Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290345 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Elen

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
Re: Исус Христос
« Отговор #315 -: Юли 09, 2010, 21:54:56 pm »
A вие от каде сте сигурни че Христос е разпнат на кръста,има доста информация че Е бил подменен със друг човек.Има логика за тези твърдения,защото Бог отец е баща му и някак си е нагласено разпятието за обикновеният човек.Впоследствие на тази база е създадена религията.
Колкото повече разбирам хората,толкова повече ми се живее със животните

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
  • Публикации: 45
« Отговор #316 -: Юли 09, 2010, 22:54:03 pm »
Цитат
Бог отец е баща му

И каква е била технологията на зачеването му.
Цитат
че Е бил подменен със друг човек.
От твърдението ти разбирам две неща - първо - че Исус е човек и второ,че явно е бил античния Фидел Кастро или Садам Хюсеин - разполагал е с двойници  :)
Цитат
аз пък съм чел,че Христос е бил йога
А аз гледах нещо подобно в един филм(има го някаде из философските филми посочен,но му забравих името),но там се оказа ,че Исус е йога-мутант на 14 000  години,преживяващ в наше време като учител по биология  :(...Но това нищо не значи и нищо не доказва   ;)
Цитат
текстовете с това име са добавени по късно от врага.
А не е са ли създадени всички религии и култове от същия този враг  ;)
Според мен голяма част,ако не и всички тези факти около Исус са изфабрикувани с най-различни цели,от контрол  ,до най-дребно шарлатанство и личноста му, ако се окаже реално съществувала ,би била обвита от дебел пъшкул лъжи  :D

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #317 -: Юли 09, 2010, 23:20:49 pm »
A вие от каде сте сигурни че Христос е разпнат на кръста,има доста информация че Е бил подменен със друг човек.Има логика за тези твърдения,защото Бог отец е баща му и някак си е нагласено разпятието за обикновеният човек.Впоследствие на тази база е създадена религията.

http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 23:22:13 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #318 -: Юли 09, 2010, 23:35:58 pm »
Преди време, в Кoлумбия, един шаман ни разказа(бях там с група приятели и колеги), че Исус е бил години наред на обучение при някакви шамани, само не помня каде каза точно в Южна Америка. Каза също, че там се обучил на техники, като "сънуване" и "сталкинг" (макар, че те изобщо не използват такива думи) и че бил обикновен човек, само дето се научил на много неща и ги приложил на практика, та демек станал жива инкарнация на "силата на духа" (така точно се произнесе шамана). Някой го попита, според техните предания, разпъвали ли са го или не и шамана каза, че са го разпъвали, ама не е умрял на кръста, ами много години след това.

Интересна теория... всичко е възможно...

Да, няма невъзможни неща. Но Иисус в Америка, 1500 години преди да я открият ?? ::)
Нали е роден в началото на новата ера. А кога Колумб открива Америка ??
Нещо връзката не е ясна.Или шаманите говорят за друга личност.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
« Отговор #319 -: Юли 09, 2010, 23:45:15 pm »
Или шаманите са шарлатани .
ARRI , БРАВО ,че намери този материал  :drinks:
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 23:53:30 pm от zxcbv »

Неактивен Elen

• Четящ
  • *
« Отговор #320 -: Юли 09, 2010, 23:52:22 pm »
По този въпрос се спори много,но като се проследи от близо се вижда че едни и същи хора/фигури,божества /са създали религиите по земята,със една цел да маниполират обикновените хора.

Цитат
Какво представлява шаман-ът-йога достигнал до /сидхи/-психични способности

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
« Отговор #321 -: Юли 10, 2010, 00:01:59 am »
Цитат
Какво представлява шаман-ът-йога достигнал до /сидхи/-психични способности
Незнам какво представлява,но щом представлява това, което си мислиш,че представлява  :lol:  , значи със сигорност не е шарлатанин,целящ да прилапа малко пари от туристите,или е невъжможно де е попрекалил със пси веществата, с които е (зло)употребявал с години ,омесвайки малкото си знания за християнството с нарко-бълнуванията си ?

Неактивен Elen

• Четящ
  • *
« Отговор #322 -: Юли 10, 2010, 00:14:11 am »
Христос не е шарлатанин или някой алчен поп,както и шаманите не са хора на парите.

Някога случайно ако стигнеш до сидхите,ще разбереш какво означават такива сънища.

Неактивен zxcbv

• Четящ
  • *
« Отговор #323 -: Юли 10, 2010, 01:21:28 am »
Цитат
Христос не е шарлатанин
Естествено,че не е, той е ...религиозен мит,образ ,който се препокрива с много други митологични и религиозни образи.
Цитат
шаманите не са хора на парите.
Гледах филмче за шаманите в Непал,въпреки ,че марихуаната е забранена в страната,държавата толерира отглеждането й и употребата й за религиозни нужди.На шаманите е забранено да работят,те разчитат на помощ от дарители и от...държавата,за която те са начин да привличат туристи и да вкарват пари в  бедната си държавица,а аз определено не бих вярвал на приказките на някой  мързелив наркоман(малко грубичко и крайно прозвуча,но ти били вярвала на приказките на Пешо Гъбата или Киро Иглата от вход В ,които притежават много от качествата на шаманите...примерно).Шарлатанството може да не е свързано само с пари,желание за власт,смесване на откъслечна информация с халюцинации и последвалите бълнувания за Исус в Южна Америка;шаманите са хора на традицията и виждат това ,което трябва да видят,което значи че може да шарлатанстват  ;D неволно и дори да вярват фанатично в лъжите си.
Друг пример - По време на ламите в Тибет се оформя религиозна, свръх богата аристокрация властваща над тънещия в мизерия ,неграмотност ,ограбван и подтискан  от духовно извисените си владетели - йоги достигнали до сидхи (,а и други  ;D )способности ,народ - защо става така?
Аятолах Хаменей, добър човек ли е като не живее светски,а бедно и изолирано в планините на Иран?
Същото нещо става във всички религии,и шаманските култчета едва ли са изключение.
Дай ми пример, на кого са помогнали тези религиозни водачи - много странно постъпвате,казвате този религиозен водач е зъл,алчен,но онзи другия странно изглеждащия пич не е такъв,той е добър и духовно-извисен  :o

