Автор Тема: Феноменът спонтанно човешко самозапалване  (Прочетена 13373 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: За Пирокинезата
« Отговор #15 -: Декември 12, 2006, 19:47:37 pm »
По-вероятно е да си бил в астрала и да си пламнал там и да се е отразило на физическо ниво ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: За Пирокинезата
« Отговор #16 -: Декември 24, 2006, 01:58:49 am »
8)

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: За Пирокинезата
« Отговор #17 -: Декември 24, 2006, 11:38:56 am »
Всъщност,Арх,най-вероятно е да са ти били отвити краката. Съвсем сериозно.После ума ти възприема разликата на температурата на тялото и краката ти,а това в съня се проявява като болка,коятъо ума ти засилва.И като се събудиш пак боли.
 А зависи и от какво си бил изморен-ако е било нещо свързано с бягане или много вървене..
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

 • Гост
Re: За Пирокинезата
« Отговор #18 -: Декември 28, 2006, 13:20:46 pm »
По-вероятно е да си бил в астрала и да си пламнал там и да се е отразило на физическо ниво ;)

няма как да минем без астрала:) пак сложното, пред елементарното:)))

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: За Пирокинезата
« Отговор #19 -: Декември 28, 2006, 19:45:06 pm »
Oberon, къде беше научното обяснение на феномена защото не го видях. А да - науката нямаше обяснение :P

Oberon

 • Гост
Re: За Пирокинезата
« Отговор #20 -: Декември 28, 2006, 21:16:30 pm »
Къде точно видя феномен в съня на някого:)?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: За Пирокинезата
« Отговор #21 -: Декември 28, 2006, 21:30:15 pm »
За пирокинезата говорим :P

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: За Пирокинезата
« Отговор #22 -: Февруари 10, 2007, 21:04:40 pm »
Изпепеляващият поглед нe е хипербола, а реален феномен

Monitor

При определени условия човешкия организъм може да е източник на доста силно йонизиращо излъчване - до този извод стигнаха напоследък независимо едни от други учени от различни университети и изследователски институти по света. Според тях в далечното и по-близко минало, а и понастоящем, има регистрирани редица феномени, които владеят до такова съвършенство тялото и съзнанието си, че са в състояние сами да регулират дозата на своята биорадиация. Тяхното телесно излъчване може да пробие лист алуминиево фолио, да подпали хартия и дори да повреди кристалната решетка на използваните по време на експериментите детектори. Пак по експериментален път учените са установили, че някои хора могат да превръщат биоенерегията си в електрическа енергия. Тези своеобразни живи кондензатори могат в даден момент да освободят натрупаната електроенергия и да действат подобно на електрическите скатове и змиорки.
Един от най-известните подобни феномени е французинът Жак Дюкол. Неговите способности стават известни след един разиграл се през лятото на 1965 г. трагичен инцидент. Тогава в една парижка дискотека избухва внезапен пожар в резултат на който загиват 20 човека, а други 100 посетители получават изгаряния от различна степен. По време на разследването при полицейските инспектори се явил въпросният Жак Дюкол, който заявил, че той е причинил пожара в дискотеката. Дюкол обяснил на смаяните инспектори, че е подпалил дискотеката със силата на своята… воля и мисъл. Той направил това, след като научил, че приятелката му излиза с друг мъж. Пришпореният от ревност мъж първо проследил двойката, която влязла в дискотеката. След това Дюкол седнал в кафенето от другата страна на улицата, втренчил поглед в дискотеката, концентрирал се и си представил, че окаченият пластмасов таван в залата започва да се нагрява, да се топи, да тлее и накрая да избухва в пламъци. И точно така и станало - пожарът бързо се разпространил от тавана из цялата дискотека. В пламъците загинала и невярната приятелка на Дювал.
Инспекторите отказали категорично да приемат самопризнанието на подпалвача, независимо от факта, че той описал в най-големи подробности избухването на пожара и разигралата се в последствие трагедия. Разследващите не приели за улика и свидетелствата на няколко познати на Дюкол, които твърдели, че са виждали как той запалва с погледа си лист хартия. В крайна сметка инспекторите отхвърлили самопризнанието на Дюкол и записали в заключение, че причина за пожара е възникнало в електрическата инсталация късо съединение.
Според някои изследователи на феномени от областта на паранормалните явления обаче твърденията на Дюкол са си самата истина. Те обясняват предизвикания само от погледа му пожар с явлението пирокинеза. Пирокинезата - твърдят експертите по паранормалните явления, е спонтанното възникване от силата на психическата енергия на огън, на светлина или на някакво друг биоизлъчване.

