Автор Тема: Бети Хил - неудобното интервю  (Прочетена 10463 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Бети Хил - неудобното интервю
« -: Март 20, 2010, 21:36:44 pm »
Интервю с легендарната Бети Хил - „бабата” на всички отвличания

Източник: http://mcadams.posc.mu.edu/weberman/betty.html
Автор: Питър Бруксмит
Првод и допълнителни бележки: stiver
Интервюто е публикувано за първи път в английското списание „Fortean Times”, брой 110, 1998.

Бети Хил и съпругът й, Барни вероятно са станали жертви на отвличане от НЛО през Септември 1961. По-късно събитието се превръща в модел за подражание в днешните, все по-претенциозни твърдения за отвличанията от извънземни. Но тези разкази не впечатляват особено Бети Хил, както забелязва Питър Бруксмит при посещението си в дома й в Ню Хампшър.

Бях чувал за критичното отношение на Бети към станалия напоследък модерен сред уфоложките среди феномен отвличане от извънземни. Естествено, питах се до колко ние с Бети можем да стигнем до съгласие по въпроса. Говорихме много за котки (изглежда, че около петнайсет екземпляра благоволяваха да посещават дома й, въпреки че тя твърдеше да са само пет) и политика, както и за нейното собствено отвличане. Но това, което вероятно ще заинтригува повече хората, е нейното не токова положително отношение към днешните твърдения за отвличания

През 1995 Бети Хил публикува книгата си „Един разумен подход към НЛО”, където разказва за собствения си многогодишен опит в изследването на НЛО и отвличанията. „Имам чувството, че повечето НЛО организации не харесват книгата ми,” ми писа тя преди срещата ни. „Никой от тях не написа мнение за нея.”


Бети и Барни Хил

Вие вероятно изпитвате известно огорчение от това, че този феномен е поел пътя, по който се развива днес.

Аз полагам много големи усилия да не изпитвам чувство за вина заради глупаците, които тълкуват погрешно моя случай. Причината, поради която написах тази книга е да се опитам да обясня на хората, че те трябва да стоят на страна от хипнозата. Не позволявайте на никого да бърника в мозъка ви. Искам да кажа, че си имате достатъчно проблеми със себе си, за да допускате други хора допълнително да усложняват живота ви.

Целият проблем днес е липсата на разбиране за хипнозата. Първата степен на хипноза е внушението. Тя може да е полезна за човек, който искат да отслабне, или да откаже цигарите, или нещо подобно. Но ако кажете на някого: „Ти си убил човек!” в първата степен на хипноза, той ще прекарат остатъка от живота си в търсене на мъртвото тяло. Същото е когато някой се подложи на хипноза за отвличане от НЛО - несъмнено ще си го получи. Всичко се провали през последните 10 години. Когато човек реши, че е бил отвличан, първото което му казват е: „О! Ти обезателно трябва да се подложиш на хипноза.” И това проваля всичко. Вие дори не знаете дали човекът изобщо е бил отвличан. Когато някой ми каже: „Мисля, че съм отвличан от извънземни.” Първото нещо, което му казвам е „Добре, но ако си се подлагал на хипноза, довиждане.” Барни и аз бяхме подложени на медицинска хипноза. Такава се прилага при операции. По телевизионната програма „48 часа” показаха как правят сложна коремна операция на жена под такава хипноза. Нищо друго. Само медицинска хипноза. Човек тогава няма никакъв контрол. Не можеш да се движиш, не можеш да говориш, не можеш да направиш нищо докато не получиш разрешение от доктора. Но медицинската хипноза е почти непозната в тази страна (САЩ). Такава се прави в Съветския Съюз. Говорила съм с един психиатър, който я прилага в Халифакс, Нова Скотия.


Бети и Барни Хил под хипнозата на Д-р Саймън

Аз мога да правя хипноза и мога за 20 минути да те накарам да повярваш, че си бил отвличан от извънземни. Като едното нищо мога да го направя. Можеш да го внушиш на всеки. Разбираш ли, хипнозата, която те сега прилагат при отвличания е това, което ние наричаме „Полет на фантазията”. Аз го правя с цели групи от хора. Поставете ги в лек транс и им дайте да си избират. Можете да се качите на борда на НЛО, можете да се върнете в минал живот, можете да се разходите набързо из галактиката, или да се пренесете в бъдещето. Деветдесет и пет процента от тях ще си ”спомнят” предишен живот.

Значи вие бихте повярвали в отвличане припомнено при медицинска хипноза, но не и при по-лека форма на техниката, каквато използват хора като Джейкъбс, Хопкинс и Мак?

