Автор Тема: Принципи на функциониране на тялото  (Прочетена 12902 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Принципи на функциониране на тялото
« -: Август 05, 2010, 09:24:24 am »
Радвам се, че най-накрая преминах границата, след която мога да констатирам все по-завършени и по-завършени наблюдения и мнения, касаещи принципите на функциониране на нашето физическо тяло, в това число принципните връзки с фините тела и в това число самото ни съществуване и опериране като инкарнирани същности.

Доволен съм, че в настоящия момент сглобих огромна част от пъзела за себе си и вече съм в състояние да споделя наблюденията върху себе си и върху външни обекти с по-широка аудитория. Зная, че може би не всички от вас могат и ще коментират, но зная и че много от вас са заинтересувани от тази ниша на така нареченото окултно и мистично.

Работата, която аз свърших, бе единствено да интегрирам великите наблюдения на големи умове (което е лесно, поради факта, че когато нещо е правилно, елементите пасват един с друг) и да организирам живота си така, че да мога да изпробвам нещата върху собственното си тяло, съзнание и съдба.

Ще ви запозная (или напомня за) с умствените и практически трудове на Насим Харамейн (Nassim Haramein), Терон Дюмонт (Theron Q. Dumont), Стан Дейо (Stan Deyo), Дан Дейвидсън (Dan A. Davidson) и труда му Shape Power, пирамидологиста Лес Браун (Les Brown)/починал през 90те/.
Някои ключови забележки и факти за принципа на построението създават нужните повратни точки в цялата концепция, благодарение на Димитрий Верищагин.Също така използвам изводите и достиженията на всички най-модерни открития за свойствата на водата, в това число Ямото и приятели.От къде да се започне, след като всичко е един затворен кръг?

От това, че главните ресурси за изразяването ни чрез физическо тяло са въздуха и водата. Когато говоря за физическото тяло аз имам предвид включително и фините тела, тъй като според мен те са съвсем материални и бидейки неразделна част от физическото тяло, с това име наричам целия ни инкарнационен костюм.


Ще започна от въздуха.
Въздух ще рече кислород и най-важното - етера, който се съдържа или плува във въздуха. По-точно въздуха се съдържа и плува из етера. Етер, това е все още спорна територия във физиката, като алтернативната Нова физика смята, че това е онова нещо, което запълав всичко и което представлява нещо като първична материя, служеща за предаване на сигнали и за проводник на енергията в света.
Приема се, че прана е синоним на етер в езотеричните практики.

Кислородът има най-силен афинитет към нервната система на живите организми. Или на познатите ни за сега живи организми на кислородна основа. Според Терон Дюмонт етерът също се натрупва, заедно с дишането, в нервната система или по-точно в нервните центрове - чакрите. Нищо ново до тук.

Той е забелязал, че тялото има схема за зареждане с етер - чрез дишането. На изток бръснатите глави също са забелязали, че всяко емоционално и телесно състояние има свой собствен начин на дишане. Контролирайки дишането си, на изток контролират физическото и емоционалното си състояние. Инстинктивно ние също се опитваме да контролираме дишането си, когато например се опитваме да контролираме гнева си и тн.

Дюмонт прави простото наблюдение, че когато тялото е изморено, неговият първи приоритет е да възстанови силите си. Заключава, че след като след умора тялото започва да възстановява силите си, значи уникалният начин, по който всеки един от нас диша, когато е изморен, би трябвало да ни зарежда с енергия.

И се оказва прав (проверено не само от мен, но и от много дурги хора, книгата му по въпроса се казва Личният магнетизъм). Когато човек обърне внимание на уникалният начин, по който диша при различни видове физическа умора и успее да научи и да може да имитира и да изиграва като актьор това дишане, когато всъщност не е изморен, тялото започва да събира допълнително енергия.
Обяснението на това е, че се поглъща етер от близката външна среда, заедно с въздуха.

Дълго време експериментирах с тази техника и резултатите са поразителни, почти същите, както са описани в книгата.
Само че тази практика се отанся изключително за нервната система.

А какво е нервната система? Ако сравним тялото с робот или ел.уред, то нервната система е цялата система на електрониката. Всяка електронна система генерира магнитно поле около себе си. Затова човек се сдобива със сила на импулса, който изпраща от мозъка си и неимоверно се засилва влиянието на мисълта му извън неговата телесна система, поради това, че развивайки нервната си система той развива директно заобикалящото го поле, или аура.

