Автор Тема: НЛО от миналото  (Прочетена 14561 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
НЛО от миналото
« -: Април 22, 2010, 22:05:44 pm »
http://www.lah.ucoz.com/forum/5-400-1

http://radosvet.net/file/images/6896-drevnyaya-figurka-iz-chastnoj-kollekcii.html

Частна колекция от Южна Америка.

А долните снимки са от колекцията на Джулсруд.Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: НЛО от миналото
« Отговор #1 -: Май 25, 2012, 15:54:03 pm »
Изобразителното изкуство така увлича някои изследователи на НЛО „феномена“ , че те забравят съзнателно или не, да се задълбочат в това което виждат и това което ще представят на публиката като доказателство за съществуването на НЛО( в този пост съкращението използвам само по отношение на извънземни НЛО). Ще се възползвам от труда на един италианец (Diego Cuoghi) за да ви покажа няколко интересни картини. Започвам с моя преразказ с елементи на съдържание  :D .
CARLO CRIVELLI, Annunciazione(възвестяване) (National Gallery, London)

Обикновено уфолозите представят тази картина с доста лошо качество и я прелагат като доказателство за присъствие на НЛО в облаците, както е отбелязал и Диего. За тяхно съжаление са далеч от истината. Да видим от кой идва този „мистериозен лъч“.

Опс, то не било летяща паница, а ангели.Това е доста често използвана форма на изобразяване на божественото, както ще видим и в Annunciation от Luca Signorelli. В сайта на Диего има още доста примери( ще дам линк в края).

Annunciation by Luca Signorelli


Да не си помислите, че разпването на Исус е станало без зоркия поглед на нашите „създатели“ , „роднини от дълбокия космос“…


Не са били те. Те обикновено спасяват планетата и са много заети. Затова на картината са антропоморфните изображения на слънцето и луната, присъщо на византийския стил и ортодоксалната църква. 

Високи Дечани Косово
Диего е цитирал James Hall (Dictionary of Subjects & Symbols In Art ):
„Слънцето и луната, по едно от страните на кръста са обичайна характеристика на средновековните разпвания. Те оцеляват до ранния ренесанс но са рядко виждани след 15-ти век. Техния произход е много древен. Било е обичай да се представя слънцето и луната като изображения на езическите богове на слънцето в Персия и Гърция, практика която е продължила в римски времена да се изобразяват императори на монети.“
„…Слънцето понякога е представено просто като бюст на мъж с лъчист ореол, а луната като жена с полумесеца на Диана. По-късно те са редоцирани до два прости диска като луната има полумесец в диска (могат да са носени от ангели). Слънцето е от дясно на Исус, а луната от негово ляво.“


Museé de Cluny, Paris

ОТ ЛУКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ
Гл.2 
4. Тръгна и Иосиф от Галилея, от град Назарет, за Иудея, за града Давидов, наречен Витлеем, понеже беше от дома и рода Давидов,
5. за да се запише с Мария, сгодената за него жена, която беше непразна.
6. А когато бяха те там, дойде й време да роди;
7. и роди своя Син първенец, пови Го и Го положи в ясли, защото нямаше за тях място в странноприемницата.
8. В тая същата страна имаше пастири, които нощуваха на полето и пазеха нощна стража при стадото си.
9. И ето, яви се пред тях Ангел Господен, и слава Господня ги осия; и се изплашиха твърде много.
10. И рече им Ангелът: не бойте се: ето, благовестя ви голяма радост, която ще бъде за всички човеци;
11. защото днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ;
12. и ето ви белег: ще намерите Младенец повит, лежащ в ясли.
13. И внезапно се яви с Ангела многобройно воинство небесно, което хвалеше Бога и казваше:
14. слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!
15. Когато Ангелите си отидоха от тях на небето, пастирите си рекоха един другиму: да идем до Витлеем, и да видим случилото се там, за което ни възвести Господ.
16. И дойдоха бързешком, и намериха Мариам и Иосифа, и Младенеца да лежи в яслите.
17. А като видяха, разказаха каквото им бе възвестено за тоя Младенец.
18. И всички, които чуха, почудиха се на това, що им разказаха пастирите.
19. А Мариам спазваше всички тия думи, като ги слагаше в сърцето си.
20. И върнаха се пастирите, славейки и хвалейки Бога за всичко, що чуха и видяха, както им бе казано.
(Българска Ортодоксална Библия изд.1992 София)И това не е НЛО, а изображение на начина по който е известено на пастирите за раждането на Исус.


