Автор Тема: "Виждате" ли невидимата отрова?  (Прочетена 13514 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
"Виждате" ли невидимата отрова?
« -: Април 28, 2010, 23:21:39 pm »
Като за начало добре съм си помислил като написах заглавието.
Още от самото начало ще помоля всеки които има неудържими потребности за каквито и да е дребнави конфликти и празнословия да си намери друга.
Не търся и не предлагам "доказателства", който е в пазарния бранш на доказателствата по добре да избягва темата.

Нека започнем от инициативата и колко липсваща е тя сред народа.

С каквито и хора като произход, тип, вид, статус и така нататък общуваме се сблъскваме с едно и също явление - идеи, желания, мечти, планове. Когато опре обаче до реализацията на дадения потенциал всички тези разновидни индивиди споделят светкавично изпаряване на инициативата и каквато и да било двигателна сила щом въпроса опре до действие. С наблюдения се установява че доста от тях дори извършват действия в пряко противоречие с всички техни "съзнателни" размишления. Това в доста случаи води до разочарования и самосъжаления. Хора които знаят какво да направят как да го направят, но правят нещо друго и после съжаляват. Знаем за страха, съмнението и другите пречки на действието но е глупаво да препишем цялото явление на тях защото то се повтаря дори при вече извършвани действия които само трябва да се повторят и са с възможно най-"сигурен" резултат. Да, потенциала да постигнем каквото и да е във всеки един от нас. Не сме ровили достатъчно и не сме го открили и мобилизирали.

Ясно е че ни мързи, страх ни е, но нещо сериозно ни помага да сме парализирани.
За да можем да се освободим трябва да знаем какво е и как работи. От там нататък всеки може да си избере начина по който да стане независим. Това което всеки възрастен човек ще ви каже е че цялата тази работа е модерно явление. "Едно" време както те разправят - "Някой казва нещо, директно след това отива и го прави." Нещо обаче е станало през времето и в момента много хора не могат да извървят дори половината от този процес.

Скрити кадри ли нещеш. Засукани послания.
Мобилни телефони които оставени до тон колонки неспирно предават и/или приемат сигнали през 1-2 часа и тонколонките пищят.

Чуване на ЕЛЕКТРОННО/МЕХАНИЧНО пищене в ушите когато НЯМА видим източник и никаква "включена" електроника на близо.

Кой какво познание и рецепти има за стабилизиране на бързо изпаряващата се инициатива и вътрешна стабилност/сила итн?

Не се съгласявайте и/или не спорете с мен.
Целта на темата е да търси и да намира - не да потвърждава или отрича мнението ми.
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен persefona

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 137
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #1 -: Април 29, 2010, 08:20:24 am »
Абе не че, няма да наруша някое от условията в ултиматиивният ти пост, но да отбележа, ей така, че може и никой да не пише, по начина, по който си показал отношението към отговарящите.

Рецепта? искаш значи.
Рецепта, кога се изписва? Знаеш надявам се.
Диагноза конкретна не виждам. Споменал си някакви симптоми, ама от това може да заключиш както `шарка` така и `сифилис`, а може и акне да е.

Ако ти кажа да си изхвърлиш телефона и да не се доближаваш на повече от метър към всеки човек, по-лесно ще е да те посъветвам да отидеш на необитаем остров.
Хората, ако се чувстват добре, от къде накъде трябва да се вслушат в твоето... нещастие?
давай го малко по-ведро.
Сигурно не пиеш алкохол и не пушиш- започни поне едното- скъпо е- ама пък само с един секс....

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #2 -: Април 29, 2010, 11:08:24 am »
Само не мога да се сетя (съвсем искрено), ти ли Полиморфер защитаваше с всички сили тезата, че няма никакъв проблем в компютърните игри и те по никакъв начин не влияят на емоционалната ни слабост, а също и на взимането на решения, решителността?

