Автор Тема: Храмът-утроба  (Прочетена 13949 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Monolith

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 469
Re:Храмът-утроба
« Отговор #15 -: Септември 19, 2011, 22:34:53 pm »
Цитат
..Превод, който се приложи към различни тракийски артефакти и текстове, така че подробностите около вярата на траките в Исус се доказа много детайлно от много учени!

Тук ме разби напълно с епохите и вярата на хората .... :lol:

П.П. Ще е добре да внесеш и  малко светлина за  противоборствата между слънчевите и лунни култове през тези времена.

Какво знаеш за тези култове и противоборството между тях? Да не намекваш, че Християнството е лунен култ?

Ако можеш, посочи някаква тема за това, или обясни тук.
« Последна редакция: Септември 19, 2011, 22:42:45 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен izi_sun4eto

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 34
Re:Храмът-утроба
« Отговор #16 -: Септември 24, 2011, 00:00:38 am »

„Както гледа човек, такъв е той...” Еклесиаст

   По нашите земи са намерени няколко пещери  Утроби, като тази до с. Ненково е най-голяма от откритите. Ето какво казва за нея проф. Николай Овчаров „ Истинската изненада за непосветения настъпва точно на обяд. Тогава през нарочно изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. Но само през определено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е достатъчно дълъг, за да оплоди символично утробата. Според изчисленията това са месеците януари - февруари.”
Да наистина само непосветения може да свърже всички тези факти с оргии и вакханалии. (само за сведение в речника срещу думата оргия стои - групово полово сношение г-н  Z-931)
   Човек, който е запознат с траките като народ и с тракийските мистерии никога не би допуснал подобно низко, омерзяващо мислене. Ако например поне малко се е поинтересувал от пиктографската свещенна писменост  , щеше да е в час и да знае за какво иде РЕч.  Ума на древните жреци е високо духовно извисен и няма нищо общо с похотливостта на днешното покварено консуматорско мислене на някои професорчета.  Пиктограмата  „фалос” се тълкува, като мисля, мисъл, концепция, оплождам, правя да зачене, потомство. Всеки знак, всяко свещенодействие при траките има дълбок смисъл. Слънцето е в пролетно и есенно равноденствие на 20 или 21 март и 22 или23 септември , тогава почти всички религии Го почитат, като извършват различни ритуали и обреди, свързани най-вече с плодородието и земеделието.   Малко факти:  1. Траките са населявали нашите земи най-малко преди 7000 г. 2.До сега не е открита друга по-древна писменост от тракийската. Езикът на траките и езикът на днешните българи е един и същ в основата си, а ние българите носим във вените си тракийски гени.(това е научно доказано).  3. А ето и родословието на цар Тирас – Царя на Траките:  Енох  -  Матусал – Ламех - Библейският Ной – Яфет - Тирас. 4. Траките са по-древна цивилизация от Шумерската и Египетската.  5. До наши дни чрез обредите, обичаите и българските носии, шевици и украса по тях са се съхранили тракийските ценности.  6. Траките са вярвали в Ти-Он-Иисус, а християните вярват в Иисус. Няма да изброявам повече факти, защото темата е много голяма .
„ Този същият Иисус беше познат и изявен на братята ви още в Древна Тракия, и името Му беше добре известно на целия Тракийски Народ. А те Го наричаха, (според Книгата Енохова, написана на Древната Реч),  (9)именно – Възкресението – Иисус, т.е. Туон-Иисус, и Слънцето-на-душите-Иисус, сиреч Ти-Он-Иисус, което от по-после гърците изопачиха и нарекоха Дионисус или Дионисий......................Но в Тракия още от древността се казваше за Духа Божий, че ще роди в плът Ти-Он-Иисус като се „облече”  в земна жена-девица, слизайки над нея в пълнота, която ще бъде Мястото на Духа Божий, сиреч Ма-РЕйа, (мястото на РЕйа), което пророчество се изпълнява в името на Христовата Майка – Мария” (Скритите Глави на ІІ Послание Мелхиседеково гл. 2:8-13, Тракийските Послания, Фондация Граядът, София 2005)” .................. Интересно е, че във всички текстове на бохарския тракийски и сродните нему диалекти написани с фонетично (а не с пиктографско!)  писмо, РЕ се пише по един и същ начин. Следователно този запис (за разлика от по-древния пиктографски запис!) не прави разлика между „РЕ=Слънце” и „РЕ-Слово”, но обозначава и двете като тъждествени, т.е. като единно понятие: „РЕ=Слънце=Слово”, ...............”РЕ=Христос”. Но нека зададем текущия от самото начало въпрос: къде се намира РЕ?
Очевидно, отговорът от текста на „Тракийската Мадона”( артефакт)  е твърде лаконичен и ясен: „В Утробата на Божия Дух-Майка”,  т.е. в Измерението на Духа, раждащ Живота. С други думи „ОНОВА място” е едно такова интимно място на Божия Дух, където може да проникне само някой който има „интимни взаимоотношения „ с този Божий Дух. – цитат от книгата „Тракийското писмо декодирано”ІV на  д-р. Стефан Гайд
 Сърцето на Тракия е България, а траки са живеели  и в земите на Гърция, затова Дионисий не може да се каже, че е древногръцки бог, а Тракийски Бог  на траките живели по тези места!!!
Иисус отговори:„Истина, истина ти казвам: ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство” Св.Ев. според Йоан 3:5(Зачатие, Божи дух, утроба, вода, мисля всичко това е част от свещената пещера- Утроба!!!, отварям една малка скоба, въпреки, че това е друга тема- ВОДАТА ИМА ПАМЕТ....)


Цитат
Какво знаеш за тези култове и противоборството между тях? Да не намекваш, че Християнството е лунен култ?

Ако можеш, посочи някаква тема за това, или обясни тук.
Не намеквам подобни неща, темата е твърде голяма и аз не се считам за достатъчно просветена, аз просто търся истината.  :negative:
Цитат
..Превод, който се приложи към различни тракийски артефакти и текстове, така че подробностите около вярата на траките в Исус се доказа много детайлно от много учени!
 
Съжалявам, ако някой не е разбрал в какъв смисъл съм казала Исус, надявам се със сегашния ми коментар да съм се обосновала по-добре .... 
"Първо провери, тогава повярвай!"

Неактивен Z-931

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 740
Re:Храмът-утроба
« Отговор #17 -: Септември 24, 2011, 20:11:02 pm »

Да наистина само непосветения може да свърже всички тези факти с оргии и вакханалии. (само за сведение в речника срещу думата оргия стои - групово полово сношение г-н  Z-931)

 

Не те разбрах!  :)

Току що отворих речника и установих, че тези дето са го съставяли, пак са изрязали, окастрили и замаскирали истината, че свят да ти се завие, но поне първото им изречение е вярно, но доста объркващо за тълпата и непосветените щот те го свързват с други неща.... ;D

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F
 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27