Автор Тема: Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин  (Прочетена 33959 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Zigi - Търсеща

 • Гост

Здравейте мили хора. От много време се каня да напиша това, но все не оставаше време.. До днес :-)Ще си позволя няколко реда въведение и благодаря на всички, кото ще си направят труда да ме прочетат:-)

Търсенията ми датират откакто се помня, но в последните 6 месеца са по-динамични от всякога. Както и аз осъзнавам, че съм се променила страшно много за кратко време. В положителна насока :-)
Та тези ми търсения случайно, или пък не, ме доведоха и до вашия форум. Дискусиите и материалите тук са страшно интересни и ценни, определено трябва да отделя повече време за да изчета ако не всичко, то поне голяма част от написаното.

Започвам с темата за Алексей Шадрин по няколко причини - това е най-скорошния ми и пресен опит, а и предполагам, че на всички търсещи като мен в този форум, информацията от "първа ръка" би била интересна.

Попаднах там на 11.09 тази година. Също така "случайно" :-)
Със самия Шадрин така и не съм се срещала още, но занятията провеждахме с негови ученици, които вече имат възможностите и знанията сами да ги предават.
Не знам дали да описвам основните идеи на школата, намерих една тема, в която Mirotvorec е публикувал интервю, което е доста изчерпателно. Но с няколко думи: Алексей Шадрин твърди, че е един от Пазителите с мисия в този живот, ученик на древната тибетска школа на Пазителите. Мисията му, предречена и от Ванга е да помогне този вибрационен преход да мине успешно и 2012 да започне новия златен век за човечеството. Според него, появата на толкова много индигови и кристални деца, освен, че са представители на новата раса, е да способстват този преход да мине хармонично и безпроблемно, да помогнат да се овладее социалната агресия. За да стане това е нужна една "критична маса" от индигови индивиди.
Понятието човек индиго обаче е въведено условно и с него не се обозначават някакви свръхчовеци. Както вероятно знаете, "индиго" идва от специфичния цвят на аурата на тези индивиди. Няма да се впускам с описания какви са уменията и особеностите, с които се отличават, това го знате . Енергията, с която вибрират е с "новата" честота - 999. За  разлика от повечето от нас, които все още са с честота 669. И това разминаване между нашата вибрация и вибрацията на планетата, която вече е по-висока, до голяма степен в момента е причина за дисхаромнията, агресията и всички социални конфликти и сътресения.
Едно от нещата, които се анонсират като цел и постижение в школата е "трансформация в индиго". Това на пръв поглед звучи доста смущаващо и лъжливо. Как пък така ще ме трансформира в индиго, глупости. Те нали така се раждат!
Това, което се случва всъщност е вид инициация в енергията, сходно на това, което се прави в рейки. Не, че съм ходила на рейки, но според моето разбиране това означава инициация - чрез външна помощ овладяваш енергия, която така или иначе е "заложена" в теб, но не е била "събудена". Тоест, хората които посещават този семинар не стават гении, или не овладяват изведнъж някакви страшни психични сили, просто биват "събудени" за енергията, условно наречена "индиго". Разбира се, далеч не с такава сила, както я владеят истинските родени деца-индиго... Но предполагам, че с упражнения и постоянство, човек може да стане по-добър и в тези умения.

Ето тук давам директен линк към описанието на това, което се случва на Индиго 1. По-лесно е, отколкото да го пиша :-) http://www.drshadrin.com/bgindigoschool.html

Правят се изключително леснодостъпни и приятни медитативни упражнения, всяко с конкретна цел.
Аз лично като ефект от посещенията си там мога да кажа, че се чувствам значително по-хармонизирана, спокойна, положително настроена към себе си и заобикалящия ме свят, знам как да помогна и на себе и на близките си при наличие на разни болежки. Ако някак успея да намеря време и уединение да си правя редовно и упражнениеята, със сигурност ще постигна още доста неща..
Очевидно не съм от най-напредналите, защото енергията не я чувствам така силно, както някои от другите хора... Станах свидетел как някои от посетителите на семинара, абсолютно непознати и несвързани помежду си хора говореха за разни силни усещания, различаваха цветовете на енергийни потоци.. аз само усещам. И то не винаги.