Когато хората разказват странни истории подобни на халюцинации, илюзии, фантазии, сънища, нещо което им се е сторило, че са видели, чули или прочели, първото което трябва да се направи е да се отхвърлят всички тези вероятности и чак след това може да предполагаме, че имаме реалната картина. През всички тези години, които работя с хората, някой все ще ми се обади, особено след като е гледал филма за мен „Инцидента НЛО” и ще каже „Аз мисля, че съм бил отвличан.” Обикновено отговорът ми е: „Добре, знаеш ли, ние не знаем наистина.” Аз работех с тези хора и ние успяхме да разберем защо те мислят, че са били отвличани, когато това всъщност това не е така. В резултат успях да си създам критерий, по който да различавам истинските случаи от фантазиите. Казват, че само в тази страна (САЩ) 3 милиона души са били отвличани и не веднъж а периодически. Вие разбирате ли, че това означава три или четири хиляди души са отвличани всяка нощ? Само в тази страна? Аз не знам как самолетите успяват да се провират в блъсканицата.


Кадър от филма за Бети и Барни Хил „Инцидента НЛО”

Повечето изследователи на отвличания твърдят, че те трябва да са истина щом разказите на свидетелите съвпадат.

Разбира се, че за тях разказите са истински, защото им разказват същите неща! Вие знаете за тези групови терапии. Една жена ми се обади да ми каже, че се е отказала. Оплака ми се, че и е дошло до гуша. Всички тези групови терапии обикновено завършват с „Ще ти покажа аз какъв секс съм правил на борда на НЛО, ако ми покажеш ти какъв секс си правила на борда на НЛО”. Без значение за какво се говори там, всички отговарят с „И аз!” Аз ги наричам „Хората И-Аз”. Като се има предвид, че всяко отвличане е напълно различно. Няма повторения. Всъщност, вие никога не сте и чували за истинските отвличания, защото никой не пише книги за тях. Повечето хора, които са били наистина отвличани имат същото поведение каквото Барни и аз имахме навремето. Това си беше наше преживяване и на никой друг не му влизаше в работата. Но ние след това станахме известни. Но те изпитват същото като нас. Това си е нещо само между тях и НЛО.

Когато четеш книгите на Бъд Хопкинс имаш чувството...

Аз, не!

...че свидетелите разказват по един модел на преживявания, докато в книгите на Дейвид Джейкъбс .

И неговите книги никога не чета.
Бъд Хопкинс (ляво), художник и Дейвид Джейкъбс (дясно), историк - Двама от най-известните „специалисти” в областта, интензивнопрактикуващи регресивна хипноза като метод за възвръщане на паметта  изтритата от „извънземните”. Пропагандатори на хипотезата за злонамерените извънземни, създаващи хибриди с  цел колонизация на Земята.

...неговите хора следват друг шаблон, а тези на Д-р Мак пък са съвсем различни. Има прилики в историите разказани на един изследовател, но историите разказани на отделните изследователи се различават помежду си. Струва ми се, че самите изследователи влияят на това, което им се казва.

Точно така!
Д-р Джон Мак, психолог, професор от Харвардския Университет, водещ авторитет в областта на отвличанията, пропагандатор на хипотезата за добронамерените извънземни и ролята на отвличанията за духовната трансформация на човечеството. Протеже на Лоурънс Рокфелер.

Ако този вид хипноза, който те използват произвежда фантазии, защо хората имат точно такива фантазии?

Защото изследователите, които ги хипнотизират ги насочват към тези фантазии. Те им ги внушават. Те са много, много вредни хора. Не се интересуват кого ще наранят за да накарат хората да купят една книга. За пари. Ето, като едно момиче, което познавам. Била е на десет години, когато веднъж, на почивка с родителите си, влиза в гората да се разходи. И закъснява да се върне на време. Родителите й крещят по нея, брат и крещи: „Къде беше? Ние бяхме готови да викаме полиция.” Но момичето само се разхождало в гората.

Години по-късно, вече като жена, започва да се пита: Дали не съм била отвлечена от НЛО? Въпреки че не е виждала никога НЛО. Така започват посещенията и при известен специалист по отвличанията, които продължават девет години. През всичките тези девет години тя се среща с всички онези жертви на НЛО отвличания, които й разказват историите си с най-малки подробности, за това какво им се е случило на борда на летящите чинии. А след това той я подлага на хипноза. Девет касети със спомени от отвличания, започващи от три годишна възраст!

Знаете ли какво се случи след това? Влезе в армията. Била в армията около шест месеца, докато един ден и сложили белезници и усмирителна риза и я вкарали в лудницата. Сега тя твърди, че някой отнякъде изпратил една от касетите със записи от хипнотичните сеанси на военните. Мен това ме съмнява. Ако някой е изпратил касетата, те щяха само да я привикат на разпит.

Аз мисля, че тя беше наистина особена. От тогава не е спряла да има халюцинации. Сега даже е омъжена за извънземен. Имала е два насилствено взети ембриона. Не може да си намери работа и да я задържи. Не може да се сближи с никого. Написа книжка, но никой не иска да я погледне, защото е точно същата като всички останали.

