Автор Тема: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан  (Прочетена 11306 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #15 -: Февруари 26, 2008, 19:57:52 pm »
Shape-shiftingът също може да има общо с дадените в Библията неща... За нас е голяма привилегия фактът, че средновековните редактори и осакатители на Библията не са имали особен резон да прикрият тези части, тъй като въпросът за биороботиката и превъплъщаването на извънземни излиза наяве едва сега, когато твърде много копия на християнската книга се намират къде ли не и евентуална промяна ще лъсне съвсем явно!... Може би днес те горчиво съжаляват, че въобще са оставили Откровението на Йоан да мъти последните двадесетина страници на старата черковна тухла!

В края на Откровението, когато падението на цивилизацията и последващата от това разруха е описано, както и Страшния съд и отделянето на "праведни" и "неправедни", се описва един град, който Йоан видял като обещание за бъдещето на християнския род. Ето го оригиналният текст - последните две глави на Откровението, с които всъщност Библията завършва:


Цитат
21
1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни. 
6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота. 
7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син. 
8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт. 
9 Тогава дойде един от седемте ангела, които бяха натоварени със седемте последни язви и държаха седемте чаши и ми проговори, казвайки: Дойди, ще ти покажа невестата, жената на Агнето. 
10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 
11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните: 
13 откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти, и откъм запад три порти. 
14 И градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, имената на дванадесетте апостоли на Агнето. 
15 И тоя, който говореше с мене, имаше за мярка златна тръст, за да измери града, портите и стената му. 
16 Градът беше четвъртит, с дължина равна на широчината му; и като измери града с тръста, излезе дванадесет хиляди стадии. Дължината, широчината и височината му са еднакви. 
17 Измери и стената му, която излезе сто и четиридесет и четири лакти; а това беше човешка мярка, употребена от ангела. 
18 Стената му беше съградена от яспис, а самият град от чисто злато, подобно на чисто стъкло. 
19 Основните камъни на градските стени бяха украсени с всякакви скъпоценни камъни: първият основен камък беше яспис, вторият сапфир, третият халкидон, четвъртият смарагд, 
20 петият сардоникс, шестият сард, седмият хрисолит, осмият вирил, деветият топаз, десетият хрисопрас, единадесетият яцинт, дванадесетият аметист. 
21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло. 
22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето. 
23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето. 
24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща. 
25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там); 
26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща. 
27 И в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито оня, който върши мерзост и който лъже, а само записаните в книгата на живота на Агнето.
22
1 След това, ангелът ми показа река с вода на живот, бистра като кристал, която извираше от престола на Бога и на Агнето и течеше всред улицата му. 
2 И от двете страни на реката имаше дърво на живот, което раждаше плод дванадесет пъти, като даваше плод всеки месец; и листата на дърветата бяха за изцеление на народите. 
3 Нищо проклето не ще има вече; и престолът на Бога и на Агнето ще бъде в него, и Неговите слуги ще Му служат. 
4 Те ще гледат лицето Му; и Неговото име ще бъде на челата им. 
5 Нощ не ще има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява. И те ще царуват до вечни векове. 
6 И рече ми: Тия думи са верни и истинни; и Господ Бог на пророческите духове, прати ангела Си да покаже на Неговите слуги това, което трябва скоро да стане. 
7 И, ето, ида скоро. Блажен, който пази думите на написаното в тая книга пророчество. 
8 Аз, Иоан, съм, който чух и видях, и когато чух и видях, паднах да се поклоня пред нозете на ангела, който ми, беше показал това. 
9 Но той ми рече: Недей! Аз съм служител на тебе и на братята ти пророците и на тия, които пазят думите на тая книга. Поклони се Богу. 
10 Още ми каза: Не запечатвай думите на написаното в тая книга пророчество; защото времето за изпълнението му е близо. 
11 Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет. 
12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му. 
13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят. 
14 Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града. 
15 А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже. 
16 Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда. 
