Автор Тема: Пропастта между поколенията  (Прочетена 22052 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Пропастта между поколенията
« -: Октомври 29, 2009, 13:13:36 pm »
Както уточних тук...:
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12109.msg186559.html#new

...старостта е много странно явление, свързано с начина на мислене, възприетите концепции и стериотипи на остаряващия.

По някакъв магически начин, когато човек преживее даден брой астрономически циклични събития, в нашето "долбокоинтелигентно общество" той се сдобива с пагон - "зрял", "възрастен"(тежко понятие, натоварено с много безсмислици).
Този пагон се възприема като символ и този символ е облъчен с един ореол на "особени заслуги" от нашето "долбокоинтелигентно" общество.

Обикновено носещият пагона и неговия изкуствен ореол добива привилегията винаги да е "прав", да "има право", да е "по-умен".

В действителност хората, които наистина имат право, не би трябвало да се притесняват, защото "нашивките" нямат пред какво да застанат - нямат нищо зад гърба си, освен безпочвеност и една огромна дупка, символизираща интелектуалното им развитие.
Работата е там обече, че крайно обидното политическо положение и отношения между наистина умните хора и "пагона" е търпимо за онези, които си дават сметка за нещата.Само че нещо друго се случва - прекалено дългото търпение е довело до това, че "зрелите" хора започват да си въобразяват, че привилегията им да "имат право" е съществена, а не фиктивно-снизходителна, и започват да пречат на нормалните интелектуални процеси на осъвършенстване и нови достижения.


От своите лични наблюдения съм стигнал до извода, че това поведение в днешно време започва да става характерно, след като някой стане свидетел на 40, 60 и повече циклични астрономични събития.
(Нека се присетим, че има единици ицключения от тази тенденция)

В много от индианските общества Дядо е титла.Тя се дава на индивид, който учи друг индивид.Майка също е титла и се дава на жена, която се държи майчински спрямо друг индивид.Титлата се дава както на невръстни момичета, така и на престарели индивиди, което означава, че някой може да се ожени за Майка си.
Така в индианското общество един младеж може да е Дядо и същевременно да има Майка, различна от онова, което ние тук възприемаме като "биологична майка".
Всеки в индианското общество е ровнопоставен негов член, независимо дали е Дядо, Майка или каквато и да е друга титла и независимо колко астрономични цикъла е видял.
В индианското общество човек е считан за "малък", за "млад", ако се държи като такъв, и за "голям", "възрастен", ако се държи като такъв.Така мъже, видели много астрономични цикъла може да са наричани "млади" и обратно.

Нашето "долбоко-интелектуално" общество, както винаги, е напълно неспособно да забележи смисъла на нещата и възприема, че астрономическите цикли са ключът към тези титли.
Така индианското общество дава титлата Дядо на всеки, който обучава някой в нещо и тази титла върви с привилегиите си.
Докато нашето "дълбокоинтелектуално" общество дава фиктивната титла Дядо на всеки скапан, полу-умрял биологичен отпадък, който не е способен да събере 2 и 2 и който през целия си живот е бил глупак и нищо повече, довел се до състоянието на безсмислен сърцетуп, изпитващ удоволствие от спъването живота на другите.


Но поради това, че концепцията за астрономическите цикли е вклинена в обществото ни като обществен мит, норма и егрегор, огромната част от членовете на обществото изпитва сериозна трудност да отворят очите си.

Когато едно дете тича по тротоара с невнимание, спъне се и се удари, майката обикновено му прави забележка, кара му се и му казва друг път да внимава.

А когато един човек цял живот живее като глупак, ускорявайки старостта си, превръщайки се само в тежест и довеждайки се буквално до безсмислено съществуване, поради невъзможност за нормален живот, никой не му прави забележка, никой не му се кара и никой не го порицава - напротив - този човек е съжаляван.

ЗАЩО ?

Защо никой не съжалява хладнокръвния убиец, който сам е избрал съдбата и жертвите си и който лежи в затвора, донесъл обществена вреда, неспособен за нормален живот,     а всеки съжалява хладнокръвния убиец на себе си, сам избрал да стигне дотук и сам избрал методите за това, носещ обществено затруднение, вече неспособен да води нормален живот?


Призовавам ви, хора, отърсете се от тази обществена програма и прогледнете с очите си!