Попитах този специалист по отвличанията дали я е подлагал на хипноза. Той отвърна: „Да.” Аз казах: „Но ти не си имал никакво основание да я подлагаш на хипноза.” А той: „Да, но това я накара да се почувства по-добре.” Не знам дали тази жена е била душевно болна от преди това или всичко това я е побъркало. Изпратих и индиански капан за сънища. Нали знаете, от онези, които хващат лошите сънища и пропускат само добрите. Може пък това да й помогне с нещо.
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #1 -: Март 20, 2010, 21:45:13 pm »
Какво мислите за апокалипсиса, за който толкова много от пациентите на Д-р Мак говорят.

Е, ние всички ще умрем. Светът ще свърши в деня, в който умрем, индивидуално, за всеки един от нас. Разбира се той ще продължава и без нас. Светът няма да свърши. И таз хубава!

А какво ще кажете за пациентите на Д-р Мак, които казват, че са преродени?

Ами... Аз не вярвам в прераждане! [смее се] Виждате ли, моят проблем май е по-голям. Аз не мисля, че вярвам в живот след смъртта.

Друго нещо, за което Д-р Мак говори е за честите паранормални преживявания, които пациентите му имат. Вие имали ли сте някога нещо подобно?

О, не! Много хора твърдят, че за да видиш НЛО трябва да си екстрасенс, нали? Така. Аз минах курс за развиване на екстрасенсорни способности. И знаете ли какво? Аз все още държа рекорда за най-ниска оценка, която някой някога е получавал. [смее се] Ако има два отговора, аз ще уцеля винаги неправилния. Аз съм толкова екстрасенс, колкото една умряла риба.

Като говорим за влияния, забелязано е, че хората във Великобритания, които мислят, че са били отвличани, са съобщавали главно за високи, руси извънземни, а не за малките сиви. По-късно, през 1987 Уитли Стийбър публикува книгата си Communion и съобщенията за отвличания от сиви изведнъж се утроява.

Аз съм срещала един от тези! Венерианец! Сигурно! През 1978. Беше метър и осемдесет, рус със сини очи. И също не беше от този свят [кикоти се]. Казваше се Питър. Сега живее в Европа [още се смее]. Но хората от НЛО, е, виждал си рисунките. Те нямат нищо общо с чудовищата с очи като насекоми на Бъд Хопкинс.

Ако не знаеш че някой, който твърди, че е бил отвличан, е бил подлаган на хипноза преди това, би ли могла да определиш дали историята му е истинска или не? Истинските случаи толкова ли са различни от стандартните разкази за отвличания, които показват по телевизията и др.?

Истинските отвличания са абсолютно различни от това което показват. Хората от НЛО, аз не казвам, че „извънземните” са хора, но те са различни. Има определени, основни физически белези, по които се различават. И човек, който наистина ги е виждал, знае това. И истинските отвличани нямат нужда от терапия. Не само това, но и животът на всеки един от тях се е променил. За добро. За него това е бил един много положителен опит.

Професор Джон Салтър [сега известен като Джон Хънтър Грей] от Северна Дакота, той и синът му са били спирани. Аз не мисля, че действително са взимани на борда на НЛО, но хората от НЛО са излезли и са разглеждали подробно камиона му. Правили са им някакви изследвания, някаква инжекция, което оставило кръгъл белег и следа от убождане. И след това, по отношение на здравето му, сякаш бил прероден. Всякакви предишни проблеми изчезнали. Сега той не спи повече от 5 часа на нощ. Белегът на лицето му, който получил при автомобилна катастрофа, изчезнал. Бяха започнали да му се появяват бръчки, които сега ги няма. При него се наблюдаваха 22 различни физически промени. И никаква хипноза. Той ясно си спомня случилото се. Аз му казах - не се подлагай на хипноза. В действителност, Др. Саймън ни каза, че ние сме били толкова близо до спомнянето, че и да не бяхме отишли при него, щяхме да си спомним сами.

Мислите ли, че има нещо вярно в това, че хората от НЛО посаждат фалшиви спомени за да заличат истинските спомени от преживяването?

Преди всичко, както казах вече, Д-р Саймън подложи Барни и мен на медицинска хипноза. Това може да се направи и по време на разговор. Когато ми каза, че ме е поставил в транс, си помислих „Не може да бъде!” Аз обикалях из стаята, разглеждах картините. Той каза, „Обърни се и тръгни към мен.” И аз го направих, а той каза: „О, това е лесно!” Аз бях в транс. Мисля, че това е, което хората от НЛО правят. Гледат те в лицето, разговарят с теб и - щрак - вътре си. Дълбок транс. Така те контролират хората. Никога не съм казвала това публично. Но сега може да започна да говоря и за това.


Д-р Бенджамин Саймън

Д-р Саймън ни каза, че ще се наложи да се събираме всяка седмица за хипноза. Каза, че не трябва да оставаме повече от десет дни без хипноза, защото амнезията, в която той ни беше поставил щеше да отмине и щяхме да започнем да си припомняме неща, които са се случвали по време на неговите хипнотични сеанси. Така ние трябваше да поддържаме амнезията. Аз започнах да сънувам десет дни след срещата с НЛО. Те трябва да са приложили същия вид хипноза, като тази на Д-р Саймън. Няма никаква магия в това, което хората от НЛО правят. С нищо не е по-различно от това, което ние можем да правим.

