Автор Тема: Не може да се пазарите с Бог  (Прочетена 4230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Не може да се пазарите с Бог
« -: Декември 19, 2005, 15:41:29 pm »
Във всички религии във всички времена е имало хора, стоящи на различни позиции от тези на официалното ръководство на  църквата. Старци, йоги, пророци, мистици… С авторитета на някои от тях се е съобразявала официалната религия, но в повечето случаи са ги преследвали и дори лишавали от живот. Във всяка религия има два подхода: външен път – следване на определени догми и ритуали, и вътрешен път – търсене на непосредствена, лична връзка с Бога.
По първия път вървят 90 процента от вярващите. Малко са тези, които рискуват да тръгнат по втория път. Това е пътя на посвещението, тайните знания, личния мистичен опит.
В различните исторически времена на Земята са съществували тайни школи на посветените. Ние знаем за питагорейците, есеите, за мистериите в Древния Египет.
В края на 19 век е направен опит да се даде част от тайните знания на по-голяма аудитория. Това е осъществено чрез Е.П. Блаватска и Теософското общество. По-късно знанията са давани чрез Елена и Николай Рьорих. Още по-късно - чрез редица организации в Америка: Мост на Свободата, Движението АЗ СЪМ, Самит Лайтхауз.
А по нататък?
За да стане понятен смисъла дори на тези знания, които са били дадени чрез тези хора и тези организации, е необходимо постоянно присъствие на Земята на хора, които поддържат вътрешен контакт с Бога. Сега това е много важно - когато се появиха прекалено много лъжеучители и екстрасенси.
Някой трябва да поддържа истинската, божествена вибрация. Някой трябва да съхранява своето съзнание постоянно в съзвучие с Бога. Само от тази точка на съзвучие може да се оцени ставащото на Земята и да се разбере даденото по-рано и записано на страниците на древните книги знание.
Надявам  се някои от поместените на сайта материали да помогнат за съхраняването на вътрешните ориентири и вътрешното съзвучие с Бога вътре в нас.

Татяна МикушинаВъзлюбения Иисус

28 юни 2005


АЗ СЪМ Иисус, дошъл отново при вас.

Бих искал днес да се спра на още една тема, която може да ви бъде полезна и в същото време вие може да не й придадете особено значение поради вашата увлеченост в илюзорния свят.