Има още много, но най-добре ги разгледайте сами >  http://sprezzatura.it/Arte/Arte_UFO_eng.htm

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: НЛО от миналото
« Отговор #2 -: Май 25, 2012, 16:43:08 pm »
Наистина е интересно. Но все пак да не забравяме, че това са картини, а не фотографии.

Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: НЛО от миналото
« Отговор #3 -: Май 25, 2012, 17:26:04 pm »
Някой ако ми покаже фотография от средновековието много ще ме зарадва  :blum1:

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: НЛО от миналото
« Отговор #4 -: Май 25, 2012, 17:36:08 pm »
Добре де. Аз ако сега нарисувам картина с некви неща и едно мънинко НЛО, какво означава това? Че съм го видяла, че има извънземни?
Аз не отричам съществуването на НЛО, извънземни и т.н. , но това не е доказателство. Не всяка картина показва действителноста, а може би по-скоро фантазия.

Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: НЛО от миналото
« Отговор #5 -: Май 25, 2012, 18:15:34 pm »
Не показах картините с цел да подкрепя съществуването на извънземни, а да покажа как някои уфолози интерпретират картините, че и други видове изкуство от по-стари времена. За съществуването на извънземни посетители на земята съм меко казано скептичен, а за НЛО съм сигурен, че има. То и балон ще мине за НЛО, ако е неиндентифициран :D .

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re: НЛО от миналото
« Отговор #6 -: Май 25, 2012, 19:29:56 pm »
Ичи,

Я мойто момче се върни още по-назад в миналото от средновековието! Примерно преди няколко хиляди години и върви на друг континент, а не в старата Европа.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HOs2uHbQrCQ

Като искаш, ето ти и снимки на обектите във видеото, но много внимателно прочети текста, за да видиш, за какво става дума:

http://geolines.ru/publications/NEW-IN-HISTORY/NEW-IN-HISTORY_116.html

И ако и това не ти стига, ето ти уголемен формат на снимките с някакъв повърхностен, но доста задълбочен анализ:

http://oko-planet.su/phenomen/phenomenscience/107755-raskrytie-tayny-pravitelstva-meksiki-o-vnezemnyh-civilizaciyah.html

Е, аз пък искам да ти покажа, че в още по-стари времена от жалкото средновековие, хората са били много по-непосредствени и са казвали нещата без заобикалки. В средновековието са говорели за Господ и слугите му, щото е имало инквизиция, а в миналото не са били страхливци и са били откровени със себеподобните си. Знаеш, какво е станало с Галилей, когато е публикувал труда си, в който е твърдял, че Земята се върти около Слънцето. Знаеш, предполагам, и какво се е случило на Джордано Бруно, щом е решил да не се отрича от знанията си. Да, но в миналото на такива хора въобще не им се е налагало да се боричкат с някого, за да разпространяват истината, такива хора просто са оставяли за поколенията картинки с пиктограми върху злато.

И необходимо ли е да казвам, на колко много места има оставени пиктограми върху скалите с изображения на космически кораби, вимани, извънземни и т.н.? Необходимо ли е да казвам, колко места с такива древни изображения умишлено се унищожават, както е станало наскоро в Пакистан, където са открити няколко десетки хиляди пиктограми, а след това умишлено са унищожени по-голямата част от тях?
« Последна редакция: Май 25, 2012, 19:31:28 pm от SMSI-H »

Неактивен divoom12

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re: НЛО от миналото
« Отговор #7 -: Май 25, 2012, 21:32:04 pm »
Има цяло шоу, в което се говори за древни извунземни и т.н. Казва се "Ancient Aliens" . Досега съм изгледал всички серии и не съм останал разочарован. Има 4 сезона, днес излиза най-новата серия, а предишната не излезе. Беше спряна от американското правителство. ( така се говори)
There is no escaping, there's no place to hide.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: НЛО от миналото
« Отговор #8 -: Май 25, 2012, 21:32:44 pm »
Малко като, че ли извън темата, но... Ичи и kalan ме провокираха.

В подкрепа на SMSI-H и противно на Ичи и kalan ще кажа, че дори и човешкото въображение и фантазии не са безгранични. Дори напротив разберете, че въображението и фантазиите ни са ограничени от рамката на познанието и нивото ни на развитие за съответното време в което живеем.

Не говоря конкретно по посочените картини с чисто библейски сюжети, където кой, какво е влагал в изображенията не можем да знаем, а само да предполагаме, но все пак изобразяването им е било провокирано от нещо, което малко или много е било интерпретирано според тогавашното им познание и представи и малко или много художествено поукрасени...