Но това не е всичко. Тъй като голата електроника не може да постигне нищо, ако няма механични лостове. Без колела, които да върти, амортисьори, които да разпъва и лампички, които да светят, електрическата система не може да направи нищо. А сам по себе си магнетизмът може да направи твърде малко в сравнение с онова положенвие, в което му помага механична система.


Но защо именно е така? Намерих отговора в трудовете на Верищагин (той далеч не е единственият, който говори за ентропията и за веригите събития, но в случая той беше вратата лично за мен).

Законът за ентропията е прост - всичко във вселената се стреми да се разпадне, освобождавайки енергията от себе си. Но аз се интересувам от едно особено последствие от ентропията.

Хаосът, както казва Верищагин и редица други учени, представлява ред от прекалено висш порядък, който не осъзнаваме. Като дълга редица от числа. Те ни изглеждат напълно хаотични, но това е само защото не знаем формулата, която ги поражда. Тази формула представлява ключът - ако знаем нея, хаосът спира да ни прилича на хаос и откриваме ясната поредност на тези числа. Така че хаосът е просто ред, за който нямаме ключове на разбиране.

Характерно за подредеността е, че тя заключва енергия в себе си, за да съществува. Когато се развали някакъв ред, той освобождава енергия. Тъкмо поради тази причина са се правели онези безумни жиртвопринушения от историята ни. За да е плодородна годината се изгарят 100 вола и сумати кила пшеница, за да са доволни боговете. Или пък когато градът е застрашен от опасност, се принасят в жертва всички хубавици и младежи, тъкмо колкото да не се причини демографски срив.
Цялата идея зад тази работа е, че освобождавайки енергията от ред от по-нисш порядък, тя може да се инвестира в бъдещия ред от по-висш порядък. Събаря се старото, преди да се гради новото върху него.

Нека имаме това наум и сега за малко превключим на друга представа.

Да си представим, че Бог иска да премести един камък. Как би го направил? По два начина:
Първият начин е да падне листо от дърво, да изгние и да стане на неиздръжлива почва, после снежинка да падне на гребена на преспа, да стане лавина, която да бутне скала, която да бутне камък, който да чукне нашия камък в нужната посока.

Вторият начин е Бог да прати факс на някой от нас да премести камъка, в следстиве на което ще прати мисъл в мозъка, той действа като усилвател, както знаем, и ще превърне тази мисъл в слаб ел.импулс, той ще тръгне по совя път, ще стигне до мускула, кислородът ще изгори, клетката ще се свие, ще дръпне сухожилието, ще дръпне кокала и камъкът ще се премести.

Тоест, ние въобще не се помещаваме в телата, както много автори го изкарват(включително и Валериан). Ние сме навсякъде, по обем всичко се помещава в нас, само че както котката не обича водата, така и ние не сме Господ и не можем да се месим във всичко. Затова както котката решава да използва дистанционно управляема подводница, за да хване рибката, така и ние хващаме дистанционното и управляваме малките си роботчета, взаимодействайки си със Световния организъм.
Нашите тела са нещо като наноботи в Световния организъм, които вършат разни неща.

Роботчето (физическият ни инкарнационен костюм) представлява завършена схема за циклични лавинообразни механични ефекти за многократна употреба. Защото силата нараства геометрично - колкото повече елементи се раздвижат, толкова повече нараства силата. Един слаб електрически умпулс, който не може да изпържи даже един микроб, е достатъчен, за да фраснем някой по главата.

Първо мозъкът действа като усилвател, после нервната система действа като усилвател(извън областта на мозъка), а след това принципът на механичното построение на физическото тяло действа като геометричен усилвател.

Тук идва време да поговорим за водата.

Няма да се спирам на всичките удивителни разкрития за водата от последното десетилетие, само на тези, които имат смисъл към контекста.

Първо - водата съхранява информация структурно, а не чрез съдържанието си. Тоест важна е структурата на водата, а не съдържанието й, което и без друго се разглежда от гледна точка на отношението му към структурата й. Как става това.

Водинте молекули се групират в сложни геометрични форми и това представлява информация. Тези форми обаче са активни, те не са стабилни. Молекули идват и си отиват от геометричната форма, но "гнездата" за идващи молекули винаги остават подредени в тази форма. Или с други думи формата е издръжлива сама по себе си, но непостоянна по молекули, които постоянно се заменят една друга.

