Здравейте мили хора. От много време се каня да напиша това, но все не оставаше време.. До днес :-)Ще си позволя няколко реда въведение и благодаря на всички, кото ще си направят труда да ме прочетат:-)
Търсенията ми датират откакто се помня, но в последните 6 месеца са по-динамични от всякога. Както и аз осъзнавам, че съм се променила страшно много за кратко време. В положителна насока :-)
Та тези ми търсения случайно, или пък не, ме доведоха и до вашия форум. Дискусиите и материалите тук са страшно интересни и ценни, определено трябва да отделя повече време за да изчета ако не всичко, то поне голяма част от написаното.
Започвам с темата за Алексей Шадрин по няколко причини - това е най-скорошния ми и пресен опит, а и предполагам, че на всички търсещи като мен в този форум, информацията от "първа ръка" би била интересна.
Попаднах там на 11.09 тази година. Също така "случайно" :-)
Със самия Шадрин така и не съм се срещала още, но занятията провеждахме с негови ученици, които вече имат възможностите и знанията сами да ги предават.
Не знам дали да описвам основните идеи на школата, намерих една тема, в която Mirotvorec е публикувал интервю, което е доста изчерпателно. Но с няколко думи: Алексей Шадрин твърди, че е един от Пазителите с мисия в този живот, ученик на древната тибетска школа на Пазителите. Мисията му, предречена и от Ванга е да помогне този вибрационен преход да мине успешно и 2012 да започне новия златен век за човечеството. Според него, появата на толкова много индигови и кристални деца, освен, че са представители на новата раса, е да способстват този преход да мине хармонично и безпроблемно, да помогнат да се овладее социалната агресия. За да стане това е нужна една "критична маса" от индигови индивиди.
Понятието човек индиго обаче е въведено условно и с него не се обозначават някакви свръхчовеци. Както вероятно знаете, "индиго" идва от специфичния цвят на аурата на тези индивиди. Няма да се впускам с описания какви са уменията и особеностите, с които се отличават, това го знате . Енергията, с която вибрират е с "новата" честота - 999. За разлика от повечето от нас, които все още са с честота 669. И това разминаване между нашата вибрация и вибрацията на планетата, която вече е по-висока, до голяма степен в момента е причина за дисхаромнията, агресията и всички социални конфликти и сътресения.
Едно от нещата, които се анонсират като цел и постижение в школата е "трансформация в индиго". Това на пръв поглед звучи доста смущаващо и лъжливо. Как пък така ще ме трансформира в индиго, глупости. Те нали така се раждат!
Това, което се случва всъщност е вид инициация в енергията, сходно на това, което се прави в рейки. Не, че съм ходила на рейки, но според моето разбиране това означава инициация - чрез външна помощ овладяваш енергия, която така или иначе е "заложена" в теб, но не е била "събудена". Тоест, хората които посещават този семинар не стават гении, или не овладяват изведнъж някакви страшни психични сили, просто биват "събудени" за енергията, условно наречена "индиго". Разбира се, далеч не с такава сила, както я владеят истинските родени деца-индиго... Но предполагам, че с упражнения и постоянство, човек може да стане по-добър и в тези умения.
Ето тук давам директен линк към описанието на това, което се случва на Индиго 1. По-лесно е, отколкото да го пиша :-)
http://www.drshadrin.com/bgindigoschool.htmlПравят се изключително леснодостъпни и приятни медитативни упражнения, всяко с конкретна цел.
Аз лично като ефект от посещенията си там мога да кажа, че се чувствам значително по-хармонизирана, спокойна, положително настроена към себе си и заобикалящия ме свят, знам как да помогна и на себе и на близките си при наличие на разни болежки. Ако някак успея да намеря време и уединение да си правя редовно и упражнениеята, със сигурност ще постигна още доста неща..