17 И Духът и невестата казват: Дойди. И който чуе, нека рече: Дойди. И който е жаден нека дойде. Който иска, нека вземе даром водата на живота. 
18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, 
19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга. 
20 Оня, Който свидетелствува за това, казва: Наистина ида скоро. Амин! Дойди, Господи Исусе! 
21 Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде със светиите. Амин.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #16 -: Февруари 27, 2008, 07:33:22 am »
Може би днес те горчиво съжаляват, че въобще са оставили Откровението на Йоан да мъти последните двадесетина страници на старата черковна тухла!
Е, страхът е голям двигател./18. стих./ Едва ли има някой, който не иска да се спаси. ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #17 -: Февруари 27, 2008, 14:04:17 pm »
Когато като дете изпитвах ревнива вяра в православното християнство, докато четех тези двадесетина страници, изпитвах доста перверзно вълнение и на местата, където се описва божията слава и градът Му, се възхищавах дълбоко... Нямаше чувство на страх у мен и до ден днешен не мога да си обясня защо ефектът от религиите е такъв голям производител на страх у хората, при положение, че онова, което се казва в тях, би трябвало да носи освобождение и величествено тържество за всички!... Не мога да разбера що за автоеротична греховност действа тук, съчетана с омразата, насочена към възможността ДА СИ НАПЪЛНО СВЯТ и за теб Страшният съд да не е проблем :-\
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #18 -: Февруари 27, 2008, 22:37:16 pm »
Да припомним, че в Откровението се говори за огромен звяр, който в описваните времена ще бъде създаден и който ще прилича на човек, но няма да бъде; тогавашната власт ще "вдъхне душа" в този звяр и същият ще започне да се движи и да говори като човек, и ще му се даде власт... и така нататък. Сведението за този "звяр" много силно препраща към генното инженерство и създаването на биороботи. Също така, за нас е много интересен белегът на звяра, без който никой според книгата нямало да може "да купува и да продава".
Ако има технология, която да свърже в едно т. нар. "Белгийски звяр" с биоробот, ето ти го звяра...
Мен ме изумява фактът, че белегът освен на дясната ръка/където уж било най- подходящото място за имплантиране на чип/, ще се слага и на челото..Каква ще  е целта
на това местонахождение?  :-\ Ръката ще се сканира в магазина, а челото..Ще се навеждаш над скенера ли? Като поклон.../ " и му се поклониха..."/ Брутално!
« Последна редакция: Март 03, 2008, 03:39:23 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #19 -: Февруари 29, 2008, 20:26:06 pm »
По-скоро на челото, за да стои винаги открит и засичаем от радиолокаторите по улиците, по които минаваш... Дясната ръка можеш и да си я пъхнеш в джоба, облицован с фолио, а челото, ако бъде закрито от забрадка примерно => тероризъм => разстрел... Може би това ще бъде концепцията... Едва ли в тази технология се задава идеята за покланянето - човекът трябва да забрави да се покланя, да забрави да уважава и да почита... Единствената дума от този смислов периметър, която искат да остане, е "лоялност". За разлика от преклонението, което съдържа уважение и възхищение, също и церемониална красота, "лоялността" е свързана с обещана бисквитка (примерно smart-карта за bonus-точки) и предупреждение за наказание (примерно, ако не платиш, ти откачат internetа)... Друга особеност на челото е, че тъкмо там е чакрата на ясното духовно виждане. Може би в момент на паника, когато хората започнат масово да отварят третото си око и да надничат в Истинната реалност, нашите правителства ще се опитат да пломбират това просветление чрез един чип-ступор в челото.... Като да застреляш "в десятката"! Според библейския текст "белегът на звяра" ще бъде поставян или на дясната ръка, или на челото, но ефектът от религиозна гледна точка е един и същ - "ще ви се изтрие името от книгата на живота" и "ще ви се отнеме приготвеният ви на небесата дял"... Но да оставим метафорите на страни!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #20 -: Февруари 29, 2008, 21:24:52 pm »