Дан Дейвидсън е посветил живота си на изучаване на генерирането на енергия от различните форми. Той открива, че всяка геометрична форма по някакъв начин усилва, събира, генерира или разсейва потоци и обеми от енергия. Например, когато се съберат няколко клечки за зъби и се подредят двуизмерно (на плоскост) така, че да допират едните си върхове и да напомнят сноп лъчи (или по-просто казано, ъгъл с построена ъглополовяща и с построени ъглополовящи на половинките ъгли), фините уреди за засичане на магнитно поле засичат сравнително силно поле в точката на тяхното събиране, въпреки че от никъде няма електричество и клечките са от дърво.
Дейвидсън обяснява това с факта, че течението на етера следва физическите форми на пространството. Тоест енергията зависи от формата на съда, а не от съдържанието му.

В този смисъл водата борави с различна по вид енергия в зависимост от начина, по който се групират молекулите й, което се изразява като "записана в нея информация".

Тоест това представлява ред.

Мускулите представляват центрове, в които се извършва освобождаването на енергия. Но освобождаването на енергия може да дойде само от разрушаването на някакъв ред. А мускулинте клетки са пълни предимно с вода.


Следователно силата на израза на роботчето ни зависи от:
1.силата на импулса за развалянето на стария ред и създаването на нов ред
2.количеството освободена енергия за играждането на новия ред

Което ще рече, че силата на израза на роботчето ни зависи от:
1.съдържащият се в нервната система етер (провеждащ импулса)
2.степента на подреденост на водата в организма (степен на структурираност)
А здравето на тялото зависи от състоянието на магнитния му баланс. Но защо и как? Тук вече ще говорим за принципа на протичане на магнетизма през физическото тяло и фините тела.Предполагам на всички ви е известен факта, че ако един животински организъм бъде хвърлен в открития космос, то ще се пръсне на клетки, в най-добрия случай. Защо? Защото клетката е завършен магнитен баланс, а сбора от клетките вече не представлява структура с независим магнитен баланс.

За да се групират клетките, те трябва да имат подходящ магнетизъм. Но за да се определи формата на техния сбор, на него трябва да му се повлияе външно, той трябва да бъде структуриран от външна магнитна сила. Представете си, че имате 1000 магнитни топчета. Когато се съберат, те ще представляват магнитна купчина и ще са единни. Но за да образуват човече, вече вашите пръсти трябва да придадат на тази купчина форма.

И това, което придава на физическото ни тяло формата, която има, е именно силата на гравитацията.

Нека запомним това за сега и да обърнем внимание на пирамидата като геометрично построение.
« Последна редакция: Август 05, 2010, 10:35:05 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #1 -: Август 05, 2010, 10:06:55 am »
Лес Браун е посветил живота си на изследването на пирамидата и за разлика от множеството теоретици, той е човек, който не веднъж е бил на крачка от смъртта в своите експерименти, тъй като е един от най-известните практици, който не оставя нито капка теория непроверена на практика.

Или поне не е оставял, понеже вече го няма. Но в conspiracy central тракера има много ценна негова лекция (снета от видео касета, затова качеството е пачевно) относно пирамидите. Казва се Physics of Crystals.


Експериментите му са обяснени и теориите му са потвърдени както от него самия, така и от Дан Дейвидсън и редица други изследователи, включително и Насим Харамейн. За мен това е важно, понеже поколенията на тримата са тотално различни, също така интересите на Харамейн са доста отдалечени от интересите на другите двама но теоретичната връзка се запазва въпреки всичко.


Пирамидата, сопред Браун, има три важни области. Долния, средния и горния й обем. В долния се събира енергия, в средния тя се умножава по сто и преминава в горния, а в горния тя се умножава още по сто и се натрупва до определен момент. Когато този момент, или капацитет, настъпи, започва излъчване на натрупаната енергия през върха (радиация, от radiate).

Според алтернативната Нова наука (и сопред Браун) Повърхността на Земята е разделена на тетраедри, като основите им образуват повърхността на земната сфера. Върховете им сочан надолу, към центъра на сферата, където се срещат два по два върха.

Според Браун и Дейвидсън, в пирамидалната форма се осъществява движение по спирала. Ако си представим, че една спирала се издига от основата на пирамидата към върха й, то тази спирала би вписала конус в пирамидата. След това от върха на пирамидата, когато настъпи момента на радиация, спиралата напуска геометричното построение под същата форма (конусовидно-експанзивно), но описваща огледален на предишния конус, тоест разширяващ се.

Обръща се внимание на това, че вълната на тази спирала отначало е дълга и става все по-къса, колкото повече се приближава към върха.

