Автор Тема: Пoименните GSM карти !?  (Прочетена 2753 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Пoименните GSM карти !?
« -: Март 12, 2010, 15:33:14 pm »
Преди една седмица (по познатата от години схема) на Майка ми се обаждат (от скрит номер) някакви, които казват ,че синът й е прегазил и убил циганче  и тн и тн и ако не плати еди-колко-си хиляди лева синът й влиза в затвора и тн и тн. Няма значение, какво са си говорили с майка ми накрая разбират,че не се е хванала на постановката им и й затварят телефона. След това майка ми отива веднага в районното, подава тази информация, която описава в някаква форма до началника на районното ,като полицаите я уверяваха ( в този момент и аз пристигнах в районното),че веднага ще пуснат телефона за проследяване ,но незнам, защо започнаха веднага да ни обясняват ,че сигурно картата е на името на някоя баба от някое забутано село или на някоя стара циганка и (примерно) за 20 лева тя или някой си, си е дал личната карта и така е регистрирана картата и тн и тн. Ние отговорихме ,че това не ни интересува и тяхната работа е да разберат номера(а и данните на човека) от който е звъняно и е изнудвана майка ми!Ако картата се води на някоя стара баба, на кой тази баба (или който и да е) си е дал личните данни и защо ?  Освен това най - малкото трябва да приберат в ареста човека ,който си е дал личните данни на непознати хора, а това не е ли нещо за което може да бъде подведен под наказателна отговорност човека който си е дал личните данни, попитахме ние !?
След няколко дена от районното звъннаха на майка ми и й казаха да дойде в районото ,където са я накарали да се разпише ,че я Уведомяват ,че нищо не може да се направи по случая ,защото видите ли МОБИЛНИЯ оператор НЕ искал да дава данните на АБОНАТА си ,или по ТОЧНО ,данните на човека, който е изнудвал майка ми по телефона !? Тук не става дума за майка ми ,тук става дума по принцип за всички граждани на милата ни родина, това се е случвало на хиляди хора ,да знаете някой телефонен измамник задържан до сега,а да се сещате ,за какво ни е милицията и хилядите милиционери,които живеят на нашия гръб,защото ние с нашите данъци ги храним, а те освен да взимат подкупи и да спят по патрулките ,с друго май не се занимават ? Уникално нали ,аз НИТО и за момент не съм се съмнявал ,че този случай ,както сигурно и други СТОТИЦИ ХИЛЯДИ подобни са завършвали по този начин , милиционерите да си измият ръцете с мобилния оператор или с нещо друго за да не се занимават,но сега започвам да се чудя ,ЗА КАКВО БЕШЕ всичкия този МЕДИЕН  ШУМ за това ,че вече и ПРЕДПЛАТЕНИТЕ КАРТИ на МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ЩЕ СА ПОИМЕННИ, поименни са,е И?
 
« Последна редакция: Март 13, 2010, 09:14:29 am от Invisible World »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Пoименните GSM карти !?
« Отговор #1 -: Март 12, 2010, 15:37:28 pm »
А какво правим ако изнудвача(лъжеца) се е обаждал от уличен телефон?
« Последна редакция: Март 13, 2010, 09:17:53 am от Invisible World »
Dreams are messages from the deep.

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re:Пoименните GSM карти !?
« Отговор #2 -: Март 12, 2010, 15:39:57 pm »
А какво правим ако изнудвача(лъжеца) се е обаждал от уличен телефон?

Как ще успее  скрие НОМЕРА ОТ КОЙТО се обажда ,ако телефона е УЛИЧЕН  !?
« Последна редакция: Март 13, 2010, 09:18:07 am от Invisible World »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Пoименните GSM карти !?
« Отговор #3 -: Март 12, 2010, 15:52:05 pm »
И да не го скрие, едва ли ще седи до тел. кабина с вдигнати ръце. :blum1: Изглжежда още не са се сетили от уличните телефони да въртят игрите, но и за това никога не е късно!

Иначе варианти за анонимност - много!
Или имат вътрешен човек в телефонната компания, който да покрива нещата(малко вероятно), или са се свързали нелегално(по принцип е възможно, виждал съм сервизни техници как си играят с жички и телефони в разни шахти, където минава трасето). Друго, което ми идва на ум са скайп-телефоните, но не съм много сигурен дали има ефект.

Интересното е, че полицията не може или не желае да окаже никакъв натиск на телефонния оператор за информация, свързана с явно престъпление!
« Последна редакция: Март 13, 2010, 09:18:26 am от Invisible World »
Dreams are messages from the deep.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27