На базата на това определение изгражда своята теория и роденият през 1861 г. австрийски философ Рудолф Щейнер. Според нея първите обитатели на планетата ни не са имали физическо тяло, а са били изтъкани от топлина и студ. В тези далечни времена на Земята не съществували нито течности, нито твърди тела. Тогава хората също не разполагали със сегашните си сетива, затова те възприемали околния свят чрез температурните промени. Тази форма на живот се запазила в продължение на доста дълъг период от време, докато във Вселената не се появила протоплазмата като нова форма на биологическия живот. Като доказателство за своята теория Щейнер припомня множеството древни митове за родените от огъня богове, които мятат мълнии, подобно на древногръцкия Гръмовержец Зевс  или пък на римския Юпитер. Що се отнася до индийския бог Шива, той можел само се един поглед да изпепели всичко около себе си. В последствие дарбата да бъдат повелители на огнената стихия се предала и на племенните жреци и магове.
Последователите на Щейнер намират допълнителни доказателства в подкрепа на неговата теория и в запазената информация, която може да се открие в генетическата ни памет, както и в множеството митове и легенди на народи от различни континенти. В етнографските описания на коренните жители на Аляска, Чукотка и Алеутските острови например често се споменават ритуалите за добиване на "небесния огън". В тях вземат участие по няколко шамана, които танцуват около запълненото със суха трева и клони огнище, призовавайки боговете да им пратят огън. И точно това се случва, примерно след половин час, когато между съчките започват да прескачат първите искри. Подобни ритуали се наблюдават не само при северните народи, но и при други съвременни култури, намиращи се на първобитен стадий от своето развитие. Един от тези първобитни етноси населява остров Калимантан. Някои пътешественици свидетелстват, че местните шамани можели да подпалят огън само със силата на погледа си.

На базата на тези феномени учените с голяма доза увереност правят извода, че при силна концентрация психическите възможности на човека са в състояние да предизвикат целенасочена пирокинеза. Доказателство затова е описаният в края на миналия век в американската преса човек на име Ъндервуд. Според множеството сензационни репортажи той можел само със силата на дъха от устата си да подпалва най-различни предмети. Ъндарвуд вземал нечия носна кърпа, допирал я плътно до устата си и започвал да диша през нея. Само след няколко секунди кърпата се подпалвала и изгаряла бързо до последната нишка. Тази уникална способност обаче доста мъчела феноменалния американец, тъй като той рискувал да подпали чаршафите си насън. Затова се отнасял много внимателно към дарбата си, която била внимателно изследвана от учените, без да бъде намерено каквото и да било логично обяснение за нея.
Друг подобен феномен бил наблюдаван от различни очевидци в австрийските Алпи. Свидетели, почиващи в алпийските курорти, разказват, че са се срещали с т.н. "огнен човек". Той бродел като призрак из околните гори, подпалвайки около себе си всичко що може да гори. Според някои очевидци през носа и устата си "призрака" бълвал огън във всички направления.
 Много интересен случай е описан и с един жител на Тамбовска област в Русия, който тръгнал на лов, но забравил да вземе със себе си кибрит или запалка. Ловецът разбрал това след като замръкнал в гората и решил да си накладе огън, но нямало с какво. Той така се ядосал, че започнал да гледа с голяма злоба насъбраните за подпалка сухи треви и клони. Изведнъж човекът видял как в огнището припламнало огънче, което подпалило клоните. След това ловецът се опитвал да повтори на няколко пъти този "фокус", но така и не успял да го осъществи.