Знаем, че когато нарисуваме свастика на един прозорец, и го погледнем от другата страна, то свастиката ще бъде обърната. Посоката на кръга и на часовника зависи от равнината, от която се извършва наблюдението. И когато две пиромиди се срещат противоположно с върховете си, при върховете им, там, където двата процеса на радиация се срещат, се образува особена неутрална зона на натрупване на енергия, което е статично, тъй като двете посоки се неутрализират.

На всички е известно, че лъчът от пирамида просто пронизва, а не натрупав енергия. Браун обръща внимание на това, че ако искаш да събереш излъчената енергия, трябва да я спреш с друга пирамида от другата страна, вървяща срещу лъча на първата.

Ако тук намесим теорията на Харамейн, който изучава строежа на вакуума, ще разберем, че според него вакуумът има структура на два пресечи тетраедъра във формата на всеизвестната меркаба.

Когато си представим пресечените пирамиди, ще забележим, че на мястото, където едната поема енергия(дълга вълна на спиралата), другата излъчва енергия(къса вълна на спиралата).

Харамейн дава мноко конкретен пример за този ефект - когато има водовъртеж, когато водата тече в тази посока, нещо трябва да тече в обратната, понеже ако обем се пълни с нещо, значи нещо друго трябва да го освобождава. По този начин, когато напълним мивката с вода и отпушим канала, се образува водовъртеж. Докато водата слиза спираловидно надолу, нагоре също спираловидно се издига струя въздух. Съща така всеки знае, че най-бързия начи нда изпразниш бутилка е, ако я въртиш под наклон, понеже това помага на въздуха да излезе по-бързо.

Така според Харамейн на двата полюса на Земята се наблюдава едновременно навлизане на енергия и изхвърляне на енергия, като в центъра на Земята има точка на неутралитет (по отношение на посоката), което означава, че та мсе натрупва енергия, без да се разнася (бе зда се насочва в посока).

Правим бързо спомняне на теорията на Дейо за гравитацията - ефект, състоящ се от две сили в противоположни посоки. Едната сила излъчва вълна навън, когато тази вълна се отрази и започне да се връща обратно, там, където тя се пресече (интерферира) съ ссрещуположната й вълна (следващата за отразяване), се образува зона на орбиталност. Затова всички орбити са кръгли или елипсовидни (а не квадратни).

Извън тази орбита, според Дейо, нищо не може да придобие форма. Харамейн е на същото мнение, но в контекста на общуване с вакуума и обратната връзка между макро- и микросъзнанието, когато трябва да се случи янкакво събитие (да се създаде зона на орбиталност за него, за да се материализира от етера).
Най-сетне се връщаме на нашия въпрос - нашето физическо тяло и фините ни тела.

Споделих мнението си, че гравитацията е това, което придава на клетките ни някаква конкретна форма и организираност. Само че, както Дейо забелязва, ние би трябвало да се намираме в зона на орбиталност, за да сме материализирани.

Ако забележим, слънцето има енергиен център и създава гравитация. Планетите имат свои енергийни центрове и създават своя гравитация И обикалят по зоните на орбиталност на Слънцето.
Значи и ние трябва да имаме някакъв енергиен център, след като разполагаме с аура(гравитация) и след като сме гравитационно зависими от по-високия ни порядък (планетата).


Когато се замислим къде и какъв би могъл да бъде, естествено се сещаме за чакрите и фините си тела.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #2 -: Август 05, 2010, 10:33:54 am »
Според личното ми мнение, фините тела са израз на физическото тяло.

Да, така е - първо се появява "духа" и после "материята", само че в случая нашите фини тела са вторични, а не първични... тоест според моето мнение те не са онова първично "духовно", около което се изгражда материята.

Според мен всяко от фините тела представлява създаваното поле от някой от слоевете на нервната система. Тъй като всеки поток електричество създава около себе си поле, и от всяко поле може да бъде извлечено електричество (чрез нужната технология).
Затова си мисля, че фините тела са просто различните по честота полета, които се образува токоло тялото ни, в следствие на различните групи нервни пътища, по които протичат импулси с различна честота.А първичното, според чиито пагнетизъм се подреждат и организират клетките ни, това е нашият енергиен център и останалите чакри. Сопред мен чакрите са първичното, пораждащо материалното, което на свой ред поражда фините тела.
Ако се замислим, на много места сме срещали наблюденията, че първата (дълната) чакра и седмата(горната чакра) имат формата повече на фунии, отколкото на кълбета.
Мисля, че повечето от вас вече са отхвърлили със сигурност представата, че чакрите са равнинни колела.

Фунии, понеже енергията се издигала от земята, влиза през първа чакра и се отправя към космоса през седма. Но и обратното е вярно - енергията навлиза от космоса през седма и отива в земята през първа.

