Автор Тема: Пазарджик...  (Прочетена 33502 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
Re: Пазарджик...
« Отговор #75 -: Октомври 18, 2008, 19:59:43 pm »
Мда, самоубили са го.

Breath

 • Гост
Re: Пазарджик...
« Отговор #76 -: Октомври 19, 2008, 14:19:00 pm »
Доц. Станислав Христов: Ако говоря може да спрат погребението

Мартин Карбовски
19 октомври 2008 10:35Самоубийството също е вид убийство”, каза доц. Станислав Христов, шеф на Съдебна медицина Александровска болница в предаването „Пропаганда” на Дарик по повод смъртта на проф. Стойчо Раданов. Христов каза още, че на този етап не можа да се каже, че има убийство, но потвърди, че полицията работи и по версията за убийство. Доц. Станислав Христов отказа да каже категорично дали проф. Раданов се е самоубил или е бил убит с аргумента, че ако изкаже мнение „може да бъде спряно погребението на проф. Раданов, което ще бъде един от най-кошмарните варианти, които може да се случи”.

Той уточни, че по време на извършената аутопсия, продължила пет-шест часа, са взети всички проби, иззети са отпечатъци от дланите на професора. Описани са всички увреждания и заболявания на вътрешните органи. Професор Раданов е имал два микроинфаркта и атрофия на лявата камера. По тялото му няма кръвонасядания, причината за смъртта е обесване, категорично заяви доц. Христов.

"Не сме получили разпореждане от районна прокуратура за задържане на тялото", отбеляза още шефът на Съдебна медицина. Районният прокурор Николай Кокинов лично се е ангажирал тялото на проф. Стойчо Раданов да бъде освободено за погребение. „Вчера (бел. ред. събота) беше освободено тялото на Ахмед Емин. Не виждам проблем тялото на Раданов да не бъде освободено”, каза още той.


„Никой не ми е забранил да говоря. Мой дълг е да не коментирам данните, които сме получили от първоначалните изследвания”, каза още доц. Христов в обяснение на отказа си да коментира подробности относно аутопсията на тялото на Раданов.

Целият разговор чуйте в прикачения звуков файл.


Неактивен Breath

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 565
 • The lamps are different but the light is the same
Относно: Пазарджик...
« Отговор #77 -: Февруари 27, 2009, 09:54:42 am »
Айде, започват нов сезон на сагата, да видим докъде ще я докарат този път. Сега вече имаме безспорни доказателства....

Разкриха убиеца на сестри Белнейски?


Има безспорни доказателства, че извършител на убийството на сестрите Белнейски е 29-годишният криминално проявен Лазар Колев от Пазарджик, обяви окръжният прокурор Иван Даскалов, предаде БНР. Срещу Колев ще бъде повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвите начин.

Лазар Колев с прякор Гангстера е криминално проявен, с присъда за грабеж, като преди това е бил осъждан и за изнасилване на малолетно момиче. Според отлично информирани сред безспорните доказателства, че той е авторът на двойното убийство, е съвпадането на взетия от него ДНК материал с този открит по телата на убитите момичета. Водеща в разследването е съдебномедицинската експертиза на доц. Мария Грозева.

Сестрите Белнейски са били убити в района на Пазарджик, след което телата са откарани в местността Грамадите. Има данни, че едната от сестрите е убита по време на насилствен полов акт и за прикриване на следите веднага след това е убита и другата сестра.

Майката на Лазар Колев категорично отрича синът й да е замесен: "Когато преди три години стана случаят, тогава нямаше нищо. Сега, след три години си търсят изкупителна жертва. И да не е луд, да не е някой циганин, да измислят него. Вуйчото - фамилията е богата и утре да кажат: ето, ние ги намираме, те ги оправдават".

Обвинението срещу Лазар Коев ще бъде повдигнато в петък, в 10 часа. Разследването на случая „Белнейски" продължава в търсенето на съучастник.

Майката на убитите сестри Росица и Кристина Белнейски - Фани Белнейска, заяви пред БНР, че не познава Лазар Колев. Вярвам на разследващите, каза тя, но съм сигурна, че Колев не е бил сам. Фани Белнейска заяви: "Според мен са били поне трима". На въпрос - ако този човек застане пред теб, Фани Белнейска каза: "Аз ще го попитам защо ги уби? Ще го погледна и ще му задам въпроса много твърдо". Запитана - каква присъда трябва да получи, Фани Белнейска каза: "Доживотна. Цял живот да го гложди съвестта".

