Автор Тема: Методът на Цветните лъчи на Светлината (по Петър Дънов)  (Прочетена 23910 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Ето и един "код" от flyDragon -
изтегли като Cvetlina.rar от тук!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Ето и един "код" от flyDragon -
изтегли като Cvetlina.rar от тук!

Хм! Даваш и негативните и позитивните стойности - доколкото знам негативните са по-тъмни, а позитивните - по-светли (или греша), но защо розовото е под бялото? Не е ли точно по средата на мястото на сърдечната чакра? Съчетание е на бялото и червеното? Или да разбирам, че кода ти е също от специалните и не се движи по спектъра.

Неактивен ----------

• Доста Писал
Движи се по спектъра... Но бялото по принцип не принадлежи на спектъра, така че, спектърът условно казано, завършва с розовото. След това, ако би продължил на по-висока октава, би преминал отново към червено. Бялото съдържа в себе си всички цветове от спектъра... По това бялото прилича на черното, което е отсъствие на всички цветове от спектъра.

Значи...

Черно + с п е к т ъ р + Бяло
Цитат

Неактивен Tina

• Доста Писал
Флай - нещо изникна спешно и не разбрах откъде идва, но един човек включи понятията "злато" и "сребро" в ауричния спектър. Да си чувал нещо за това?

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Няма цвят, който да не влиза в спектъра на аурата ;) Виолетово, златно и бяло са възможно най-висшите състояния на аурата, доколкото ми е известно.

Неактивен Tina

• Доста Писал
Няма цвят, който да не влиза в спектъра на аурата ;) Виолетово, златно и бяло са възможно най-висшите състояния на аурата, доколкото ми е известно.

М-да, ама...тука навлязохме в нещо, което си е МНОГО езотерично. Първия път когато видях кръстоска между цветове и материали беше обяснението на Петър Дънов за виолетово - аметист. Сега пък - злато и сребро. Не съм убедена, че отговарят 1:1 към цветовете като качество и излъчване на аурата. Има нещо повече в това.

П.П. Аз не съм и убедена че камъни или материали с определени цветове - като диамант, рубин, сапфир или аметист действат ТОЧНО на чакрата която БИ ТРЯБВАЛО да излъчва в този спектър. Ама това си е мое мнение.

Неактивен ----------

• Доста Писал
Мисля, че сребърното и златното принадлежат на по-висша скала от вибрации... Цветовете на дъгата са онова, което е пряк изразител на ставащото в триизмерния свят и особено - първите пет цвята. Останалите - от тъмното индигово синьо до края на спектъра на дъгата са свързани с висшите проявления на нашия свят... Не случайно златото и среброто са "благородни метали" - техните цветове водят към една по-висша, неземна реалност...
Цитат

Неактивен Tina

• Доста Писал
И сега стана интересно-о-о-о... :-\

Защото ако смесим науките на лечение с камъни и на познавачите на аура - особено с техните машинки за мерене на аура - и двете страни ще изпищят!  :P

Досега НЯМА открит мост между тях - само медиумите виждат камъните и металите в аурата, но не и машините, не и мулти-билионната индустрия на цвето-ауро-лечение. Хм!  :-\ Както и лечителите с камъни просто практикуват цвят на камък срещу цвят на аура (което аз така или иначе не одобрявах - не знам защо).

ХМ!  :-\

П.П. А дали металите и камъните в аурата не подсказват "подкрепа" от минералното царство? Само мисъл....
« Последна редакция: Февруари 12, 2008, 20:33:57 pm от Tina »

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
http://shamballa-bg.net/cosmicenergies.html
защо да не бъдат сравнени виолетовите енергии с аметист? светлинното тяло има кристална структура. разликата между кристал и светлина е само в плътността.

Неактивен Tina

• Доста Писал
http://shamballa-bg.net/cosmicenergies.html
защо да не бъдат сравнени виолетовите енергии с аметист? светлинното тяло има кристална структура. разликата между кристал и светлина е само в плътността.

Не е вярно WhiteRider - извинявай, че споря, ама светлината от физична гледна точка си е различно от СВЕТЛИНАТА ОТ МАТЕРИАЛНОТО ЦАРСТВО! Това си е ТЯХНАТА АУРА!

За какво мислиш древните са издигнали на пиедестал златото, среброто и скъпоценните камъни - защото техните цветове "случайно" съвпадат с нашите от аурата? Не мисля!

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
няма проблеми да се спори, но аз нищо не разбрах. "светлината от физична гледна точка не е светлината от материалното царство", май си написала точно това.

иначе древните цивилизации са издигнали именно тези метали, защото тяхната вибрация е изключително висока и може да служи като приемник на още по-фина енергия, която иначе няма как да се вкорени в материята. като изключим нещото в кавичките, което е логически парадокс, и се абстрахирам от думата "случайно", защото ми се струва, че казах "зависимост между енергиите и металите, а не случайно припокриване", май сме на едно мнение.

Неактивен Tina

• Доста Писал
Ох да можех и аз да се обясня по-ясно... ??? Нека опитам пак - всичките методи за цветолечение са базиране на СВЕТЛИННИЯ спектър - дали ще са дрехи, вани, карти за медитация или цветни филтри - все тая. Четенето на аурата с апарати също се базира на видимия светлинен спектър. Докато излъчването на камъните или тяхната аура е различно - и те могат като нас да имат "скапана" енергия или пък обратното. Базирам се на факта, че ги приемаме за живи същества.

Та...докъде стигнах? Значи и металите и камъните могат да имат излъчване и от видимия и от невидимия спектър и да (както писах) някои цветове могат случайно да се припокрият, но дали може да се каже злато в аурата на човек или рубин и прочие, като и тези метали и камъни си менят аурата...

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Тина, може би се има предвид само цвета на златото и среброто(жълто и бяло), когато се казва, че присъстват в аурата на човек.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tina

• Доста Писал
Моето мислене се насочва към следното:

- Металите и камъните си имат свои физични спектри и "аурата" или излъчването им е променливо. Според мен би било безотговорно да ги слагаме по чакрите си според цвета им.

- Изброяване на цветове като злато, сребро и рубини в аурата на човека подсказва излъчване на божествени вибрации. За да защитя тезата си ще посоча как на някои стенописи и икони някои светци са изобразени с нормални бели или жълти ореоли, но някои - като на Исус и Богородица са подсилени със истински златни плочки за да подчертаят Божественото излъчване.

- Но от друга страна е абсолютно грешно да се сравняват обикновените физични спектри в аурата с цветовете на металите или камъните ако се гледат с човешко око или се мерят с уред. Тези високоспектърни излъчвания не могат да се хванат с уреди или с човешко око - може би само някои медиуми биха ги видяли. На уреда би излязло като бяло.

- Златните и сребърните корони за глава всъщност са били използвани за поддържане на божествените ореоли и затова и в много случай са окачвали скъпоценни виолетови камъни да висят между веждите - третото око. Тези корони и скъпоценности обаче поемат от енергията на носителя както и от средата и могат да загубят силата си. Идва ми на ум историите за "прокълнатите" скъпоценности.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Цитат
- Металите и камъните си имат свои физични спектри и "аурата" или излъчването им е променливо.
Не смятам, че излъчването им е променливо. То може да се промени само вследствие на външно въздействие(човешко) и след това продължават да излъчват на едно определено ниво. За да е променливо трябва да имат собствено осъзнаване, както е при хората, а те нямат такова. Вярно е, че са включени към някакво общо информационно поле, което обаче поддържа само тяхната структура, съответно-тяхното първоначално замислено излъчване(аура).
Не мисли като човек!-Крион

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27