Като цяло намирам, че семинара е полезен. Особено ако човек е по-напред с материала, занимавал се е досега и с други духовни практики и е по-отворен, тогава всичко, което е случва е доста по-осезаемо.
Преди около седмица повторих семинара. Имаше около 30 човека, доста шарена и интересна аудитория. Отличаваха се няколко лекари, детска учителка, 3 журналистки (относително популярни), няколко учители по паневритмия, диетолог, масажист, 5ма строителни инженери, няколко тийнейджъра. Въобще - хора на различна възраст, различни професии и занимания. Особено ме впечатлиха журналистките. Дамите бяха от онази порода - еманципирани мадами, овладели до съвършенство иронията, сарказма и недоверието по правило. Нещо като Кристина Патрашкова, с вариации :-)Та тези дами, в края на втория ден бяха коренно променени! те разказваха невероятни преживявания след медитативните упражнения, споделяха, вълнуваха се. За една от тях направихме усилия да помогнем да се справи с някакви физически болежки. Не знам колко и какво облекчение е почувствала, но накрая плачеше и благодареше наред. Разказвам ви всичко това, за да ви уверя, че това, което се прави в щкола Индиго е добро и работи.
След семинара, има два клуба в София (и в други градове, описани са в сайта), в които се събираме всяка седмица. На тези събирания пак се упражняват вече научените практики, дискутираме разни теми, обменяме информация.

Ще пиша и за още нещо, което съм сигурна, че щом е хрумнало на мен, и много други хора ще се запитат същото. А именно : Като е духовна мисия, защо искат пари?
Зададох този съвсем резонен въпрос на едно от събиранията.Получи се интересна дискусия и като цяло отговорите ме удовлетвориха:
Духовността неправилно била възприемана като благотворителност. Живеем все пак в материален свят, в който за да оцелееш материално, просто парите са небходимост. Факт. Наема на зали, печатни материали, транспортн, времето и пътуванията на различните учители са си разход. Който трябва все някой да го поеме. От друга страна - таксата за семинара действително е смешна. 100 лева. За студенти и пенсионери има 50% намаление. Повторението на семинара е безплатно. Заплаща се само малка такса за наем на зала (15 лв). За сравнение - всички, къде познати ни, къде не толкова сходни семинари и обучения са доста по-сериозна сума. Например: Джон Кехоу - в момента най-ниската цена е 170 лв. Само първото ниво рейки май е някъде около 200-300 лева. Метод Силва - 330 лв.  Семинар на Норбеков - 250 лв. Попадат ми всякакви семинари в различни категории - духовни практики, йога, личностно усъвършенстване и прочее.. всичките те струват ПАРИ. И то не малко.  От друга страна пък, тази такса според мен се явява един вид последното "сито" дали действително си за там. Дали имаш нагласата, желанието и увереността, че знаеш какво правиш и точно това искаш.
На този етап тези аргументи са ми достатъчни и мисля, че са правдиви.
Продължавам да ходя на събиранията на клуба, когато мога. Като се съберем повече хора за второ ниво, ще съм от първите, които ще се запишат.

А, и друго нещо - за Алексей Шадрин. В някои от представянията му, понякога звучи така, малко дразнещо, сякаш едва ли не е единствения, месията.. Но пък той непрекъснато казва да не се доверяваме сляпо на никой, дори на него. А да проверяваме и изпитваме сами всичко. Не се изживява като някой гений, гуру, или Бог знае какво.. Така казват хората, които го познават лично. надявам се скоро и аз да се запозная.
Това е засега от мен, дано не съм досадила с дългия пост :-)
Питайте, коментирайте, споделете вашето мнение. И за мен самата ще бъде интересно и навярно полезно. :hi:


Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2009, 14:08:56 pm »
Може ли да споделиш в общи линии нещо за тези две техники:
Работа с Истинната памет за миналите ни животи
Прекъсване на негативните причинно-следствени (кармични) вериги
Какво представлява клетъчния разум?
Какво точно сте правили на Беклик Таш?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #2 -: Октомври 31, 2009, 15:55:41 pm »
Здравей :)

Какво мислиш за тези мнения :)

Zigi - Търсеща

 • Гост
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2009, 11:46:12 am »
Всеки има право на мнение и индивидуално усещане :-) какво друго мога да мисля за нечие мнение..
Това, че Шадрин отрича Мулдашев и Мегре, не значи, че не е прав. А Мулдашев според мен също не е много на прав път.. Понапипал е някои истини, останалото е пълнеж. Така го усещам.

