Автор Тема: Фирмаментът  (Прочетена 54508 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Фирмаментът
« Отговор #165 -: Януари 17, 2008, 15:10:27 pm »
Да, вярата в "светлото бъдеще"
трябва да се утвърждава
:P стократно!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Фирмаментът
« Отговор #166 -: Януари 18, 2008, 01:23:41 am »
Гледайте пак филмчето - накрая те показват 5 кули във формата на петолъчка!

www.solarmissiontechnologies.com/project_pilotplant.htm < От тук пък можете да получите повече яснота за конструкцията на слънчевата кула дръпнете филмче, обясняващо как ще изглежда тази слънчева станция отвътре - в безбройните й т.нар. "колекторни зали". Много екологично звучи, питам се, защо ли ...?

+ едно филмче на Дискавъри - реклама на същия мега-проект:
http://tw.youtube.com/watch?v=xb-mQcvGczo&feature=related
« Последна редакция: Януари 18, 2008, 01:39:54 am от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Фирмаментът
« Отговор #167 -: Януари 18, 2008, 09:49:32 am »
Да филмчето във YouTube е голяма каша и пропаганда. Първо защо дават колите и петрола като това няма връзка с проекта за кулата. Второ - не дадоха вътрешния конус в кулата (който може да е и кристал наистина). Това конусче абсолютно не е необходимо за отвеждане на топъл въздух. Сега пък казват че платната били стъкло - защо не фотоклетки? Или имат впредвид УВЕЛИЧИТЕЛНО стъкло?

И накрая - преди 3 години Южно-Африканците които имат същия климат като в Австралия измислиха и патентоваха нов вид фото-клетки за слънчева енергия, които са ХИЛЯДИ пъти по-мощни от съществуващите и вече се използват от енерго-компаниите в ЮАР. Платната са им миниатюрни в сравнение с досегашните - нещо като половин кв.метър сравнен с 500 кв метра (нещо такова - не помня цифрите) и не им трябват такива КУЛИ.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Фирмаментът
« Отговор #168 -: Януари 18, 2008, 10:26:59 am »
Тази кула трябва за съвсем други цели и в протестното писмо, което беше публикувано по-горе, се разкриха някои от тях. Вижда ми се доста налудничаво да бъде построено такова зверско съоръжение с едничката цел да засмуква въздух и да завърта чрез течението перките на 32 електро-турбини... В споменатото писмо ясно се обясняват пораженията, които такова съоръжение може да причини на тялото на Земята. Това важи за всеки твърде нагъл човешки градеж - вкопан в почвата или извисен в небосвода. Построяването на такива градежи с арогантност и чувство на непобедимост възкресява религиозните митове за Кулата, която хората построили с една извънредно неуместна претенция и разбили на парчета своето благополучие. Сериозен проблем в "Enviro Mission" е и фактът, че такова съоръжение ще послужи като гигантска антена. Бог знае какъв сигнал ще бъде предаден/приет през нея, но моята интуиция ми навява мисли за разработваните "глобални щитове" и въобще няма да се изненадам, ако под прикритието на един такъв "еко-проект" бъде пробутана тежката част от някоя нова военна технология, нуждаеща се от Кула... Знаете, че ако открито започне да бъде изграждана такава огромна структура под патронажа на военните, ще има много антиглобалистка, пацифистка и екозащитна врява. Никой обаче не би дръзнал да извиси глас срещу "екосъобразността", съчетана с "комфорта" на цялото семейство". (Излишно е да споменаваме че дори този комин да започне да бълва екосъобразен ток, нито съседните опасни за екологията електроцентрали ще спрат, нито ауспусите на колите ще спрат!...) Едно е сигурно: в цялата разработка има страхотна демагогия и твърде много ефирно, стъклено-тунелско, visitor-присъствие :P ...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Фирмаментът
« Отговор #169 -: Януари 18, 2008, 16:59:05 pm »
Хм, едно нещо в поста на флай ме наведе на много страшна идея и то е тенденцията към една еко-конспирация. Наистина никой няма да протестира срещу едно такова еко-съоражение, а всъщност то има много по-големи сатанински цели. Така еко-вълната от протести ще бъде елиминирана и остават само гласовете на езотериците. А тях няма кой да ги чуе по никакъв начин, просто защото светът вярва в други принципи. Дори до скоро протестиращите еколози биха се изсмели на един такъв духовно-ориентиран протест.
Така, сме поставени в шах за пореден път и не ни оставя нищо друго, освен да работим с мисълта си.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Фирмаментът
« Отговор #170 -: Януари 18, 2008, 22:54:51 pm »
Така, сме поставени в шах за пореден път и не ни оставя нищо друго, освен да работим с мисълта си.

