На мен ми харесва да сме с никове по много причини. На първо място, за съжаление, е това че на някои от приятелите и на шефовете ми никак няма да се хареса, че се занимавам с конспирации и НЛО в свободното си време. Е, това не е толкова страшно, но има хора, които заради едно спречкване във форум могат да се амбицират и да ти създадат огромни неприятности, ако знаят истинското ти име. Представи си колко информация може да съберат и да използват срещу теб само като напишат името ти в гугъл. Не става въпрос за „властите”. Те отдавна вече знаят имената и активите на всеки когото си харесват.
Другото, което много ми харесва е, че от ника може да се научи много повече за личността на човека отколкото от истинското му име. Ние не си избираме имената, когато се раждаме. Това са предпочитанията на родителите ни. Тук ние определяме с кого или с какво се идентифицираме, какви искаме да сме, към какво се стремим, какво ценим, какви са интересите ни и всичко това е концентрирано в една дума. Аз мисля, че това е страхотно. Колко много може да се научи за човек, който иска да бъде наричан например: Миротворец, или Alien, или WhiteRider. А понякога има и загадки, като stiver например
От езотерична гледна точка, имената имат вибрации. Те отразяват личността, но и й влияят. Може не всички да знаят това, но когато избират ника си те несъзнателно „усещат”, кои вибрации са най-подходящи за тях и са в резонанс с личността им. Те са като отпечатъци на енергията, която носим в себе си и носят енергия.
Всичко това, в комбинация с аватара, с логото и с подписа, е много по-истинско от истинското име в личната карта. Жалко е само, че не можем да променяме никовете си както паролата. Човек понякога се променя с времето и идва момент, когато нови неща изместват старите.