Автор Тема: Световен доклад: Стегнете се, цивилизацията може да рухне!  (Прочетена 12124 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Световен доклад: Стегнете се, цивилизацията може да рухне!
13.07.2009 13:18
Предупреждението се съдържа в най-големия доклад, надничащ в бъдещето на човечеството, който ще бъде публикуван идния месецОгромно усилие - от мащаба на мисията "Аполо 11", изпратила човек на Луната, трябва да направи човечеството, за да има някакъв шанс да оцелее от последиците на климатичните промени.

Залозите са високи, тъй като без устойчиво развитие милиарди хора ще бъдат обречени на бедност и глад, а цивилизацията - такава, каквато я познаваме, ще загине.

Това не е поредната приключенска драма на Холивуд, в която супергерои в края на краищата спасяват нападнатата от извънземни вируси и враждебни сили планета.

Враговете и супергероите са самите хора. Предупреждението се съдържа в най-големия доклад, надничащ в бъдещето на човечеството, който ще бъде публикуван идния месец. С копие на 2009 State of the Future се е сдобил британския в. "Индипендънт".

Авторите са мозъчният тръст Millennium Project. Зад документа застават и редица водещи световни организации, сред които ЮНЕСКО, Световната банка, американската армия и фондацията "Рокфелер".
Докладът заема 6700 страници и в съставянето му са участватли 2700 международни експерти.

Ключовата дума в документа е "рецесия".

и нейното отражение върху бъдещия живот на обществата. Учените напомнят, че чистата енергия, достъпът до храна, бедността и демокрацията са сериозно застрашени заради рецесията.

Твърде много алчни и измамни решения доведоха до това положение и разкриха глобалната свързаност на икономиките и морала в света, признават експертите.

Макар че за по-голямата част от човечеството през последните 20 години бъдещето изглежда "по-светло", глобалната икономическа и финансова криза е намалила осезаемо индекса за идното десетилетие.

Половината свят може да се сблъска с насилие и безредици поради тежката безработица, липсата на достатъчно водни ресурси, храна и енергия и ефекта на глобалното затопляне върху природата.

Редица прогнози предричат още по-голямо разрастване на организираната престъпност и "войни за ресурси".

Докладът подчертава редица основни и нетърпящи отлагане проблеми на сигурността, свързани с последиците от климатичните промени и екомиграцията.

До 2025 г. се очаква 3 млрд. души да останат без вода поради непрекъснатото нарастване (и застаряване) на населението. Мнозина ще потърсят нови места, където да се заселят, бягайки от суши или наводнения.

Масовата урбанизация и строежи, все по-честото посягане към естествените обитания на растителни и животински видове, масовото отглеждане на добитък може да доведе до нови пандемии.

Авторите обаче дават и лъч надежда.

Според тях мрачните прогнози може най-после да "стреснат" човечеството и в крайна сметка действително да го накарат да работи за едно по-светло бъдеще, преодолявайки егоизма и незрелостта си в името на една отговорна улегнала възраст.

За мнозина предприемачи сегашният икономически срив е възможност да инвестират в следващо поколение зелени технологии, както и да преосмислят стереотипите на икономическия растеж.

Научната и технологична революция също не е спряла своя ход. Ай Би Ем например обещава компютър, който до 2011 г. ще прави брой изчисления за секунда близък до скоростта, с която работи човешкият мозък. Наномедицината един ден може да възстановява увредени клетки атом по атом.

Този прогрес разбира се носи и рискове. Глобализацията и напредналите технологии позволяват на по-малко хора да вършат по-големи поражения за по-малко време, така че някой ден да е напълно възможно един единствен човек да създаде и използва оръжие за масово поразяване, предупреждават експертите.