Не може да се излиза с твърдение, че рисунки на които очевидно има документирано да го наречем НЛО, защото то е било такова за тях, както и за нас си е било и ще бъде "неидентифициран обект", че това видиш ли е израз на някакво въображение и фантазии! ... Та такива документи запечатали нещо което е направило впечатление на тогавашните хора и те не са имали никакъв друг начин да изразят това необяснимо нещо, на което са станали свидетели или което са чували от други и от предания, не може с лека ръка да бъдат окачествявани като фантазии. Хората са запечатвали необяснимото направило им впечатление още от пещерната ера по камъните в пещерите, в глинени фигурки, в картини, в писмени произведения... за каква фантазия и въображение изобщо говорите?! Седнете малко и се запознайте с човешката психика... колкото и да ти е развинтено въображението, то е ограничено от нивото ни на познание за света и вселената! Не можем да фантазираме и да си въобразяваме неща които са далеч отвъд границите на познанието ни.

Ако човекът от каменната ера имаше въображението и фантазиите на днешния човек то нямаше да се развива постепенно с хиляди години, а щеше да си развие цивилизацията експлозивно отведнъж още тогава на днешно ниво, че и оттатък биля. Дали някой кроманьонец още тогава си е фантазирал за космически совалки и орбитални станции за телевизори и GSM-и или е лежал в пещерата и си е представял как разлиства книга с картинки? Ако можеше да си въобразява такива неща вероятно още тогава щеше да се мъчи да ги направи! Може ли да си фантазира за летящи камъни? Може, ако е видял поне веднъж камък да лети или ако го е чул от друг дивак! Може ли да си фантазира за огнени колесници... не може, дори и да го види защото първо не познава и си няма понятие какво е колесница след хилядолетия, когато открие колелото и започне да прави колесници тогава може да интерпретира по подобен начин видяното. А ако можеше да си фантазира такива неща, то щеше да изобрети колесницата още тогава.

С две думи: човек не може да фантазира далеч отвъд границите на познанието! Ако можеше щяхме да опознаваме светът фантазирайки и вероятно днес в познанието и развитието си щяхме да сме нещо съвсем различно и заселили много други светове. Човек може да фантазира близо, около или малко отвъд границите на познанието си и ни повече ни по-малко!
« Последна редакция: Май 25, 2012, 22:09:04 pm от forcomnet »

Неактивен de4i

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re: НЛО от миналото
« Отговор #9 -: Май 26, 2012, 11:52:22 am »
 Много добре си изложил идеята си. Напълно я подкрепям, макар да не можех да я изразя. Благодаря.
Това в областта на картинното /визуалното/ изразяване.
 
В областта на речта са налице митовете и легендите  - за самодиви, ангели небесни, великани и други НЕчовешки същества.
 

Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: НЛО от миналото
« Отговор #10 -: Май 26, 2012, 14:42:08 pm »
Темата се раздвижва, а това е добре.
SMSI-H, моля да не ме превръщаш в „мойто момче“ , дори баща ми(а ти не си ми такъв) не ме адресира така, а в другия случай някой би си помислил, че си с определени наклонности.
Съжалявам, че няма да мога да коментирам рускоезичните линкове, които ми предложи, просто не разбирам руски.
Сега за „откритието“ или „пре-откриването“ на тези, наистина доста любопитни артефакти от Nassim Haramein и  Klaus Dona.
Цялата информация около тези открития е подозрително малко. Единственото, което се намира (или поне аз намерих) е тази малка част от презентацията на двамата „духовни археолози“ , както се наричат. Тя започва с думите на Нассим, че си трябва време за интерпретацията и декодиране на подобни находки. След тези две действия се очаква, че думи като „предполагам“ , „това трябва да е Земята“  , „можем да предположим“ и други подобни да са сведени почти до 0 ( А защо Клаус оставя Нассим да води презентацията? Може би за да се включи с доза физика, в която той май не е много добър http://azureworld.blogspot.com/2010/02/nassim-haramein-fraud-or-sage-part-2.html ) Но това в този случай не трябва да ни затормозява, защото презентаторите са Нассим и Клаус. Ако си направите малко проучване ще забележите, че тези псевдо учени нямат подкрепа от научните среди и общо взето са самоуки. И явно дори уикипедия се е отказала от тях http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Articles_for_deletion/Nassim_Haramein_(2nd_nomination) .
Да се върна отново на видеото. Обърнете внимание, когато питат Клаус от къде са артефактите той отговаря Централна Америка, след това замисления Нассим (защо ли?) веднага казва на един от публиката, че не трябва да се снима. Странно ми се струва, това да правиш най-големите открития в историята и да не позволяваш да се снима. Но те си имат камерка за да могат да пуснат точно колкото трябва, и да разпалят въображението на хората. Надявам се някой да успее да открие цялото видео с презентацията, аз не можах.
„Изненадващо“ тези нови открития се свързват с филма “Revelations of the Mayans 2012 and Beyond”. И отново след малко проучване се оказва, че всичко около този филм и предполагаемите открития е пълна каша. Измами, кражби, фалшиви личности, филантропи и т.н.  http://ascendingstarseed.wordpress.com/2012/05/10/revelations-of-the-mayans-2012-and-beyond-producer-flees-with-film-and-computers/
http://www.thewrap.com/movies/column-post/mayan-mystery-documentary-financier-accused-fleeing-film-footage-exclusive-38921 - Разгледайте и линковете от тази статия за повече инфо.
Всичко мирише в тая история, което пък не доказва, че е лъжа. Но съгласете се, че вони ама яко вони. Спомняте ли си едни от предните открития на Клаус и по-точно, онази пирамидка с окото, пре-санскритския надпис и съзвездието Орион? И сега ни казват, че видиш ли мексиканското правителство ще декласифицира някои мнооого интересни артефакти на маите в които уж се казвало, че след 20-25 години човешката популация ще намалее с около 90%. Ама мирише не се трае.
divoom12, сам го написа „ШОУ“, и то на не коя да е телевизия.
Forcomnet, къде видя да съм написал нещо за фантазия или въображение (като изключим сегашния пост)? 
„Не говоря конкретно по посочените картини с чисто библейски сюжети, където кой, какво е влагал в изображенията не можем да знаем, а само да предполагаме, но все пак изобразяването им е било провокирано от нещо, което малко или много е било интерпретирано според тогавашното им познание и представи и малко или много художествено поукрасени...“  - Можеш да знаеш, само че трябва да се поразровиш за доказателства. Нали за да нарисуваш нещо първо трябва да имаш идея какво ще е то. Е, ако си направиш труда ще разбереш каква е била идеята зад изобразяването на такъв сюжет.
„Не може да се излиза с твърдение, че рисунки на които очевидно има документирано да го наречем НЛО, защото то е било такова за тях, както и за нас си е било и ще бъде "неидентифициран обект", че това видиш ли е израз на някакво въображение и фантазии! ... Та такива документи запечатали нещо което е направило впечатление на тогавашните хора и те не са имали никакъв друг начин да изразят това необяснимо нещо, на което са станали свидетели или което са чували от други и от предания, не може с лека ръка да бъдат окачествявани като фантазии. Хората са запечатвали необяснимото направило им впечатление още от пещерната ера по камъните в пещерите, в глинени фигурки, в картини, в писмени произведения... за каква фантазия и въображение изобщо говорите?! Седнете малко и се запознайте с човешката психика... колкото и да ти е развинтено въображението, то е ограничено от нивото ни на познание за света и вселената! Не можем да фантазираме и да си въобразяваме неща които са далеч отвъд границите на познанието ни.“ – Доста объркано, поне за мен. Човешката психика казваш. Не е ли съвременната човешка психика и въображение, което тълкува древни изображения според днешните знания? Къде са писмените преводи от откритията на Клаус и Нассим? За какво са ни, нали двамцата ще ни предложат достатъчно храна за въображението и фантазията, случайно свързваща ни с тяхната философия за това как стоят нещата. Най-обикновен трик е да предлагаш идеи с малко информация и да оставиш останалото на искащия чудеса. Понякога пък се използва обърната психология (Reverse psychology), когато искаш определен резултат.  Фантазиите и въображението обикновено ни водят до самозаблуждения, защото са базирани на малко информация и много желание. 
Като за край ще ви припомня, че историята помни не един или два опита за измама с артефакти. Потърсете например за професор Johann Beringer.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re: НЛО от миналото
« Отговор #11 -: Май 26, 2012, 21:24:35 pm »
Ичи, ти да не очакваш древните художници и писатели да ти говорят за зелени човечета, извънземни и НЛО в пряк текст? За тях те са били просто  БОГОВЕ. То и сега се страхуват, но нещата не опират само до страх, а и до познания. Защитаваш много слаба позиция, дори невъзможна.

