Автор Тема: Защо нашето училище ражда нравствени чудовища?  (Прочетена 4186 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Защо нашето училище ражда нравствени чудовища?
Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

http://www.obshtestvo.net/content/view/1726/2/

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Цитат:
"Какви модели на поведение ще имат? Какви ценности ще изповядват?
Как какви? Ами тези на своите родители! Нашите! Други няма..."
     
    Как  се  възпитава  дете - Само  с  личен  пример!!!!!!
    В  първи  клас  вързах  плитката  на  едно  момиче  за  облегалката  на  чина!  И  стана  една.....  Първо  учителката  ми  грейна  два  шамара  и  ме  изпрати  да  викна  майка  си!  Майка  ми  вместо  да  заведе  дело  срещу  учителката,  вместо  да  иска  уволнението  й и  тя   ме  згря  защото  щяла  да  бере  срам   заради  мен!  Какво  са  си  говорили  майка  ми  и  учителката  не  знам,  но  страшното  беше  след  шамарите  и  са  нарича  четене  на  конско! 
    Не  чух  нито  една  лоша  дума  срещу  учителката!  И  ми  бе  обяснено,  че  когато  едно  момиче  закача  едно  момче  значи,  че  това  момиче  го  харесва,  но  ако  едно  момче  го  закача  е  обратното!   
    Живота  вече  ми  премина,  но  не  мога  да  си  представя  как  нагрубявам  по-възрасен,  или  че  се  сърдя  на  учител  който  е  проявил  строгост  към  сина  ми!   

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен moralist7

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
Наскоро класната на дъщеря ми по време на час се сбива със своя колежка пред очите на 20 първокласника.За какъв пример говорим,за какъв морал,за какво поведение.Изобщо това днес училища ли са?

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Цитат (не  знам  откъде)


   "Гледахте ли в Ърли Шоу преди няколко дни интервюто на дъщерята на Били Греъм за терористичната атака на 11 спетември, когато Джейн Клейсън я попита: “Как можа Бог да допусне да се случи такова нещо?”. Ани Греъм даде изключително дълбок и проницателен отговор. Тя каза: “Вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен от това, което стана, както самите ние сме, но дълги години ние казвахме на Бог да се махне от училищата ни, да се махне от правителството ни, да се махне от живота ни. И като джентълмен, какъвто е Той, мисля, че Той тихо си отиде. Как можем да очакваме Бог да ни даде благословението Си и защитата Си, ако искаме от Него да ни остави намира?”

Нека помислим. Мисля, че се започна, когато Маделин Мърей О’Хеър (тя загина, тялото й беше намерено наскоро) протестираше, че не иска никой да се моли из нашите училища. И ние казахме “Добре”.

След това, някой каза, че не е нужно да четем Библията в училищата... Библията, която казва “не убивай, не кради, обичай ближния си както себе си”. И ние казахме “Добре.”

След това Д-р Бенджамин Спок каза, че не бива да наказваме децата си, когато грешат, защото чувството им за човешко достойнство ще се накърни и можем да им създадем комплекс за малоценност. (Синът на Д-р Спок се самоуби.) И ние си казахме “Един специалист знае какво говори.” И казахме: “Добре!”

След това някой умен член да директорски борд на някакво училище каза "Понеже момчетата са си момчета, дайте да им дадем достатъчно презервативи, че да могат да си правят кефа както им се иска, но да не умират от СПИН. И няма да сме длъжни да казваме за това на родителите." Ние казахме – "Добре."

След това някой каза "нека дъщерите ни ако искат, да си махат бебетата като забременеят, и нека са свободни да не казват за това на родителите си." И ние казахме "Добре."

След това някой каза, че е по-добре учителите и възпитателите да не наказват учениците в училищата и колежите, и директорите на учебни заведения им забраниха да докосват който и да е ученик, независимо от поведението му, защото “не искаме да си създаваме лошо име и да ни дават под съд”. И ние казахме “Добре!” (Има голяма разлика между възпитание и побой!)


След това някой от управляващите по върховете каза, че няма значение какво правиш насаме, стига на работа да правиш това, за което ти плащат. И съгласявайки се с него, ние казахме, че няма значение за никого (вкл. за президента) какво върши скришно, стига иначе да си върши работата, и икономиката да е добре.

След това някой каза “хайде да печатаме списания със снимки на голи жени, и да ги наречем благотворно и разумно оценяване на красотата на женското тяло. И не казахме “Добре!”

След това някой друг взе това благотворно начинание и направи още една крачка, като започна да публикува снимки на голи деца, и още една – като ги пусна в Интернет. И ние казахме “Добре, човекът си има право на свобода на словото.”

След това развлекателната индустрия каза “нека правим телевизионни шоута и филми, пълни с простащина, насилие и извратен секс. И хайде да записваме песни и да пишем текстове, които говорят за изнасилвания, наркотици, убийства, самоубийства и сатанизъм.” И ние казахме “...ми това си е само развлекателен бизнес, шоу, нищо повече. Със сигурност няма странични ефекти и никой не го взима насериозно, така че – карайте нататък!"

Днес се питаме защо децата ни нямат съвест, защо не различават добро от зло, защо не им "пука" като убиват случайни хора, собствените си съученици, самите себе си. Може би ако помислим достатъчно дълго и достатъчно дълбоко, ще се досетим защо. Мисля, че това има нещо общо с "ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЕЛИ".

