Аз не съм съгласен, че адът са другите.
Alien добре пита какво е адът, аз пък ще питам кои са другите. Ако адът е място в което се чувстваш изключително зле, то тогава ад би било доста "земно" понятие, това не ми се връзва с все още непълните ми представи. Може да са непълни, но ако приемем езотеричните "глупости" за еволюцията, тогава адът е неприятно-интересно място. И И все пак как се отива там? За да знеш какво е нещо, а неможеш да отидеш там, е необходима аналогия. Ако някой дружи с "лоши" хора, ще стане такъв, а за да се изпълни един от така наречените Вселенски Закони, значи и обратното е вярно. Той дружи с тях, защото Е такъв. Тогава адът - това наистина са другите, защото другите са като нас.
И все пак всичките тези херметически утопии (въпреки че са верни) тук при нас, ми се струва, че са доста изкривени. Но как няма да бъдат, след като всеки един от нас е вършил "лоши" неща... Значи независимо кои са другите, адът - това сме НИЕ
ПС.
Написах думата "ад" около 1000 пъти и ми стана леко плашещо приятно, та аз сега от "ние" ли съм или от "другите"?