A бойните изкуства, които се ползват за духовно и физическо усъвършенстване, нарече хамалски тукати (или нещо подобно); а към баскетбола и другите спортове се отнасяше с някакво презрение, защото видиш ли, те са занимания в които ползваш мускулите си (колко животинско и примитивно, наистина) и евентуално се движиш на собствен ход, от крак на крак. (Наистина и това също ... колко примитивно!? Игра, в която ти самия се движиш, без да ползваш джойстик. Само за маймуни ще да е това, не за интелигентни хора)


А да си се замислял, че не електронните джаджи около нас, дето пищят и не знам още какво са виновни за безволието и мързела на новите поколения, а ТЕХНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ, и тяхните ИНТЕРЕСИ и ЕЖЕДНЕВИЕ (и ежедневни занимания)?


Каква воля и каква решителност може да очакваш от един плазмодий, 200 килограма, без гръбначна система, дето си е прекарал целия живот от раждането във фотьойла пред пц-то, хванал мишката с едната ръка (повтарям, мммишката .. да не си помислите друго), а другата напъхал в един голям пакет мазен чипс. Дето не може да направи и една единствена опора, а за набиране да не говорим.

Как да се кали неговата решителност, амбиция, воля? Той се пази от болката и неудобството все едно ще го хване проказа.

Навремето в детството на дядо ми хората са си играели с метателни прашки (не ластични) с камъни. И са си организирали истински войни и са си трошали главите. И са градили смелостта и куража да го правят.
Били са все навън. Живота им е бил суров, но истински.
В моето детство играехме на фунийки. Доста по-хуманно от камъните, големи колкото яйце. Вярно, че се носеха приказки, че някои гамени използват фунийки с карфици, но поне аз не бях виждал такива.

Нали човек трябва да свикне и с реални конфликтни ситуации - на улицата. Ако някой го нагъне (с думи или действия), да може да противодейства (с думи или действия).


В случая важи принципното правило:
Най-първо грешката трябва да се потърси в самия себе си, и чак тогава да се прехвърля вината на света, който ни заобикаля.


Нещата са сложни. Може би и философията на консуматорското общество е замесена също.
"Всичко се купува с пари"
"Трябва да работя (или да крада), да печеля пари, а после всичко ще се подреди с магическа пръчка. Няма нужда да спортувам, да съм решителен, жените (като имам пари) сами ще ме намерят, пък и да не, ще може да си платя на някоя, или пък да се оженя за някоя, и тн и тн"
"няма нужда да се развивам. Няма нужда да работя върху себе си. Всичко мога да си купувам и то веднага.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #3 -: Април 29, 2010, 13:53:14 pm »
@Tangrata_

Аз участвах в темата да, но колкото и да четеш няма да намериш такива твърдения защото не съм твърдял това което на теб ти е скимнало да възприемеш. А смея да твърдя че съм се изразил достатъчно ясно. Още повече че "проблема" разискван в текущата тема се среща както казах при всякакви хора - демек включително и такива които не са пипали каквито и да е електронни игри през живота си. Има хора които нямат нито телевизори нито компютри. Разбира се за пореден път се опитваш да завлачиш темата да пасва на някаква твоя теза.

Някои може и да ме наричат какво ли не заради моите уточнения, предупреждения и условия по темата но това е моя начин да се опитвам да освободя темата си от глупости като тези.

И на кратко, престани да рекламираш любимите си физически занимания. Бойните "изкуства" са точно това - БОЙНИ изкуства. Боя си е бой това че към тях има и философски и дисциплинарен вариант не е голямото чудо. Можеш да се научиш на дисциплина, спокойствие и какво ли още не като правиш каменни склуптори например. Въпросните занимания не са единствен източник на рекламираните от теб качества.

"А да си се замислял, че не електронните джаджи около нас, дето пищят и не знам още какво са виновни за безволието и мързела на новите поколения..."

За пореден път пропускаш смисъла на това което съм написъл и си бращолевиш... Няма нужда да отговарям.

"Каква воля и каква решителност може да очакваш от един плазмодий, 200 килограма, без гръбначна система..."

Тук вече го избиваме на тотално игнориране на темата и лична омраза към еди какъв си тип хора - (поклаща глава безизразно).

"Навремето в детството на дядо ми хората са си играели с метателни прашки (не ластични) с камъни. И са си организирали истински войни и са си трошали главите."

Да вече го виждам - съзидателното трошене на глави... Как ли го пропуснахме... Ех това трябва да е решението... Ей сега отивам да си строша главата... (24 каратово ухилване)

"Вярно, че се носеха приказки, че някои гамени използват фунийки с карфици, но поне аз не бях виждал такива."