Между другото си струва да се припомни, че всяка пролет хиляди християни стават свидетели на една свята пирокинеза. Тя е свързана с празника Възкресението Христово при Божи гроб. В град Йерусалим, над мястото на Господния гроб, е построен малък параклис. Над него се издига величествен храм. Всяка година на Велика събота православните получават там Благодатния огън. Той има небесен произход и в първите минути, след появата си, не пари и не изгаря ръцете и дрехите.
Най-ранните сведения за Благодатния огън са от втория век след Христа. Оттогава досега в навечерието на Велика събота всички кандила и свещи в храма се гасят. Светските власти правят строг оглед дали няма оставено нещо запалено. После запечатват входа на параклиса с Божия гроб. Православният патриарх на Йерусалимската Църква сваля богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници проверяват дали в дрехите на архиерея не е укрито огниво. После махат печата от входа и патриархът влиза в пещерата с Господния гроб. Там цари мрак. Започва напрегнато чакане в продължение на 15-20-30 минути, понякога и часове. Притихнал, народът очаква отвън и се моли. Изведнъж във въздуха се появяват светлини, подобни на мълнии. Хората започват да ликуват. От северния отвор на параклиса се показва снопче запалени свещи.
А ето какво казва за случващото се в пещерата с Господния гроб йерусалимски патриарх: "Когато вратите зад мен се затвориха, вътре цареше непрогледен мрак. Светлина се процеждаше само през два малки странични отвора. Изведнъж върху мраморната плоча на Божия Гроб забелязах по-светло петно. Отворих молитвеника си и видях, че спокойно мога да чета. Плочата върху Гроба ставаше все по-светла. После върху нея започнаха да просветват като че разпилени разноцветни бисерчета. Те се съединяваха едно с друго. От цялата плоча струеше светлина. Допрях памук до нейната повърхност и той се затопли. Докоснах с него края на свещта, а тя изпращя и се запали, сякаш беше барут".
Възникването от нищото на Благодатния огън е бил изследван няколко пъти от много авторитетни и сериозни учени. Никой от изследователите обаче не е успял да даде до ден днешен задоволително обяснение за неговото възникване и природата му. Дали пък и в този случай не става дума за пирокинеза, възникнала от концентрираното в една точка психическо въздействие на патриарха и на поклонниците, събрали се около параклиса с Божия гроб? 


karutzar

 • Гост
Re: Отг: За Пирокинезата
« Отговор #23 -: Февруари 11, 2007, 00:47:16 am »
Най-невероятната хипотеза е на японец-Харуги Ито. Според него причина за пирокинезата се явява промяната в хода на времето. В нормално състояние тялото на човека изработва и излъчва в пространството определено количество топлина, но ако вътре в организма по някаква причина неочаквано рязко се забавят протичащите в природата физически процеси( в това число и движението на атомите), а на повърхността на кожата тяхната скорост остава постоянна, то изработената топлина просто не успява да се излъчи в пространството и изпепелява човека.
Мисля, че това е отговорът. Разликата е поемания кослород. Йогите могат да бъдат заравяни в гроб. Престояват толкова колкото искат. И се "събуждат. Забавят времето, ограничават дишането си до минимум, забавят жизнените си процеси, и накрая ги спират виртуално. Точките са 2 - забавяне на времето и кислородът-окислител. Древните са казали, че човек има определени вдишвания и издишвания в целият си живот.  ;D Стигнеш ли си лимита - и си Чао.
При пирокенезата не се спира дишането - резултатът е пламъци.
Помислете и ще стигнете до вярният извод...