Очевидно не съм от най-напредналите, защото енергията не я чувствам така силно, както някои от другите хора... Станах свидетел как някои от посетителите на семинара, абсолютно непознати и несвързани помежду си хора говореха за разни силни усещания, различаваха цветовете на енергийни потоци.. аз само усещам. И то не винаги.
Като цяло намирам, че семинара е полезен. Особено ако човек е по-напред с материала, занимавал се е досега и с други духовни практики и е по-отворен, тогава всичко, което е случва е доста по-осезаемо.
Преди около седмица повторих семинара. Имаше около 30 човека, доста шарена и интересна аудитория. Отличаваха се няколко лекари, детска учителка, 3 журналистки (относително популярни), няколко учители по паневритмия, диетолог, масажист, 5ма строителни инженери, няколко тийнейджъра. Въобще - хора на различна възраст, различни професии и занимания. Особено ме впечатлиха журналистките. Дамите бяха от онази порода - еманципирани мадами, овладели до съвършенство иронията, сарказма и недоверието по правило. Нещо като Кристина Патрашкова, с вариации :-)Та тези дами, в края на втория ден бяха коренно променени! те разказваха невероятни преживявания след медитативните упражнения, споделяха, вълнуваха се. За една от тях направихме усилия да помогнем да се справи с някакви физически болежки. Не знам колко и какво облекчение е почувствала, но накрая плачеше и благодареше наред. Разказвам ви всичко това, за да ви уверя, че това, което се прави в щкола Индиго е добро и работи.
След семинара, има два клуба в София (и в други градове, описани са в сайта), в които се събираме всяка седмица. На тези събирания пак се упражняват вече научените практики, дискутираме разни теми, обменяме информация.
Ще пиша и за още нещо, което съм сигурна, че щом е хрумнало на мен, и много други хора ще се запитат същото. А именно : Като е духовна мисия, защо искат пари?
Зададох този съвсем резонен въпрос на едно от събиранията.Получи се интересна дискусия и като цяло отговорите ме удовлетвориха:
Духовността неправилно била възприемана като благотворителност. Живеем все пак в материален свят, в който за да оцелееш материално, просто парите са небходимост. Факт. Наема на зали, печатни материали, транспортн, времето и пътуванията на различните учители са си разход. Който трябва все някой да го поеме. От друга страна - таксата за семинара действително е смешна. 100 лева. За студенти и пенсионери има 50% намаление. Повторението на семинара е безплатно. Заплаща се само малка такса за наем на зала (15 лв). За сравнение - всички, къде познати ни, къде не толкова сходни семинари и обучения са доста по-сериозна сума. Например: Джон Кехоу - в момента най-ниската цена е 170 лв. Само първото ниво рейки май е някъде около 200-300 лева. Метод Силва - 330 лв. Семинар на Норбеков - 250 лв. Попадат ми всякакви семинари в различни категории - духовни практики, йога, личностно усъвършенстване и прочее.. всичките те струват ПАРИ. И то не малко. От друга страна пък, тази такса според мен се явява един вид последното "сито" дали действително си за там. Дали имаш нагласата, желанието и увереността, че знаеш какво правиш и точно това искаш.
На този етап тези аргументи са ми достатъчни и мисля, че са правдиви.
Продължавам да ходя на събиранията на клуба, когато мога. Като се съберем повече хора за второ ниво, ще съм от първите, които ще се запишат.
А, и друго нещо - за Алексей Шадрин. В някои от представянията му, понякога звучи така, малко дразнещо, сякаш едва ли не е единствения, месията.. Но пък той непрекъснато казва да не се доверяваме сляпо на никой, дори на него. А да проверяваме и изпитваме сами всичко. Не се изживява като някой гений, гуру, или Бог знае какво.. Така казват хората, които го познават лично. надявам се скоро и аз да се запозная.
Това е засега от мен, дано не съм досадила с дългия пост :-)
Питайте, коментирайте, споделете вашето мнение. И за мен самата ще бъде интересно и навярно полезно.