И аз съм си играл на фуниики.

Изграждаш невероятен характер и силна воля когато някое малоумно дете ти извади или ти пробие окото с фуниика и без карфици. Да ти кажа тия дето са на половина слепи са в опгея на величието днес...

Останалото няма нужда и да го цитирам. Шамарите решават всички проблеми...

"Най-първо грешката трябва да се потърси в самия себе си, и чак тогава да се прехвърля вината на света, който ни заобикаля."

Да това вероятно го казваш във връзка с непрестанното ми твърдение че съм безгрешен. (пфу къде ли се дяна все не го намирам).

@persefona

Има рецепти и за пилешка суша - capisce?

Миналия път те помолих да не участваш в предишната ми тема сега те моля да не участваш в която и да било от темите ми. Но така или иначе това е посленото съобщение което ще адресирам към теб.

@ Всички...

И сега да се върна обратно в темата...
Една от причините за проблема е това че повечето от нас живеят в УТРЕ.
Всичко винаги е за утре а утре никога не идва. И така минават дни, месеци, животи.
За пореден път ще кажа че проблема е вътрешен за всички нас. Това не пречи да се търсят и употребяват някакви "патерици"?
« Последна редакция: Април 29, 2010, 13:58:26 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 294
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #4 -: Април 29, 2010, 14:13:34 pm »
Нямаш ли си Блог?
Това тук е Форум. И някак е неучтиво да нареждаш на хората какво как и защо!
Така че приеми моя отговор като... псувня! Дълга, груба, просташка, така че да разбереш колко тъпа тема си пуснал във философия. Може да помолиш да ти я преместят в Смешки. Щото няма нищо общо нито с философията, нито с насочеността на форума.
Позволявам ти лицето ти да остане безизразно. Мерси за вниманието.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #5 -: Април 29, 2010, 16:37:27 pm »
Тук всички демонстрирахте заедно, защо сме на това дереже!
Хората нямат взаимно доверие и ги е страх. Всеки има очаквания, изисквания и изобщо едно огромно натрупване на изкуствена реалност, която не е задължително да идва от виртуалния свят (идва и от там също).
Ние незнаем какво имаме, а сме тръгнали да търсим още неща.
Всеки иска да отите "там", да ама като отидеш "там", "там" става ТУК и т.н...

Полиморфер, прав си че има много външни средства за контрол и влияние на насторения, мнения и т.н. НО ако ние ги осъзнаваме и ги приемем съзнантелно, не да минат тънката можем да ги спрем. Аз лично не съм съумял още, но се старая и няма да се откажа.

Искам да обърна внимание, защото знам че Полиморфера има хаплив език (и мен ме е парил :)) Съгласен съм и за капанът "утре-вчера". Забелязвам НЕВЕРОЯТНО много хора, които само това правят, говорят какво са правили вчера (разказват, повтарят, потретват) и мислят какво да правят утре... Определено не живеем в СЕГА, а и от там нямаме възможността да направим нещо СЕГА.

Танграта е прав за физическата активност, дори 30мин-1 час разходка в парка върши ЧУДЕСА, но трябват сетива за да се случи това. Някои гледат да преминат от там, за да стигнат до барчето, други обаче срещат познати, разговарят, наслаждават се на музиката на птиците, дори на мушичките които кртжат над поляната. Всичко това е антидот на невидимата отрова!
Да не говорим за старата максима "здраво тяло - здрав дух". Няма как да си плужек и да имаш силна връзка с "горе", защото временно пребиваваш в това тяло и трябва да го уважаваш. Не говоря да помпаш огромни бицепси за сваляш попфолкерките...
Да се чувстваш удобно в собствената си кожа, да вървиш с изправена глава и да гледаш към хоризонта, а не в краката си...

Според мен ако тези неща се вършат съзнателно и най-вече с радост в сърцето, ние ще бъдем мнооого напред с материала!
И съм сигурен в това, защото на улицата съм много черноглед, имам усет за тъмнината и лошотията, и малкото пъти когато съм успявал да се оттърся от тях, съм бил на седмото небе.

Да виждам отровата и тя дори не е невидима за мен, но кво от това? Опитвал съм да я посоча с пръст, да я видят и другите, но не става.