Работата с минали животи и освобождаване от разни страхове и прочее причинно-следствени вериги става чрез една простичка медитативна техника, която в повечето случаи наистина извиква спомени от предишни животи. Веднъж осъзнати и изживени отново страхове могат да бъдат дистанцирани и изолирани от сегашния ти живот.
При мен се получи, както и не малко от присъстващите разказаха конкретни спомени и преживявания. Една от жените успя да разбере защо има такъв голям страх от височините и от смъртта. Разказа й беше наистина доста детайлен и интригуващ..
Надявам се, че вече ще може да се качва на самолет без да е пресушила 100-200 грама уиски преди това :-)

За клетъчния разум - не знам как точно да го обясня. Знаете, че не сме просто един костюм от плът, нали. Всичко е енергия, всяка клетка. А всяка клетка, бидейки част от общото енергийно поле е мислеща, тоест има разум. А здравите и правилно фукциониращи клетки пък формират един здрав организъм. Давайки команди на клетъчния разум всъщност владееш тялото си и състоянието му.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2009, 11:51:21 am »
Да но какъвто и страх да има човек, той има средствата да го преодолее точно тук и сега и няма никаква нужда да си знае миналите животи.

Също така, клетъчният разум не е различен от твоя личен разум.ТИ си ЕДИН разум.

Просто въпросът кво толко е открил тоя Шадрин остава висящ.

Zigi - Търсеща

 • Гост
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2009, 12:02:16 pm »
Напротив, голяма част от причините за различните страхове и фобии се коренят я в детството, я в минал живот. Причината е дълбоко в подсъзнанието ни и докато не стигнем до нея, се въртим в омагьосан кръг и страха си е неизменна част от живота ни. А колкото по-силно е съзнанието, толкова по-голяма е бариерата, която не ни позволява да проникнем в подсъзнанието. Обикновено до информацията в подсъзнанието се достига в хипнотично състояние, или пък в някакъв транс.
Шадрин просто предлага метод да достигнеш тази информация в съвсем леко медитативно състояние, а не под хипноза.

Аз съвсем не казвам, че той е някакъв гений, гуру, единствен и неповторим. Просто е един от много, които ни помагат да достигнем некакво познание.
както казах - всеки има право на мнение и на усещания. Аз споделих моите усещания и лични впечатления, нямам претенции те да са най-правилните и да съвпадат с всички останали :-)

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2009, 12:08:23 pm »
Е, това че знаеш причините за страха, не го прави по- малко силен.  :-X Някакви техники за справяне със самия страх случайно да са ви научили?
...water can flow, and water can crash...

Zigi - Търсеща

 • Гост
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2009, 12:09:27 pm »
А, забравих да пиша за Беглик Таш. Аз не съм била там. Първо и вторo ниво се провеждат в зала, а трето - в природата, на силно енергийно място. Като Беглик Таш.
Ето тук има няколко материала, които мислq, че ще са ви интересни и ще кажат повече от мен.

http://www.youtube.com/user/opentelevision

Zigi - Търсеща

 • Гост
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2009, 12:13:33 pm »
Например - имаш силен страх от смъртта, непрекъснато си в паника дали няма да ти се случи някое нещастие, звъниш през час на близките си, защото си обсебен от мисълта, че може да им се случи нещо.
В медитативно състояние стигаш до минал живот, в който стигаш до първопричината. Изживяваш изцяло случката, колкото и страшна да е тя. Например - виждаш как безмилостно избиват цялото ти семейство, и теб самия. Изживяваш го докрай, и после се дистанцираш от този спомен, слагаш му черта, осъзнаваш го, че е там, в миналото и се връщаш ТУК и СЕГА.

Така описвайки го на теория надали дава много информация, трябва да се преживее :-)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2009, 12:15:41 pm »
Напротив, голяма част от причините за различните страхове и фобии се коренят я в детството, я в минал живот. Причината е дълбоко в подсъзнанието ни и докато не стигнем до нея, се въртим в омагьосан кръг и страха си е неизменна част от живота ни. А колкото по-силно е съзнанието, толкова по-голяма е бариерата, която не ни позволява да проникнем в подсъзнанието.

Виж сега, за да ми казваш "Напротив..." по въпроса, ще трябва да познаваш не само себе си, но и мен.Те че се коренят там, коренят се, само че откъде знаеш аз по какъв начин съм се отървал от моите неща, че да ми казваш "Напротив..."?

А това:
А колкото по-силно е съзнанието, толкова по-голяма е бариерата, която не ни позволява да проникнем в подсъзнанието.