Защото в литературата се говори за два енергияни потока - възходящ и низходящ.

На мен това ми напомня за 100% меркаба ефект. Там, където единия тетраедър поема енергия (образува енерговъртеж), върха на другия тетраедър излъчва енергия от върха си под формата на фуния. И се получава ефекта на пълната с вода мивка - водата навлиза, а въздуха излиза.


Това означава, че някъде в средата ни трябва да има зона на пресичане на двете спирали, която зона да е неутрална по отношение на посоката и която само да натрупва енергия и която зона вероятно представлява онзи гравитационен център, от чието взаимодействие със Земния енергиен център зависи нашата физическа форма и придържането ни в стабилна форма (в добро здраве), съществувайки в честотата на нашата орбиталност.


Когато рисувам човече и нанасям меркаби върху него, логиката ми подсказва, че седемте чакри са все особени бласти от принципите на пирамидата. Също така, за да се получат нечетен брой чакри, това означава, че две области трябва да съвпадат една с друга. Хем предположението, хем нуждата от действителността на този факт са логични.


Това би станало, ако двата тетграедъра са така разположени по тялото, че основата на долносочещия да съвпада с третото око, а основата на горносочещия да съвпада с втора чакра. Това хем покрива броя на чакрите, хем ги обвързва с особените области от пирамидата, хем създава въпросния енергиен център в сърдечната чакра, хем меркабата е геометрически издържана.

Това също така означава, че има особен елемент на припокриване между първа и втора и шеста и седма чакри. Това също така означава, че чакрите, принадлежащи към един тетраедър имат особена връзка помежду си.Следователно, мойта крайна позиция по темата е, че:
1.Силата на ефекта от мисълта и силата и качеството на полето зависят от натрупания етер в нервната система.
    -това зависи от качеството на проводниците(физика)
2.Силата и качеството на физическото проявление зависят от степента на структурираност на водата в организма.
    -това зависи от качеството на подавания импулс(мисъл)
3.Здравето на организма зависи от магнитно-енергийния му баланс или от състояниеот на енергийния му център, определян от мен като сърдечна чакра.
    -това зависи от натрупването на енергия от етерна страна и запазването й от физическа страна(чрез водната структурираност).

Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #3 -: Август 05, 2010, 13:20:52 pm »
Цитат
фините тела са израз на физическото тяло.
С физическото тяло можеш ли да повлияеш на финото?
Според мен е точно обратното. Фините тела се отразяват на физическото.

Ето тук една интересна тема за чакрите и вихрите.
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=38&sid=3f320c1df774f1b4d3bda524562cc2bc
« Последна редакция: Август 05, 2010, 13:25:17 pm от xnet_user »

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #4 -: Август 05, 2010, 13:24:12 pm »
Според мене и двете неща са едно цяло. Като от физическото тяло се повлиява финното. Така може и обратно.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #5 -: Август 05, 2010, 17:28:16 pm »
Ех, Спорте, пак много писане, а същественото в 3 изречения... даже всъщност няколко думи. Не си ли се замислял да се насочиш към писателското поприще?  :blum2: (no offense)
И само една идея- не е ли възможно физическото да се образува, където е сърцевината на всички тела, наложени едно върху/в друго?
« Последна редакция: Август 05, 2010, 17:30:46 pm от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен ThreeFaces

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
 • Omnia ab Uno
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #6 -: Август 06, 2010, 05:28:28 am »

Това, което съм наблюдавала по време на ОИТ, потвърждава заключението на Спорта, че връзката между всички тела се намира в сърдечната чакра. Ясно се вижда нещо като живачен стълб, излизащ от гърба на физическото тяло, който го свързва с второто тяло.

При напускане на второто тяло обаче, остава само още една връзка и това е дишането. Независимо на какво разстояние се намира третото тяло от първото, поемането на жизнена енергия чрез дишането остава като неизменна връзка между всички тела.

Мога да приема, че етерната субстанция, която приемаме по време на дишането, се явява също като лепило между всички финни тела.

Има още неща, които съм наблюдавала по време на ОИТ и потвърждават мислите на СпортЗдраве4, но си остават все така необясними за мен.


Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #7 -: Август 06, 2010, 08:53:17 am »
Понеже става дума за различни тела - първо, второ, фино и т.н., хубаво е да се даде пояснение кой какво разбира под различните наименования. Подробно телата изграждащи човека са описани в тази тема
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=248&sid=c3b7892ad454f39080886986f8fb8a76

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #8 -: Август 06, 2010, 10:45:04 am »
ThreeFaces наблюденията, които имаш от ОИТ биха били много ценни за мен, тъй като това е сфера, за която мога само да се досещам на база отражението й в други сфери на наблюдение.

