Автор Тема: Най-голямата конспирация: Откриват енергийния форум в София!!!  (Прочетена 2305 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 131


Енергийната Среща на върха "Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство", която е по инициатива на президента Георги Първанов, започва днес в София.

В двудневния международен форум ще участват 29 страни и институции - от Югоизточна Европа, Черноморския и Каспийския регион, Централна Азия, страни от ЕС, САЩ, Русия, Египет, Катар, Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие. Председателят на ЕК Жозе Барозу ще се включи в обсъжданията в първия ден на срещата.

Форумът цели да ангажира основните партньори на ЕС в енергийното сътрудничество в диалог по подхода на ЕС към енергийната сигурност. На свой ред страните - членки на ЕС ще могат да установят политическата воля на производители и транзитни страни да реализират интересите си във взаимодействие с предложения нов План за действие на ЕС за енергийна сигурност и солидарност.

България предлага да бъде разискван икономическият и политическият контекст на нарастващите нужди на ЕС от природен газ. В този смисъл актуална задача е разработването на това, което ЕК нарича ново поколение юридически положения за "енергийна взаимна зависимост" с партньорите на Съюза.

Деловата част на Срещата на върха се предвижда да обсъди както тенденциите, принципите и политиките за укрепване на европейската енергийна сигурност, така и важните за южното европейско направление проекти в газовата сфера.

Инициативата България да организира Среща на върха под надслов "ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА ЕВРОПА. СИГУРНОСТ И ПАРТНЬОРСТВО" произтича от засиления енергиен диалог през последните две години между президента на Републиката Георги Първанов и държавните глави на страни в района на Каспийско море и Централна Азия.

Разговорите показаха, че партньорството между ключови производители, транзитни държави и потребители трябва да бъде стимулирано от съдържателен диалог на най-високо равнище с участието на всички заинтересовани страни.

http://news.ibox.bg/news/id_1202914465

-=-=-=-=-=-=

Що се правят на ударени, а?!  Нима няма алтернатива на кирливия руския газ >:( >:( >:(    Гражданите толкова ли са затъпяли, че не виждат очевадната измама в сферата на енергетиката :-X
« Последна редакция: Април 25, 2009, 17:08:03 pm от H. »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27