Ситуацията се влошава въпреки по-отговорното отношение на правителствата и бизнеса към глобалното затопляне, заключава докладът. Авторите му призовават държавите, особено САЩ и Китай, да изработят "десетилетки" - планове, с които да се справят с предизвикателствата. В противен случай е заплашен самият международен мир.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2293131
For The Internets! :D

Неактивен fufy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Цитат
някой ден да е напълно възможно един единствен човек да създаде и използва оръжие за масово поразяване, предупреждават експертите.

Бррррр! Оптимистична работа...
Ако имах как щях да се изнеса на Луната! Каквото и да има там при всички случаи е по- добро от това, което според този доклад ни чака тук!
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Цитат
Огромно усилие - от мащаба на мисията "Аполо 11", изпратила човек на Луната, трябва да направи човечеството, за да има някакъв шанс да оцелее от последиците на климатичните промени.
Е, ако е това, няма проблеми ;D  Ще молим Холивуд за помощ ;) :P

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
На мен ми звучи така:"Стегнете се, НСР идва"
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Е, накъде повече да се стягаме? :P
Аз като видях авторите на доклада,и чак се изпънах като струна. ;D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
На мен ми звучи повърхностно. Ако не ни плашат с 2012, ще е с промените на климата или някоя друга лудост. Да "биеш камбаната" без да посочваш възможно решение е безотговорно. Имало лъч надежда, видиш ли?! Мозъчен тръст - да бе!

Неактивен Life

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Фондация Рокефеллер знае отговора на всички тези проблеми,само дето последно време са свенливи и не го споменават,всички те са породени от простичкия факт:

1900та година :1,4 милиарда население
2009та: 7 милиарда
Факт!

И НИЩО друго!тръгнали сме да контролираме какво ли не а не можем да контролираме прираста си?Смехотворно!
Само погледнете!Погледнете моля!

World historical and predicted populations by percentage distribution Region   1750   1800   1850   1900   1950   1999   2008   2050   2150   
World    100     100    100    100     100    100    100   100    100
Africa   13.4    10.9   8.8    8.1     8.8 1   2.8 1   4.5  19.8 23.7
Asia      63.5   64.9   64.1   57.4   55.6     60.8   60.4  59.1  57.1
Europe     20.6   20.8   21.9   24.7   21.7     12.2   10.9  7.0   5.3
Latin America and the Caribbean * 2.0 2.5 3.0 4.5 6.6 8.5 8.6 9.1 9.4
Northern America  0.3 0.7 2.1 5.0 6.8 5.1 5.0 4.4 4.1
Oceania 0.3 0.2 0.2 0.4 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5


Погледнете цифричките за Европа и за тарамбушкия свят,те говорят сами за себе си

Прираст на населението
Естония - (-2‰)
Германия - (-2‰)
Литва - (-4‰)
Латвия - (-5‰)
Унгария - (-3‰)
България - (-3‰)
Румъния - (-2‰)
Украйна - (-5‰)
Русия - (-5‰)
Великобритания - (-4‰)
Франция - (-3‰)

и в същото време некой държавици
Република Конго - 30‰
Никарагуа - 30‰
Йордания - 30‰
Мали - 31‰
Оман - 31‰
Саудитска Арабия - 31‰
Демократична република Конго - 33‰
Нигер - 35‰
Сомалия - 34‰
Йемен - 41,5‰

Да помагаме на сомалийските дечица,поддържайки средно по 8 деца в семейството и ненормалните им хомо еректуси които те имат за родители?Това не е помощ това е удължаване на геноцида..или по право АВТО геноцида който самите сомалийци герерират срещу себе си

Звучи жестоко но е истина,най бързото и единственото решение е редуциране на населението до нива 1900 година,всичко друго е бла бла


Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Световен доклад: Стегнете се, цивилизация&
« Отговор #7 -: Юли 16, 2009, 13:07:12 pm »
Life , ти какво предлагаш: да изтрепем всички африканци, за да имаме хляб ли? laugh
Нещата въобще не стоят така.
1. Целта на онзи пич и кликата му, е да ни внушат точно това: че заради тях ние сме на този хал. А това не е така, защото Европа сама си е виновна. Каквото посееш, това ще пожънеш.Европа е била едно нищо. Била е страшно бедна, слабо населена и бедна на ресурси. Само заради нечовешката експлоатация на колониите е стигнала този "разцвет на цивилизация", благодарение на колониите от Азия и Африка. Десетки милиони африканци са дали живота си за това. Но колелото се върти. Погледни го от този ъгъл и всичко ще ти се проясни.