В момента експериментирам с вода, най-различни експерименти, но за продължението им чакам солидна инвестиция, до тогава не искам да коментирам подробности за тези ми занимания.

Експериментирам с водата и с дишането както поотделно, така и свързано, всичко зависи от моята способност да разграничавам и асоциирам (изолирани или общи изводи правя).Имам само две твърди доказателства на това, че влиянието на тези два елемента от поддържането на тялото е най-базовото и значимо. Всичко останало все още не си струва констатацията.


Върнах се към обикновен начи нна хранене. Без абсолютно никаква идея, без абсолютно нищо, единствен ориентир е вкуса, преяжданията са чести.
В края на втората седмица вече бях пуснал малко шкембе, значителна част от формите по мен се скриха и изравниха. В дробовете ми се появиха храчки, появи се сутрешно щипане на гърлото. Зъбите ми започнаха да потъмняват и да пожълтяват (не много, а в сравнение с преди). Езикът започна да задържа тежки обложения, които ес натрупваха не само сутрин, а целодневно.
Целта беше да се отровя до значима степен, а не само "детайлно отравяне", както го наричам. Реших, че съм се разпаднал достатъчно (за степента ми на поносимост), в края на втората седмица, когато краката ми отекоха доста лошо за период от 4-5 дена. Глезенът се скри напълно и областта му стана по-широка от предната ос на крака (при пръстите). Към 3-тия ден от това подуване започнах да губя чувствителност в кожата на това място, точно като изтръпнала кожа, усещах леки иглички, но никакви температурни разлики например.

Тогава започнах магнитно и светлинно обработване на водата в комбинация с имитиране на дишане в уморено състояние. Отокът в краката изчезна за 2 дни, а в края на първата седмица от началото на приема на тази вода и обдишване тялото ми възвърна почти напълно предишните си пропорции с тази разлика, че старите форми бяха "по-напълнени" от преди. Шкембето изчезна напълно и безследно, всичко натрупано си отиде, отиде си и сутрешното щипане на гърлото, но храчки откривам още от време на време.
Най-важното за мен е, че няма и следа от тежкото обложение на езика. Това е едно от най-трудните неща за разкарване и се забави най-дълго още когато изоставях готвените храни, а сега бе едно от първите неща, които изчезна след началото на експериментите.

Отделно от възстановяването има и редица подобрения. Сънят е много по-продуктивен, по-задоволяващ и по-спокоен. Физическата сила добива невероятни мащаби - крайниците ми на ден днешен са способни да изхвърлят енергия, много по-голяма по обем от когато и да било преди, също така са сякаш неизтощими при тест за издръжливост.


Тези положения са сигурно доказателство за мен, че цялата идея в плодоядството и прочие е в структурата на водата, която се съдържа в плода - това е възможно най-високоразрядно структурираната вода, която може да стигне сравнителон неизменена на големи разстояния, докато се формата на плода и етеричната му наситеност се запазят непроменени.Второто доказателство за мен е по-лаконично. За известно време имах котка вкъщи. По природа съм много обвързан с кучетата, говоря езика им, разбираме се и тн... и съм анти-котки по природа - не ми харесват като тип поведение и никога не сме на една вълна, за да има някаква по-значима връзка между нас.

За периода, за който имах тази котка у нас, поведението й на моменти беше много странно.
Винаги, след физическа тренировка, бягаше от мен още след като направя първата крачка в нейна посока и се скриваше. Това за ме нозначава, че мускулната възбудимост иска изпращане на импулс до съответонто място, а при продължителна мускулна възбудимост импулсът не утихва веднага (това всеки може да го забележи) и насочвайки вниманието си към нея, докато има "остатъчна импулсност" в нервната ми система... тя просто може да усети това.
Това започна да се наблюдава след започването на дишането по принцип.

Докато по време на самата практика на дишането, поведението й е друго. Когато дишам и после падна назад, за да изчакам натрупаното да се успокои и след като извърша различните си протягания за разпределение на натрупаното по нервните пътища и центрове, където и да се намираше котката, идваше при мен и лягаше върху слънчевия ми сплит в поза сфинкс. Опитваше се да се задържи там, тъй като въпреки дишането ми и различните шавания на мястото, тя не падаше настрани. Нарочно съм се опитвал да я изгоня с волеви коремни конвулсии, така че да я разклатя възможно най-силно, това не й прави впечатление, докато не я махна с ръка.