Запитана за това, че днес бе споменато, че първо е убита едната сестра и коя ще е тя, майката Фани Белнейска каза: "Малка е била стискана и душена. Може би тя е била първата и другата е била свидетел, и оттам нещата са тръгнали в обратна посока. Така разсъждавам и така мисля".

Не е изключено за убийството на сестри Белнейски да бъдат повдигани обвинения на повече от едно лице. Това съобщи за aгенция Фокус зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Боев, в отговор на въпрос възможно ли е в умъртвяването на Росица и Кристина да са участвали повече хора.

В началото на разследването на убийството полицията в Пазарджик обяви, че е вероятно да са замесени повече от един извършител заради особената жестокост, с която е било извършено. Откакто делото е в Националната следствена служба пряко ръководство и наблюдение върху него се упражнява и от Върховна касационна прокуратура, каза Боев. Като представител на една от наблюдаващите следствието прокуратури - Пловдивската апелативна прокуратура, аз знам, че на този етап е повдигнато обвинение, по чл.116 от Наказателния кодекс за извършване на умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, само срещу едно лице, добави Ремен Боев.

Това е 29 -годишният Лазар Колев, за когото окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов вече е докладвал. Според зам.-апелативния прокурор на Пловдив Румен Боев това е началото на един дълъг и мъчителен процес, който "дай Боже" да завърши с присъда. Смятам, каза Боев, че е повдигнато обвинение на базата на сериозни доказателства, а не на база само на оперативни данни, детектор на лъжата и т.н. Дано този процес да завърши наистина с успех, каза Боев. Той обяви, че е доволен от факта, че в съда ще се явят сериозни защитници, като Марин Марковски, за да има сериозен коректив и за да не се допуснат съдебни грешки. И той, като апелативният прокурор Росен Димов призова дебатите по това дело да се водят не чрез медиите, а в съда.

Лазар Колев, срещу когото ще бъде повдигнато обвинение за убийството на двете сестри Белнейски, излежава присъда от четири години и половина за грабеж. Това съобщи директорът на затвора в Пазарджик Веселин Коцев. Лазар Колев изтърпява наказанието си в пазарджишкия затвор, но в момента се намира в Националната следствена служба в София. По непотвърдена информация Лазар Колев е племенник на пазарджишки бизнесмен.

THERE IS A DIFFERENCE BETWEEN KNOWING THE PATH AND WALKING THE P

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Пазарджик...
« Отговор #78 -: Април 03, 2009, 01:13:54 am »
Цитат
Не казвам, кой е седмият труп свързан с делото Белнейски, за да не стана аз осмият…”


