M2f-"Ще започна отзад-напред:
1/ Времето ни не е бездуховно според мен. Просто е ускорено. И нещата се случват по-бързо. Което значи, че сигурно приключваме някакъв цикъл /учебен семестър/. И ситуацията е: "сега или никога"...Като думата "никога" нека да не се възприема буквално. Просто в момента ЯКО се чисти карма. По-яко от когато и да било. Затова ти се струва , че има заораване в материята. А аз виждам друго: никога хората не са били по-отворени към знанието за духа."
Много точно.
Само ще допълня , че чрез нашите мисли се създава "карма".Или , другояче казано , светът за нашите деца.
Скоростта на обмена ,пресяването на информация и способността ни да боравим с повече "данни" ускориха времето.Защото , каквото и да казват г-дата учени , определено по - запознати от мен със законите на физиката , те просто не "виждат гората".Не е нужно да си гений по всичкология , за да осъзнаеш факта , че ние създаваме собствени правила и време, за радост -по Волята , на Този , Който знае защо.
Ускорено е , защото можем да се справим.Както винаги - зависи от нас.
От това доколко можем да мислим самостоятелно .Имаме всичко от което се нуждаем - любов , грижа , милост , свобода , доверие,въображение,примерът на Христос.Трябва да бъдем единни , колкото и да ни се струва , че сме различни.И ние наистина сме.Но не това е важното. Приличаме си по нашите "сенки" - затова сме хора , а не ангели.
Егрегори , демони , илюминати ...както искате наречете ,това с/у което се "борим" ( като свиня в калчища ) , но докато и последният човек на Земята , не осъзнае , че няма враг , няма борба , няма лъжи , които не стават истина , няма случай , в който Бог да не е чул искрена молба ...няма да свърши света.
Споко , един вид

Ние ще си отидем и я се върнем , я не.
Това няма значение.
Но сега сме заедно и то живи.
Със сигурност има , ще ги нарека за по- кратко - видове , които черпят от нашата енергия.Използват я.Хранят се.Забавляват се.Ние сме същите , спрямо други "видове".Кръговрат , биха казали някои.
А пък аз си мисля , че ако трябва да "хапна" нещо , предпочитам да е "манна" , вместо трици.
Защото с това ще "заредя" други.
Манната е , най - общо казано , да си свободен и все пак благодарен.
Когато си свободен , ти уважаваш достойнството на останалите , както и правото да съществуват.Защото си благодарен , че макар , да не си бил способен да измислиш живота си , именно ти си този , който го осмисля.
Каквито и да са обстоятелствата около теб.
Нима Христос имаше нещо повече от Божията подкрепа , както всички нас.
Животът и Примерът Му по линията на най-малкото съпротивление ли бяха?
За нас , това е своего рода басня , защото не сме били свидетели...пък и не е нужно."Блажени са вярващите.." , нали

Хората със сърце са способни от всичко да извадят поука , каквато им е нужна за момента.Отвсякъде!
Обаче е крайно време да осъзнаем , че носим отговорност.Някаква.
Който , както я разбира.
Ето тук сме различни.
Това е центъра.И целта на изпитването.А не деленето на "видове" по някакви белези.
И разширяването на онези думички , които често използваме ( любов , свобода , доверие и т.н. - да не се повтарям ) , но цял живот(и) учим какво означават.
Докато искаме да разберем Бог , едновременно.
Е , няма как да стане

Поне докато не разберем отговорността на мислите си и средствата , които използваме , за да постигнем каквото и да било.
Сигурна съм , че Бог , който е близо и е "вдъхнал" съзнание на хората( и всички останали) , няма да позволи нещо да се случи без Неговата идея и смисъл.
Както съм убедена , че докато не осъзнаеш границите си , никога няма да бъдеш истински свободен.
Защото веднъж начертал кръг около себе си , ти си свободен да излезеш извън него , като го разшириш.Докато не остане място , което не си оградил.И не се отказваш под привидната безсмисленост на всичко.
Чувството за хумор , в такива случаи , е дар Божи

И последно.
Имайте предвид , че хората , които се вълнуват от подобни "проблематики" са много лесно манипулируеми.Не оставяйте цялата работа в Божиите ръце.Едва ли е случайно , че имаме нещо над нивото на ушите.
"Теорията на конспирацията" е нещо като да хвърляш камъни в двора си.От тях можеш да построиш ограда , но е напълно възможно , отдавайки енергията си предимно на т.нар. "борба" , да покриеш всичко , което би могло да се роди , именно в твоето пространство , наречено живот - сега.
Ще дерзаем , какво да се прави