Fanta

 • Гост
Re: За Пирокинезата
« Отговор #24 -: Февруари 15, 2007, 22:21:58 pm »
 Хорус ти ме спаси.  :D Понякога усещам как ръцете ми излъчват силна топлина. Експериментирал съм с други хора и те усещат топлината на разстояние 15-20 см. Ако не бях прочел това можеше да си самозапаля ръцете. Сега ще внимавам с експериментите си. :D Попринцип топлината е по-слаба само когато засиля докраен предел става по-топло, но все пак...
« Последна редакция: Февруари 15, 2007, 22:27:25 pm от Fanta »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Религиозно самозапалване
« Отговор #25 -: Февруари 26, 2008, 11:17:08 am »
Феноменът спонтанно човешко самозапалванеСтотици са мистериозните случаи, на които науката не може да даде правдоподобно обяснение. В началото на ХХІ в., когато всеки ден съвременните технологии ни изненадват с нещо ново, все по-често се сблъскваме с феноменални загадки, подкопаващи нашето самодоволство, че всичко е научно доказано и каталогизирано.

Възможно ли е човешкото тяло да избухне в пламъци от само себе си и да се превърне в прах за няколко минути? Един бивш полицай, експерт по съдебна медицина, представя доказателства: възможно е!

Студен януарски ден на 1980 г. Агентът от научната полиция към Департамента за криминални разследвания на Великобритания Джон Хаймер разследва случай на смърт от изгаряне. В жилището на жертвата е топло и влажно. От мебелите струи странна оранжево-червеникава светлина. На килима Хаймер забелязва купчина бяла пепел - тялото. От единия край на пепелта се подават крака, а от другия почернял череп. Това е всичко, което е останало от 73-годишния Хенри Томас.  С изключение на част от креслото с дървена рамка, на което бедният Томас е седял, нищо друго в стаята не било изгоряло. Оранжева луменисценция се прецеждала през лепкав слой изпарена и кондензирана плът, прилепнал към всеки предмет в стаята. Килимът и мокетът под трупа били овъглени само до границата на масата пепел.

Установено било, че креслото е горяло само при досега с тялото. След падането на овъглените човешки останки на пода нищо друго в стаята не се е запалило. Само тялото е продължило да гори, докато се превърне в купчина бял прах.

Съдебният лекар изказал хипотезата, че непушачът Томас случайно е паднал с главата надолу в камината, след което е седнал в креслото пред телевизора, горейки спокойно до смъртта си. Но камината не била запалена!

Хаймер бил поразен, че тази абсурдна реконструкция на фактите била официално приета. Той бил убеден, че се е сблъскал със случай на спонтанно човешко "вътрешно" изгаряне. Уведомил за това началниците си, които обаче отхвърлили тезата му като фантастична.

Как е започнало изгарянето на тялото? Защо в стаята не е изгоряло нищо друго, докато трупът на Томас се е превръщал в пепел? Хипотезата за спонтанното изгаряне на човешкото тяло предоставя отговори на тези въпроси. Но има ли доказателства за съществуването на този феномен?

- Само във Великобритания всяка година има близо 200 случая на спонтанно човешко изгаряне! - твърди днес Джон Хаймер.

Важен аргумент в полза на неговата теза е фактът, че дори пещите на крематориумите не успяват да изпепелят напълно труповете. Изгорените кости се смилат със специални машини. А прахът, който се получава, е сив, а не бял. Бялата прах на самоизгорелите е следствие на температури, значително надвишаващи 900-те градуса на пещите.

През 1986 г. 58-годишен мъж (по ирония на съдбата пенсиониран пожарникар) изгорял в къщата си в Ню Йорк. Всичко, което е останало от него, са два килограма пепел. А за да се изпепели изцяло едно човешко тяло, огънят би трябвало да достигне температура от 2500 оС. За сравнение "домашните" пожари, разрушаващи цели сгради, достигат средно температура от 200 оС.