ако го казва Шадрин, му предай, да се скрие обратно под камъка си и да лъже червеите и буболечките, а не хората.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2009, 12:18:32 pm »
Например - имаш силен страх от смъртта, непрекъснато си в паника дали няма да ти се случи някое нещастие, звъниш през час на близките си, защото си обсебен от мисълта, че може да им се случи нещо.
В медитативно състояние стигаш до минал живот, в който стигаш до първопричината. Изживяваш изцяло случката, колкото и страшна да е тя. Например - виждаш как безмилостно избиват цялото ти семейство, и теб самия. Изживяваш го докрай, и после се дистанцираш от този спомен, слагаш му черта, осъзнаваш го, че е там, в миналото и се връщаш ТУК и СЕГА.

Така описвайки го на теория надали дава много информация, трябва да се преживее :-)

НАПРИМЕР:
имаш силен страх от смъртта, непрекъснато си в паника дали няма да ти се случи някое нещастие, звъниш през час на близките си, защото си обсебен от мисълта, че може да им се случи нещо.

Някога някой някъде ти казва че си тъп и защо си тъп, ти се замисляш над думите му и сам си даваш сметка, че е тъпо да се страхуваш.После се замисляш кое те е изплашило: не намираш нищо - продължаваш нататък, намираш споме нот детството - смееш се малко, продължаваш нататък.

Без каквато и да е нужда от регресивни техники.


Всъщност още нещо, като пирон на тезата ми:
Нуждата от регресия и изпадане в медитативни състояния е нужна на СЛАБИЯ УМ който не може да се справи без safe mode.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 12:19:57 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2009, 12:21:13 pm »
Мда, Спорт-Здраве4, за всеки ум си има техника. Не всички са силни.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2009, 12:26:36 pm »
Мда, Спорт-Здраве4, за всеки ум си има техника. Не всички са силни.

Еми доколкото разбирам, Шадрин вика, че всички явно са слаби.Или поне Zigi така представя нещата.


Съвсем иначе ще звучи, ако Шадрин каже:
"Елате в моята школа, тя е за всички със слаби умове и помагам на 100%, защото за слабите умове си има специална техника.Уча на това и това и това, за да се справите с живота си"

Но не, той казва:
"Моята школа е за силинте умове.Аз уча това и това, за да се справите с това, което вече е отминало(!!!) и ви помагам да ме мислите за голяма работа, защото съм ви откъснал от насотящето ви."
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 12:29:16 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2009, 12:54:56 pm »
Има и друго.
Забелязъл съм, че силата на страха е обратно пропорционална на моментната сила.
Когато си в добро състояние, здрав, силен, с висока енергия, тогава много по-слабо усещаш негативни чувства, включително (и най-вече) страх.
Когато си болен, слаб, изнемощял от нещо, усещаш страха по-силно.

Има и изключения, например ако си недоспал и мозъка не работи на високи обороти, тогава страхът също е по-малко.
Като цяло, колкото си настроен на 'приемащо' и неанализиращо съзнание, толкова изпитването на страх е по-малко.
Ако под силен ум се разбира ум, който е гъвкав и с добър контрол, тогава страховете по-лесно се преодоляват и са по-слаби.
Но ако се разбира закостенял ум със силни (догматични) представи и определения за света, който прекомерно анализира, ровичка и поставя рамка след рамка, тогава ще е по-трудно.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Моите впечатления от школа Индиго на Алексей Шадрин
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2009, 12:55:48 pm »
Zigi - Търсеща, малко ми е личен въпросът, но да те попитам, ти лично би ли се съблякла чисто гола пред другаря Шадрин за да ти види по-добре аурата. Доколкото съм чувал една от практиките му с последователки е такава.
Тази негова практика ме навява на мисълта, че Шадрин е Шарлатанин, като позабравеният тук в България, Деси! :)

Друго, което е доста фрапирапиращо-таксите!
Казваш, че днес не могат да се разделят духовнито от материалното!
Аз ти казвам, че могат, стига да има желание и затова ще ти дам пресен пример от моя живот.
Наскоро присъствах на курс по възраждане на български народен занаят.
Курсът бе БЕЗПЛАТЕН. Провежда се в годината два пъти и желаещите не вадят и едно левче за да платят. ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО! Ползването на оборудване и материали е абсолютно БЕЗПЛАТНО. Учителите, които преподават БЕЗПЛАТНО и възраждат Български ДУХОВЕН занаят, идват на собствени разноски. Залата, която се ползва, също е предоставена БЕЗВЪЗМЕЗДНО.
Изводите оставям за теб и на тези, които са на твоето мнение.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 13:00:10 pm от Гален »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27