Автор Тема: За "различните" мнения във форума  (Прочетена 7999 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
За "различните" мнения във форума
« -: Февруари 14, 2009, 00:05:14 am »
Пиша следващите редове по повод огромната спекулация, която се излива напоследък срещу екипа на xnetbg, и отношението във форума като цяло.
Естеството на обвиненията са, че не се толерира собственото мнение, различната гледна точка, не-конспиративните изказвания и т.н. Има няколко неща, които ще кажа по въпроса.

На 1-во място, е крайно време да се разбере, че това е форум за конспирации, уфология и езотерика. Както е написано в правилата - предполага се че потребителят регистрирал се тук поне приема съществуването на горните три. Собственото ви мнение относно тази точка е без всякакво значение за нас. Това, че някои все още не са излезли от пубертета не ни касае. Няма абсолютно нищо нелогично и няма абсолютно нищо фашистко в това, да сте НЕЖЕЛАНИ тук, ако целта ви е различна от тази да споделяте, учите и изледвате проблемите и тематиките свързани със същността на xnetbg. Не сме на нивото да доказваме на някого за самото съществуване на подобни феномени, от обсъжданите тук. Има достатъчно много места в българското интернет пространство, където можете да направите това. Тук изследваме самите феномени, а не тяхното евентуално (според вас - за които се отнася текста) съществуване. Не желаем да слизаме на по-ниско ниво. Съответно ако вие искате да ни свалите дотам - сте нежелани.
Всичко се свежда до проявяването на малко разум. Не ни интересува колко сляпи сте и колко искате да бъдете (обръщам се към тези които са тук умишлено да дразнят/вредят/провокират с цел задоволяване на лични потребности). Просто не е нужно да се дразним взаимно. Нито ще промените нашия възглед, нито ние - вашия? Не е ли безсмислено? Форума е направен за хора, с отворено съзнание, които възприемат нещата за които си говорим. Естествено че ще е дразнещо да си отворя кулинарен форум и някой да влезе, да почне да ми говори за Формула 1. И да се очаквам да го толерирам, защото видиш ли всеки има правно на мнение. Няма как да стане. И няма нищо общо с налагането на локален нов световен ред и фашизъм в какъвто смешно искат да ни обвинят някои. Записваш се в литературен клуб за Толкин и отиваш там на първата сбирка, за да го псуваш пред феновете му. Логиката е... къде? Неразбираемо е за нас как нещо толкова очевидно може да е толкова трудно за разбиране.

Същото важи и за тези на които постоянно "им липсват/трият постовете". Когато влезете в магазин си плащате за хляба - такива са порядките. Същото е и тук - има правила. Абсолютно неадекватно е да се дразните от тях. С годините има изградена система, която е довела до определена спретнатост на форума и това се дължи именно на тези правила. Към вас няма лично отношение от какъвто и да е било тип - било то отрицателен или положителен. Не е нормално да се дразните на админите/модераторите за това че си вършат работата. И вместо да им казвате че се престарават и вживяват твърде много, някой път можете да се замислите и да им благодарите, а защо не и да им помогнете с личен пример. Тук няма опит за налагане на нов световен ред - има опит за разбиране. Да - нашето разбиране. Това не ни прави нацисти.

В този ред на мисли не разбирам какво някои хора правят тук. Има над 10 000 госта на месец, които просто четат и се обогатяват, взимат информация от сайта или просто се дразнят наум. Те не задоволяват някаква потребност да спорят с хората тук, да казват колко сме зле и т.н. Просто не замърсяват околната среда. Има и хора скептици с интелект - те задават въпроси и се държат на ниво. Възможно е да съществува разговор с човек, който е склонен на диалог. Определено сме отворени към такъв. Но няма смисъл ако идвате тук с определена цел да дразните и да ни доказвате нещо за самите нас. Ние знаем кои сме и си стоим на местата вече 5 години.
Какво по дяволите направихте вие през това време?

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: За "различните" мнения във форума
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2009, 10:35:25 am »
Подкрепям.
Искам да споделя, и че изучаването и разбирането на конспирацията не е проста работа, и е пълно със всякакви умишлено глупави статии, луди хора и какво ли не. Определено нещо има и съществува, но трябва да се пазим от тоновете дезинформация и да внимаваме доколко това,което ни казват е наистина така,не само в обичайните източници, а и в конспиративните такива. Забелязал съм че напоследък сякаш има мода към мистичното и тайното и то изведнъж ства не алтернатива, общество на мислещи различно хора, а наложено обществено мислене за обикновения човек.

За модераторите - мисля че понякога работата ви идва даже малко множко, но поне от мен благодарности за огромния труд
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: За "различните" мнения във форума
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2009, 11:01:29 am »
Цитат
Записваш се в литературен клуб за Толкин и отиваш там на първата сбирка, за да го псуваш пред феновете му. Логиката е... къде? Неразбираемо е за нас как нещо толкова очевидно може да е толкова трудно за разбиране.

