,раздавай....Не се притеснявай,че ще свърши-източникът е неизчерпаем.

 Лекарството е кЛИниЧНО тествано и работи!Продължителността на действие зависи изцяло от пациента.

 Преди употреба прочетете листовката няколко пъти.
Опитай!

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2010, 09:29:28 am »
  Предлагам на вашето внимание следният клип няма да ви отнеме повече от пет минути и четиридесет и девет секунди.Не е притеснително,ако не разберете всяка една английска дума-важното е да усетите посланието!
Опитай!

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2010, 15:58:06 pm »
ruska salata,първа и втора точка са ми ежедневие.Те не са проблем.Третата точка в списъкът ти ме притеснява.Можем ли да я заменим с куче или котка.Предполагам,че любовта към домашният любимец пак върши работа при гнева :-X?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2010, 16:13:28 pm »
 ARRI,идеята тук е да разпознаеш себе си в друг-да се видиш отстрани,да си позволиш да покажеш точно какво чувстваш,да завъртиш чакрите!Чак след като си отвързал всичко,криещо се в теб,можеш да насочваш тази любов към когото и каквото пожелаеш.
Опитай!

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2010, 16:33:51 pm »
ARRI,идеята тук е да разпознаеш себе си в друг-да се видиш отстрани,да си позволиш да покажеш точно какво чувстваш,да завъртиш чакрите!

И как точно ще се видя в друг?В природата няма две еднакви неща.Аз не мога да бъда като друг,и друг не може да бъде като мен.И как се завъртат чакрите?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Melody

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2010, 17:43:15 pm »
ARRI,не става въпрос за еднакви ,а сродни-да усетиш дълбока връзка с този човек,да си позволиш да изпиташ всичко с него-за пълно влюбване говоря,без да имаш емоционални задръжки.Без да планираш бъдеще-да се излееш сега!Така се завърта сърдечната-открий за себе си начин да раздвижиш и останалите.
Опитай!

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2010, 18:40:06 pm »
НЕ вярвам нито във феята на зъбкте,нито в сродните души.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Подтиснатите емоции
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2010, 11:11:37 am »
 :) Поздравления за прекрасната тема!
 Има нещо ПОДТИСНАТО, значи непременно има и ПОДТИСКАЩ фактор.
Относно емоциите ни обикновенно индивида сам подтиска, непризнава и крие емоциите си. Лично за мен автоподтискането на емоциите ми е по-интересно. Всеки е изпитал в някаква степен последствията от подтиснати емоции. Зависи колко силни са емоциите и в коя посока (позитивни=влюбеност, желание да направим нещо мило, да запеем и т н т) при подтискане на положителните емоции време по-късно непроявените емоции се заменят от тъга. Но не само тъгата е негатива последващ, а и страда имунната ни с-ма и се чудим от къде си лепваме разни болежки. Някъде съм чела, че:"ЕМОЦИИТЕ СА ОТПАДЕН ПРОДУКТ НА ЧУВСТВАТА". От това следва, че подтискайки емоциите си "подпушваме" чувствата и носим последствията.
Но за днес спирам , ако ви е харесала посоката ми на разсъждение  бих продължила следващият път.  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27