Сигурно се чувствате малко раздвоена при мисълта, че сте бабата (ако не ме ударите за това, че ви наричам така) на днешния феномен отвличане от извънземни.

Вие осъзнавате ли какво можех да направя с това днес? Осъзнавате ли колко пари можех да спечеля от това? Знаете ли колко религии можех да организирам? Но на мен никога не ми е плащано за телевизионните програми. Никога по никое време. Никога не ми е плащано. Аз си имам своите разходи. Но ми беше казано, че хората от НЛО биха искали да бъде така. Погледнете посвещението на книгата ми. „На НЛО с любов.”

Може би едно от най-полезните неща, които някога са ми казвали е: „Стой на страна от НЛО експертите. Стой на страна от НЛО организациите.” И аз стоях. И благодарение на това си създадох контакти с някой от най-изявените учени в тази страна. Участвала съм в телевизионни предавания заедно с космонавти. НАСА притежава някои от снимките ми на НЛО. Тук са идвали всякакви хора. Съобщавали са ми за НЛО наблюдения от ЦРУ, ФБР, Пентагона. Мисля, че сега пазят мълчание, защото според мен, те наистина не знаят достатъчно. Мисля, че ни подготвят. Пускат малко информация тук, малко там, малко навсякъде. Мисля, че когато се направи официалното изявление, това ще стане едновременно в целия свят. В момента те нямат достатъчно доказателства. Въпреки че те имат телата. Аз съм сигурна в това. Аз съм уверена.

Телата от Розуел ли имате предвид?

Не знам от къде са, но те имат тела. Ще ви кажа от къде знам, че имат тела. Казах ви, че има два признака, по които хората от НЛО се различават от нас. Ние, отвличаните, никога не ги разкриваме кои са тези признаци. Един ден ми се обажда този човек и без да ми се представи, направо казва: „Искам да ви попитам, когато видяхте тези хора от НЛО, вие забелязахте ли... еди какво си...?” И аз си помислих: „Той ги е виждал, защото той знае.” Казвам му: „Да. А вие от къде знаете?” А той отговаря: „Аз правих аутопсията.”

Какво мислите за идеята, че те създават генетична кръстоска с хора?

Те не могат да се кръстосват с нас. Те нямат същите вътрешни органи. Това е толкова възможно, колкото и ние да се кръстосваме с шимпанзета. Аз не вярвам в хибриди, не вярвам в пренасяне на хора по въздуха през прозорците, не вярвам в минаващи през стените или през покривите. Или в импланти. Вижте, дайте да се разберем. Хората от НЛО не минават през стени. Хората от НЛО не разнасят хора нагоре-надолу в лъчи от светлина. Те се появяват осветени от светлина, но не качват никого със себе по лъчи от светлина.

Значи вие мислите, че хората от НЛО не правят такива фокуси?

Не, те са хора!

Защото и те са ограничени от законите на физиката така както и ние.

Точно така. Знаете ли, те показват тези скици на НЛО по телевизията, които създават напълно неправилно впечатление за това как изглеждат НЛО. Повечето НЛО са малки. Те не са по-големи от автомобил, тези, които идват тук. Някои от тях са около 6, може би 8 метра в диаметър. Но не са огромни. Най-доброто НЛО, което съм видяла, не съм го снимала. Аз просто стоях там с отворена уста. Едно от нещата, които могат да правят, и това не съм го казвала на никого, е че могат да се съединяват. НЛО се приближават и после внезапно се разпръсват във всички посоки. После се връщат и някак си се сглобяват заедно в едно. И така те изглеждат като един голям кораб. Аз повтарям на хората, че тези НЛО са тук от 1932. Те не отвличат хора, това са фантазии. Те никога не са наранявали хора. Просто като ги видите им кажете „Здрасти!” Бъдете дружелюбни към тях. Те са далеч от дома си. Но защо според мен НЛО са тук? Ами, погледнете така на нещата. Има огромен брой от тези огромни кораби около планетата. Те идват тук в своите малки, малки НЛО като в шопинг мол. Слизат тук за да си набавят каквото им е необходимо там горе.
 
Но за какво всъщност им е да качват хора там?

Изследователите не са ли правели винаги това? Изследователите винаги правят така. Даже Колумб е взел със себе си няколко индианци в Испания. Капитан Джон Смит е взел Пока’онтас в Англия. Така че, защо не? Аз не мога да кажа дали са взимали някого с тях. Може би. Не знам. Това беше едно от нещата от които се страхувах. Но ако е така [смее се], значи са се отказали.