Но тази тема далеч не визира хората, довели себе си до състояние на безмозъчни, физически окаяни животни.
Бих искал тази тема да се занимава с много по-опасните индивиди - онези, които са обвзети от началните стадии на замъгленото зрение, способни на адекватни дейстивя в напредващата си слепота.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 13:21:12 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2009, 13:24:02 pm »
Абе човек, като те слушам ми звучиш като някой с 100 проблема. Какво те мъчи и какво те гнети? Баба ти и дядо ти ли идват да ти досаждат? Моите са умрели преди много години, Бог да ги прости, и нямам твоите проблеми. Искрено ти съчувствам в мъката, но аз не виждам тия проблеми, за които говориш. Живея си, гледам си кефа и никой не ме тормози и не ми натяква, че ще остарявам. Нито пък съм забелязал да е често срещано. Да не халюцинираш нещо?

Не знам за каква 'зрялост' говориш, но това са някакви етикети, лепнати от някой за някого. На кого му пука!? Защо си се затревожил толкова?
Искаш теб да изберат в политиката, ли какво?
Къде не те пускат и какво не ти дават?
Говориш така, сякаш някой тебе те дискриминира, хленчиш и се оплакваш, че видиш ли по-старите ги признавали за зрели (и получават нещо от това), а видиш ли тебе никой не те признава и нищо не получаваш.
Какво по-точно искаш и от кого!?
Формулирай се по-конкретно!
Сирене ли, хляб ли, пари ли, работа ли, шефска длъжност в някоя фирма ли, какво ти трябва и какво те терзае толкова?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2009, 13:26:24 pm »
И ако смяташ да спамиш във всяка от тези две теми заради синдрома на първоналачно отрицание, ще те помоля да си задържиш спамовите излияния за себе си.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2009, 13:28:08 pm »
И какво сега? Ще наложиш вето върху писането в твоите теми?
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2009, 13:30:15 pm »
Не, просто консаттирам, че написаното е спам.И понеже няма нищо написано в спама, но спама явно изисква отговор от моя страна, констатирам, че няма нищо за отговаряне.

Само това ли те притеснява в темата? :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2009, 13:33:25 pm »
Това изобщо не е спам, и има нещо смислено в това, което съм писал. Това че на теб не ти харесва да приемеш и признаеш очевидното и изцяло твой проблем.
Зададох ти въпроси, а вместо това получавам "нямало нищо за отговаряне"

Ами няма, я, щото съм казал нещата точно както са, и нямат повече нужда от разисквания.

Ще се повторя: ти си един ревльо и хленчиш. Учи се да се справяш с живота както можеш и без много оплакване. Така може и теб да те признаят за "зрял".
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Unlock_the_Light

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 162
 • Veritas Vos Liberabit!
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2009, 13:35:41 pm »
Не бъдете темерути и не отритвайте една или друга част от обществото само защото били "стари", "млади", "неразбиращи", "зряли", "незряли".

Не се вкарвайте в подобни ограничения. Бъдете широкоскроени хора.Днешните млади хора са утрешните възрастни такива.Същите възрастни хора , които в момента очевидно на някои са трън в очите.

Не дискриминирайте и не сейте омраза защото утре Вие ще бъдете дискриминирани и мразени, ще се отнасят с Вас така както Вие сте се отнасяли.
"Светът е моята страна.....да правя добро е моята религия" -Томас Пейн

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2009, 13:38:49 pm »
Това означава ли, че всеки които се съгласи с позицията на Спорта ще получи етикет "ревлив" или "хленчещ" ?

Тук нестава въпрос до темерутщина, а да се поставят картите на масата за да се види до къде сме се докарали и ще продължаваме ли така.

Спорт напиши от къде тръгват тези две теми, защото свързаността се губи и се пишат мнения които нямат общо със смисъла в които са написани.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 13:45:38 pm от emilkos »

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2009, 13:41:52 pm »
Живея си, гледам си кефа и никой не ме тормози и не ми натяква, че ще остарявам. Нито пък съм забелязал да е често срещано. Да не халюцинираш нещо?

