Преди години, една приятелка ми каза, че вярва в така наречения огледален свят/ планета/ реалност. Че някъде е съществува "огледален образ на Земята" с всичките си неща само че противоположни; тоест би трябвало да има някъде един умен и мил Sasho, който не се интересува от конспирации и извънземни (това в кръга на шегата разбира се
)... Тогава много не й обърнах внимание, но сега като се замисля, според много учени едно от най-важните неща в науката е противоположността- положително-отрицателно. Както има антиматерията и материя, всяко нещо на земята трябва да си има противоположен двойник, изграден не от материя, както всичко което познаваме, а от антиматерия.
Ама сега с този огледален свят, идва въпроса двойниците от другия свят ние ли сме това, както в огледалото- образа е същият само, че "обърнат" или е съвсем различно същесвто със собствен уникален характер и образ...
Какво мислите за този друг свят? Съшествува или не...
П.П. Незнам дали е правилния раздел- тези огледални светове са за езотериката, но аз съм го формулирал по философски... оставям тежката преценка за админите ;D