Автор Тема: Андрей Реутов - Хакери на Сънища  (Прочетена 40374 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Yoda

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 150
  • Must be force be with you
Re: Андрей Реутов - Хакери на Сънища
« Отговор #75 -: Декември 20, 2012, 13:53:51 pm »
Нарочно дълго отлагах прочитането на тази книга. Има неща и книги, за които искам случайно-спонтанно да ми се появи желанието и интереса. Известно разочарование не мога да кажа  че изпитах, но определено очаквах нещо различно, по-сериозно и научно-обосновано.
Не знам какви са ви критериите за фантастика или възможно, но невидяно и нечувано, но за мен тази книга си е една литература-художествена, с доста ниски качества като оригиналност и внушение.
Преразказ на Кастанеда основно и Пасианса на Медичите, който може спокойно да е пасианса на Масоните, рептилите, илюминатите, охлювите или триклопите. Някакво смешно сюжетче с лоши и добри, в което самия диалог е толкова през пръсти измислен, че сигрно няма да има желаещ да направи адаптиран сценарий. /на въпроса "как да знам, че вие сте от добрите?", следва обикновеното уверение, че те са от добрите защото имат някакъв си враг, който ги гони и е Владетелят ...- това за мен лично е крайно неубедително за една сериозна тема като магиите и магьосничеството/

Не ми хареса книгата. Изненадах се, че руснак я е написал. Повече отива на някой скучаещ американец за булевардни сапунени романчета или изпаднал журналист ... дряскящ за някой езотеричен вестник. Но не пречи това да е добра конспирация замислена от американците, злепоставяща руснаците, колко са зле с материята. Сигурно има и доста добри руски изследователи и парапсихолози, но поне на мен са ми известни добри откриватели немци и американци, естествено черпещи вдъхновение от латинска америка и други всевъзможни  древни духовни учения и практики.

Защо някой китаец не напише книга за сънищата? Въобще замисляте ли се в каква степен и защо вярвате на подобни неща?

Също така не разбрах защо се наричат именно "хакери"? Много ми е любопитно. Английско-американска дума-жаргон? Какво точно хакват и що аз да не мога да ги хакна по-запомнящо се?

Хареса ми по-напред един акцент за защитите и страха. Предупреждението, че ако не владееш достатъчно добре силата и енергията си, може да си просто източник за някой друг, но не и ти самия да си полезен със способностите си.

А на мен това ми е интересно всъщност. И не намирам отговор ни при Кастанеда, ни при Иванушка. Не да въздействам на друг човек или хора. И да се заобградя със зомбита, които хипнотизирано изпълняват всяко мое желание или по принцип ми се изпълнява всяко желание. А как да променям нещата в настоящето, така че бъдещето да е по- ... интересно и смислено. По-сложно е от игра на шах, а едва ли случайността и неопределеността от подреждането на карти би помогнало. Аргумент е, че донякъде се разчита на достатъчния разсъдък, морал и компетентност на всеки един "хакер", за да зададе какъвто и да е "Закон на Орела" и след това просто да си го изпълни, като се стреми да го свърши докрай! Ето, това мисля, че е още една "пробойна" в хакерското им корабче. Много от вас, включително и аз имаме недовършени, но започнати причинно-следствени вериги. Представяте ли си, да се върнем да си ги поправяме и довършваме всичките. А пък като се оцени и обвързаността на всички ни един с друг, такава каша ще настане, че всички аборигени ще тряБва да се изселят в България, а ние да заминем спешно за Сибир... при тамошните шамани, да ни научат какво да правим.

Добре че остава ден до края на света.
« Последна редакция: Декември 20, 2012, 14:19:04 pm от Yoda »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27