Не знам за каква 'зрялост' говориш, но това са някакви етикети, лепнати от някой за някого. На кого му пука!?
Танграта, братле, като не ти пука, кво правиш в тая тема. Остави тези на които им пука, щото явно има такива, да си се занимават с "глупостите". Защо идваш да създаваш конфликт? Вместо да се говоря по темата сега трябва да се занимавам с теб... >:(
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 13:43:21 pm от Oneness »
For The Internets! :D

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #9 -: Октомври 29, 2009, 13:48:15 pm »
В действителност написаното дава почва за многобройни и широки дискусии.Ясно ми е, че повечето от първоначалните поусотве ще са спамови, но съм убеден, че с напредването на темата форумците и читателите ще се задълбочат все повече в темата, защото е трудно да се възприеме нова информация и да се затвърти процеса на осмислянето й в реда на осъзнаването.

И зная, че всеки си дава сметка, че всяко оценяване на написаното е прекалено прибързано, но всеки го сърбят ръцете.Оценките би трябвало да станат адекватни едва след няколко страници, защото темата е тежка - агресивно-нова информация против агресивно налагащ се модел на мислене.Няма начин да не е бомба, предизвикваща интелектуални изблици.
Събарянето на стена не става със стържене - с това искам да се обърна и към модераторите, които убеден съм, си дават сметка за природата на темата.
А тя не е деликатна - тя е груба, солидна стена....
Вече не можем, като общество, до поддържаме толкова стар интелектуален боклук.Чисто физически не можем да се справим с този огромен интелектуален товар:
- безчетни установени системи и методи за гледане на живота.
- безчетни морални закони, етични закони, обществени закони, вътре-личностни закони на поведение, мислене и филтриране на нова информация

Светът се променя, животът се променя.Окултните школи учат, че "когато започнеш да излизаш от такт с живота, започваш да остаряваш".
Тоест нашето общество е изправено пред разруха, защото вече влиза в преклонната си възраст, тъй като разликата между неговия ритъм и ритъма на живота вече става фрапираща.


Не можем вече, като общност, да се определяме според статични ценностни и мисловни системи, чиито носители се явяват огромната част от 40-60+.Зная, че много от тях правят опити да се променят, но толкова повече от тях започват да се заблуждават, че са успели да пуснат торбата със системите.

Тъй като сблъсъкът на начините на мислене се разпростира навсякъде из форума, реших да има тема, към която да препращам това, което искам да кажа, за да не флудя навсякъде.

Убеден съм, че не е само мое мнение, че общото информационно излъчване на форума започва да се стериотипизира в стериотипа на 40-60+ във философския и религиозния аспект, но това е само защото 40-60+ имат трудности при достъпа до езотерична информация и затова стериотипизирането в така наречения фиктивен "зрял" поглед отсъства в раздел езотерика.

П.П.
А какво да кажем за конспирациите и маниакалното разделение на националисти, фашисти и комунисти, които 40-60+ налагат неумолимо.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 13:52:53 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2009, 13:54:38 pm »
Живея си, гледам си кефа и никой не ме тормози и не ми натяква, че ще остарявам. Нито пък съм забелязал да е често срещано. Да не халюцинираш нещо?

Не знам за каква 'зрялост' говориш, но това са някакви етикети, лепнати от някой за някого. На кого му пука!?
Танграта, братле, като не ти пука, кво правиш в тая тема. Остави тези на които им пука, щото явно има такива, да си се занимават с "глупостите". Защо идваш да създаваш конфликт? Вместо да се говоря по темата сега трябва да се занимавам с теб... >:(
онанист, за да се занимаеш с мен, трябва да се срещнем лично. То това по нета занимаване ли е ?
Пиши си по темата, то си е твоя работа. Аз какво ти преча?
Също е и моя да пиша където си искам. Вие големи фашисти се извъдихте, бе, и цензура на словото да има.
Значи да пишат имат право само тия, които са съгласни с всичко. Е, така ще се стигне до истината, спор няма.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2009, 14:30:04 pm »
Да, трябва да има цензура на глупостите ти, защото си нагъл и защото не пишеш нищо смислено и само обиждаш другите, не разговаряш, а обясняваш "кой колко бил зле".   :lol:ЦЕНЗУРА ЗА ТЕБ!  ;D
For The Internets! :D

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2009, 14:40:17 pm »
А ти не правиш ли точно това?

Или от прекаления егоцентризъм не го забелязваш?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2009, 14:42:49 pm »
Много ми се иска да изкоментирам следната ситуация, за която стана дума във важната тема за "Сънищата..." от раздел Езотерика.