В научните среди се опитват да обяснят феномена спонтанно самоизгаряне с теорията за т.нар. "ефект фитил": ако човек има тлъстини и е облечен със запалими дрехи, тялото може да изгори като свещ. Документиран случай на "ефект фитил" е изследван през 1965 г. от проф. Джи в университетската болница в Лийдс. Жертвата е била 85-годишна жена, паднала в запалената камина. Трупът изгорял, но овъглените останки били различни от характерните за случаите на спонтанно изгаряне. При спонтанното изгаряне например тялото се изпепелява.

Един от най-авторитетните експерти в областта на проучванията на феномена спонтанно самоизгаряне е Лари Арнолд, шеф на американската група за проучвания на паранормални явления "Пара Сайънс Интернешънъл". Той и Хаймер са събрали много доказателства за случаи на спонтанно самоизгаряне. В болшинството от случаите огънят произхожда от вътрешността на тялото и достига необичайно високи температури.

Хаймер твърди, че феноменът се дължи на реакция между водорода и кислорода, протичаща на клетъчно равнище в човешкото тяло. Мощта на дозирана смес на двата елемента може да се наблюдава при космическите совалки, които използват водород и кислород за гориво във фазата на излитане. При реакцията се произвежда топлина, достатъчна да превърне човешките кости в бяла пепел.

Други теории обясняват феномена с кълбовидни мълнии, с магнитни сили и дори с експлодиране на предозиран метан в червата.

Никой не е присъствал от начало до край на спонтанно човешко изгаряне, но има много свидетели на отделни етапи от "събитието". Един от тях е пожарникарят Джек Стейси. При инспектирането на изоставена къща Стейси се натъкнал на горящото тяло на някакъв скитник, познат в района като Бейли.

- На равнището на корема имаше процеп от десетина сантиметра! - спомня си Стейси. - От този процеп излизаше пламък със сила като при газова горелка!

За да загаси горящия скитник, Стейси вкарва в тялото му пожарогасител.

- Безспорно е, че горенето е започнало вътре в тялото! - категоричен е свидетелят.

През 1982 г. в Едмонтън, околностите на Лондон, умствено изостаналата Джени Сафин пламнала, както си седяла на стола в кухнята на дома си. До нея бил баща й, който видял, че Джени изведнъж "засияла". Секунда по-късно тялото й било обвито в пламъци. Бащата я бутнал върху мивката и пуснал чешмата, викайки зет си, който пристигнал навреме, за да види жената, излъчваща огнени пламъци от тялото си. Огънят бил укротен, но нещастницата починала в болницата.

Полицията дълго разследвала причините за смъртта на Джени. Накрая полицейският агент, натоварен със случая, написал в доклада си, че Джени е жертва на случай на спонтанно човешко изгаряне. Съдебният лекар д-р Дж. Бъртън заявил, че не може да упомене писмено термина спонтанно изгаряне, защото подобно нещо не би трябвало да съществува, и в доклада си определил случая като "фатално стечение на обстоятелствата".

- Пламъците излизаха от устата й, като че ли беше дракон, създавайки шум, приличащ на ръмжене! - припомня си Доналд Карол, свидетел на случай на спонтанно човешко изгаряне.

Отговор на въпросите търсят редица изследователи като Франко Осола, проф. Уйлям Крогман, Иван Сандерсън, Колин Уилсън и др. Регистрирани са случаи, при които тялото е напълно изгоряло, но дрехите върху него са непокътнати. Съществуват хипотези, свързващи самозапалването със земния магнетизъм, с т.нар. биоелектричество на човешката психика, с енергии, идващи от друго измерение, и пр. Официалната наука предпочита хипотезата за физическото разпадане, активирано след поемането на определени лекарства. Къде всъщност е истината? Застраховани ли сме срещу собственото си спонтанно изгаряне?