/Относно усещанията по време и в следствие на дишането съм писал другаде (поне така си мисля) и за мен това е великолепна практика, но всичко това се отнася конкретно за нея, а в случая става дума за наблюдения, свързани и с водата/


Всички наблюдения започват да се забелязват все по-силно, диетата остава същата(всеядна, но месото просто не мога да го преодолея, такаче може би е просто "безмесна"), експериментите с водата за сега остават неизменими, дишането е всекидневно.
« Последна редакция: Август 06, 2010, 10:50:57 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен radev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #9 -: Август 06, 2010, 12:00:03 pm »
Спорте, на каква точно обработка подлагаш водата? Каква вода използваш и как я ползваш? Само за пиене ли? Колко пиеш?

Поздрави

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #10 -: Август 06, 2010, 12:17:59 pm »
radev, няма смисъл сега да коментирам това, понеже няма заземяване. Когато имаш някаква теория, я проверяваш на практика. Само че ако не направиш наблюдения върху практиката, които да те върнат към теорията, всичко е просто приказки и няма да съм по-добър от онези, дето само говорят и после забравят.

Имам достатъчно наблюдения, но са незадоволителни, тъй като усещам, че трябав да подобря условията на обработката и на цялостното провеждане на процеса. Знаеш ли, че ключовият фактор в много физически експерименти е симетрията между размерите и обемите и пропорцията между величините? Можеш да правиш едно и също, но ако симетрията на формите и пропорцията на числовите измерения е различна, едно и също нещо в привидно едни и същи условия да даде съвсем различни резултати или съвсем да не даде.

А водата е невероятно чувствителна. Ако държа обработена вода в дебела стъклена чаша, захлупена със стъклено похлупаче (без отворе, защото ако имаше отвор, нямаше да се изпотява) до купа с таратор(затворена в йенска тенджера също с похлупак), водата после мирише на чесън и след пиене се оригвам на чесън.


Имам нужда да осъществя още практически наблюдения, защото теорията ми е само частично проиграна, а за продължаване на експериментирането имам нужда от яко пара и преди заплата не мога нищо да направя.
Имам нужда също така, както казах, да подобря значително условията на провеждане, защото в момента е доста мъчително само да изкарам резултати, камо ли да се отпусна, за да се концентрирам върху подобряването на средата. За да имам добра среда за обработване и добра среда за тестване, трябват пак пари, но и обстоятелства.

Ако обсъждам нещата преди да имам наблюденията от нововъведенията, които искам, просто ще говоря за нещо, без да знам какво всъщност правя.

Предполагам, че към края на месеца или в последната седмица ще мога твърдо да констатирам какво мисля че правя с водата и да споделя поне някои наблюдения.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #11 -: Август 06, 2010, 17:35:32 pm »
Супер информация, благодарности за което  :hi:
Изкочи ми една мисъл като четях, монасите да не би да си бръснат главите за да не спират потока от енергия?
« Последна редакция: Август 06, 2010, 21:03:24 pm от P.E.A.C.E. »

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #12 -: Август 06, 2010, 21:55:07 pm »

Стригането на главите е обичай, идващ от най-дълбока древност, при който се илюстрира смирението, подчиняването на чужда воля или на волята на Всевишния.
« Последна редакция: Октомври 18, 2010, 21:58:00 pm от Mirotvorec »

Неактивен ThreeFaces

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
 • Omnia ab Uno
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #13 -: Август 07, 2010, 05:26:40 am »
ThreeFaces наблюденията, които имаш от ОИТ биха били много ценни за мен, тъй като това е сфера, за която мога само да се досещам на база отражението й в други сфери на наблюдение.


Понеже виждам, че си се заел сериозно с дишането, мога да ти споделя еди вид дишане, което открих по време на ОИТ, наричам го -Делта дишане.

Като правило, моите ОИТ не са нарочно предизвикани, а спонтанни, което означава, че лягам и заспивам, като всички хора, но в един момент се събуждам в парализирано, спящо тяло. Всички опити да събудя мозъка и тялото си от това състояние до сега са неуспешни.

Учените наричат този дълбок сън Делта, заради мозъчните вълни и също така го посочват като най -възстановяващия и лечебен сън.
По мое мнение, всички хора напускат телата си по време на този сън, но много малко от тях и много рядко осъзават това. За тези, които се намерят в будно съзнание докато спят, започва спонтанно ОИТ.

