Автор Тема: Димитър Мангуров - Езотерично християнство???  (Прочетена 6769 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Heinie

  • Гост
http://liternet.bg/publish5/dmangurov/index.html

И преди съм попадал на тези статии. Не съм ги изчел всичките. Интересни са, въпреки че има моменти, които Хорус веднага ще заклейми. Съдържат доста неясноти обаче (поне за мен). Погледнете ги и си кажете мнението. Авторът не съм го срещал на други места.

firma

  • Гост
Отг: Димитър Мангуров - Езотерично християнство???
« Отговор #1 -: Декември 30, 2005, 12:25:31 pm »
Когато говорим за “печатите” от Апокалипсиса трябва да имаме предвид първо седемте рисувани изображения, които Р. Щайнер е оставил за човечеството, а след това по-конкретно и седемте “печата” в третото изображение. Най-кратко седемте изображения (печати) означават следното:
Първият Печат представя в общи линии цялото Земно развитие на човека, през което трябва да развие Аза. Двуострият меч, излизащ от устата на Сина Човешки, е един от най-висшите символи в Апокалипсиса.
Вторият Печат представлява първото състояние от развитието на човечеството и четирите групови души. В средата е Агнецът (Христос), който ще стане - но вече СЪЗНАТЕЛНО, за нас новата ни групова душа.
За Третия печат ще говорим по-късно.
На Четвъртия Печат виждаме двата стълба на Силата и Мъдростта, а между тях обединяващата ги Любов. Книгата в облаците е свързана с бъдещото ни състояние, когато цялото знание ще стане ВЪТРЕШНО, човекът ще се превърне в КНИГА и ще чете сам себе си.
Петият Печат има отношение към още по-отдалеченото бъдеще. Тогава Слънцето и Земята отново ще се съединят и човекът ще е взел под контрол силите на низшата си природа, превръщайки се в Жената-Слънце. Луната е драконът, символизиращ отхвърлената материя.
В Шестия Печат човекът ще достигне още по-голяма власт над низшите сили на мирозданието, когато Михаил ще ВЪРЖЕ дракона.
Със Седмия Печат е свързана Мистерията на Граала. Кубът - това е светът на пространството. Излизащите от него мирови змии представляват обърнатите към висшето низши сили. Дъгата е седемчленният творящ човек, преодоляващ триизмерното пространство и постепенно ставащ невидим, “излитайки” като гълъб нагоре.
Но нас ни интересува особено много Третият Печат. Тук виждаме страната на духовете и седемте Ангела, надуващи тръбите. Ангелите са духовните прасъщества на мировите явления. Изобразени са и чашите, които като “излеем”, ще преодолеем гнева и познаем Любовта. Тук е и КНИГАТА СЪС СЕДЕМТЕ “ПЕЧАТА”, които точно сега - в Петата следатлантска култура, започват да се отварят за носителите на Христос. Кои са тези печати?
Интересна е статията:ЛУЦИФЕР И СВЕЩЕНИЯТ ГРААЛ.
Изглежда православен християнин е писал ;D

Неактивен H.

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Отг: Димитър Мангуров - Езотерично християнство???
« Отговор #2 -: Декември 31, 2005, 00:02:33 am »
Няма случайни неща. Един приятел от много време се увлича по Мангуров и все иска да ми даде някакви лекции, ма аз се дърпам. Даже преди 2 седмици пропътува 700 км. на два пъти само, за да отиде на негова лекция.

Без нищичко да знам се опасявам да не е "Ню-Ейдж". Май говори за Щайнер, а той не е много чист...
Щом сега и тук се пише за него, значи има нещо и трябва да се запозная с творчеството му.
Ма не сега, щото ме мързи :P :P :P

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27