Автор Тема: Светът има нужда от нов вид пари  (Прочетена 26236 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

buden

 • Гост
Относно: Светът има нужда от нов вид пари
« Отговор #45 -: Септември 24, 2008, 01:32:30 am »
Промяна никога няма да има в нашия свят, така е било и така ще бъде.
Винаги по-силният ще се възползва от по-слабия. Колкото повече материални блага притежава човек - толкова повече сила има. Пък дали с пари, капитализъм и бла бла :)няма значение.
Тука е така.

Светът няма нужда от нов вид пари.


Не искам да те порицавам, но бъди така добър да прочетеш това което преведох, а и други мнения в темата. Защото с това което казваш си личи, че не си се интересувал достатъчно. Всичко търпи промени.
Прочети преводът ми ако обичаш, помисли и дай пак мнение.
Благодаря

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Светът има нужда от нов вид пари
« Отговор #46 -: Септември 24, 2008, 19:28:42 pm »
buden,

Прекрасно представяне на истинската същност на парите. Браво за превода! Нещата са точно така както ги описваш!
Според мен цивилизация може спокойно да се прави и без пари, но за това трябва да се ликвидира най-големият проблем на човечеството, а именно "ахимса", както казват индийците, или незнанието... Това ще рече влизане на психолози в училище, които да преподават, а не учители завършили специални предмети и педагогика. Това ще рече изучаване на тайната наука и нейните постулати. Това ще рече практическо обучаване на всички на скритите възможности на човешкото тяло и човешкия дух - това познание и образование трябва да залегнат още в детската градина /примерно обучението на алтернативно виждане и телепатия/. Така би се получило реално обучение и постигане на реални знания, не насила както в днешното училище, а учене с желание и съревнование за постигане на резултати, главно за скритите възможности на човека... Тогава, след петдесет години, всичко около нас ще се промени! Знам, че доста хора ще вземат поста ми за ексцентричен, НО БЪДЕЩЕТО ЩЕ БЪДЕ ТОЧНО ТАКОВА! СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ, ЗАЩОТО ЧОВЕК ЩЕ ПРОМЕНИ ПОЛЯРИТЕТА НА НАСОКАТА НА ВЪЗПРИЯТИЕТО СИ! Тогава парите ще изчезнат от самосебе си! ДРУГА АЛТЕРНАТИВА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЯМА, ЗАЩОТО ПАРИТЕ НИ ВОДЯТ КЪМ ПРОПАСТ И ТОТАЛНО РАЗРУШАВАНЕ!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Светът има нужда от нов вид пари
« Отговор #47 -: Септември 24, 2008, 20:27:19 pm »
И аз вярвам и се надявам да стане по-скоро бъдещето такова. :)

buden

 • Гост
Относно: Светът има нужда от нов вид пари
« Отговор #48 -: Септември 25, 2008, 06:02:35 am »
Благодаря ви SMSI-H и хадзапи за това, че отделихте време да го прочетете и споделите мнение.
Темата е стара, но все още Актуална. С това ново филмче се внася нова светлина относно проблема. И наистина ми се иска повече хора да прочетат превода.
Истина е че в днешно време интернет информацията е толкова много, че даже ни затъпява. Или повечето хора само отварят и затварят страници без да четат съдържанието им. Задоволяват се със заглавие или с абзац. Това беше отчетено и от самия интернет, че юзърите зареждат страници и след това ги затварят без реалната възможност да ги прочетат за времето престой.
Истината е, че хората се плашат като видят много написано. Знам го и от опит също  :(
Избирателни сме това е ясно, но понякога изпускаме важна информация.

Просто ми се иска повече хора да се запознаят с проблема, защото ако 1000 души тук са наясно че има проблем по принцип. Едва 100 най-най-много да са наясно какъв всъщност е проблемът. А от тях едва 10 да са запознати с решението му. Това анимационно филмче е много много полезно. Надявам се и превода също да е полезен.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Светът има нужда от нов вид пари
« Отговор #49 -: Март 14, 2009, 21:25:15 pm »

“Теория на парите, банковото дело и финансовите пазари”на Ми
http://www.econ.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=349

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27