Автор Тема: Изгоря най-тиражираният вестник в Русия - заедно с архивите !  (Прочетена 2043 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 6 671
  • WATCHER
Ситуацията с горящата сграда в Москва е изключително сериозна

13 февруари 2006 | 12:45
Агенция "Фокус"


Москва/София. Ситуацията с горящата сграда в Москва е изключително сериозна, предаде кореспондент на Агенция “Фокус” в руската столица.
Гъстият дим над издателското здание на улица Правда 24 се вижда добре от намиращата се наблизо сграда, където се помещава Българският културен институт в Москва. Част от покрива на издателството вече рухна. Огънят се разгаря бързо и обхваща вече близо 500 квадратни метра. Двама души са засега пострадалите, откарани с натравяне в болница. Пожарникарите твърдят, че са евакуирани хората от горящото осеметажно здание. Огънят, според първоначални информация, лумнал след късо съединение в трансформатор на седмия етаж, пред фотолабораторията на вестник “Комсомольская правда”. Според други – от книгохранилището или столовата. Опитите да бъде овладян се оказали неуспешни поради неизправни пожарогасители. Стихията се разпространила бързо поради лесно запалимото подово покритие. Черни кълба дим излизат от 6, 7 и 8 етаж. Забелзва се и отворила се голяма пукнатина между етажите. Сградата е отцепена, поради опасност от нови срутвания хората са отдалечени на няколкостотин метра. Прогнозите за овладяване на стихията не са оптимистични. Получена бе информация и за първите поражения – изгорял е напълно архивът на най-тиражния вестник “Комсомольская правда”, събиран от 1925 година насам. Както и компютърното оборудване. Не закъсняха обвиненията – шефът на “Комсомольская правда” Владимир Сунгоркин заяви, че пожарните коли пристигнали с 40-минутно закъснение. Огънят лумнал по време на летучка в редакцията, която без паника успяла да се изнесе навън. Федералната агенция по печата и масовите комуникации обещава подкрепа като предостави на “Комсомольская правда” помещения и необходимото оборудване. Важността на обекта, стопанисван от управлението по делата на президента, накара сам министърът по извънредните ситуации Сергей Шойгу да пристигне на мястото на инцидента. Излизането на няколко из-дания е вече под въпрос – освен „Комсомольская правда”, засегнати са редакциите на вестник „Трибуна”, “Парламентская газета”, официозът “Сельская трибуна” “Експрес газета” и още редица други издания.
Срути се част от сградата, в която избухна пожар, в Москва, предадоха по-рано днес руските средства за масова информация. Рухнали са стените между шестия и седмия етаж на зданието, в което се намира редакцията на руския вестник “Комсомолская правда”. На мястото на пожара е пристигнал и министърът на извънредните ситуации на страната Сергей Шойгу
Много прилича работата на  умишлен палеж - прекалено много "благоприятни" обстоятелства  наведнъж при това на такова място меко казано будят подозрение. За причините не мога да каже но очевидно някои има интерес!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27