Не сте прави.Това с чипа не е лошо решение , но ще се прави в България и опорочаването е неименуемо. Не е възможно да ти сменят алергиите , защото те са в чипа. това в компа на кабинета няма значание. Друг е въпроса някоя разсеяна мед. сестра какво ще вкара в чипа. Контрол в/у личността на този етап е просто изключена. Конспирацията ще си е отново на база кинти. Кой ще прави софтуера , кой ще вкара компютрите , кой ще прави мрежата. Ако е въпроса хакерчета да прецакат системата , то и сега може , ама няма смисъл.То е такъв хаос , че и без хакери нещата са ужасни. Случвало ми се е компа на ЗОК да ми отхвърли човек , защото според тях такова ЕГН няма.Когато им занесох личната карта , отговориха , че трябва да пусна молба до шефа на касата , защото масива на ЕГН е от ЕСГРАО и неможе да има грешка по принцип. Така ,това се случи след като им бяха вкарали нов софтуер , който правил грешка 1/400000. Само ,че се оказа , че в 200000 град ,аз и един колега(на всичко отгоре сме и приятели , не само колеги) имаме едни и същи грешки с ЕГН!!!
Така ,друго. Компютрите отпускани от касата в момента се застраховат на цена 4000 лв.Имам приятели в сервиза обслужващ ЗОК.Момчетата казват , че това нещо струва не повече от 650лв. ако си го събереш сам.
Направете сметка ,ако въведат електронна карта , за какви далавери ще става въпрос ! И за целия масраф ще платим ние с вас , защото парите са от нашите данъци!
Нещо по-елемнтарно като далавера със здравната каса , но за това пак ние плащаме.Пачка амбулаторни листи струва 7 лв.( 50 тройни листи). Много често тези листи липсват от продажба. Аз се направих на нахален и казах , че ще си ги печатам на принтера. Отговориха ми , че няма да ми признаят месеца ,защото инструкциите им са изрични! Естествено има една оторизирана печатница за цялата страна.
Всяко GP отчита не само дискета с информация за работата през месеца , но и листи!!!!Хартия , при положение , че същото е и на компютър!
И мислите , че с тези "чипове" ще ви следят , ами , ще ви бъркат в джоба още повече !Това е конспирацията!