kalan, браво

Това което описваш може би е било пълна релаксация и визуализация...
Аз ще напиша основните неща, които знам и спазвам по време на медитация(може да ти са от полза
Необходимо е тихо кътче в дома си, където човек се чувстваш добре и може да остава сам на спокойствие. Аз отскоро се опитвам да медитирам сутрин рано, навън в двора на тревата, посрещайки изгрева, когато времето предразполага. С по-леки дрехи от естествена материя, в които се чувствам добре.
Важно е положението на тялото, то трябва да е напълно отпуснато. Последва затваряне на очи и кръстосване на крака, като може и крак върху крак, полулотос, лотос. Важно е гръбнакът да е добре изправен.
Последва упражнение от 10 вдишвания и 10 издишвания. Диша се бавно и се брои на ум, докато сами свикнем. Преди съм използвала браеница, новече не. Наблюдава се как се случва самото дишане без да се опитваме да му въздействаме. И така в продължение на 20 мин.
Доказано е, че медитацията помага, когато имаме здравословен проблем. Намалява кръвното налягане, въздейства благоприятнона сърцето, намаля нивото на стресевия хормон, успокоява нервите... Активират се същите мозъчни центрове, които са активни по време на сън. Или ефектът от медитацията е обратен от този на среса...