Случаят Бети и Барни Хил

Твърди се, че Бети и Барни Хил са отвличани от извънземни през Септември 1961. Барни, тогава 39 годишен, работел като сортировач на поща в Бостън, за което се налагало да пътува по 200 километра на ден, от Портсмът и обратно. Бети, 41 годишна, била социален работник в щата Ню Хампшър. Един ден те спонтанно тръгват на излет с кола до Ниагарския водопад. За да избегнат приближаващата се буря, Бети и Барни решават да карат от Монреал до Портсмът през нощта.

На Шосе №3, близо до Ланкастър, Ню Хампшър, Бети забелязва ярка светлина близо до луната. Светлината изглежда сякаш ги преследва и те няколко пъти спират колата за да я разгледат по-добре. В даден момент Бети я вижда да пресича пред луната. Светлината се спуска до нивото на дърветата и те спират отново. Барни взима бинокъла си и тръгва през полето в посока на светлината. Приближава се на 15 метра от нея.

Сега вече той вижда, че това е обект приличащ на „голяма палачинка” опасан с редица от прозорци. През бинокъла си вижда няколко фигури облечени в униформи в нацистки стил. Внезапно, убеден че ще бъде заловен, той ужасен се втурва обратно към колата. По едно време те осъзнават, че са се отклонили от главния път. Двамата не помнят почти нищо от това, което е станало до връщането им на Шосе №3, близо до Ашлънд, когато чуват серия от пиукащи звуци. Пристигат в Портсмът на сутринта, след 7 часа пътуване, през което изминават само около 130 километра. От 29 Септември до 3 Октомври Бети сънува кошмари, в които група хуманоидни същества преграждат Шосе №3 и тя и Барни са отвеждани на борда на НЛО.

Подложени на хипноза от Д-р Бенджамин Саймън през 1963, двамата разказват приблизително една и съща история. Униформени хуманоиди с големи очи, малки сплеснати носове, и усти като цепнатини без устни се появяват в светлината на предните фарове на колата им и им махат да спрат. На борда на НЛО всеки от тях минава медицински преглед в отделна стая. Взимат проби от кожата на ръката на Бети, отрязват парче от нокътя й, откъсват косъм от главата й. Забождат игла в пъпа на Бети като и казват, че това е тест за бременност. Прегледът на Барни представлява прилагането на кръгъл инструмент към слабините му, очевидно за добиване на проба от сперма.

След прегледа Бети провежда разговор с водача на хуманоидите. На въпроса й от къде идват, той й показва звездна карта без никакви означения, а в отговор на молбата й, той и дава книга, която да й послужи като доказателство за срещата им. По-късно книгата и е отнета като й съобщават, че те няма да си спомнят за събитието. Разбирали се така добре, сякаш говорели на английски, но Бети остава с впечатлението, че са общували телепатично. Хуманоидите говорели разговорен английски, но понякога ги обърквали съвсем основни думи. Например питали: „Какво е зеленчуци? Какво е жълто?” Изглежда че нямали понятие какво е време, въпреки че използвали фрази като „Един момент”.

Били особено заинтригувани от протезите на Барни. Бети обяснила, че той ги е получил след раняване, но че много хора слагат протези когато остареят. Те не разбрали какво означава остаряване. Хуманоидите завели Бети и Барни обратно до колата им, където двамата наблюдавали как НЛО отлита като светеща оранжева топка.

Д-р Саймън отбелязва, че разказите на Бети под хипноза съвпадат точно със съдържанието на кошмарите й и заключава, че отвличането на семейство Хил е продукт на фантазията им, базиран на сънищата на Бети и породен от страха, който са изживели от истинска среща с НЛО.

Бети Хил продължава да вярва в реалността на срещата. Барни умира през 1969 от мозъчен кръвоизлив.

Бети Хил почина от рак на 17 Октомври 2004. (stiver)
« Последна редакция: Март 21, 2010, 09:40:57 am от stiver »
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #2 -: Март 20, 2010, 21:56:17 pm »
Някои допълнителни бележки по случая Бети и Барни Хил
от stiver

На следващата сутрин, след отвличането, Бети открива по боята на колата шест идеални лъскави кръгчета с размер на доларова монета. Тя предполага, че това може да е резултат на радиация от НЛО и погрешно решава да провери това с компас. Компасът не реагира никъде на повърхността на колата но поставен върху кръгчетата започва бясно да се върти.

http://www.subversiveelement.com/alienAbductionHills.html

През 2004 е направен ДНК анализ на роклята, която Бети е носила през онази нощ. Анализът не показва наличието на непознати ДНК. Върху подплатата на роклята е открит протеин, който е разпознат като кръв от паяк.

http://www.theblackvault.com/wiki/index.php/UT025:_Analysis_of_the_Dress_Worn_by_Betty_Hill_During_the_September_19,_1961_Abduction_in_New_Hampshire

Има поне две съобщения за наблюдавани НЛО през същата нощ в района на Военновъздушната база край Портсмут - Pease Air Force Base. Едното е от местния вестник, в което се твърди, че радарните изображения са изгубени. Другото е документирано в Синята Книга (Blue Book), документ № 100-1-61

http://skepticreport.com/sr/?p=156

Тестът за бременност описан от Бети е непознат за времето си, но много скоро след това става рутинна практика за изследване на ембриона. Днес тази техника е толкова остаряла, че вече почти никъде не се прилага.

http://ufo.whipnet.org/xdocs/controllers/index6.html

Художникът, направил илюстрациите на хуманоидите по спомените на Барни, коментира, че подобна деформация на лицето се получава когато се надене копринен чорап на главата.


