Автор Тема: Опитвали ли сте да вървите със затворени очи  (Прочетена 1982 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Пробвали ли сте да вървите със затворени очи по улицата? Просто ей така - вървейки по крайно познатата улица, по която минавате всеки път от и за вкъщи, си затваряте очите и се опитвате да погледнете на живота като на постоянно блъскане в невидими неща по пътя към дома, за справянето с което разчитате само на спомен и усет.

Ето какво се случи докато аз опитвах:
Беше тъмно, което помогна да задържам клепачите си по-дълго затворени. Това беше трудна задача - те постоянно напираха да се отварят поради предчувствието за сблъсък. Хората слава богу не бяха често срещано препятствие, но въпреки това при дори беглото им присъствие очите ми автоматично се отваряха без никакъв успех на противопоставянето от моя страна. Стените и големите предмети (като коли и кофи) се усещаха лесно, но въпреки това при невъздържано отваряне на очите ми (при напиращата мисъл "съвсем леко поне, ще се пречукаш") се оказвах поне на две крачки встрани от там, където си мислех че съм. И при един опит да събера тези две разминаващи се точки, в единното местоположение, което трябваше да представляват, се препънах в ниско стъпало. Очите ми автоматично се отвориха и се насочиха надолу без наличието на каквато и да било мисъл, а ръката ми по инстинкт последва звука от изтъркулила се от джоба ми монета по плочките, но на стотни от секундата преди да я хвана разпознах движещото се тъмно петно по земята като хлебарка. Моментално извадих от джоба си фенерче, с което осветих в радиус от два метра, но следа от монетата нямаше. А хлебарката виждах ясно в ъгъла, към който се бе запътила. Заинатих се да огледам още веднъж по-подробно, защото ясно чух звука от монетата и тя със сигурност беше някъде там. Но пак не я видях. Прибрах си светлината и си продължих.

Два факта привлякоха вниманието ми:
1. Имам нужда от светлина, за да намеря, това което търся.
2. Дори при наличието на такава, не винаги намирам това, което търся.

Имали ли сте подобни 3D опити и на какви мисли ви навеждат?

« Последна редакция: Юни 14, 2010, 19:30:02 pm от Black Adder »
For The Internets! :D

Неактивен Alegria

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re:Опитвали ли сте да вървите със затворени о
« Отговор #1 -: Юни 14, 2010, 14:50:25 pm »
Да, на няколко пъти съм правил този експеримент...

Първият път и аз като тебе като отварях очи невъздържано и виждах колко съм се отстранил от там където си мислех че съм. На няколко пъти така и си помислих: Леле, колко съм зле!  ;D

Следващите пъти и аз имах препъвания или блъскане, но нищо страшно или особено... И на мене ми мина мисълта: Я по-добре да спра преди да се претрепа или счупа нещо.  ???

После навън пък, беше вечер, и ме досрамя като разбрах че някакви хора идващи срещу мене ме видяха как ходя със затворени очи и се.... уплашиха.  :blush:

Срамът ме накара да се замисля и стигнах мисля до логичният извод, че ние сме: Light seeking beings(живеех в Канада тогава и мислех на английски) т.е. същества търсещи светлината... Без нея не можем както не можем без въздух, вода, сън, храна...  После се сетих че по книжарниците в града виждах книгата: "The Dark Side of the Light Chasers", но не си я купих че беше свършила... сега съжелявам че не задълбах да я потърся по други места.

На другият ден, мисля беше, като играх Шах с един приятел ми мина през ума, каква хубава метафора е Шахът и как войната между светлите(най-често бели или жълти) и тъмни(най-често черни или кафяви) фигурки подсказва някой житейски неща...

После се сетих за разни цитати от Star Wars, където всичко се въртеше около сблъсъка на Dark Side( :diablo:) с наште хора( :drinks:).... и така. :)
The more we give love, the greater our capacity to do so. (David Hawkins)

Неактивен Търсеща

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re:Опитвали ли сте да вървите със затворени очи
« Отговор #2 -: Юли 03, 2010, 18:47:37 pm »
Аз пък се бях записала на СИП голбал,за който незнае това е спорт за незрящи ,има две врати и специална топка ,вътре с нещо ,която да чуваш ,ако не се лъжа се играе с ръце.Много готино и поучително за мен беше,голбалистите много добри направо ни "убиха от бой".В началото ми беше много страшно ,несигурно и дискомфортнО ,докато свикна.Най-важното е ,че от тогава не изпитвам абсолютно никакъв страх от тъмнината. :-*

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re:Опитвали ли сте да вървите със затворени очи
« Отговор #3 -: Юли 04, 2010, 22:31:01 pm »
Опитвал съм и съм засякал, че на около 10-тата крачка очите ми искат да се отворят започва да ме обзема страх, макар че като ги отворя се оказва, че стабилно съм си държал правилната линия.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27