2. В Африка никога не са видели истинска помощ от белите хора. Единици са тези, които отиват да се борят за хуманната кауза, но всички тези организации смърдят, та се не траят. Тези единици хора въобще не знаят, за какво става дума в дъното на организацията, макар че са там, на място и работят усилено за спасяване на човешки животи.

И как помагат точно тези фондации: Отиват и бият ваксини на деца, които даже нямат питейна вода. Умират от жажда, недохранени са, нямат какво да ядат, а те им бият ваксини. Защо? Защото са ничии, защото са безплатни зайци за експериментите на големите компании.

Но разбира се, всички , които си мислят, че ваксините са полезни, няма да разберат за какво говоря в тази 2. точка. Както и да е.
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 01:07:28 am от Mirotvorec »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен NTT

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
 :) Напълно съгласен с Magnolia,  не трябва Фондацията Рокфелер да казва какво ще е бъдещето на човечеството... Нима не са точно те, които предизвикаха глада в Африка, неизлечимия вирус на СПИН и съответно политиката която налагат в африканските държави. Проблема с водата и глада да е разрешен отдавна, просто никой не го интересува има си други цели, които се следват. Петрол, диаманти а преди това и колониите и разграбването на богатствата, нормално е да са най-бедни и да няма какво да ядат. В същото време най-големите корпорации правят и торовете, и генномодифицираните семена. Всеки, който се е протипоставил на системата или е отстранен или е дискредитиран, както беше Майкъл например. Даваше милиони за гладуващи деца и имаше собствена фондация но явно това е било проблем,за някои. А и едва ли е лесно да се каже коя е оптималната популация на населението. Може би и Life  прав като казва че трябва да се намали населението и разбира се не като се остават да умират хората гладни още от раждането им а като се намери решение. Да имат максимално по 2 до 3 деца. Не може да няма какво да се яде и да се правят деца като зайци... ::) Същото е и в България приръста на българите е отрицателен а на турците и особено на циганите е положителен !!! Имат по 3-4 деца и не могат да ми осигурят елементарни неща като образование, здравеопазване....
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 16:23:07 pm от NTT »
"Политическото величие е като пирамидите където, никой освен орлите и влечугите не може да достигне

Неактивен Life

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Вижте,аз знам че това което казвам е МНОГо жестоко,но светът в който живеем е такъв,вижте природата,оцеляват само най добрите,тя се САМОРЕГУЛИРА..нас кой ни реглира?За 100 години населението нарастна 7 пъти!

Вие знаете ли какво е около Шанхай?малоумните жълтури направили 260 километра улица с отляво и отдясно заводи,и всичко е унищожено тотално и безвъзврато

Човек не знае кое е добро за него,не мисли за бъдещето и не може да се самоконтролира
Такива хора като Рокефеллер отдавна са прозрели истината,която за съжаление (или не) е жестока за нас

Според мен,за съжаление МНОГО СКОРО всичко това ще се разреши по особено жесток начин,предполагам с нова световна война,втората на неин фон би била като детска игра
казвам за съжаление понеже по една глобална война най ще го отнесе природата

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236

Човек не знае кое е добро за него,не мисли за бъдещето и не може да се самоконтролира
Такива хора като Рокефеллер отдавна са прозрели истината,която за съжаление (или не) е жестока за насНе се излагай дълго време на слънце. Явно не ти се отразява добре. Доживях и такива глупости да прочета. Ти Рокфелер най- големия Месия го изкара, цъ, цъ. ;D
Ще те разочаровам, но аз лично знам, кое е най- добре за мен. Ти ако не знаеш, си е твой проблем. Или на Рокфелер. ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Life