Инвалид без крака е във ваше присъствие и казва "болят ме краката".Което е очевидно(за мен и други от форума е очевидно) смешно.

Болшинството от 40-60+ не могат да възприемат нюанси.Забелязвали ли сте това? За тях е много трудоемко при възприемането на дадена концепция да възприемат едновременно с нея и нейните нюанси.Минава време на спор, минава и физическо време, докато 40-60+ успеят да "почувстват" нюанса на дадената нова концепция.

Това се получава от вдървен ум.От стар ум, или така наречения "зрял" ум.Като едно дърво, оцеляло след много бури в младостта си, когато е било гъвкаво, но гебущо все повече клони в старостта си, когато бурята ги кърши като сухи прътове.

Но това е всъщност вторият етап на процеса.Първият етап на процеса, е отхвърлянето на новото, защото дълго живелият човек се е заобиколил и оковал в маса системи на мислене, филтри, методи и прочие, които представляват нещо като негова външна обвивка, определяща отношенията му със света.

Тук вече битката почти винаги е загубена, защото 40-60+ са върли поддръжници на възпитанието(първата оковаваща система в живота на човека, занимаваща се с всичките аспекти от живота му).
Фактически, когато човек се възпита, той става друг.

Важен е въпросът В КОЙ се превръщам аз, след като бъда възпитан?
Ако се дистанцираме можем да видим КОИ са възпитаните хора, които обладават новородените в 3Д реалността тела.Това са нещастниците.

Ако не сте виждали нещастник - погледнете един възпитан човек.И обществото, което тези хора са изградили за себе си.И за НАС, без да ни питат.


Когато някой се изсмее на репликата "Болят ме краката", казана от човек без крака, това е нещо ново за Системата.
А Системата, това са 40-60+, те са нейните червени и бели телца.Затова новото веднага се възприема като патоген и първата, базовата система в човешкото индоктриниране - възпитанието - е първата активизирана система.

Естествено, 40-60+ бързо осъзнават, че възпитанието няма нищо общо тук - това се случва, когато най-накрая успеят да проумеят нюансите на тази нова ситуация.


В действителност на всеки инвалид му олеква, когато някой се разсмее в тая ситуация.Никога не сте били инвалиди, 40-60+? Там е въпросът.

Неспособни сте да се поставяте на мястото на другите.(Напомням, че говоря обобщително за хората, изключвайки пълните изключения.)Научени сте КАК да се поставяте на мястото на другите и когато си мислите, че успявате да разберете другите, вие всъщност упражнявате заучения общовалиден модел, на който са ви научили.Тази готова, общовалидна система, е морал и етика за вас.Очевидно е грешна, защото вие избягвате да разговаряте с много инвалиди, научени сте да ги избягвате, за да не им напомняте за нормалиня човешки живот.И от това най-много ги боли.

И именно възмутителният за мен абсурд - когато се поставяте на мястото на другите, го правите чрез стериотипизирана и общовалидна морална система, а В СЪЩОТО ВРЕМЕ твърдите, че хората са различни.

Прощавайте - ВИЕ НЕ ОСЪЗНАВАТЕ, че хората са различни, иначе нямаше да се опитвате да ги разбирате чрез стериотипизирана система.

И вие си нямате и представа какво е да си инвалид.А когато станете инвалиди - вие бивате превъзпитавани и ставате ДРУГИ хора.Вие сте възпитани КАК ДА СЕ ДЪРЖИТЕ като инвалиди.
По този начин инвалидът се превръща в нещастник, защото е възпитан как да бъде инвалид.

И така вие забравяте, че има щастливи инвалиди, които се смеят на себе си, защото по късмет на съдбата не са ги възпитали как да бъдат инвалиди.
И когато вие се възмущавате от нормалното поведение към едни щастливи хора, ме отвращавате.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 14:49:19 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Пропастта между поколенията
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2009, 14:44:29 pm »
А ти не правиш ли точно това?

Или от прекаления егоцентризъм не го забелязваш?
Не, не правя това.  :) И не съм егоцентрист, а онанист още по- малко.  ;D Както се казва в една серия на Саут Парк: "You do these mental gymnastics..." ;D
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 14:52:23 pm от Oneness »
For The Internets! :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27