Прочетох едно интервю, което беше публикувано в този сайт със Стюърт Стърдлоу, в което той споменава много интересни неща за програмирането, сателитите и т.н. Направи ми впечатление едно негово конкретно изказване, а то е: "Има безкрайно много реалности, в които всяка една мисъл се осъществява". Ще Ви помоля да кажете какво мислите по този цитат, защото е много интересен. ......
Всъщност Реалността е ЕДНА! в която Мисълта СЕ осъществява.
НО
Има безкрайно много, в които БИ могла, но НЕ се осъществява.
От тук идва интересното:
В реалността, в която Мисълта се осъществява... това ли е пълноценното Й осъществяване?
Или в някоя друга Реалност, тази същата Мисъл е по-продуктивна, ефективна... пълноценно осъществена?
Преди време с една приятелка си говорехме за (все още) Неосъществени, но Желани мисли.
Казано 'понародному'- 'ако си мисля, че в петък с НЕГО ще си изкараме добре и супер, няма да стане точно така както си го мисля'- защото, Никога не се Случва така, както Очаквам.
Тогава й отговорих:
Представи си, че мисълта ти е насочена, като молба, към нещо Вселенско, което така 'да нареди нещата', че да се случат както искаш.
Искам да имам кола- помислям си го днес в 6 часа 2010 година.
И Мисълта поема 'своя път'.
Докато стигне до 'сървъра', който обработва инфото и не е само тази мисъл, минава Земно-човешко време.
Приема 'поръчката'. Прави нужното за да нагласи нещата и връща обратно 'резултата'.
Да, ама вече е 2012.
Късно за някой. Пак е петък, пак е 8 часа (часа на срещата), НО 2012.
И тогава всъщност, ти отново имаш възможност да се срещнеш с този същия човек, но той вече има две деца и 5 заема от банките. А, ти се чудиш, дали не иска да се видите само, за да ти поиска пари назаем?
И му отказваш.
И
мисълта ти се е осъществила в тази Реалност, но маааааааалко по-късно.
(лично допълнение: една вечер, един човек ми каза: утре ще се видим и ще ...
На другия ден почаках. И цял ден се усмихвах, само мислейки за срещата ни и как си изкарваме. Неестествено щастлива бях, само от мисълта, без да се е Случила. Той не се обади. Но аз вече бях изживяла щастието все едно се е случило. И това ми беше достатъчно, за да не се разочаровам и да приема, че това всъщност се е случило. Никой не е в състояние да ме убеди в обратното. Ще докажа, че съм се 'срещнала' с този човек....дори той да не е разбрал
)
Така че
Внимавайте какво си мислите (искате).