След това се появи ученикът, който написа "Мили Боже, защо не запази малкото момиче, което се самоуби в класната стая? Искрено твой – загрижен съученик" И отговорът: "Скъпи ученико, Мен не ме пускат в училище. Искрено твой – Бог."

Интересно е как лесно хората изхвърлят Бог в боклука и после се чудят защо светът отива към пъкъла. Интересно е как вярваме на всяка дума във вестниците, но не вярваме на това, което пише в Библията.

Интересно е как всеки иска да отиде в рая, стига само да няма нужда да вярва, мисли, говори и върши каквото и да е, което Библията казва.

Интересно е как казваме "Аз вярвам в Бога", но правим, това, което прави Сатана, който, между другото, също "вярва" в Бога!

Интересно е колко лесно съдим, но никога не се оставяме ние да бъдем съдени.

Интересно е как пускаме мръсни картинки по електронната поща и те се разпространяват за секунди като огън сред сухи тръни, но ако вземеш да изпратиш нещо, което говори за Бога, хората не се и замислят да го разпространят.

Интересно е как похотливото, просташкото, вулгарното и неприличното минават свободно през киберпространството, а обществени дискусии на тема Бог всячески се потискат и в училище, и на работното място.

Интересно как някой е така "изпълнен с Христос" в неделя, но е абсолютно "невидим християнин" през цялото останало време.

Още ли ви е смешно??

Интересно как като се замислите да препратите това съобщение, няма да го изпратите на много хора, защото не знаете в какво вярват, а особено – какво ще си помислят за вас. Интересно как може много повече да съм загрижен за това какво мислят другите за мен, отколкото какво мисли Бог за мен.
Размишлявате ли все още?? "
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
 :hi:

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Порно снимки задръстиха сайта на Математическата във Варна
 :o
Актови снимки цъфнали преди няколко дни на сайта на варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон” и паникьосали даскалите. Според директора на школото Павлин Петков става дума за три порнографски фотографии, които са били качени на информационния портал в понеделник вечерта.
„На мен ми се обадиха вечерта на четвърти срещу пети този месец, за да ми съобщят за това нещо. В крайна сметка спряхме сайта още на следващата сутрин, за да бъдат отстранени снимките и да бъде върнат старият вид на страницата”, обяснява пред Морето.нет Петков.

Сайтът се хоства в София и в момента от фирмата работят за установяване от кой компютър са качени скандалните фотоси. Според директора на гимназията не може да става дума за хакерска атака, тъй като много хора са имали достъп до администраторската парола и е твърде вероятно да става дума за ученическа закачка.

„Нашият сайт е така направен, че много хора знаеха паролата, с която се качват новини. От училището има поне трима души, за които знам, че ползваха паролата, а отделно от тях може да има и още. Ученици от ученическия съвет също знаеха паролата и можеха да качват снимки. Мисля, че не може да става дума за хакерска атака. По-скоро някой е решил да доказва техническата си грамотност, качвайки тези снимки в сайта ни. Сега след тази случка паролата ще се знае от много по-тесен кръг от хора”, закани се директорът.

Запитнан дали разпознават героите от снимките, директорът на математиците е уклончив - „Не знам дали участниците, които са заснети в скандалните снимки, са наши ученици”. Според него става дума за фотоси, копирани от друг сайт и поставени в гимназиалния, без участниците в тях да имат нещо общо с учебното заведение.

Снимките са били разположени в рубриката „Галерия”, където по принцип се публикува снимков материал от гимназията.

„Най-вероятно паролата е попаднала в ръцете на някой, който е искал да си направи шега, и просто е копирал снимките от някой друг сайт в нашия. Друг вариант е някой от компютрите да е бил забравен включен и чрез него да е станало проникването в административния панел, откъдето се редактира страницата.

Страницата все още не може да бъде отворена


Уеб страницата на МГ все още не може да бъде отворена заради проверките, които извършват от фирмата, която я поддържа. „Самото спиране на портала не е шега работа, а същото важи и за пускането му. Все пак се надяваме, че до 2 - 3 дни сайтът ще може да бъде активен отново”, каза Павлин Петков.  Но той е твърдо решен, че ако този инцидент се повтори отново, може да последва по-сериозно разследване и дори да се потърси помощ от полицията. Засега само ще сменят паролата и достъп до сайта ще имат само няколко човека.

Хакери удариха и Варненската митрополия

Месец или два ще отнеме поправката на сайта на Варненската и Великопреславска митрополия, след като беше проникнат от хакери, съобщават от там. Нужно е всичко да се създаде отново, констатирали са специалистите.

Проблемите започнали преди няколко седмици с атака срещу сайта на Ловчанска епархия. Там някой пуснал рисунка на фес, която се появявала вместо самата страница. Корекция бързо била нанесена и тамошният сайт тръгнал отново. Атака е била отчетена и към интернет визията на Българската православна църква, но и там вече е активирана мощна програмна защита.

Край морето обаче ситуацията била по-тежка. Макар и без фесове, сайтът още е недостъпен от дни. По него работи екип специалисти, пристигнали специално за целта. Най-вероятно някой прониква в сървърите, коментират програмисти. Предполага се, че атаката е организирана целенасочено. Може да е шега, а може и да е действие, предизвикано от ненавист, отговарят местни вярващи.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/83011

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27