Не-е-е H. - това нещо ако се задвижи, няма и мисъл да ти остане - само рентгенови снимки за надгробната ти плоча!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Фирмаментът
« Отговор #171 -: Януари 19, 2008, 09:25:35 am »
И не само това ...
От известно време тази кула не ми излиза от главата, наистина този проект прилича страшно много на Вавилонската кула. Но питам се друго: какво ще се случи с радиационния фон на Земята при един такъв бласт, и дали този фон не е желана почва за така наречения "първи контакт"...? Не се ли подготвя с тази технология началото на една друга атмосфера, йоносфера, стратосфера, и така до Безкрая ...?
И дали все пак, някое от тези безумни начинания на нашата "супер"технологична цивилизация, в крайна смека ще успее ( да довърши замисъла си )..?
musica universalis

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Фирмаментът
« Отговор #172 -: Януари 19, 2008, 20:50:03 pm »
И дали все пак, някое от тези безумни начинания на нашата "супер"технологична цивилизация, в крайна смека ще успее ( да довърши замисъла си )..?

Не,няма:) Веднъж вече не е успяло с хората,кой знае още колко пъти не е успяло с други,освен хората.Не виждам нищо различно в принципите на холограмата,което да ме кара да мисля,че този път ще успее.Ако трябва да го оприлича на нещо според личния си поглед,прилича ми на връзване на гащи.Като в онази притча за Буда и извора: "Мътен извор не се оправя с действие".Какво правят онези от учениците,които са твърде нетърпеливи или твърде находчиви,за да разберат думите? Строят си кула  ;D

П.П.В случая - "можеш да излъжеш някой завинаги,но не можеш да лъжеш всички вечно"...някой американски президент май го беше казал.
« Последна редакция: Януари 19, 2008, 20:52:45 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Фирмаментът
« Отговор #173 -: Януари 20, 2008, 19:19:37 pm »
В "холографската бележка" е записано, че онова, което тук с учебни цели ще наречем "зло", получава почти пълен превес, но нещо много мъничко :-* го обръща и принуждава то самото да послужи на собственото си отстраняване... Нещо като възкресния възглас по време на Великден:

Христос със смъртта Си смъртта усмърти
и както беше погребан,
Живот [на всички] дари!

Наистина, еколозите едва ли ще проявят достатъчно далновидност, ако не са и езотерици, за да прозрат какви последствия има един Enviro Mission-проект и още по-едва ли ще успеят да вдигнат достатъчно съпротива срещу него, при положение, че популизмът на "екосъобразността" ще окаже своя ефект!

Но въпреки всичко, за нас остава един важен ключ. Според "холографската бележка", която се спомена горе и чието значение намираме във всичките езотерични учения (включително в цитираното с настоящия контекст популярно църковно песнопение), злото се разгръща по такъв начин, че накрая спира себе си; смъртта усмъртява толкова силно, че накрая убива себе си.

Моментът на Края на "злото" във всички митологии, приказни сюжети и философии е свързан с построяването на неговото най-страшно Супероръжие. Не знам дали Супероръжието е именно тази тръба, но построяването на най-големия проект на "злото" е именно моментът :-* който се оказва критичен за неговото напредване и поставя началото на неговия упадък. В "холографската бележка" е записано, че "злото" няма да успее да се наложи - само` то ще си попречи и ще се провали. В това знание е закодирана велика тайна, за която всеки от нас, чувстващите се призвани, трябва много задълбочено и отдадено да размишлява.

:-*
« Последна редакция: Януари 20, 2008, 19:20:34 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Фирмаментът
« Отговор #174 -: Януари 21, 2008, 00:31:17 am »
злото се разгръща по такъв начин, че накрая спира себе си; смъртта усмъртява толкова силно, че накрая убива себе си.

Това много ми хареса! :)

Злото разрушава и убива, а доброто - създава и гради. За да не се саморазрушат, те имат нужда от съзидателните души на добрите хора, а едни от най-добрите са еколозите. Ако еколозите вземат при сърце проекта и мисловно го поддържат.......Хм!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Фирмаментът
« Отговор #175 -: Януари 25, 2008, 19:41:03 pm »
Нещо за размисъл относно атмосферата - описание на човек прелетял тихия океан от Япония до Канада със балон - Сър Ричард Брансън ( 1 фут = 0.3 м, 1 миля = 1.6 км):

"Нашия план със балона беше да пресечем океана следвайки един от въздушните потоци, които опасват Земята от 30,000 до 35,000 фута. Те се движат като пълноводни реки...

Както се изкачвахме върха на балона удари дъното на потока. Беше като удар във стъклена стена. Изгорихме още и още гориво и накрая пробихме. Върха на балона беше хванат от потока и полетя като ракета под неъвобразим ъгъл - върха със 115 мили в час, а нашата капсула - със 25 мили в час. Беше твърде високо да скочим и чувствахме, че балона ще бъде съдран от течението. В моследния момент капсулата проби стъкления покрив и балона се изправи......

Бяхме предупредени, че при 43,000 фута нашите дробове и очи ще бъдат изсмукани от нашите тела, а балона и капсулата ще експлоадират. При 42,500 фута и скорост 240 мили в час ние гледахме алтиметъра както птици както гледат змия и не знаехме какво ще стане...

Аз не вярвам в Господ, но кагато видях проблясващи светлини край балона помислих, че са духове...докато не осъзнах, че са частици горящ газ....Ние се вдигнахме на 40,000 където няма кислород и огъня угасна...."

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Фирмаментът
« Отговор #176 -: Януари 28, 2008, 23:48:00 pm »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27