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Magnolia

И ти ли действаш по древния еврейски метод да нападаш личноста на индивида а не идеите му?
Да не падаме до такова ниво викам?Аз излагам идеите си,БЕЗ да конкретизирам и провокирам персонално никого

Апропо,ето твоето изказване е пример за същинския проблем,идивида си мисли че е единствен,неповторим,оригинал и тнт и тнт

А утре,скъпи ми Magnolia ,когато децата ти живеят в едно 20 милиардно гето(примерно,и 25да е все тая),обезводнено,пренаселено и без флор аи файна как мислиш биха гледали на твоите идеи да нахраним Сомалия?
Да спасим бедстващите дечица в калкута...и милиард и 200 милионна Идния която скоро ше мина китай понеже там имам 25% прираст

Честно казано,не е важно какво мислим ние,ние коментираме за разтуха,важно е какво мисли Рокефеллер и тия като него и около него

Неактивен NTT

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Ако НСР е в действие защо тогава през последните 20 години приръста е нарастнал главоломно?  ::) Явно това не е целта или може би оставено да стане така заради някакво бъдещо събитие войни и.т.н. А е възможно и да има противоречия в самите фракции на елита, защо иначе не биха разрешили един такъв проблем.
"Политическото величие е като пирамидите където, никой освен орлите и влечугите не може да достигне

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236

Magnolia

И ти ли действаш по древния еврейски метод да нападаш личноста на индивида а не идеите му?
Да не падаме до такова ниво викам?Аз излагам идеите си,БЕЗ да конкретизирам и провокирам персонално никого

Апропо,ето твоето изказване е пример за същинския проблем,идивида си мисли че е единствен,неповторим,оригинал и тнт и тнт

А утре,скъпи ми Magnolia ,когато децата ти живеят в едно 20 милиардно гето(примерно,и 25да е все тая),обезводнено,пренаселено и без флор аи файна как мислиш биха гледали на твоите идеи да нахраним Сомалия?
Да спасим бедстващите дечица в калкута...и милиард и 200 милионна Идния която скоро ше мина китай понеже там имам 25% прираст

Честно казано,не е важно какво мислим ние,ние коментираме за разтуха,важно е какво мисли Рокефеллер и тия като него и около него

Life, първо си изказах си мнението и обясних какво имам предвид, но след като ти продължи да говориш за "малоумни жълтури" и прочие глупости, реших, че си слънчасал.
Извинявам се, че бях малко груба, но не мога да разбера една такава позиция. Всъщност съм изумена!

Тенденцията е ясна и не знам как не я виждаш. Европа си сменя цвета. И ти нищо не можеш да направиш. Нито пък аз.
Яд ме е, че се повтаря папагалски, без да се мисли.Но това си е мой проблем. Всеки си има право да си избере Месия или да не си избере. И кого да избере. Както и да повтаря чужди думи, без да ги осмисли.
Така че и ти  си прав. :-*


П.П. Ако изтръгна хляба от ръцете на едно сомалийче, за да яде моето дете, значи съм се провалила като родител. Оцеляване на всяка цена не ми е приоритет във възпитанието. Какъв пример ще дам така?
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 01:21:05 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен fufy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Човек не знае кое е добро за него,не мисли за бъдещето и не може да се самоконтролира

За съжаление съм напълно съгласна с теб! Докато не ни дойде в акъла, че не може от всичко само да грабим като идиоти и да правим каквото ни е кеф само по- зле ще става!  >:(

И за войната съм съгласна. Не знам дали ще е скоро или не, но когато дойде това време ще стане много, много грозно.
That is not dead which can eternal lie. And with strange aeons even death may die...!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27