Аз понеже  съм много скептичен относно  това кой е писал Билблията и с каква цел и на базата на това че на много места в нея подходът за възприемане на информация е внушаване на страх мисля малко по-алтернативно  ;)

От една страна очевидно е какво става с чиповете и т.н - писано е многократно по този въпрос. По-интересното е друго обаче. Това че в Библията се предупреждава за този проблем дали е от полза или е много добре замислен капан ? И веднага аргументите:
Защо да не приемем че се действа точно от гледна  точка на двуполюсния модел ? Дава ни се че едните са  "лошите" за да може "добрите", които са ни предупредили за тази опасност да оберат лаврите и да слушкаме тях като изобщо няма да се очудя ако те са точно същите, които и смятат да извършат чипирането. И понеже много добре знаят за този си план затова и толкова добре го описват.И какво се получава - пак имаш 2 алтернативи или си фен на Църквата/Библията или пък си чипиран биоробот. Междувременно в този целия конфликт ще има толкова големи противоречия и драми че както се казва ще пада яко луш и за повечето хора ше има само 2 истини!!! Дали не е тва идеята  на кукловодите се пита в задачката  ;)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Какво мислите за Откровението на Апостол Йоан
« Отговор #21 -: Февруари 29, 2008, 22:16:51 pm »
Със сигурност тази идея се експлоатира на max от нашите "духовни тур-оператори"! Сигурен съм, също така, че точно църквите в един момент ще призоват населението да си сложи чипове, защото "Бой се от Бога, почитай царя!" (!!!) По отношение на свидетелствата за "края на света" обаче ми се струва, че нашите "тур-оператори" са допуснали известна слабост и когато чипоносата технология вече е била разработена и конкретизирана, е било твърде късно да се видоизменят по подходящ начин неудобните текстове - вече ги е имало в твърде много екземпляри. Безспорно, Библията е един от най-манипулираните книжовни паметници в човешката история и ние днес имаме един оръфан отвсякъде чеп, огризка. Но поради някакви причини ми се струва, че първоизточникът на тази книжчица е "боговдъхновен" - на някои места си личи. После са добавили страха (който е всичко друго, но не и христов - специално за Gil-Galadh!) и са изкоренили езотеричните, "анархически" по отношение на робовладеенето пасажи... Всъщност, все тая - дори и да пратим Библията в кошчето за вторични суровини, антагоничното изостряне е типичен ключ от почти всички философии на прехода... Примерно, в Далечния Изток, където имат съвсем друго отношение към "добро" и "зло", се е родила поговорката
.
"Най-тъмно става тъкмо преди разсъмване"
тъмно тъмно тъмно тъмно тъмно тъмно тъмно тъмно
черно черно черно черно черно черно черно черно черно черно черно черно черно
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Alien , за мен лично е показателен фактът, че повечето хора въобще не си задават тези въпроси. Материалът за чипа го изпратих/ показах на поне 30 човека, но само един беше истински разтърсен от информацията. Четох и коментарите под едното рекламно клипче на Метро за магазина на бъдещето. Народът е въодушевен от идеята за общество без пари в наличност.
А една позната, като чу за чипа, реагира така: "Че какво от това?! Поне ще спрат отвличанията и няма да треперя за най-близките си хора, за детето си!"
Така, че на мен,  тази теория, че това е капан , приготвен ни от църквата, ми се струва малко ялова, защото мисля, че броят на тези, които ще се обявят против Новия световен ред, ще е малък.
Сигурно е помогнато свише, за да се запази този текст, кой знае ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Специално в България по ред причини хората не са много религиозни и не са много запознати с този текст на библията а ако са запознати то обникновенно е защото са го видяли в някоя диплянка на секта  ;) На запад общностите обаче са много по-религиозни и ако техните църковни лидери има кажат нещо те ги слушат. там църковната власт е все още доста силна.