Неактивен Ичи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: НЛО от миналото
« Отговор #12 -: Май 26, 2012, 22:16:54 pm »
bojinka, в предните си постове просто искам да покажа, че не е нужно да се лапа всичко което ни подхвърлят разни съмнителни субекти. Надявам се сам виждаш какви ги говорят Джордан Максуел, Майкъл Тзарион, Дейвид Айк, Кристофър Ерърард, Стивън Гриър и още много  такива. Да не позволяваме на заблудените да ни заблудят. Все пак ако оставим  неистини да навлязат в живота ни ние ще отговаряме пред останалите с такива, а това прави живота нещастен и проблемите се задълбочават.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: НЛО от миналото
« Отговор #13 -: Май 27, 2012, 02:24:44 am »
Ха, вие ще вземете и да се сбиете...

... Forcomnet, къде видя да съм написал нещо за фантазия или въображение (като изключим сегашния пост)?
... Доста объркано, поне за мен. Човешката психика казваш. Не е ли съвременната човешка психика и въображение, което тълкува древни изображения според днешните знания?
... Фантазиите и въображението обикновено ни водят до самозаблуждения, защото са базирани на малко информация и много желание.

Ами виж сега, не е необходимо да кажеш нещо директно, поста с картинките и коментарите за "уфолозите" е показателен за отношението ти към нещата. А и коментарът ми не е провокиран единствено от теб, така че не може да отнасяш написаното единствено към себе си. Но пък виждам желание за опит да прехвърлиш всичките онези "небесни обекти" към художествен опит за "изобразяване на божественото"... ОК, така е но, това "божественото" което се изобразява явно е плод на фантазия и въображение, така поне излиза без да го казваш! Да, ама не! Искам да кажа, че човекът в древността за да изобрази хора, божества или ангели по небесата, в облаците, когато хората ходят по земята явно някой, някога се е сбълскал с такова явление, а от там предания, митове и легенди които водят до това. Иначе няма как да му се роди в главата нещо което съзнанието му не може да допусне - хора да живеят в облаците! Казваш скептичен си към присъствието на извънземни на Земята... обаче някога, някъде поне веднъж такова нещо се е случило високоразвити "неземни същества" да слезнат на Земята, иначе няма как на човек в главата да му се зародят божества живеещи по небесата когато човек не може и да си представи да се отдели и на метър от земята. Те божествата и впоследствие религиите не са дошли от нищото ей така плод на фантазии!

Възможно е писанията ми да са объркани за теб... понякога и аз си се обърквам. Но не бъркай съвременната психика и въображение с тези на древните... ние от нашата позиция днес можем да тълкуваме техните изображения, а те дали биха могли да тълкуват нашите, ако им попаднат??? Трите въпросителни не са случайни, а показват категоричност в отговора който следва, а той е... НЕ! Изобщо не биха могли! Това което ние можем днес да си представяме дори и в една хилядна не е било възможно за древните.
Ако от древността до наши дни да речем пришълци са идвали неколкократно на Земята, но са излизали всеки път от дълбините на морето и никога от небето дали някога човекът щеше да седне и да нарисува божество в небето??? Каква би била причината да нарисува нещо там където той никога не би могъл да си помисли и представи, че може да съществува?

Казваш фантазиите и въображението ни водят към заблуждение... да вярно! И тогава и днес... все още, понякога... но това не означава, че трябва да ги подминаваме махвайки леко с ръка.

Днес имаме много красноречиви, а също и не чак толкова  красноречиви доказателства за чуждо присъствие в древността, а особено когато се съберат накуп се допълват и нещата стават просто очевадни и не разбирам хората които всячески отказват да приемат очевидното дори и то да им избожда очите.

Между другото тук изобщо не коментирам същината на темата и дали изобщо са автентични онези фигурки... дали някой се е заблудил или целенасочено манипулира... те не ме интересуват. Нямам време и възможност да седна и да ги проучвам.

Накрая пак ще повторя... всички онези странни неща които човекът е надраскал в пещерите, описал в предания, нарисувал в картини, претворил във фигурки си има някаква чисто материална и реална основа някъде там далеч или не толкова далеч във времето. Човешкото въображение не е толкова безкрайно, че да може да сътвори неща които съзнанието не би могло да допусне, а то допуска неща само от познатия му свят.

Неактивен Judith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
Re: НЛО от миналото
« Отговор #14 -: Май 29, 2012, 14:24:13 pm »Ичи, как ще коментираш това?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27