Рисунка на „хората от НЛО” направена от Дейвид Бейкър, единственият художник присъствал на хипнотичните сеанси на Барни и рисувал по неговите описания в състояние на транс.

http://www.nicap.org/hillartist2.htm

В първите хипнотични сеанси Бети сравнява носа на лидера на "хората от НЛО" с този на актьора Джими Дюрант:


Джими Дюрант


Събитието се случва през 1961, в район, където тайните държавни проекти за „модификация на поведението” MKULTRA са в своя апогей. В Монреал, който Бети и Барни са посетили през деня на излета, се намира Института Алън Мемориъл към Университета МакГил, официално установен като един от центровете, където са се провеждали едни от най-зловещите МК експерименти върху хора. Директор на проекта в университета по това време е Д-р Юн Камерън, който работел съвместно с учени вербувани от ЦРУ по Проект Пейпърклип.

http://www.conspiracyarchive.com/NWO/project_paperclip.htm

Д-р Юн Камерън е баща на Джеймс Камерън, създателя на филма Аватар.


Д-р Юн Камерън

Карта на района, където са се развили събитията, включително университета МакГил в Монреал.

http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=105970348074330161429.0004823b090ab0829dfb8&doflg=ptk&ie=UTF8&t=p&source=embed&ll=44.268805,-70.960693&spn=10.004819,18.105469&z=6

stiver
http://ufo-stiver.blogspot.com/

Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #3 -: Март 21, 2010, 12:01:11 pm »
Цитат
Д-р Юн Камерън е баща на Джеймс Камерън, създателя на филма Аватар.

Тази информация е невярна.
Извинявам се за подвеждането.

Въпреки това изглежда, че има сериозна връзка между двамата която още се проучва.
Когато излезе повече информация, ще съобщя. За сега, за най-любопитните и тези, които четат на английски могат да прегледат следната статия:
http://www.whale.to/b/cameron5.html

 
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #4 -: Март 24, 2010, 18:49:07 pm »
Stiver, за кого е неудобно това интервю  ;)

Цитат
В момента те нямат достатъчно доказателства. Въпреки че те имат телата. Аз съм сигурна в това. Аз съм уверена.

Поредната капка в окена от дезинформация, който трябва да убеди хората че присъствието на извънземни на планетата е сравнително нов феномен като един милион други доказателства от всички възможни сфери на познанието говорят обратното включително и за самия произход на човека ;)

Цитат
Мисля, че сега пазят мълчание, защото според мен, те наистина не знаят достатъчно. Мисля, че ни подготвят.

Когато това твърдение се разминава  с най-елементарната логика и отново създава и утвърждава същия модел на  мислене няма как да има прогрес. А именно че всичко което до тук знаем като факти и история на света е както го пише в енциклопедиите и изведнъж от нищото идват некви извънземни и ни карат да си блъскаме главите над този "феномен".А това че в доста древни и религиозни текстове нещата представят една съвсем друга реалност го отдаваме на "простоватостта" и "фантазиите" на древните хорица.

В случая искам да отбележа и още една честа тактика и практика за дезинформация.На базата на публикувани други дезинформации в минали периоди, някой решава че като ги "обори" ще блесне и ще натрупа кредит на доверие за да си прокарва собствените "поръчки".
Именно отностно имплантите - естествено е че дори човешкото технологично развитие е на ниво да ти сложат имплант за който ти дори никога да не разбереш говорим за нанотехнологии и т.н.А щом го има като възможност нямайте съмнение че е правено (в каква степен е отделен въпрос).Извънземната технология може да направи това дори на етерно ниво за да си получават необходимата информация (според някои източници всички го имат още при раждането).Въпроса е от каква гледна точка  виждаме нещата.

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #5 -: Март 24, 2010, 20:27:46 pm »
Поредната капка в окена от дезинформация, който трябва да убеди хората че присъствието на извънземни на планетата е сравнително нов феномен като един милион други доказателства от всички възможни сфери на познанието говорят обратното включително и за самия произход на човека ;)
Мисля, че проблема е какво да правим с "океана от доказателства от всички сфери на познанието", за който говориш. Всичко ли да приемаме ей-така? Чувстваш ли се отговорен да ни съобщаваш за имитациите, които много приличат на твоите доказателства, но всъщност са фалшификации и измислици, които иначе по инерция бихме приели ей-така? Въобще има ли такива имитации и фалшификации? А още по-добре ще е, ако ни научиш как надеждно да ги различаваме и изобличаваме, защото хвърлят кални петна върху истинските алтернативни теории, изградени само от обективни факти.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #6 -: Март 24, 2010, 20:53:43 pm »
Виждам че искаш да прехвърлиш спора от темата в секция технологии  тук, но единствено мога да ти препоръчам това:


http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,13213.0.html

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #7 -: Март 25, 2010, 14:40:52 pm »
Stiver, за кого е неудобно това интервю  ;)