Красимир ГЕОРГИЕВ, Евгени АЛЕКСИЕВПонякога огънят излиза от нас в буквалния смисъл на думата

Стотици са документираните мистериозни случаи на спонтанно вътрешно самозапалване, на които науката не може да даде правдоподобно обяснение

Тялото на Мери Райзър е изпепелено отвътре

Агенти на ФБР разследват поредния загадъчен случай на спонтанно човешко вътрешно самоизгаряне

Изследователят на спонтанното човешко самозапалване Иван Сандерсън свързва феномена с т.нар. биоелектричество на човешката психика

Една от хипотезите свързва самозапалването със земния магнетизъм
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Относно: Феноменът спонтанно човешко самозапалване
« Отговор #26 -: Февруари 26, 2008, 14:56:01 pm »
Преди време питах Стюърт Суердлоу на какво се дължи самозапалването, тъй като така и не си дадох отговор. Той отговори, че самозапалването е резултат от рязкото вдигане на кундалини, което става изведнъж. Може да бъде предизвикано и от външни фактори/хора. Енергията е толкова силна, че изгаря тялото отвътре. Доста подходяща е в този ред на мисли горната картинка, която съм качил - изгорено тяло от 1ва чакра нагоре. Някак се връзва.

Както и да е, почувствах отговора му близък до истината, затова реших да споделя :D

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Относно: Феноменът спонтанно човешко самозапалване
« Отговор #27 -: Февруари 26, 2008, 15:11:29 pm »
Имаше роман на Стивън Кинг за пирокинезата,иначи както си седиш и да изгориш...сигорно е неприятно  :) Странно защо най-много са в Англия,сещам се и за случай на будистки монах,който починал от висока температура в стая с миносова температура,случия с него е известен,някой може да кже дали има нещо общо със случайте на самозапалване.
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Феноменът спонтанно човешко самозапалване
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2008, 17:40:10 pm »
Преди време питах Стюърт Суердлоу на какво се дължи самозапалването, тъй като така и не си дадох отговор. Той отговори, че самозапалването е резултат от рязкото вдигане на кундалини, което става изведнъж. Може да бъде предизвикано и от външни фактори/хора. Енергията е толкова силна, че изгаря тялото отвътре. Доста подходяща е в този ред на мисли горната картинка, която съм качил - изгорено тяло от 1ва чакра нагоре. Някак се връзва.


Отговорът,който аз чувствам като близък,получих от Николай Коларов и книгата му "Многоизмерен скок в каря на времето" :)

Авторът поддържа тезата,че на човека като същество му предсоти преминаване от триизмерен свят към четириизмерен поради факта,че програмата Линейно Време наближава своя край.
Поради каря на цикличната програма Време,за да се продължи пътешествието на съзнанието в една по-многоизмерна матрица,според автора ще са необходими значителни вибрационни изменения.

Например измерено е,че честотата на трептене на тялото е между 0.5 херца и 15 херца.Докато честотата на трептене на самия мозък е 40 херца,с тази особеност,че в областта под темето,може да се измери честота от 200 херца.

За преминаване в по-широка мерност,според автора ще е нужно границите на тези области в човека да се вдигнат значително и да се задържат в стабилно състояние.
Това,което е свързано с пирокинезата,е,че Земята също вече има завършено присъствие в четиризмерния свят и малко по малко ние,като нейни обитатели,се преместваме там.Авторът твърди,че поради редица известни и неизвестни фактори ние сме облъчвани от все по-високи честоти на трептене.
Когато телата ни не са способни да повишават вибрацията си паралелно с вибрацията на промяната,се получава огън :)

Така си обяснявам и подпалването с поглед - ако наблюдателят по някакъв начин изпрати на предмета енергиен заряд с ниво на вибрация,което плътта на предмета не може да поддържа,той се обгръща с нещо като "вибрационен огън" :)


П.П.Интересно ми е да се занимавам с мисълта - кой е наблюдателят в глобалния случай на облъчване с по-високи честоти на трептене? :)
« Последна редакция: Февруари 26, 2008, 17:44:22 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27