Именно  ;) При цялото многообразие от теми е съвсем в реда на нещата хора на едно мнение по един въпрос да са на противоположно по друг.И от това няма никаква драма и всеки може да го види в постовете на участниците в дискусиите, което оборва тезата че няма "толерантност" към "различните мнения". Още повече много рядко можете да видите "еднакви мнния". И в тази връзка горния цитат точно обрисува ситуацията. Аз мога да опиша и в още по- разбираем спортен аспект  ;) Ако примерно сте група привърженици на Левски и се събирате да обсъждате отбора - всеки ще има различно мнерние относно тактиката, стратегията, кои играчи точно да играят, кои да се резерви и т.н. а дали ще толерирате да влезе при вас привърженик на цска да ви дава акъл, да се заяжда постоянно и директно или индиректно да намеква колко сте тъпи в това което "вярвате" ? Все пак колкото и да  са широки границите на форума той е с определена насоченост и когато абсолютно всичките мнения на някой са в стил "всичко е нормално, всичко е ок, всичко вече е доказано" и от вас няма никаква нужда и съм тук да ви го "покажа" конструктивния спор може да се води до един етап след което спора вече се води заради самия спор, в търсенето на "аргументи" се прибягва и до лични нападки за "обяснение" на позицията на опонента.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: За "различните" мнения във форума
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2009, 11:38:45 am »
Цитат
Искам да споделя, и че изучаването и разбирането на конспирацията не е проста работа, и е пълно със всякакви умишлено глупави статии, луди хора и какво ли не. Определено нещо има и съществува, но трябва да се пазим от тоновете дезинформация и да внимаваме доколко това,което ни казват е наистина така,не само в обичайните източници, а и в конспиративните такива.


Добре че засегна темата защото и тук очевидно има нужда от обяснение за голяма част от хората които посещават сайта. Не си правим илюзии особено що се касае до преводните материали че те са "чистата истина". Дори напротив - сигурни сме че те обслужват едни или други интереси точно както и "официалните информации". Напрактика всяка една информация е дезинформация и няма заинтересовани, които да ви предложат "чистата истина" дори и поради субектевни съображения.Голяма част от дезинформациите обаче почиват на истинни факти и след това те се компилират и подреждат в определено звучене за създаване на определени настроения.Всички материали се пускат на сайта единствено и само с цел вие сами да си извлечете зрънцата истина и да си сглобите пъзела защото лесното и наготово обяснение може да бъде от полза по един въпрос но да не дава поглед върху по-голямата картина.
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 23:47:50 pm от Alien »

Неактивен Una

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 229
Относно: За "различните" мнения във форума
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2009, 10:37:12 am »
Не съм съгласна с много неща.
1. Бяха изтрити преди време снимки, постнати от мен (не оспорени), защото модератора решил, че са фалшиви. Не смятам, че това е "хладна рептилска преценка". Това си е чисто лично, твърде субективно при това мнение. Т.е. нвкой решава, че това не е истина или не му харесва и го трие. (забравила съм за случая, но просто го използвам за пример)
2. Само със местенето няколко пъти на различни места на едни и същи мои постове, сами доказвате, че този, който го прави не е много наясно какво точно прави. При това положение, смятам, че нещата би трябвало да си бъдат оставени както са си.
3. Благодаря за инспирираната от мен тема. Все пак надявам се да е нещо полезно за всички.
4. Много е трудно да се прецени кое е дезинформация и кое - не. Освен това, като човек изучавал основно тези въпроси, твърдя, че тя също има своето място в процесите.
5. Който и както и да се опитва да оценява дадена информация като "правилна" или не, като "истина" или не, като "заблуда" или не, при всички положения ще сбърка. Затова мисля, не това е целта и работата на управляващите този форум.
6. По никакъв начин не се слагам в числото на извършващите или участвашите в спекулации в този форум. Но мога да се сложа в числото на провокиращите размисъл, поради болезнена искреност. Което е твърде относително, защото в края на краищата не можеш да провокираш някой, който не е отворен за темата. Така, че в крайна сметка се оказва, че човек сам себе си провокира... но това е друга тема. :)
7. Не псувам, не обиждам. Старая се да зачитам всяко мнение и да проявявам уважение към всеки (без разлика на пол, възраст, брой мнения или форумски ранг). Надявам се тази част за псуването, и особено за неразбирането на тематиката на форума не се отнася до мен.
8. Какво правя тук ли? Изразявам себе си и чета другите.
9. Какво съм направила? Нищо особено. Не твърдя, че знам коя съм, още по-малко дали си стоя на мястото... По-скоро постоянно съм в движение. Препоръчвам го на всички, по-полезно е от стоенето на едно място, не се закостенява...  :P
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 13:20:54 pm от H. »

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Относно: За "различните" мнения във форума
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2009, 21:56:31 pm »
Съвсем скоро изказах мнение за отношението в този форум,което съвсем не беше негативно,а по-скоро леко иронично по повод диалог между начинаещ потребител и администратор.
Точно 10 минути след това цялата тема беше изтрита,заради моето изказване.
(ако някой се интересува,ще го цитирам)

Харесвам форума,но тук както навсякъде понякога покрай сухото гори и мокрото.И това зависи от настроението на някого в момента.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
47258 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
14144 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13753 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304
1 Отговора
13318 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
1 Отговора
8766 Прегледи
Последна публикация Януари 26, 2009, 15:03:26 pm
от Trandev

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27