Според мен, щом неможем да я покажем на всички, занчи просто я виждаме, но НЕ сме станали независими от нея.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #6 -: Април 29, 2010, 16:44:19 pm »
Невидимата отрова е нерешителността да се дайства, предръзсъдаците и скрупулите. Хората сами си слагат бариери пред себе си. Неоправдания страх от неуспеха е отрова за успеха. Хората само искат и искат, без да влагат намерение в каквото и да е. И това всеизвестно отлагане на нещата в необозримото бъдеще.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #7 -: Април 29, 2010, 18:56:56 pm »
Всеки в тая тема е прав, до момента в който започва да говори против отговорите на другите.

А мен ме интерпретира абсолютно погрешно. Далеч не съм рекламирал фунийките с карфици или пък камъните.

Още преди установих, че спора с тебе е безмислен. Ако нещо в сърцето ти липсва, аз с логика и обяснения не мога да го създам.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Polymorpher

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 212
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #8 -: Април 29, 2010, 20:05:10 pm »
Чудя се въобще обръщаш ли внимание какво пишат останалите, още повече какво пишеш самия ти. След като не можеш да проследиш собствената си обосновка и изводи, то аз ли да го правя.

Да, за мен твоите изводи са пълни с глупости, а за теб обратното. Имайки това предвид къде се буташ като шугаво шиле пред майка си да ме адресираш - още повече с препратка към предишна и приключена дискусия?
« Последна редакция: Май 01, 2010, 07:51:41 am от Mirotvorec »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #9 -: Април 30, 2010, 00:05:36 am »
Бла бла бла (прочетох)

Ти сега какво, държиш да ти заключат темата ли с тия обиди?

Засегнах предната тема, защото има ужасно много връзка с тази. Това, че ти не си способен да я видиш се досетих предварително. Но пък бях забравил упорството ти, да не щеш да прогледнеш.

п.с. Интернета е хубаво нещо. Добре, че не спорим на живо, щото с тоя нагъл език като нищо ще ти намеля 2 туката.
После на зъболекаря ще трябва да обясняваш, че си попаднал на диваци и пещерни хора.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Manve

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 126
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #10 -: Април 30, 2010, 12:45:30 pm »
Аз предлагам да се концентрираме върху някакво градивно действие.
Колегата P.E.A.C.E. го каза много точно :
Тук всички демонстрирахте заедно, защо сме на това дереже!


 Въшното влияние е факт.
Ако за някой това нещо не съществува той няма и проблем с него.Ако някой друг знае за него и го усеща,но не му пречи - то и за него проблем няма.
 Проблемът е за тези хора,които усещат влияние,не го харесват и имат проблем с него.Аз съм един от тези хора и именно това чуство,че нещо не е наред ме е карало да търся на всевъзможни места причината за неговата поява.
 Най-точните,ясни и конкретни отговори открих в транссърфинга - след него повечето въпроси намериха своят отговор.
 Използвам правилата да давам свобода на себе си да бъда себе си и да давам свобода на другите да бъдат себе си,старая се да не правя неща,които не искам да ми се случат и се старая да раздавам и върша готини и добри неща защото ми харесва и защото по този начин ще ми се върнат както изисква закона за баланса.
 Непредизвиканите депресии и психичерска умора почти винаги лекувам с готина и смешна комедия или тонизираща и стимулираща музика,която варира в зависимост от доста фактори.Когато нищо не помага взимам един дълъг горещ душ и си лагам да спя.На сутринта всичко негативно си е заминало :)
 Едва ли някога ще спре това негативно влияние,което ни прави тъпи и зли.Моето решение е да се науча да го приемам и неутрализирам или просто незабелязано да му се изплъзна.По този начин и вълкът ще е сит и агнето ще е цяло.Отркитата борба и съпротива е невъзможна - номера е в оцеляването и тайното развитие :)
 :drinks:
"Бъди възторжен идеалист - смел до безумство,влюбен в България до фанатизъм,честен до самопожертвува

