И нима за тоя човек съществуването на други цветове не е абсолютно немислима идея?
Разбира се, че е немислима. Ако тези други цветове евентуално съществуваха, защо нямат имена, защо в историята никъде не е споменавано за тях, защо не са залегнали в психологическите ни представи и понятия даже? Още въпроси да измислям ли?
В русия има школи, които обучават незрящите на свръхсетивно зрение, директно от мозъка. Процесът на обучение е изследван в Института на Човешкия мозък в Москва и лично Наталия Бехтерева е публикувала резултатите от изследванията, които недвусмислено говорят, че се получават не само реални резултати, но и лицата, които се обучават могат да виждат по-добре, отколкото нормално с очи.
Само в Москва има поне две такива школи. Мисля, че има даже и в Киев. Но мисълта ми е за друго. В първия документален филм, който съм гледал за този феномен, един учител по физическо се ентусиазирал, измислил сам упражнения и обучил дете на 12-13 години, което ПО РОЖДЕНИЕ НЯМА ОЧИ И СИ Е РОДЕНО БЕЗ ОЧИ. Детето демонстрираше във филма вкарване на топка в баскетболен кош, игра за реакции с ръце, описване на картина, представена пред лицето му с най-малките подробности и цветове. Но по отношение на този феномен, в който се демонстрира свръхсетивно виждане на хора, родени без очи, никъде в този филм и в информацията в нета не съм срещал ДРУГИ НЕИЗВЕСТНИ НИ ЦВЕТОВЕ ГАМИ, освен познатите ни.Ако имаше такива, пое щяха да ги назоват, като някакво невероятно откритие - не мислиш ли Спорте!?