Самото излизане от тялото в началото е трудно, докато отработиш някакъв собствен метод, който ти пасва, но интересното за нашия разговор е дишането по време на делта сън. Това дишане е толкова пречистващо и едновременно зареждащо, че ти дава сили да се отдалечаваш от тялото си на невероятни разстояния, без да губиш връзката си с него -нещо като постоянно отворена телефонна линия. Интересно е също, че независимо дали се намираш в съседната стая или в съседната галактика, го чуваш еднакво силно.

След няколко ОИТ запомних този начин на дишане и започнах да го използвам с лечебна цел, при нервност, умора , леки неразположения и дори вируси. За сега резултатите са отлични, но в интерес на истината не ми беше хрумвало да ги използвам всекидневно като теб, с цел някакви по -сериозни резултати, които да касаят общото състояние на тялото.

Като опит използвам съзнателно Делта дишане, т.е. мозъкът може да е в състояние Алфа     (релаксация, но буден), тялото в покой, а дишането трябва да е като при дълбок сън.

Дано съм ти била полезна!

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Принципи на функциониране на тялото
« Отговор #14 -: Август 09, 2010, 16:35:41 pm »
Според мен "въртенето" на енергийния център, което за мен е сърдечната чакра, има следната траектория.


Ако си направим труда да начертаем две срещуположни спирали с огледални (противоположни) посоки на въртене,в двуизмерна перспектива, тяхното срещане ще представлява една особена симетрична крива. Нещо като водоравна ръкописна буква Г (малко).

Ако си представим други две срещуположни спирали, образуващи такава симетрична крива, и ако си представим, че ет се срещат на същото място, на което се срещат другите две и са им перпендикулярни (да разположим двете двойки противоположни спирали както абсцисата и ординатата), при наслагване ще се образува ето този символ, който на български знам, че се нарича небесна/космическа костенурка, но не зная как се казва на английски.


Естествено това изображение на двете двойки противоположни спирали е двуизмерно и когато става дума за спираловидното триизмерно движение на етера, излъчен от върха на пирамидата, този символ ще бъде описан върху повърхността на сфера.


Когато прибавим още една двойка противоположни спирали, на външното лице на тази сфера ще се опише още половин символ, тоест още една симетрична крива, наподобяваща водоравно Г.
/Откъде се сещаме да направим това? Тъй като в представите ни е триизмерна меркаба, тоест съставена от два тетраедъра, и идеята е да се опитаме да възприемем случващото се в центъра й, когато двете спирали се пресекат. Пресичайки две довйки срещнати спирали покриваме двуизмерието, и посторяваме третата ос от триизмерието на координатната система/

Този половин-символ ще образува още две костенурки, тъй като е перпендикулярен и на двете досегашни оси.

Една костенурка обрисува пресичането (кръста в средата) от две "страни" на сферата общо, тъй като крачетата на костенурката описват по половин квадрат отлявата и отдясната страна на сферата (тоест наслагват се върху другата костенурка). Така от четирите страни на обиколното лице на сферата има по едно пресичане, а отгоре и отдолу има множествено наслагване на ушичките на четирите костенурки (другите две малки части).
С други думи, странично сферата е нарисувана с квадрати, а отгоре и отдолу на сферата има по един квадрат с вписан в него кръг, свързан с линии към четирите ъгъла на квадрата.


Когато си представим, че пускаме "водата" по тези пътища, се получава затворено циркулиране по такъв начин, че една частица/молекула (или каквото и да е) може да обходи цялата фигура без да прави завои под прав ъгъл.


И според мен така би трябвало да изглежда "въртенето" на чакрата. Нещо като модела на атома. Стандарта, че всяко нещо представлява куха условна сфера, изградена от няколко орбити, е запазен.Естествено това е специално за сърдечната чакра. Другите чакри не се намират в центъра на меркабата и техните "сфери" не са "симетрично обрисувани" като на сърдечната чакра и тъкмо поради това потокът по тези орбити запазва посока, въпреки че се забавя, описвайки сферата. Всичок това идва от факта, че след като не са централни точки на пресичане, двете спирали, описващи костенурката (като двуизмерен символ) се намират в различен стадии от развиването си. Едната има по-малък ъгъл на развиване в момента на пресичане с другата.

П.П.
Принципът на срещуположност на пирамиди се среща и на други места в природата, където се концентрира енергия. При случая съ сЗемното кълбо не е толкова твърдо доказуемо, но примера с аметистовите геоди е неоспорим и чудесно онагледява пътя на завихрянето на пространството, което диктува разположението и формата на кристалното нарастване.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27