Неактивен Blue|_Star

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 639
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #11 -: Април 30, 2010, 23:21:15 pm »
Polymorpher,преди два дена относно храната ми хрумна сравнението на нас хората с хлебарките-слагат ни някоя вкусна храничка,която ни убива бавно,но изкушението е по-голямо и ние му се поддаване.Според мен това го има във всеки един аспект.Няма как някой да ти даде решението и отговорите наготово,просто няма как,дори да иска.Има един закон за така наречената свободна воля и право на избор-е,наложиш ли си волята,лишаваш човека от право на избор и независимо дали ще му правиш зло,или добро-ти ще си понесеш последствията за тази намеса.А и какво можеш да очакваш след това от такъв човек?!Та той/тя ще е пионка без грам собствена мисъл.Просто е безсмислено.Инак начини и инструменти за измъкването от всичко-винаги е имало и сега има,въпрос на личен избор,и доколко човек наистина иска да знае.Може пък някой да няма нужда от това,което ти и да му харесва да си живее в заблуда,и да е редовно "отравян",и ако решиш да му помогнеш насила-да те намрази!В крайна сметка,я да се беше опитал някой преди време да ми отмъкне някои "отрови"-щях да му счупя главата,и преносно,и буквално!  ;D
P.E.A.C.E. хората нямат доверие първо на себе си и затова следва недоверието в другите,и въобще.Все по-често забелязвам хора,които толкова енергия хабят,за да поддържат различни фобии,страхове и прочие,че се чудя как живеят изобщо.А като се има предвид,че преди време и аз живеех така-плаша се честно.За изискванията и очакванията-лошо е,но по-лошото става,когато (не)им се сбъднат.В единия случай един човек иска да речем нещо/някой-получава го,но е пропуснал някои "подробности" и тогава целият свят му е крив на въпросния.Е,втория случай,когато нещо просто отказва да се изпълни според очакванията на някого-тогава вече става по-забавно.Изумява ме за колко кратко и най-хрисимият човек може да се превърне в брутален,който псува,вика,бие се или пък играе ролята на "жертва",и той видиш ли няма грам вина,а те другите са му виновни за всичко,"изродите" му мръсни,които отказват да правят всичко за него,да му се кланят,и да са му слуги... ;D  ;D 
« Последна редакция: Април 30, 2010, 23:31:07 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Gerda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #12 -: Май 01, 2010, 21:22:57 pm »
Когато имаш желанието да водиш съзнателен живот,осъзнаваш и хубавите и отровните неща които ни заобикалят.Решението и за хубавото и лошото е едно,опознаваш го, изживявяваш го и минаваш напред.Аз самата чувам от време на време размазващия механичен звук без никаква техника наоколо, потискащ е доста, разбирам да бях луда но лудите чак пък елекронни звуци, едва ли чуват.Това е едно от последствията до които води осъзнаването не виждаш само положителните работи,защото нашето измерение е учебен полигон и за двата полюса.А относно токатите прекрасната турска думичка заместваща богатия ни български език,това е начинът когато мозъкът излезе в отпуска.

Неактивен Blue|_Star

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 639
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #13 -: Май 01, 2010, 21:45:20 pm »
Когато имаш желанието да водиш съзнателен живот,осъзнаваш и хубавите и отровните неща които ни заобикалят.Решението и за хубавото и лошото е едно,опознаваш го, изживявяваш го и минаваш напред.Аз самата чувам от време на време размазващия механичен звук без никаква техника наоколо, потискащ е доста, разбирам да бях луда но лудите чак пък елекронни звуци, едва ли чуват.Това е едно от последствията до които води осъзнаването не виждаш само положителните работи,защото нашето измерение е учебен полигон и за двата полюса.А относно токатите прекрасната турска думичка заместваща богатия ни български език,това е начинът когато мозъкът излезе в отпуска.
Gerda,токата турска дума ли е?Мислех,че е италианска,но може и турска да е.Чудя се какъв е буквалният превод на тази думичка,иначе смисълът е ясен. :)
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Gerda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Re:"Виждате" ли невидимата отрова?
« Отговор #14 -: Май 01, 2010, 22:48:03 pm »
Буквално значи плесница/шамар, думата си е абсолютно турска, дори в Турция има малък град носещ името Токат.
« Последна редакция: Май 01, 2010, 22:49:17 pm от Gerda »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
46474 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13641 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
13102 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
18254 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
10411 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27