Вече има 7 трупа покрай мистерията със сестрите
Скандалният видеозапис на Роси и Христина е направен от бизнесмен
Мистерията около убийството на сестрите Белнейски продължава да се заплита с пълна сила.
Поводът е скандален таен видеозапис на Росица и Христина, заснет с мобилен телефон няколко дни преди убийството им. На снимките, публикувани в пресата, личи как двете сестри вървят по заснежена пътека в курорта Свети Константин към мотела на Георги Петърнейчев “Даф Транс”.
Към момента на убийството - януари 2006 г., Петърнейчев е зам.-министър на транспорта, а сега е областен управител на Пазарджик.
В телефонен разговор с журналисти майката на сестри Белнейски - Фани, изразила възмущението си от публикацията на стопкадрите. Тя споделила, че знаела за съществуването на клипа още преди три години. Малко след смъртта на момичетата зам.-кметът на Пещера Атанас Стоилов занесъл кадрите на крака в дома им в село Главини-ца. Тя обаче така и не могла да разпознае момичетата от снимките. От една страна приличали на децата й, но от друга нейните рожби нямали скиорски екипи.
В Пещера журналисти се срещат със зам.- кмета Атанас Стоилов. Оказа се, че видеоматериалът е бил предаден първо на полицията в Пазарджик. След като оттам не дошъл отговор на въпроса, дали двете момичета са Белнейски, Атанас отишъл в дома на Фани.
“Оставих диска на началника на полицията в града. После се оказа, че записът е изчезнал. От На ционалната следствена служба разговаряха с мен. Полицаите твърдяха, че майката рекла: “Да, това са моите момичета”. Как е изчезнало видеото на по-късен етап, не става ясно. Фани и брат й казаха, че не са виждали този материал, че не им е показван, че виждат кадрите за първи път от мен”, разказал Стоилов. Според него авторът на клипа е бизнесмен от Пещера. В снежния януарски ден той решил да фотографира красивата природа. В кадрите попаднали двете момичета. Когато в медиите гръмнала новината, че са намерени мъртви в местността Грамадите между Пещера и Брацигово, гражданската му съвест заговорила и той решил да предаде видеото на Стоилов
“Истината за убийството тепърва ще стане ясна на България. Мисля, че това ще стане много скоро - до три месеца, вероятно до изборите. И тогава целокупният български народ ще научи интересни неща за интересни хора.”
Това разказал Стоилов и добавил:
“Доста версии се завъртяха в публичното пространство. Аз съм сигурен, че ако е имало убийство, то довършителният момент е станал в местността Грамадите. Мястото е удобно за чистене, както казват криминалистите. Затулено, п средата на двата гр да. Говори се, че едно от момичетата е било живо, когато ги закарали до Грамадите. Така разказват хора, видели разположението на трупчетата на момичетата. По едното тяло имало кръв, другото било чисто, без петънце. Не са били изнасилвани. Ако е открит биологичен материал, то това вероятно е някаква инсценировка. Не вярвам в мита, че гаджета на Росица и Христина имат нещо общо със смъртта им”.
Зам.-кметът не бил наясно кой и кога е преместил телата на Белнейски. Чул е обаче, че са правени постъпки - “там, където трябва”, следствените органи да се сдобият със сателитни снимки. Ако това е вярно, значи е ясно къде точно са убити момичетата, къде са преместени и кой е извършил злодеянието.
До днес хората, преминали в отвъдното покрай случая със сестрите Белнейски, са 7 на брой” започва да брои Атанас Стоилов. “Ски учителят Димитър Юруков си “замина” няколко месеца, след като даде изявление по Би Ти Ви, че Росица и Христина са идвали при него с молбата да ги научи да карат ски. И, както знаем, той наистина ги е учил
Нормално е да им е намерил и ски екипи. По дънки няма как да карат ски. Известно е, че Димитър работеше на хижата на Петърнейчев. Така. Овчарят, който намери телата - и той вече не е сред живите. Частният детектив Енчо Танчев - също не е сред живите, защото получи инфаркт. Той беше нает от Фани Белнейска. Похвали се, че е попаднал на вярната следа в пресата и малко след това вече не можеше да дава каквато и да е информация.
Един циганин също напусна мистериозно белия свят. Той пък бе изключително много приближен на Петърнейчев. Занимаваше се с дървен материал и разни други неща, които са все в услуга на областния управител. Вършеше му черната работа. Продаваше дърва на местните хора. Кога законно, кога незаконно работеше. Обикновено той вършеше черната работа на Петърнейчев… Почина ненадейно от инфаркт. Казват, че циганинът е поредният, който е знаел за случката. Може би е сред хората, опитали да прикрият следите или пък да хвърлят телата в камъните край местността Грамадите. Не се наемам да разсъждавам по този въпрос.
Изчезна и свидетелят на катастрофата, която Петърнейчев е направил пред старчески дом е село Главиница.
Проф. Стойчо Раданов направу експертиза и след това се самоо беси на катерушка. Невероятна постъпка за един трезвомислеи и интелигентен мъж. Дотук тру повете покрай делото “Белней ски” са шест. Истината обаче е че са седем. Няма да коментиран кой седмият, за да не стана аз осмият!”, казал Стилов.
След инцидента със сестрите тръгват разни слухове. В местни те вестници се повяват публикации, че синът на Петърнейчев е замесен в трагичната смърт н момичетата. Момчето внезапно заминава за чужбина, което по клажда интригите.
Враговете на Петърнейчеви Пещера и Пазарджик се мобилизират във фабрикуването на слухове. Според най-често разказваната история Георги Петърнейчев блъска старец край дома ; възрастни хора в Главиница.
Сестрите Росица и Христина Белнейски са били свидетелки на катастрофата. На пешеходна пътека е прегазен 70-годишният Николай Шарланов. Действието се развива на 23 декември 2005 година. Момичетата обаче са били зверски изнасилени и убити в края на януари 2006 г., защото са станали свидетелки на убийството през декември и защото не са могли да запазят видяното в тайна. Това обаче е предположение, недоказано с факти. Близките на Шарланов се покриват и не желаят да говорят по случая. До образуване на следствено дело не се стига.
Според друга местна легенда Белнейски са блъснати случайно от голям джип, собственост на Петърнейчев. Баровското возило излязло от платното. Блъснал едното момиче и то починало. Ударът бил силен. Другата сестра останала жива, но била отвлечена и доубита в местността Грамадите. Именно там са направени „довършителните дейности и чистенето”.
Знае се, е луксозен джип, пострадал при катастрофа, е бил ремонтиран дни след злополуката в автосервиза на Георги Петърнейчев. Дали става въпрос за същата кола може само да се гадае.
„Георги Петърнейчев е бивш автомобилен състезател. Обича да кара бързо и обикновено владее скоростта. Говори се, че тогава е карал с над 100 км/ч. Никой в града обаче не може да каже със сигурност дали лично той е стоял зад волана. Знае се, че е бил човек, облечен с тъмни дрехи и шапка и че джипът е на Петърнейчев”, разказва зам.-кметът на Пещера.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Пазарджик...
« Отговор #79 -: Април 03, 2009, 09:41:40 am »
Онази вечер го мернах по местната кабеларка този другар Петърнейчев как се лезеше по повод на някакво събитие. Общо-взето неприятно впечатление, за да не кажа и по-силна дума.