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #324 -: Юли 10, 2010, 01:29:07 am »
ARRI , БРАВО ,че намери този материал  :drinks:

Не съм го търсил,това е моята Библия ;).Дано го прочетът пвече съфорумници :yes:.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Elen

• Четящ
  • *
« Отговор #325 -: Юли 10, 2010, 08:52:11 am »
Малко се откланям от темата,но за да се създаде религия всичко е предварително нагласено,за да може да се мачкат масите.Храмовете са създадени от хората,заради вярата им.Фактически хората във такива места излъчват само чиста и свята енергия и колкото повече хора ходят там толкова по свято става такова място и така се зараждат големите мисълформи наречени егрегори,та тези стефла са описани добре във друга статия във форума,за това се казва че такъв/религиозен/ егрегор е най мощен,НО-човешкото око е ненаситно,като види малко пари дошли отникаде започва да ламти за още и още.Така се поражда алчноста.Алчноста е едно от най коварните качества за човека.Идва ред на въпроса:как може да се обясни че нещо е мое/твое във този илюзорен свят,при положение че всички ние хората идваме и си отиваме от този свят? От каде идва този ламтеж по материалното?-от егрегорите умотали човешкото съзнание и докъто човек сам не поработи по въпроса ще си остава "говореща машина".

По света има много хора които посредствум тези сидхи се възползват за да задоволяват грубото си Его,та точно тези са хората които извръщават самите учения от една себичност и алчност.

На базата на Христос,като митичен герой е създадена религия и зад нея се крият всички шарлатани които са привикнали да лъжат и да изкарват пари от заблудените душици.

Нгласите и заблудите са пречка да се види истината такава каквато е,а не такава каквато се представя,за това трябва да бъдат отхвърлени,така ще дойде и самото просветление.

Бъдете здрави

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #326 -: Юли 10, 2010, 09:42:50 am »
Абе не ви ли е ясно, че може да бъде излъган, подведена, изманипулиран и пр. и пр. САМО човек, който ПОЗВОЛИ това!!!!
Защо по дяволите всички сте се юрнали да разобличавате КОЙ лъже масите, КОЙ ВИ лъже, да проверявате източниците на информацияи пр.?!
Единственият начин да се справите с лъжата е да разобличите лъжецът вътре във вас.
Там трябва да се работи, там е коренът на лъжата, а не отвън, не в източниците.
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 10:03:11 am от алибаба »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #327 -: Юли 10, 2010, 12:15:50 pm »

Алибаба, я разясни ама като за първолак горенаписаното, че нищо не схванах ???
Те ме лъжат, а аз ще търся лъжеца в мен, егати и .....  ???
Разяснвай по бързо че ще си пукна главата в дувара ???
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 20:23:38 pm от Mirotvorec »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #328 -: Юли 10, 2010, 12:28:12 pm »
Как има хора, които НЕ СЕ ПОДДАВАТ на лъжи и манипулации?
Те какви са? Свръхчовеци ли? Или те...са имунизирани от срещи с лъжци?! Може би не им се е случвало да срещнат такива?!
Как има хора, които като чуят за новата мода...например от розови фанелки за мъжете отиват и си купуват, а други просто не обръщат внимание на подобни неща?
Как има хора, които като чуят за поредният супер продукт на супер ниска цена и супер необходим за вас, отиват в магазина и си купуват, а други просто не обърщат внимание на подобни неща?!
Как има жени, които ще си сложат силиконови цици и въпреки това ще продължават да са комплексирани и такива, които дори и да са плоски като дъска ще са без комплекси, спокойни и уверени..можещи да обичат и да получават обич?
Как има такива, които ще станат наркомани и такива, които няма и да си помислят да пробат подобно нещо?
За това става дума, че лъжи и лъжци винаги е имало и ще има, но човекът е този, който ще допусне или няма да допусне да бъде излъган. И че да вярваш, че ще решиш проблема като изкорениш лъжата от света е мираж. Лъжата ще я има дотогава докато вътре в човека има нещо, което харесва лъжата. Открийте го!
Или казано накратко ЛЪЖА ПРИ ЛЪЖА ОТИВА.
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 12:36:45 pm от алибаба »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #329 -: Юли 10, 2010, 12:42:50 pm »
Виж сега това дето го пишеш, не ми се сърди ама е глупаво ;).Те те лъжат че има его ти им вярваш , те те лъжат че има прераждане ти им вярваш, те те лъжат че има обич ти им вярваш ....Лъжат и за фактите за Христос , откъде ще ги имат като са пак поредната лъжа, ти обаче им вярваш ... та затова писанието .............. издиша ;).
Чета сега една огромна тъпня, чиста измислица и лъжа на поредния шмекер "Древната тайна на Цветето на Живота" и на това ако някой повярва  ???
Ние сме толкова лъгани особено Българите, че сега да слезе Христос на земята ще му теглим една "благословия".
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27