« Последна редакция: Март 03, 2008, 16:54:25 pm от Alien »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Факт е, че днес единствената легална причина да имаш "право" да откажеш поставянето на чип в тялото си е установената в конституциите "свобода на вероизповедание", съчетана с християнското сказание за "белега на звяра". Разбира се, това няма да попречи да бъде ограничи правото на вероизповедание "със специални причини, които налагат това". Факт е обаче, че изтъкването на каквото и да било друго съображение е свързано със знания за конспиративния характер на чиповете (нов световен ред) или д метафизичния характер на вредата от тях (аура, етерни енергии) - все съображения, които официалната версия за нещата отрича като несъществуващи... Далеч съм от мисълта, че религиозните съображения имат реална обществено-политическа тежест, но за сега все още е трудно да кажеш открито от позицията на политик, че не ти пука за религиите и смяташ да ги потъпкаш :o Наистина, наистина, предстои ни да бъдем принудени да изберем от следните алтернативи:
 - да приемем да бъдем маркирани с чип, като приемем и всички последствия от това - нарушено здраве, липса на конфиденциалност, възможност за постоянен надзор и забрани, може би също и "божий гняв"; или
 - да излезем в нелегалност, също с всички последствия от това - партизански живот, преследвания, откъсване от всички "блага на цивилизацията"...
НЕДЕЙТЕ ДА СЕ ЗАЛЪГВАТЕ, че това е твърде далечен проблем и не ви засяга Вас Лично! Много скоро това ще бъде започнато като съвсем директна и поголовна практика - първоначално по здравните пътеки и задължителните профилактични прегледи, optional, а след това и съвсем ултимативно, със срок за изпълнение, след който следват глоби и накрая - принудително издирване и маркиране. Мислете добре какво искате да правите със себе си и как смятате то да се осъществи!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Имам впечатления, че в православната църква не се отделя внимание на Откровението на Йоана. Дали е умишлено, не знам. :-\
Преди години, когато съм разговаряла с богослови, установих, че повечето имат пренебрежително отношение към тази част от Библията. Махат с ръка и казват: "Това евангелие има толкова тълкувания и всеки, който се заеме да го тълкува, измисля свой нов вариант." ::)
Наскоро го бутнах в ръцете на една православна християнка, много вярваща и непропускаща служба, заедно с брошура за чиповете. Каза ми, че това са "глупости". Все пак, интересно ми е, какво ще ми каже, след като и дадох време да се запознае подробно..Трябва да се видим тези дни.

Да, основните ни човешки свободи ще бъдат потъпкани. Това в момента вече се извършва. Задължителните профилактични прегледи са част от това.
Малко встрани, но преди няколко месеца четох,че искат да направят задължително посещаването на детска градина!! За да се извършва контрол от най- крехка възраст. >:(
« Последна редакция: Март 03, 2008, 14:45:05 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Църквите според мен ще подкрепят поставянето на чипове, твърдейки, че християнинът трябва да се подчинява на законите и държавата. Концентрираното внимание в "Откровение на Йоан" е характерно преди всичко за екстремистките секти на християнството, които по принцип са маргинализирани и изхвърлени вън от "сериозния" дебат в обществото...

Църквите ще кандисат пред изискването за поставяне на чип по няколко причини. Първо, техните духовенства не гледат сериозно на своята работа и на доктрината, заради която съществуват - дори в техните собствени среди ревностните застъпници на идеите от Писанията са изтласкани в маргиналната периферия(!). Църквите, също така, са обвързани с идейно-контролния апарат на държавите и на наднационалните структури, които за съжаление ги използват като лост в ръцете си за прокарване на идеите си. И накрая, църковните клирици в много голяма степен са покварени от усилията на фарисеите, датиращи още от времето на Иисус, резултатът от което е една сатанизирана църковност, служеща по-скоро на онзи, срещу когото обявява, че се бори... Както е видно, тези три причини са едно и също нещо, разгледано "от частното към общото".
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Което показва лицемерието на църквата.Между другото,днес,католическата такава реабилитирала Галилео Галилей и започнала да му строй паметник във Ватикана и организирала седмица с изложби посветена на него...явно все пак Земята не е била плоска.
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27