За разведряване на обстановката ето какво чета в Стандарт:

                                     Китаец купува Пазарджик
                        Плаща бюджета за пет години, ако го пуснат да сее ориз

ПАЗАРДЖИК. Китайски милиардер иска да купи Пазарджик заради оризовите поля около града, научи "Стандарт" вчера. 55-годишният Ю Джин Су е готов да брои 1 милиард евро на общината, за да се настани в тракийския град и да го преобрази из основи. Той иска да превърне района в оризова плантация и да построи завод за коли.
Екзотичният бизнесмен е роден в Шанхай, но от 10 години живее в Лос Анджелис. Състоянието си натрупал от търговия с китайски стоки. Качественият ориз пък привлякъл Ю Джин Су към Пазарджик. За него той научил от интернет. Ентусиазмът му нараснал още повече, след като се запознал с пазарджиклийката Биляна. Тя бързо го въвела в тайните на региона. Българката му разказала, че преди 9 септември около града е имало огромни оризови плантации. Тогава бизнесменът споделил идеята си да купи Пазарджик и с жена си. Тя също се запалила и я огласила в различни форуми.
В момента Ю Джин Су е готов да поеме бюджета на Пазарджик за следващите пет години. Условието му е, че ще може да направи великолепни оризища около града, както и да построи завод за автомобили и самолети. В общинското управление пък нямал ни най-малко намерение да се бърка, уверява Биляна. Засега обаче общината не е получила официално предложение от китаеца.


Боже, ще изгрее ли слънце и на нашата улица?    ;D


Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Пазарджик...
« Отговор #80 -: Април 03, 2009, 16:35:06 pm »
Mirotvorec, кажи ми, че се майтапиш за китаеца, моля те! :'(

Aaa, сетих се, това е позакъсняла първоаприлска шега.
« Последна редакция: Април 03, 2009, 16:41:36 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Пазарджик...
« Отговор #81 -: Април 04, 2009, 01:14:22 am »
http://www.standartnews.com/news/details/id/28031/
Аз разбира се пак съм пропуснал да дам линк, ама гледам, че е от 31 март статията. Както казва една моя позната-в този вестник много често пускат за Пазарджик глупости, та и тази е поредната явно. Само че виж до къде ни докараха-на фона на последната статия за сестричките тази глупост да я приемем за някакъв светъл лъч. В същото време самодоволството на Петърнейчев, видно от кадрите по ТВ-то, да го приемаме като нормално поведение.
А-а-а-ааа, ма ще дойде и видов ден!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен panthea

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 26
Re:Пазарджик...
« Отговор #82 -: Април 04, 2009, 02:18:04 am »
Цитат
...Знае се, че е бил човек, облечен с тъмни дрехи и шапка и че джипът е на Петърнейчев”, разказва зам.-кметът на Пещера.