Ха-ха! От къде да започна? От писачите на книги или от самозванците? Бети Хил винаги е била бабата, но и лошото дете на НЛО обществата. Никога не се е водила по гайдата на това, което са се опитвали да и внушат като норма на поведение. Самият факт, че   
се е омъжила за чернокож вече показва бунтарския и дух. От една страна това е било удобно за времето си. От друга - такива хора трудно се манипулират.

Но и нейните думи трябва винаги да се приемат много внимателно. Интересно е, че се говори много малко за нейното минало преди инцидента и поведението и след това. Никъде не могат да се намерят например свидетества за здравословното и състояние, за лекуващите и лекари и други важни детайли. Тестовете, които и правят на борда на НЛО, и които погрешно се тълкуват като проби за ДНК са всъщност типични за проби взимани за поражения от радиация. Знаеш за опитите с радиация върху хора, по онова време. 

Много малко се говори за това, което става с нея след случая. Не се говори за това, че Бети развива маниакалност за всичко НЛО. Тя продължава да съобщава за постоянни отвличания и контакти с извънземни. Нещата са станали толкова зле в края на живота и, че на един симпозиум буквално се е наложило да я изведат от сцената на сила.

Няма нищо странно в това. Бети е била подлагана на интензивна хипноза ежеседмично за много дълго време. Всички улики водят към това, че вероятно е типичен пример на жертва на проектите за "модификация на поведението." Само господ знае през какво е минал мозъкът и. И все пак, съзнанието и, благодарение на бунтарския дух, определено запазва някакви ясни, макар и объркани от хипнотичните сеанси, спомени.

Бети се оказват истински проблем за цялата идея. От една страна им е било нужно да говори. От друга - не е говорела това, което трябва. Не можели да я обявят за луда, но и не можели да я оставят да говори. Барни умира много млад. Бети се влошава психически с всяка изминала година. В същото време продължава да съобщава за нови отвличания.

Дори когато човек чете тази статия остава с впечатление, че в началото сякаш всичко върви нормално. После, в един момент Бети превключва и сякаш друг човек започва да говори безсмислици. Винаги трябва да се внимава, когато се говори с отвличани от извънземни. Познавам човек, който като латерна повтаря най-абсурдните фантасмагории, които човек някога може да си представи. Именно от него съм чувала и едни от най-интересните намеци за това как точно са изпържили мозъка му.
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #8 -: Март 25, 2010, 17:13:24 pm »
Съгласен съм с много от нещата които казваш и за програмите за модифициране на поведение и т.н. аз съм на същото мнение, но имам по-различна интерпретация на общата картина.Както и за това че няма нищо по-естествено над 95% от информацията, която идва относно тази "сфера" да е "контролирана с подставени лица" - особено когато става дума за всякакъв род "уисълблоари". За много хора този факт дори означава пълната липса в действителност на нещата за които те говорят (което в крайна сметка обслужва статуквото както за тези , които ще приемат информацията изцяло така и за тези които напълно ще я отхвърлят).Разбира се "секретните" неща които излизат в публичното пространство много често са и в резултат на вътрешните междуособици при елита и информацията изтича дотолкова че да наруши нечии други планове като определена фракция се "прави" да изглежда особено зла или пък друга да бъде идеализирана как тайно се грижи за благополучието на хората и всеки ден спасяват света от гибел.В случая в интервюто на Бети може да се акцентира на това:
Цитат
И истинските отвличани нямат нужда от терапия. Не само това, но и животът на всеки един от тях се е променил. За добро. За него това е бил един много положителен опит.

Обикновено съм срещал подобни заключения при хора които твърдят че при контакта им е бил прожектиран филм как Земята е много замърсена (което по принцип е вярно) и че "хората" са виновни за това (което е проелитска пропаганда и прехвърляне на вината върху жертвите)
« Последна редакция: Март 25, 2010, 17:20:25 pm от Alien »

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #9 -: Март 29, 2010, 01:44:11 am »
Обикновено съм срещал подобни заключения при хора които твърдят че при контакта им е бил прожектиран филм как Земята е много замърсена (което по принцип е вярно) и че "хората" са виновни за това (което е проелитска пропаганда и прехвърляне на вината върху жертвите)


проелитска пропаганда и прехвърляне на вината върху жертвите

Това много ми харесва! Напоследък не мога да спя от чувството за вина, че не спирам водата докато си мия зъбите. Мисля, че на мен се дължи сушата в Сахара. ;) 

Да, това за екраните е така до някъде, но с вариации. Сведения за подобни прожекции има и от хора, които казват, че са отвличани от сиви и от тези, които твърдят, че са в контакт с високите, руси от нордическия тип. Всъщност, вторите са добрите и техните послания не съдържат обвинения, а по-скоро някакви кодирани в съзнанието инструкции. Но най-много сведения за подобни пророчества за "края на света" идват от контактьорите, за които наистина е трудно да се каже кои от тях са в резултат на voice to mind технологии, кои са вдъхновени от религиозен фанатизъм, психически заболявания, месиански нарцисизъм, и какво ли не още.   

