Познавах един поляк, член на тази религия или секта, както предпочитате, на мен не ми пречи, та той имаше точно такава коса, дълга 60-70 см, на кичури, навиваше я на нещо като кок и хакваше една клечка, да я задържи, често ми приличаше на гейша, каза ми, че около 12г. не я е мил, защото процедурата по навиването била много сложна, а беше рус, бял, че едва веждите му личаха...Слушаше само реге/що дискове му записах/, не пропускаше реге-концерт, почти всеки почивен ден ходеше в Айнховен/уф,говоря за Холандия/-и посещаваше някакъв специален бар/клуб/-където аз съм нямал достъп, често прескачахме до града/Айнховен/ за тревичка, естествено 2-3 пъти сме пушили заедно, ситуацията беше такава, че не можеш да откажеш, пък и какво толкова, нищо не усетих, сякаш не ми действа, имаше бонгоси, по цели нощи бичим реге на СД плайъра, думкаме и пеем реге...После ме потупва по рамото, прегръща ме и казва-"Приятелю ариец, не гледай, че приличам на теб-рус, бял, синеок-в душата си аз съм негър"... Но си беше добродушен, работлив, интелигентен/като за полски селяк/-а като характер-Близнак; хлъзгав, с пъргава мисъл, двуличен малко... Споменаваше ми думата "Растефар"-уточнявахме и на холандски, и на полски, и останах с убеждението, че не е нито секта, нито религия, просто общност, чийто култ е черната, ямайска музика и черната кожа.. сигурно и още нещо...