Както винаги вниманието ви е насочено към илюзорните неща във вашето обкръжение. Много ви е трудно да извисите съзнанието си и да се изкачите на това ниво на възприемане на Божествената реалност, където всичко което ви заобикаля тъмнее и бледнее в сравнение с красотата, чувствата и стремежите, които можете да получите в нашия свят. Но положението ви в двойнствения свят най-добре спомага за вашето развитие и придвижване. По Пътя ви има точка, след преминаването на която вече няма да намирате удовлетворение в нищо, което ви заобикаля в илюзорния свят. Достигането на тази точка е наша и ваша основна задача. Ако сравним това с изкачването на някакъв връх, то представете си, че се катерите по голите скали, преминавате през тесни процепи в тях и изведнъж излизате на площадка, от която пред вас неочаквано се открива такъв пленяващ изглед, че очите ви се насълзяват и вие разбирате, че си е струвало да се катерите, струвало си е да рискувате живота си и да преодолявате себе си, за да можете да се насладите на този изглед. И вие разбирате, че привързаността ви към света, който е зад вас постепенно се разтопява и вие се сливате с красотата на заобикалящия ви свят, и няма повече нищо, което може да ви изкуши в света, който сега вече завинаги оставяте. Защото независимо, че продължавате да ходите във физическия свят, вие вече не му принадлежите. Във вас няма нищо, което е от този свят. Във вас няма никаква енергия, която да ви привлича към света на илюзиите. Но вие продължавате да сте в този свят, защото напълно осъзнавате, че има много други, които се нуждаят от вашата помощ и от вашия опит. Вие виждате причината за страданията на хората, виждате защо те страдат и разбирате как могат да се избавят от страданията. И независимо от това, че говорите на тези хора на много обикновен език, казвате им много обикновени неща, много малко от тях са в състояние да ви разберат. Аз бях на Земята, аз говорих с хората. Прекарах хиляди часове в общуване с тях. Опитвах се да доведа до съзнанието им тези неща, които аз бях осъзнал благодарение на това, че поисках да се разделя с моята нереална част и се разделих с нея. Но колкото и просто да се опитвах да говоря на хората, само дванадесет ученика можаха да разберат частично даваната от мен Истина.
Така е сега и във вашето време. Колкото добре и достъпно да се дават знанията чрез този или друг посланик, много са малко хората, които са способни да разберат в сърцето си същността на преподаваното Учение и още по-малко са тези, които желаят да следват този Път.
Ние даваме Истината открито. Приближете се до нашата маса. Можете да вземете всичко, което пожелае душата ви. И единственото нещо, с което неминуемо трябва да платите това е вашето нереално аз, което трябва доброволно да пожертвате пред олтара за служене на Бога, служене на Живота, служене на Йерархията на Силите на Светлината.
Аз виждам как горят сърцата на мнозина, които четат тези диктовки. Аз виждам как се запалва огъня на техните стремежи. И колко е печално да гледам, когато човек отново се връща върху утъпканата пътека, която е безопасна, но която не води до никъде, освен до смъртта. Вие сте безсмъртни духове. Болно ми е да гледам, как се обграждате с ненужни  дреболии и се опитвате да си играете на служене, вместо да служите искрено. Как се изхитрявате да съвместите красивите думи за Бог и Служене с живот пълен с дребнави стремежи към кариера, благополучие, безгрижно нищонеправене? Няма да можете да съвместявате безкрайно тези противоположни неща. Рано или късно ще дойде моментът, когато трябва да направите избор на кого служите.
Ще продължавате ли да служите на Златния Телец във вашия свят или ще изберете да служите на Бога и Живота. Казвал съм, че не може да се служи на двама господари. Не може да се съвмести служенето на Бога и мамона. Аз казах тези думи преди 2000 години. И досега всеки от вас се сблъсква в живота си със същия този избор. Бог ви иска изцяло. Не можете да се пазарите с Бога. Не можете да кажете: “Ето Господи, аз правя това за тебе, а сега, Господи, направи това, което аз те моля”. Каква безмерна гордост трябва да притежавате, за да допускате търгуване с Бога? Вие идвате в храма Господен тогава, когато се сблъскате с беди и нещастия, с болести и мъки. И всичко, за което идвате в храма е за да направите сделка с Бога. Да поставите свещичка и да помолите за благополучно разрешаване на вашите проблеми. Сериозно ли се надявате, че Бог ще откликне на вашата молба? Смятате ли, че можете да купите Божественото милосърдие с вашите жертви? На Бог не са му необходими никакви ваши жертви. Нито заклани телета, нито пари. Бог иска да отдадете само едно – вашата нереална част, това във вас, което не е от Бога. Това е толкова просто. Но като че ли не можете го разберете. Всеки пророк или Учител идвайки в този свят, е учил само на тази Велика Истина. И сега вие получавате същата тази Истина, която аз проповядвах преди 2000 години. Вие създадохте съвършени летателни апарати, вие летите в Космоса, вие стигате до дъното на океана, вие създадохте съвършени компютри и системи за връзка. Вие насочихте ума си по пътя на усъвършенстване на илюзиите. Защо при цялото развитие на вашия ум, вие не можете да разберете простата Божествена Истина? Защото вашият ум е плътски ум. Ум, който принадлежи на вашия свят и служи на вашия свят. И вашата първостепенна задача е да се откажете от плътския ум. Да се откажете от всичко, което ви привързва към вашия илюзорен свят. Това не означава, че трябва да напуснете своя дом и да мизерувате. Макар, че за някои и това ще е полезно. Вие трябва да премахнете от съзнанието си всякакви привързаности към света, в който живеете. Можете да продължавате да живеете в него, но само за да укажете със своя пример на другите Пътя, по който сте минали. Всеки от вас върви по свой Път, но в крайна сметка за верен може да се счита само един Път – Пътя на пълно отказване от вашето его и от всякаква привързаност към вашия свят. Най-голям грях ще бъде желанието ви да заставите Бог да ви служи. Това е именно нещото, върху което се подхлъзват много души. Вие използвате Божествената енергия, за да се изпълняват излишните ви искания и желанията на вашето его. Вместо напълно да се преклоните пред Бог и в смирение да помолите: “Господи, ето ме. Вземи ме и ме използвай. Аз съм твой раб. Аз съм нищо, Господи, ти си всичко”.

Помислете върху моите днешни думи. Може да ви се стори, че те са доста твърди или че те нямат никакво отношение към вас. Но не бързайте с изводите и внимателно пронецензурирана думаизирайте своите постъпки, своите дела. Защото тези думи са актуални за 99,99 процента от хората, които са сега във въплъщение. Аз съм принуден да дам това твърдо наставление. Защото твърде много хора се нуждаят от сурови думи, за да падне позлатата на  илюзорния свят, да падне пелената от очите им и да могат накрая да видят Божествената Истина и да се устремят към нея с цялото си същество, със цялото си сърце. Аз знам, че всеки от вас ще постигне Победа и ще издържи и ще победи в своята схватка с илюзиите, която продължава милиони години, но чийто край настъпва. Защото илюзорния свят за разлика от Божествения свят има свое начало и свой край.

Побързайте в Пътя си към реалния свят. За да не се затвори под носа ви вратата на възможностите.

АЗ СЪМ Иисус

Татьяна Микушина, 2005 http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/index.htm
« Последна редакция: Декември 22, 2005, 15:53:11 pm от Horus »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Не може да се пазарите с Бог
« Отговор #1 -: Декември 19, 2005, 19:50:43 pm »
Ще изпреваря Хор и ще кажа че Блаватска и Рьорих са Дарк сайд
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Не може да се пазарите с Бог
« Отговор #2 -: Декември 22, 2005, 15:54:15 pm »
Gil-Galadh ме изпревари :P
Образец за "Ню-Ейдж" статия :P
Лошото е, че много хора се подлъгват все още... :'(

virtual

 • Гост
Отг: Не може да се пазарите с Бог
« Отговор #3 -: Януари 14, 2006, 03:04:12 am »
за пазарлъци не може и дума да става ръсаждаваме по това че с Шеф не се спори и става така както тои каже защото си зависим от него
 МНОГО ИНТЕРЕСНИ ТЕМИ КОИТО МИ ХАРЕСВАТ :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27