Ох, ама то много се знае! Бил е човек, видиш ли, облечен с тъмни дрехи. Ми да ,съблечен с тъмни дрехи не звучи добре..  :D пък и какво разбират под "тъмни" като действието се е развивало в късните нощни часове и не може да се каже точно... карай, нека да са тъмни. Обаче шапката е ключов момент! Мисля, че е ясно кой е виновника! Все пак не всеки носи шапка в зимния период, даже такива хора са рядкост.. в цял Пазарджик един-двама да са, най-много.
Обаче пък тва ,че джипът е на Петърнейчев не е от почти никакво значение.. каква важност би имала информацията на кой е джипа.. въобщее не може да се каже кой е бил зад волана? Че откъде да знаем кой му е карал колата!? Айде ся..
Обобщено - дайте на народа да кълве простотии, колкото да има да се каже нещо по случая. Ама и то развитието е едно - тъпчат на едно място и само умират очевидци или други замесени!  >:( >:( >:(

Цитат
Китаец купува Пазарджик
Плаща бюджета за пет години, ако го пуснат да сее ориз

:D :D :D :D :D Направо не знам! Изумяват ме!
Също смятам да си купя и аз едно оризище, да ходя да си обработвам  8) :P , ама само 4 дена от седмицата, останалите смятам да работя във верига магазините "Всичко за 1 лев" и да сбъдна мечтата си - да стана милионер, после на момента отивам да садя карпузи в Източна Сахара! 8) Това е то, план-конспект на моето бъдеще..  laugh
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Re:Пазарджик...
« Отговор #83 -: Април 04, 2009, 07:55:59 am »
По добре да дойдат китайците отколкото американците. В африка направиха облагородиха цели държави - то не беше жилища, канализация и т.н. Очевидно е, че някой друг пак ще трябва да идва и да ни оправя,ние не можем. Много крадем.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Пазарджик...
« Отговор #84 -: Април 04, 2009, 11:31:34 am »
Аз предпочитам, да не ме "оправят" разни китайци и всякакви.. :D За вас не знам...
Дойде ли бай ви Ю Джин, ще ни залеят с генномодифицирани ла.на..
Защото не знаете, какво имате там в Пазарджик- единственият останал читав, не ГМ, не радиоактивно облъчен ориз.Това е по- ценно от някакви си милиарди, за които знаем колко им е истинската стойност.
Разходете се до магазина и зачетете етикетите на леща, ориз, боб. Гаранция- има само по един вид, който е с тукашен произход. (Този един вид, за да го намерите, или трябва късмет да имате, или да сте влезли в голям магазин. ГМ- продуктите са евтини и затова търговците предпочитат да зареждат от тях.) Всичко друго е внос. Сещайте се откъде.. ;)
« Последна редакция: Април 04, 2009, 11:34:16 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Re:Пазарджик...
« Отговор #85 -: Април 04, 2009, 12:38:47 pm »
Аз предпочитам, да не ме "оправят" разни китайци и всякакви.. :D

Другия вариант е да ни "оправят" наши си хора.  ;D Все тая, пак ние сме  "оправените".

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Пазарджик...
« Отговор #86 -: Април 04, 2009, 12:53:17 pm »
Аз предпочитам, да не ме "оправят" разни китайци и всякакви.. :D

Другия вариант е да ни "оправят" наши си хора.  ;D Все тая, пак ние сме  "оправените".
Въпрос на приоритети. Аз съм на мнение, че китайците са по- напред с "оправителните  способности" ;D ;D Виж, че завземат целия свят. Значи да дойдат тук да ни осигурят ГМ- фураж и да се наплодят едно хубаво, а ние да се продадем за някакви си пари. Да си гледат работата! 8) laugh
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 791
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re:Пазарджик...
« Отговор #87 -: Април 04, 2009, 19:22:37 pm »
Обаче пък тва ,че джипът е на Петърнейчев не е от почти никакво значение.. каква важност би имала информацията на кой е джипа.. въобщее не може да се каже кой е бил зад волана? Че откъде да знаем кой му е карал колата!?
Джипа си го е карал баш собственика и експертизи е имало и всичко. Друг е въпроса какво да показали различните експертизи и кой е заповядал медийното затъмнение по случая.
Но от друга страна, изобщо не мисля, че този случай е пряко свързан с убийството на сестрите.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27