В момента се сещам само за три случаи на прожекции конкретно от екрани подобни на телевизори или компютърни монитори. Единият е на потърпевш, чието име не мога да си спомня в момента, който твърди, че има 100% запазени спомени. Единият от тях е за случай, в който се озовал сред група от поне стотина души, намиращи се в транс. Всички били отведени на борда на НЛО и разположени пред индивидуални монитори, на които се предавал един и същи филм за унищожаването на планетата. Същият човек твърди, че той бил умишлено оставен в съзнание за да помага при организацията на мероприятието. Извънземните били от сивия тип. Мисля, че миналата година последно надникнах в развитието на нещата при него и... да... в момента подготвяше книга-послание за опазването на околната среда и нашата вина. Но той е един от случаите, в който мисля, че става дума за пълна фалшификация и при това платена.

Другият случай е на човек, с когото доста време съм общувала. Това е този, когото споменавам в предишния си пост. Той има също ясни спомени от дете, където системно е бил отвеждан във военна база на сиви асистирани от хора. Един от експериментите, които са му прилагани там представлявал следното: поставяли са го пред екран в съвсем тъмна стая и часове наред са му прожектирали един и същи сегмент от 2-3 минутно анимационно филмче без сюжет. Всичко, което си спомня от него е дивашка жестокост, взривове разплискване на вълни от кръв, хвърчащи разкъсани тела и крайници. Часове наред. Според неговите думи, накрая започвал да изпитва удоволствие от филма и желание за насилие. Той твърди, че по това време не е имало цветни плоски телевизори. Аз проверих това и се оказа, че не е вярно и че технологията е била известна на военните години преди това. Другото, което открих е, че точно тези години са правени изследвания върху деца за въздействието на телевизора върху тях. Мога да намеря документите ако е необходимо.

Последният случай е от личен опит. Преди да възбудя любопитството, да, имам личен опит, но не смятам себе си за отвличана. Преживяванията ми са серия от свързани помежду си осъзнати сънища. В един от тях имаше телевизор в стаята, който през цялото време излъчваше масови протести на гневни хора. Изглеждаше като черно-бял документален филм на митинг сниман от кран. Звукът беше хаос от човешки гласове и нищо повече. Разказвам това, защото ми направи впечатление, че хората, звукът, всичко имаше определено хипнотичен ефект върху мен. Цялата сцена продължи около 15-20 минути, през което време предаването не спря. В момента, в който осъзнах нещо много нередно в съня ми, излъчването внезапно се прекрати и се превърна в бял шум, както когато няма никакво предаване по телевизията.

Човешкото съзнание има тенденцията да организира хаотични петна в познати смислени форми. Същевременно, белият шум има хипнотичен ефект върху мозъка и го прави отзивчив към внушение. Мисля, че това има пряко отношение към естеството на прожекциите за които отвличаните говорят. Възможно е разказите им да са верни, но лично на мен всичко това със сивите, сините, зелените и белите извънземни, отвличанията, тестовете, виденията, фалшивите спомени и т.н. в края на краищата всичко ми изглежда като един гигантски, много сложен Тест на Роршах, провеждан върху нас от съзнания, които не правят нищо повече от това да поставят огледало пред нашата собствена психика. Това, което преживяваме сме самите ние.
И/или експерименти на хора върху хора.
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен stiver

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #10 -: Март 29, 2010, 15:36:07 pm »

Една книга, която горещо препоръчвам.


http://www.subversiveelement.com/MKMartin1.html

Контрольорите: Една нова хипотеза за отвличанията от извънземни
от Мартин Конън

THE CONTROLLERS:
A New Hypothesis of Alien Abduction
by Martin Cannon

Самата книга е с много интересна история. Не мога да я преведа, защото самият автор публично се е отказал от нея при много странни обстоятелства и авторските права не подлежат на обсъждане.

Всички цитирани и описани факти, документи и твърдения в книгата са внимателно проверени, верни са, не са изопачавани или променяни по никакъв удобен за автора начин.

« Последна редакция: Март 29, 2010, 15:53:53 pm от stiver »
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out.

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 717
Re:Бети Хил - неудобното интервю
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2011, 20:35:28 pm »
Не се съмнявам в преживяванията на бабата, но с някои свои реплики, като за имплантантите, опитва да манипулира.
« Последна редакция: Февруари 09, 2011, 08:45:29 am от Mirotvorec »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27